Môj účet

Čistenie prístrojovej dosky a ďalších plastov interiéru

Ak váhate nad tým, ako vyčistiť palubnú dosku a ďalšie plasty interiéru vozidla, máme pre vás tip na populárne čistič plastov Poorboy's Natural Look. Ten dodáva plastom, gume, vinylom alebo koži neutrálny matný vzhľad a navyše krásne prevonia interiér vozidla po višniach. Poorboy's Natural Look je čistič na vodnej báze, ponúka ochranu proti UV-A a UV-B žiareniu, zabraňuje blednutiu plastov a odstráni nežiadúce baktérie.

Príprava pred čistením plastov

Pokiaľ máte plasty v interiéri veľmi špinavé, môžete v prvej fáze použiť univerzálny čistič interiéru Dodo Juice Total Wipe Out, ktorý interiér perfektne vyčistí a pripraví povrch pre aplikáciu ďalších prípravkov. Vo väčšine prípadoch si však vystačíte s Poorboy's Natural Look, ktorý neslúži len na dosiahnutie nového matného vzhľadu, ale zároveň plasty aj čistí.

Aplikácia prípravku a spotreba

Poorboy's Natural Look neaplikujte na priamom slnku, alebo na rozpálenú palubnú dosku. Pred použitím ho dôkladne pretrepte. Aplikácia je najľahšia pomocou penového aplikátora. Spotreba tohto prípravku je naozaj veľmi malá, stačí naniesť na penový aplikátor pár kvapiek a môžete začať čistiť. Štandardné balenie s objemom 473 ml vydrží cca na 20-30 vyčistení interiérových plastov. Ak by to predsa len nestačilo, môžete zakúpiť aj balenie s dvojnásobným objemom 946 ml. K dispozícii je aj veľké balenie s objemom 3,78 l, ktoré je na objednávku.

Dokončenie čistenia interiéru

Po aplikácii prípravku môže byť povrch palubnej dosky alebo plastov saténovo pololesklý, záleží predovšetkým na použitom množstve. Pokiaľ chcete dosiahnuť úplne matný povrch, odporúčame následne plasty vyleštiť mikrovláknovou utierkou. Plasty oproti stavu pred aplikáciou stmavnú a interiér vyzerá ako pri aute, ktoré práve vyšlo z výrobnej linky. A navyše skvele vonia! Ak ste šetrní k interiéru vášho vozidla, tak môžete počítať s účinnosťou niekoľkých týždňov aj mesiacov, stačí občas utrieť prach.

Autor: Ing. Karel Konečný
Kopírovanie fotografií alebo textu je zakázané! Všetky práva vyhradené.

Podobné články

Ako rýchlo a bezpečne odstrániť vtáčí trus z laku
Vtáčí trus je veľmi nebezpečný pre lak auta, ktorý je schopný nenávratne poškodiť. Preto je nevyhnutné trus rýchlo odstrániť a my si v článku ukážeme ako na to.
Celý článok
Ako rýchlo vyčistiť kožený volant a sedačky?
V článku sa dozviete prečo a akými prípravky pravidelne čistiť kožený volant a ďalšie kožené povrchy.
Celý článok
Vosk, sealant alebo keramická ochrana laku?
Na trhu existuje viac možností ako chrániť lak auta a každá má svoje špecifiká, výhody aj nevýhody. V našom článku sa dozviete ako najlepšie chrániť lak vášho auta.
Celý článok
Ako na správne a šetrné umývanie vozidla
Správny postup pri umývaní auta je dôležitý pre čistý a lesklý lak bez škrabancov a v našom článku si ukážeme ako auto šetrne umyť, usušiť a vyladiť k dokonalosti.
Celý článok
Ako navoskovať auto
Napísali sme kompletný návod ako navoskovať lak automobilu, vrátane umývania, dekontaminácie laku a prípravy pred voskovaním.
Celý článok
Ako chrániť pneumatiky a udržať ich nový vzhľad
Aplikácia vosku s karnaubou na pneumatiky od Dodo Juice pre matný efekt a ochranu pneumatík.
Celý článok
Ako sa správne starať o kožené autosedačky
Ukážme si, ako sa správne starať o kožené sedačky, aby nám vydržali dlho ako nové.
Celý článok
6 krokov k čistému motoru
V tomto článku vám ukážeme, ako šetrne a efektívne vyčistiť celý motorový priestor v 6 krokoch.
Celý článok