Môj účet

Predstavujeme Comfortmat - revolúciu v odhlučnení vozidiel

Nové technológie vo všetkých priemyselných odvetviach urýchľujú modernizáciu produktov, ale aj samotnej výroby. Pre automobilový priemysel to platí dvojnásobne a profesionálne odhlučnenie vozidiel, ktorým sa už 7 rokov zaoberáme, nie je výnimkou. Pre odhlučnenie vozidiel sme používali niekoľko posledných rokov tlmiace materiály Profidamp a Gladen, ktoré vo svojej dobe patrili k tým najkvalitnejším na trhu, avšak poslednou dobou sme vedeli, že musíme prísť s niečím novým, niečím oveľa kvalitnejším a najmä výrazne účinnejším. Doba si to jednoducho žiada a my neradi zaspávame na vavrínoch. Hľadali sme niekoľko mesiacov, porovnávali produkty mnohých známych aj menej známych výrobcov z rôznych kútov sveta, testovali materiály a to len preto, aby sme vám, zákazníkom, mohli poskytovať aj naďalej tie najkvalitnejšie služby. Voľba bola nakoniec jednoduchá a jasne u nás zvíťazila ruská spoločnosť Comfortmat. Z akých dôvodov? To sa dozviete na ďalších riadkoch.

Prečo práve Comfortmat?

Po dôkladnej analýze sme sa zamerali najmä na trh krajiny, kde samotné odhlučnenie vozidiel má svoj pôvod - teda Rusko. Krajina, kde sú najnáročnejšie klimatické podmienky pre odhlučnenie vozidiel, krajina, z ktorej pochádza najviac výrobcov tlmiacich materiálov. V našich končinách je známy predovšetkým výrobca STP, v samotnom Rusku je trh výrazne pestrejší a firmy z automobilového priemyslu tu pracujú, okrem niekoľkých menej významných výrobcov, najmä s materiálmi už spomínaného výrobcu STP a Comfortmat. Prezradíme vám, že sme mali pôvodne v pláne získať pod svoje krídla práve spoločnosť STP a pracovať s ich materiálmi a to prevažne z toho dôvodu, že materiály dobre poznáme a sú populárne aj v Českej a Slovenskej republike. Tento zámer sme však mali iba do tej doby, než sa nám dostali do rúk produkty Comfortmat, ktoré nám výrobca láskavo všetky zadarmo zaslal. Zásielka nám po doručení spôsobila malý celofiremný šok, niečo také sme popravde vôbec nečakali. Ale o tom až neskôr, teraz sa vráťme k predstaveniu samotnej spoločnosti.

Comfortmat je rýchlo rastúci, progresívny výrobca s desaťročnou históriou, ktorý vďaka novým technológiám výroby a svojím hi-tech materiálom momentálne úplne valcuje ruský trh. Stačí zadať na Instagramu hashtag #Comfortmat a budete prekvapení koľko na vás vyskočí príspevkov a firiem zaoberajúcich sa odhlučnením. Hoci STP disponuje vysoko kvalitnými materiálmi, Comfortmat naštartoval novú éru odhlučnenia, vytláča STP do pozadia a získava na obrovskej popularite. Ako je to možné? Comfortmat priniesol do automobilového priemyslu úplne nové technológie umožňujúce maximálnu efektivitu, nižšiu hmotnosť materiálov, stálu účinnosť aj v extrémnych teplotách a v neposlednom rade veľmi jednoduchú aplikáciu. To všetko bolo možné dosiahnuť len mnohoročným výskumom v laboratóriách Comfortmat, najvyššou kontrolou kvality v každej fáze výroby, modernizáciou výrobných strojov sa zapojením popredných svetových odborníkov do automatizácie výrobných liniek a vytvorenie výskumného centra vybaveného najmodernejšími zariadeniami. Vysoko kvalifikovaní odborníci spoločnosti Comfortmat majú rozsiahle vedecké a výrobné skúsenosti, pravidelne vykonávajú potrebné fyzikálne a mechanické skúšky a disponujú odbornými znalosťami z oblasti vibroakustických vlastností automobilov. Vďaka tomu môžu výrobky Comfortmat™ spĺňať tie najnáročnejšie požiadavky súčasného automobilového trhu.

O tlmiacich materiáloch Comfortmat

Nemáme radi superlatívy a oznámenia, že je nejaký výrobok najlepší, alebo najkvalitnejší. Každý výrobca v niečom vyniká a v niečom menej. U spoločnosti Comfortmat však môžeme smelo povedať, že kvalitnejšie a najmä účinnejšie materiály pre odhlučnenie vozidla jednoducho nenájdete. Odhlučnenie robíme už cez 7 rokov, vyskúšali sme desiatky tlmiacich materiálov najrôznejších výrobcov a výsledky materiálov Comfortmat sú jednoducho neprekonateľné. Čoskoro vám prinesieme mnoho podrobností, testy, porovnania a sami sa rýchlo presvedčíte aj na našich montážach, kam sa odhlučnenie vozidiel za posledné roky dostalo a aké účinnosti je možné dosiahnuť. Výsledok je až zarážajúci, bavíme sa tu o materiáloch, ktoré sú schopné znížiť hluk až o 80%, čo je číslo, ktoré bolo doteraz úplne nemožné. Je to vďaka novým materiálom, ktoré nemajú vo svete obdobu. Za zmienku stojí napríklad nové prémiové antivibračné materiály Dark, ktoré majú najvyšší pomer účinnosti a zároveň najnižšiu hmotnosť na svete, antivibračné materiály Extreme s najvyššou účinnosťou na svete alebo unikátne zvukovo izolačné materiály s protihlukovou membránou pre maximálne možné odhlučnenie. Materiály Comfortmat sa tiež pýšia rovnakou účinnosťou v horúčave aj mraze a ich samolepiaca vrstva vydrží teploty od -50°C do 150°C. Nehrozí teda, že by sa po čase samovoľne odlepili. Neuvoľnili sa dokonca ani pod vodou, čo sme si sami už otestovali. Ďalším benefitom je 100% odolnosť voči vode a vlhkosti, materiály nehnijú, neabsorbujú vlhkosť a nerozkladajú sa. V spoločnosti Comfortmat pracujú perfekcionisti, každá plocha v aute, či už to sú dvere, podlaha, alebo strecha majú vlastný špecifický materiál, ktorý bol vytvorený špeciálne pre danú plochu. Dôvodom sú rozdielne zdroje hluku, zloženie a tvar karosérie alebo reliéf odhlučňovanej plochy. Na každú plochu je k dispozícii aj niekoľko variantov, pre ktoré sa môžete rozhodnúť. Comfortmat svoje materiály rozdeľuje na tri modelové rady - Standard, Premium a Expert a na ich najzaujímavejších zástupcov sa za chvíľu podrobnejšie pozrieme. Ešte nám dovoľte zhrnúť tie najdôležitejšie vlastnosti materiálov Comfortmat:

  • Maximálna možná schopnosť zamedziť vibráciám a prenikanie hluku do interiéru vozidla vďaka prémiovým materiálom.
  • Bezkonkurenčný pomer hmotnosti a účinnosti, ktorý bolo možné dosiahnuť vďaka unikátnym technológiám výroby.
  • Patentované technológie ako DarAir, HotAl II, inFliz, BitFoil II a ďalšie, ktoré zaručujú tie najlepšie fyzikálne vlastnosti materiálov.
  • Extrémna priľnavosť vďaka samolepiacej vrstve, ktorá zaručuje rovnaký lepiaci účinok pri teplotách od -50 do +150 stupňov.
  • Absolútna odolnosť proti vode a vlhku - materiály nehnijú, neabsorbujú vlhkosť a nerozkladajú sa a neodplepia sa ani pod vodou.
  • Rovnaká účinnosť vo všetkých klimatických podmienkach - nezáleží či mrzne, alebo je horúco, materiály si zachovávajú vždy rovnaké vlastnosti.
  • Unikátny a nezameniteľný dizajn s mriežkou, ktorá uľahčuje aplikáciu a zároveň chráni produkty proti falšovaniu.
  • Menšie poškodenie životného prostredia - V lete sa auto zahrieva menej a nemusíte používať klimatizáciu na maximálny výkon. V chladnom období je potrebné menej času na zahriatie interiéru vozidla. To vám pomôže šetriť palivo efektívne a znižuje škodlivé emisie.

1. Antivibračné materiály Comfortmat

Antivibračné materiály slúžia na zamedzenie vibrácií a rezonancií vo vozidle. Ich použitie je nutné pre odhlučnenie vozidla, pretože vibrácie sú výrazným zdrojom hluku o určitej frekvencii, ktoré je nutné úplne zamedziť. Aplikujú sa vždy ako prvá vrstva, na ktorú sa následne aplikuje druhá protihluková vrstva. Comfortmat rozlišuje celkom 4 druhy antivibračných materiálov, ktoré ponúka v niekoľkých rôznych hrúbkach.

  • Comformat Standard S2 - základný antivibračný materiál radu Standard, ktorý sa svojimi vlastnosťami vyrovná aj prémiovým produktom konkurenčných výrobcov. Disponuje niekoľkými technológiami, ktoré zaručujú vysokú priľnavosť, účinnosť a komfortnú aplikáciu. K dostaniu v hrúbke 1,5 mm, 2 mm a 3 mm.
  • Comformat Gold G2 - technologicky pokročilejší antivibračný materiál Gold patrí tiež do radu Standard. Vyniká najmä ešte vyššou priľnavosťou, ktorá je najvyššia zo všetkých antivibračných materiálov Comfortmat a mierne tuhšou hliníkovou fóliou. To všetko pri miernom znížení hmostnosti. Materiály Gold sú dostupné v hrúbke 2 mm, 3 mm a 4 mm.
  • Comformat Dark Premium D2 - materiály Dark patria do modelového radu Premium a sú ozajstnou lahôdkou. Žiadny iný antivibračný materiál na svete nedisponuje takým pomerom hmotnosti materiálu a jeho účinnosti. Jeho merná hmotnosť je len 2,1 kg/m² a pritom akustický stratový činiteľ (MLF) je na vysokej hodnote 0,35. Pre porovnanie konkurenčné STP Black Gold v rovnakej hrúbke aj cene disponuje mernou hmotnosťou 3,68 kg/m² a MLF len 0,25 (čím vyšší, tým lepší). Rad Dark je dostupný v hrúbke 2,3 mm, 3 mm a 4 mm.
  • Comformat Extreme - antivibračný materiál pre náročných a zároveň najúčinnejší materiál na svete s hrúbkou 3,5 mm a akustickým stratovým činiteľom na extrémnej hodnote 0,63. Predáva sa aj vo verzii Extreme Pro s hrúbkou 6 mm, ktorá túto latku posúva ešte vyššie. Tieto materiály sú vhodné skôr pre extrémne odhlučnenie a SPL audio inštalácie.

2. Zvukovo izolačné (protihlukové) materiály Comfortmat

Zvukovo izolačné materiály sa aplikujú ako druhá (v niektorých prípadoch aj tretia) vrstva na vyššie uvedené antivibračné materiály. Vďaka tomu sa zamedzí takmer celému spektru frekvencií, ktoré vnímame ako hluk. Aplikujú sa do dverí, na podlahu, batožinový priestor, podbehy, strechu, alebo kapotu. Comfortmat ponúka ako maximálne účinné zvukovo izolačné materiály, tak výrazne odľahčené materiály pre zákazníkov, ktorí riešia najmä hmotnosť.

  • Comfortmat Blockshot - najúčinnejší membránový materiál určený najmä pre odhlučnenie podlahy, kufra a podbehov. Je zložený z troch vrstiev, z čoho jedna je zvukovo izolačná membrána, druhá zvukovo a tepelne izolačná vrstva a tretia adhezívna vrstva. Blockshot je schopný absorbovať až 80% hluku a poskytuje extrémnu úroveň zvukovej izolácie -30 dB, čo je priemerne o 10 dB viac, než u konkurenčných prémiových materiálov.
  • Comfortmat Integra - druhý membránový materiál určený výhradne pre odhlučnenie dverí, ktorý je opäť unikátom vo svojej triede. Disponuje podobným zložením ako Blockshot a ide o najľahší membránový materiál na svete (spolu s Comfortmat Skyline). Absorbuje až 60% hluku a poskytuje vysokú úroveň zvukovej izolácie -25 dB, čo je o 10 dB viac, než u konkurenčných prémiových materiálov. Dvere odhlučnia na možné maximum.
  • Comfortmat Skyline - tretí a najnovší z membránových materiálov a zároveň tiež najľahší. Je určený pre odhlučnenie najmä strechy a kapoty. Skyline je nielen zvukovo izolačný, ale aj tepelne izolačný. Poskytuje vysokú úroveň zvukovej izolácie -20 dB, čo je priemerne o 10 dB viac, než u konkurenčných prémiových materiálov.
  • Comfortmat Blockator - unikátny materiál, ktorý je doslova protihlukovou bariérou. Ak prvá a druhá vrstva odhlučnenia ešte nejaký hluk prepustí, Blockator ho už nepustí do interiéru. Ide o 3 mm hrubú membránu, ktorá sa využíva ako tretia vrstva najmä na podlahu a zadné podbehy.
  • Comfortmat Vision - Vision je najnovší protihlukový materiál predstavený po mnohých rokoch vývoja v roku 2019. Jeho vývoj má jeden hlavný dôvod a tým je hmotnosť. Váži cca 10x menej, ako 4 vyššie zmienené membránové materiály. Áno, nie je tak účinný ako Integra, Blockhot alebo Skyline, ale napriek tomu výrazne prevyšuje schopnosťou absorbovať hluk všetky prémiové materiály konkurenčných výrobcov a je ideálnym variantom pre všetkých, ktorí riešia práve hmotnosť.
  • Comfortmat Ultrasoft 10 - špičkový viscoelastický materiál z radu Premium s vysokou schopnosťou pohlcovať hluk. Ultrasoft je vyrobený na báze veľmi hustej polyuretánovej peny a vďaka vysokej flexibilite je ideálny pre zložité reliéfne plochy. Preto sa hodí najmä na odhlučnenie a spevnenie plastových častí vozidla, predovšetkým dverových výplní. K dostaniu v dvoch rozmeroch: 500 x 350 a 1000 x 700 mm a hrúbkou 5 a 10 mm.
  • Comfortmat Soft Wave 15 - profesionálny viscoelastický materiál z radu Premium s extrémnou schopnosťou pohlcovať hluk. Soft Wave je vyrobený na báze veľmi hustej mikroporéznej polyuretánovej peny s otvorenými bunkami. V kombinácii s vlnitým povrchom a vysokou flexibilitou je ideálny pre odhlučnenie aj veľmi reliéfnych plôch ako sú najmä plastové výplne dverí a to aj vďaka pamäťovému efektu aj tvarovej flexibilite.

Nielen nové materiály, ale aj nové postupy odhlučnenia

Aby sme mohli materiály Comfortmat získať, museli sme prejsť dôkladným školením a akceptovať náročné podmienky spoločnosti Comfortmat. Ich vedenie si zakladá na správnej aplikácii aj výberu vhodných materiálov a zdôraznili nám, nech sa správnymi postupmi vždy držíme a hrdo prezentujeme značku Comfortmat. Získali sme enormné množstvo verejných aj interných informácií o odhlučnení vozidiel aj fyzikálnych vlastnostiach materiálov nielen spoločnosti Comfortmat, ale aj konkurenčných produktov nejznámejších výrobcov. Zároveň sme boli poučení o chybách a nedokonalostiach pri predchádzajúcich metódach odhlučnenia a to ako u vlastných, tak u našej konkurencie, ktoré sú mnohokrát výrazné. Teraz môžeme smelo vyhlásiť, že sme schopní posunúť odhlučnenie vozidiel v Českej a Slovenskej republike na tak vysokú úroveň, ktorá tu doteraz nebola možná. Nielen vhodné materiály, ale aj metódy aplikácie sú pre odhlučnenie vozidiel kľúčové. S Comfortmatom máme nepreberné možnosti pri výbere materiálov a sme schopní každé vozidlo odhlučniť iným spôsobom, na ktorom sa so zákazníkom vopred dohodneme. Je možné voliť materiály na základe ceny, účinnosti, hmotnosti, ale aj na základe takých detailov, ako je typ a veľkosť vozidla, alebo reliéfu povrchu karosérie.

Nový web, nové balíčky a najmä konfigurátor odhlučnenia

Ideme do toho naplno a spoločne s novými materiálmi spúšťame veľa nových projektov. Tým najzásadnejším je unikátny konfigurátor odhlučnenia, na ktorom pracujeme už takmer rok a trúfame si tvrdiť, že ako dizajnovo, tak funkčne ide o aplikáciu, ktorá nemá vo svete obdobu. Najprv si zvolíte typ auta, vyberiete akú plochu chcete odhlučniť a potom získate odporúčané materiály k aplikácii. A to dokonca v troch variantoch - štandardný, ktorý ponúkne špičkové materiály s vysokou účinnosťou za dostupnú cenu, prémiový variant s takmer maximálnymi výsledkami odhlučnenia a nakoniec variant Expert pre naozaj náročných zákazníkov, ktorí požadujú maximálnu možnú účinnosť na dnešnom trhu. Produkty môžete vložiť jednotlivo alebo celkovo do košíka, alebo sa objednať na montáž, záleží len na vás. Ihneď uvidíte okrem ceny aj hmotnosť a dobu potrebnú na montáž. K dispozícii postupne bude aj mnoho textov s radami a obsiahle, veľmi podrobné články, ktoré vám uľahčia montáž. S tým súvisí aj celkom nové, cenovo zvýhodnené 3 balíčky odhlučnenia, ktoré sme pred 7 rokmi ako prvý v Českej republike zaviedli a teraz sa dočkajú zásadnej zmeny. Balíčky sme pomenovali rovnako ako názvy modelových radov tlmiacich materiálov Comfortmat, teda Standard, Premium a Expert. Nové materiály nám umožnia ponúknuť ako maximálne účinné, tak odľahčené varianty zvýhodnených balíčkov zamerané nielen na vysokú účinnosť, ale aj veľmi nízku hmotnosť. Pri všetkých našich nových balíčkov garantujeme bezkonkurenčnú účinnosť a odhlučnenie na trhu. Ďalšou novinkou bude čoskoro aj úplne nový web, kde sa dozviete všetky informácie.

Sme výhradným distribútorom pre Českú a Slovenskú republiku

Posledné roky a mesiace Comfortmat expanduje po celej Európe, je číslom jedna v odhlučnení v krajinách ako Rusko, Ukrajina, pobaltské krajiny, ale aj napríklad Poľsko. Horúcou novinkou je v Nemecku a my sme hrdí, že sme priviezli materiály Comfortmat do Českej a Slovenskej republiky. Nemusíte sa do budúcnosti obávať ďalších zmien, máme uzavretý kontrakt na mnoho rokov a s Comfortmatom počítame dlhodobo v horizonte minimálne desiatich rokov. Keďže spoločnosť Comfortmat každý rok prichádza s inováciami a novými materiálmi, môžete si byť istí, že pre odhlučnenie vášho auta budeme mať vždy tie najlepšie materiály s garanciou najvyššej účinnosti odhlučnenia na našom trhu! Nemenej dôležitá je aj vhodne zvolená cenová politika. Preto, aby sme vám mohli poskytnúť čo najlepšie ceny, sme museli z ruskej továrne nakúpiť obrovské množstvo tovaru o celkovej hmotnosti 20 ton a kvôli naskladneniu sme zakúpili dva lodné kontajnery s celkovou dĺžkou 16 metrov. Len tak sme sa mohli dostať na ceny, ktoré sa vyrovnajú konkurenčným materiálom a mnohokrát sú aj dokonca nižšie aj napriek svojej neporovnateľne vyššej účinnosti. S ostatnými materiálmi, ktoré sme v minulosti používali do našich montáží, alebo ich máme na e-shopu, už pracovať nebudeme. Samozrejme ich ale môžete zakúpiť aj naďalej.

Toľko k predstaveniu značky Comfortmat a načrtnutie budúcnosti ohlučnenia vozidiel spoločnosťou Ahifi. Ak vás naše novinky aj plány zaujali, sledujte naďalej náš web. Budeme vám prinášať mnoho videí, testov, recenzií, porovnanie a samozrejme aj úplne nové montáže odhlučnenia s materiálmi Comfortmat. A my sa budeme veľmi tešiť, až sa s vami stretneme na našej predajni alebo montážnej dielni.

Autor: Ing. Karel Konečný
Kopírovanie fotografií alebo textu je zakázané! Všetky práva vyhradené.

Súvisiace produkty

Comfortmat Extreme Pro MaxAntivibračný materiál Comfortmat Extreme Pro MaxRýchly náhľad (3 hodnotenia)antivibračný materiál, 470 x 350 mm, hrúbka 8 mm, MLF 0,8512,46 EURSkladomComfortmat TsunamiAkustický materiál Comfortmat TsunamiTipRýchly náhľad (189 hodnotení)akustický materiál pohlcujúci zvuk, 500 x 350 mm, hrúbka 18 mm, hmotnosť 1,22 kg/m² 10,38 EURSkladomComfortmat Vision XLZvukovoizolačný materiál Comfortmat Vision XLRýchly náhľad (60 hodnotení)zvukovoizolačný materiál, 1000 x 700 mm, hrúbka 6 mm, izolácia 15 dB, hmotnosť 0,44 kg/m² 19,96 EURSkladomComfortmat VisionZvukovoizolačný materiál Comfortmat VisionRýchly náhľad (86 hodnotení)zvukovoizolačný materiál, 700 x 500 mm, hrúbka 6 mm, izolácia 15 dB, hmotnosť 0,44 kg/m² 9,96 EURSkladomComfortmat BlockatorZvukovoizolačný materiál Comfortmat BlockatorRýchly náhľad (54 hodnotení)zvukovoizolačný materiál, 700 x 500 mm, hrúbka 3 mm, izolácia 35 dB, hmotnosť 4,65 kg/m²11,21 EURSkladomComfortmat SkylineZvukovoizolačný materiál Comfortmat SkylineRýchly náhľad (128 hodnotení)zvukovoizolačný materiál, 500 x 350 mm, hrúbka 6 mm, izolácia 25 dB, hmotnosť 2,74 kg / m² 5,38 EURSkladomComfortmat BlockshotZvukovoizolačný materiál Comfortmat BlockshotTipRýchly náhľad (152 hodnotení)zvukovoizolačný materiál, 700 x 500 mm, hrúbka 7 mm, izolácia 32 dB, hmotnosť 4,11 Kg/m²11,63 EURSkladomComfortmat IntegraZvukovoizolačný materiál Comfortmat IntegraTipRýchly náhľad (185 hodnotení)zvukovoizolačný materiál, 700 x 500 mm, hrúbka 6 mm, izolácia 27 dB, hmotnosť 2,91 Kg/m² 10,38 EURSkladomComfortmat Soft Wave 15 XLMateriál pohlcujúci zvuk Comfortmat Soft Wave 15 XLTipRýchly náhľad (77 hodnotení)materiál pohlcujúci zvuk, 1000 x 700 mm, hrúbka 15 mm, hmotnosť 0,51 kg/m² 20,79 EURSkladomComfortmat RollerPritláčací valček Comfortmat RollerTipRýchly náhľad (185 hodnotení)pritláčací kovový valček s drevenou rukoväťou8,29 EURSkladomComfortmat Carpet BlackČierny poťahový koberec Comfortmat Carpet BlackTipRýchly náhľad (37 hodnotení)poťahový koberec, čierna farba, 150 x 100 cm, možnosť ľubovoľnej dĺžky10,38 EURSkladomComfortmat FusionZvukovoizolačný materiál Comfortmat FusionRýchly náhľad (8 hodnotení)zvukovoizolačný materiál, 700 x 500 mm, hrúbka 3 mm, izolácia 10 dB7,46 EURSkladomComfortmat Bitosoft AnticreakTesniaca páska Comfortmat Bitosoft Anticreak (5 m x 15 mm)TipRýchly náhľad (39 hodnotení)tesniaca páska na plasty, 5 m x 15 mm, hrúbka 4 mm3,71 EURSkladomComfortmat Grillon Anticreak (5 m x 15 mm)Tesniaca páska Comfortmat Grillon Anticreak (5 m x 15 mm)TipRýchly náhľad (61 hodnotení)tesniaca páska na plasty, 5 m x 15 mm, hrúbka 1,6 mm3,71 EURSkladomComfortmat GrillonTesniaci materiál Comfortmat Grillon (AntiCreak)TipRýchly náhľad (4 hodnotenia)tesniaci materiál na plasty, 1000 x 700 mm10,38 EURSkladomComfortmat Carpet Style AsheenSivý samolepiaci poťahový koberec Comfortmat Carpet Style AsheenTipRýchly náhľad (13 hodnotení)samolepiaci poťahový koberec, sivá farba, 150 x 100 cm, možnosť ľubovoľnej dĺžky23,29 EURSkladomComfortmat Carpet Style BlackČierny samolepiaci poťahový koberec Comfortmat Carpet Style BlackTipRýchly náhľad (27 hodnotení)samolepiaci poťahový koberec, čierna farba, 150 x 100 cm, možnosť ľubovoľnej dĺžky20,79 EURDočasne nedostupnéComfortmat Carpet Style GrafitAntracitový samolepiaci poťahový koberec Comfortmat Carpet Style GrafitTipRýchly náhľad (20 hodnotení)samolepiaci poťahový koberec, antracitová farba, 150 x 100 cm, možnosť ľubovoľnej dĺžky20,79 EURDočasne nedostupnéComfortmat Carpet GrafitAntracitový poťahový koberec Comfortmat Carpet GrafitTipRýchly náhľad (31 hodnotení)poťahový koberec, antracitová farba, 150 x 100 cm, možnosť ľubovoľnej dĺžky10,38 EURSkladomComfortmat Soft Wave 15Materiál pohlcujúci zvuk Comfortmat Soft Wave 15TipRýchly náhľad (127 hodnotení)materiál pohlcujúci hluk, 700 x 500 mm, hrúbka 15 mm, hmotnosť 0,51 kg/m² 10,38 EURSkladomComfortmat Ultrasoft 10 XLMateriál pohlcujúci zvuk Comfortmat Ultrasoft 10 XLRýchly náhľad (34 hodnotení)materiál pohlcujúci zvuk, 1000 x 700 mm, hrúbka 10 mm17,88 EURSkladomComfortmat Ultrasoft 10Materiál pohlcujúci zvuk Comfortmat Ultrasoft 10Rýchly náhľad (37 hodnotení)materiál pohlcujúci zvuk, 700 x 500 mm, hrúbka 10 mm9,13 EURSkladomComfortmat PantherAntivibračný materiál Comfortmat Panther-25 %NovinkaTipAkciaRýchly náhľad (22 hodnotení)antivibračný materiál, 700 x 500 mm, hrúbka 2,5 mm, MLF 0,38, hmotnosť 3,02 kg/m²7,46 EUR9,96 EURSkladomComfortmat VespaAntivibračný materiál Comfortmat Vespa-35 %TipAkciaRýchly náhľad (71 hodnotení)antivibračný materiál, 700 x 500 mm, hrúbka 2,5 mm, MLF 0,36, hmotnosť 3,51 kg/m² 5,38 EUR8,29 EURSkladomComfortmat GhostAntivibračný materiál Comfortmat GhostTipRýchly náhľad (319 hodnotení)antivibračný materiál, 700 x 500 mm, hrúbka 2,5 mm, MLF 0,27, hmotnosť 3,71 kg/m²6,63 EURSkladomComfortmat AtomAntivibračný materiál Comfortmat AtomRýchly náhľad (27 hodnotení)antivibračný materiál, 700 x 500 mm, hrúbka 4 mm, MLF 0,60, hmotnosť 5,79 Kg / m²14,13 EURSkladomComfortmat Ultrasoft 5 XLMateriál pohlcujúci zvuk Comfortmat Ultrasoft 5 XLRýchly náhľad (20 hodnotení)materiál pohlcujúci zvuk, 1000 x 700 mm, hrúbka 5 mm12,46 EURSkladomComfortmat Ultrasoft 5Materiál pohlcujúci zvuk Comfortmat Ultrasoft 5Rýchly náhľad (28 hodnotení)materiál pohlcujúci zvuk, 700 x 500 mm, hrúbka 5 mm6,21 EURSkladomComfortmat Bitosoft 10 XLMateriál pohlcujúci zvuk Comfortmat Bitosoft 10 XLRýchly náhľad (18 hodnotení)materiál pohlcujúci zvuk, 1000 x 700 mm, hrúbka 10 mm14,54 EURSkladomComfortmat Bitosoft 10Materiál pohlcujúci zvuk Comfortmat Bitosoft 10Rýchly náhľad (23 hodnotení)materiál pohlcujúci zvuk, 700 x 500 mm, hrúbka 10 mm7,46 EURSkladomComfortmat Bitosoft 5 XLMateriál pohlcujúci zvuk Comfortmat Bitosoft 5 XLRýchly náhľad (16 hodnotení)materiál pohlcujúci zvuk, 1000 x 700 mm, hrúbka 5 mm10,38 EURSkladomComfortmat Bitosoft 5Materiál pohlcujúci zvuk Comfortmat Bitosoft 5Rýchly náhľad (37 hodnotení)materiál pohlcujúci zvuk, 700 x 500 mm, hrúbka 5 mm5,38 EURSkladomComfortmat Extreme ProAntivibračný materiál Comfortmat Extreme ProRýchly náhľad (7 hodnotení)antivibračný materiál, 700 x 500 mm, hrúbka 6 mm, MLF 0,75, hmotnosť 7,59 Kg / m² 18,71 EURSkladomComfortmat ExtremeAntivibračný materiál Comfortmat ExtremeRýchly náhľad (18 hodnotení)antivibračný materiál, 700 x 500 mm, hrúbka 3,5 mm, MLF 0,63, hmotnost 5,45 Kg / m²15,79 EURSkladomComfortmat NeopreneZvukovoizolačný materiál Comfortmat NeopreneRýchly náhľad (95 hodnotení)zvukovoizolačný materiál, 700 x 500 mm, hrúbka 6 mm, izolácia 13 dB, hmotnosť 0,44 kg/m² 8,29 EURSkladom

Podobné články

Predstavujeme úplne nové balíčky odhlučnenia
S novými špičkovými materiálmi Comfortmat prinášame aj úplne nové zvýhodnené balíčky odhlučnenia. Ponuku rozširujeme aj o špeciálne odľahčené balíčky zamerané na hmotnosť.
Celý článok
Ako správne odhlučniť dvere vozidla
Predné aj zadné dvere sú jedny z hlavných plôch, ktorými do interiéru vozidla preniká vysoké percento hluku a sú základným prvkom odhlučnenia celého vozidla.
Celý článok
Ako na odhlučnenie predných podbehov vozidla
Odhlučnenie predných podbehov má vplyv najmä na hluk od vozovky, kolies a lietajúcich kamienkov. V našom článku sa dozviete ako predné podbehy veľmi účinne odhlučniť.
Celý článok
Ako najúčinnejšie odhlučniť batožinový priestor
S príchodom nových a účinnejších antivibračných a zvukovoizolačných materiálov Comfortmat sme aktualizovali náš článok týkajúci sa odhlučnenia kufra.
Celý článok
Ako odhlučniť kapotu v troch účinných variantoch
Odhlučnenie kapoty spevní, zamedzí vibráciám a zníži hluk motora. V našom článku sa dozviete ako kapotu odhlučniť prehľadne v niekoľkých krokoch.
Celý článok