Môj účet

Desať tipov ako pripraviť auto na zimu

Dlhá zima je pred nami a to znamená náročnejšie podmienky na prevádzku vozidla, jeho vzhľad a najmä údržbu. Preto sme spísali desatoro odporúčaní, ktoré sa oplatí pred zimou urobiť, aby vaše auto bolo perfektne pripravené na mrazivé počasie, ľahšie sa udržiavalo a vyzeralo po celý čas čo najlepšie. Dôkladná príprava na zimu vám síce môže zabrať aj celý víkend, výsledok ale určite stojí za to a dlhodobý efekt oceníte aj na jar, kedy vás bude čakať o poznanie ľahšia očista.

1. Ochrana laku

Začíname lakom, ktorému by ste mali v zime venovať najviac pozornosti. V zime dostáva lak mnohonásobne viac "zabrať" ako v lete a preto by sme na jeho údržbu rozhodne nemali zabúdať. Cesty sú plné soli, najrôznejších chemikálií a ďalších nečistôt, ktoré sa na laku rýchlo usadzujú. Do nechráneného laku je táto cestná špina schopná sa doslova "zažrať" a spôsobiť aj výrazné poškodenie (napríklad korózia). Ochrana laku všetkým týmto rizikám zamedzí a okrem toho dodá vysoký lesk, odpudzuje vodu aj nečistoty a výrazne uľahčí údržbu. Chránený lak totiž umožní jednoduché umývanie aj oplach soli a ďalších chemikálií, ktoré sa na laku pravidelne usadzujú. Často postačí aktívna pena alebo len silný prúd vody a nemusíte sa desiatky minút klepať zimou pred domom alebo u ručnej autoumývárne pri klasickom umývaní auta. Medzi najvhodnejšiu ochranu laku na zimu patria syntetické a hybridné vosky, sealanty alebo keramická ochrana laku. Dôvodom je ich vysoká odolnosť voči extrémnym teplotám, ktoré v zime môžu nastať, aj voči chemikáliám a agresívnym nečistotám. Všetky tieto typy ochrán sme si dôkladne rozobrali v našom ďalšom článku "akú zvoliť ochranu laku na zimu", preto vás rovno odkážeme na tento článok, v ktorom nájdete všetky potrebné informácie. Nezabudnite ale, že pred aplikáciou akejkoľvek dlhodobej ochrany laku je nutné lak dôkladne umyť, dekontaminovať a perfektne pripraviť! A práve preto teraz nastáva ideálna doba k aplikácii ochrany laku práve teraz, pretože ešte nie je taká zima, ktorá by vám mohla celý proces znepríjemniť. V našom ďalšom článku "voskovanie laku a jeho príprava" sa môžete dočítať všetko o dekontaminácii laku, jeho príprave aj samotnej aplikácii ochrany.

2. Ochrana hliníkových kolies

Ešte viac ako lak trpia v zime kolesá, ktoré prichádzajú najintenzívnejšie ku styku s vozovkou. Aj tu platí, že soľ a cestná špina v kombinácii s brzdovým prachom je čisté zlo a môže kolesá nenávratne poškodiť. Či už používate po celý rok rovnaké kolesá, alebo na zimu obúvate druhú sadu, odporúčame vždy aplikovať ochranu laku hliníkových kolies. Tá odpudzuje vodu aj nečistoty, zabráni usadzovaniu brzdového prachu, uľahčuje umývanie aj údržbu a dodá kolesám špičkový vzhľad. Klasické vosky nemajú na kolesách žiadnu šancu, pretože na ich povrchu je výrazne vyššia teplota a agresívnejšie prostredie, preto je nutné používať výhradne prípravky určené na kolesá. A aké sú teda možnosti? V podstate len dve a to odolnejšie sealanty, alebo keramická ochrana. Rozdiely sú predovšetkým vo výdrži, odolnosti a spôsobu aplikácie. Medzi sealanty odporúčame prípravok Infinity Wax Ghost Wheel Sealant, ktorý vďaka vysokému obsahu SiO2 vydrží na kolesách približne 4 mesiace a je samozrejme odolný voči chemikáliám a soli, čo je hlavný problém v zime. Ghost Sealant vyniká jednoduchou aplikáciou - stačí kolesá perfektne vyčistiť, naniesť sealant a následne kolesá vyleštiť mikrovláknovou utierkou. Ak požadujete ešte dlhšiu výdrž aj odolnosť, potom je riešením keramická ochrana, ktorá vydrží s prehľadom nielen celú zimu, ale aj výrazne dlhšie. Keramická ochrana kolies, ako je Carbon Collective Platinum Wheels disponuje odolnosťou priemerne dva roky a po celú túto dobu chráni kolesá nielen pred prírodnými vplyvmi, nečistotami a chemikáliami, ale zabraňuje tiež usadzovaniu brzdového prachu, oxidácii a dokonca aj drobným škrabancom. Oproti ostatným sealantom na kolesá je nutné povrch kvalitne pripraviť, ale náročnejšie aplikácie sa vám odmenia excelentnými vlastnosťami keramiky. V našom článku "ako aplikovať keramickú ochranu na kolesá" sa dozviete všetko o aplikácii tejto keramickej ochrany. Čo by sme chceli najmä "vypichnúť" je následná údržba. Po aplikácii už nie je nutné používať agresívne čističe kolies a väčšinou si vystačíte iba so silným prúdom vody, prípadne autošampónom pri bežnom umývaní auta a kolesá budú zase krásne čisté a lesklé!

3. Impregnácia a ochrana pneumatík

Ďalšia časť vozidla, ktorá nielen v zime rýchlo stráca na svojom vzhľade aj kvalite, sú pre niekoho možno prekvapivo pneumatiky. Neošetrené pneumatiky vplyvom slnka a poveternostných podmienok rýchlo blednú, starnú a môžu aj stratiť svoju pružnosť a popraskať. V zime je toto riziko ešte oveľa vyššie a preto odporúčame venovať pozornosť aj pneumatikám. A čo ochrana pneumatík vlastne umožní? Začneme vzhľadom. To je vec subjektívna a každému sa páči niečo iné. Aj preto máme v ponuke široké portfólio prípravkov, ktoré dodajú pneumatikám sýto čierny vzhľad a ten môže byť buď lesklý, saténový alebo úplne matný. Ale vzhľadom to samozrejme nekončí, kvalitné prípravky na pneumatiky zabezpečí tiež UV ochrana proti vyblednutiu a zamedzí ich starnutie a popraskanie. Ďalším benefitom je silné odpudzovanie vody a nečistôt, čo uľahčuje údržbu a samozrejme vylepšuje vzhľad. U väčšiny prípravkov však platí, že majú veľmi krátku výdrž. Niektoré vydržia týždeň, niektoré dva alebo tri a potom sa musia aplikovať znovu. V lete to nie je problém a prípravky na pneumatiky je možné aplikovať pokojne po každom umývaní, je to pomerne rýchla záležitosť. V zime sa ale do toho málokomu bude chcieť. Našťastie v dnešnej dobe sa už objavujú aj špičkové prípravky na pneumatiky, ktoré vydržia aj výrazne dlhšie. Jedným z nich je Infinity Wax Tyre Coat V2, ktorý okrem všetkých už vyššie spomínaných vlastností pridáva jednu navyše a to oveľa vyššiu odolnosť vďaka obsiahnutým syntetickým polymérom. To umožnuje výrazne dlhšiu odolnosť, ktorá dosahuje aj niekoľkých mesiacov. Aplikácia je jednoduchá, stačí pneumatiky dôkladne umyť a následne naniesť pomocou aplikátora Tyre Coat. Pokiaľ máte radi matnejší vzhľad, rozleštite prípravok mikrovláknovou utierkou. Zabúdať by ste ale nemali ani na letné pneumatiky a ich riadne uskladnenie. Pneumatiky odporúčame dôkladne umyť, vysušiť a ošetriť napríklad voskom na pneumatiky Dodo Juice Taint It Black. Ten síce nemá tak dlhodobú odolnosť ako Infinity Wax, ale u nepoužívaných pneumatík to nevadí a vosk s prehľadom vydrží celú zimu. Pneumatiky udrží v skvelej kondícii, vyživí ich a na jar budú ako nové.

4. Tekuté stierače a vyčistenie skiel

Sealanty na sklá, inými slovami tekuté stierače, považujeme za jedny z najdôležitejších a najpraktickejších detailingových prípravkov vôbec. Práve na jeseň a v zime tekuté stierače využijete snáď najviac. Veľa prší, je vlhko, mrzne... a práve v takýchto prípadoch vám tekuté stierače výrazne uľahčia cestovanie. Hlavnou devízou tekutých stieračov sú hydrofóbne vlastnosti. V praxi to znamená, že za dažďa pri rýchlosti od cca 50 km/h nemusíte zapínať stierače a voda sama veľmi rýchlo odteká zo skla. A to nielen z čelného, ​​ale aj z bočných, ktoré potom zostávajú prakticky suché. Tým sa zlepšuje výhľad z auta a vďaka tomu to najdôležitejšie - zvyšuje sa bezpečnosť jazdy. Oceníte aj ľahšie čistenie mŕtveho hmyzu a vtáčieho trusu z čelného skla a v zime zasa schopnosť zníženia rizika zamŕzania okien. Okrem toho tekuté stierače odpudzujú aj nečistoty, teda bežnú cestnú špinu a sklá sa jednoduchšie udržujú v čistote. Dlhodobo najlepšie skúsenosti máme s tekutými stieračmi Platinum Glass od populárneho anglického výrobcu autokozmetiky Carbon Collective. Tie vynikajú vysokou odolnosťou dosahujúce s prehľadom jedného roka na čelnom skle a dvoch rokov na bočných sklách. Všetko potrebné k aplikácii, ktorá vám zaberie cca jednu hodinu, nájdete v balení. Pre správnu funkciu a garantovanú dĺžku výdrže je však nutné dodržať správny postup, ktorý popisujeme v našom ďalšom článku "ako aplikovať tekuté stierače", kde sa dozviete všetko dôležité. Ako už bolo spomenuté vyššie, tekuté stierače značne uľahčujú údržbu a preto je následné čistenie okien hračkou. K tomu budete potrebovať kvalitný čistič okien s vhodnou mikrovláknovou utierkou na sklá a čistý výhľad máte zaručený. Pamätajte, že kvalitná a predovšetkým čistá utierka určená priamo na sklá je základom pre čisté sklá bez šmúh. Využiť môžete aj našu cenovo zvýhodnenú sadu na čistenie skiel s naším najkvalitnejším čističom okien Tershine a dvoma mikrovláknovými utierkami.

5. Oživenie palubnej dosky a ďalších plastov interiéru

Krásny, čistý a voňavý interiér je vizitkou každého vodiča a to aj v zime. Udržať palubnú dosku a ďalšie plasty v interiéri v perfektnom stave pritom nie je nič zložité a k tomu skvele poslúži obľúbený čistič a impregnácia Poorboy's Natural Look. Prípravok je založený na vodnej báze a s patentovanou ochranou proti UVA a UVB žiareniu. Zanecháva na plaste, vinylu alebo na koži suchý, čistý a nový vzhľad. Jeho najväčšou prednosťou je však dnes toľko žiadaný matný efekt, ktorý vydrží aj niekoľko mesiacov. Na dotyk nelepí, nie je mastný a navyše krásne vonia po višniach a dokážu eliminovať aj nežiadúce baktérie. Ak nie sú interiérové ​​plasty veľmi špinavé, vystačíte si s ich vyčistením iba s týmto prípravkom. Stačí ho naniesť napríklad na mikrovláknový aplikátor a naniesť na plasty. Pre dosiahnutie maximálne matného efektu odporúčame finálne rozleštiť mikrovláknovou utierkou. Všetky potrebné produkty nájdete aj v našej cenovo zvýhodnenej sade na čistenie plastov interiéru. V prípade silnejšieho znečistenia odporúčame najprv interiérové ​​plasty vyčistiť univerzálnym čističom Dodo Juice Total Wipe Out, ktorý rýchlo a bezpečne odstráni všetky nečistoty. Aplikácia je jednoduchá, stačí čistič nastriekať a zotrieť mikrovláknovou utierkou. Pravidelným čistením udržíte interiérové ​​plasty v stále novom a sviežom stave, ktorý vydrží po mnoho rokov. Vďaka antistatickým vlastnostiam prípravku Natural Look sa navyše bude menej usadzovať prach, čo ocenia aj alergici. Ešte tip na záver - ak sa vám nechce interiérové ​​plasty čistiť opakovane, odporúčame interiérový detailer s prímesou SiO2 Carbon Collective Nuovo. Tento špičkový detailer dodá plastom sýty a matný vzhľad, odpozuje prach a všetky nečistoty po dobu minimálne pol roka. Navyše úplne skvele vonia!

6. Ochrana textilu, alcantary a koberčekov

V interiéri zostaneme, pretože aj jeho vzhľad môže významne zima poznamenať. V tomto ročnom období je takmer neustále vonku mokro, veľa špiny, prípadne snehu a to všetko prenášame na topánkach a oblečení do interiéru auta. Voda, roztopený sneh, soľ a ďalšie nečistoty sa následne vsakujú do textilného čalúnenia a koberčekov vozidla a môžu vytvoriť nevzhľadné fľaky. V horšom prípade môže začať textil aj plesnivieť. Obmedziť to samozrejme môžu gumové koberčeky, avšak tie nezachránia všetko a navyše nie každý ich v zime používa. Ideálnym riešením na dlhé zimné obdobie sú prípravky na ochranu textilu. Tie vytvárajú na povrchu textilu odolnú hydrofóbnu vrstvu, ktorá úplne odpudzuje všetky tekutiny ako je voda, ale aj napríklad káva alebo víno. Zamedzuje tiež usadzovaniu nečistôt aj farbenie napríklad od džínsov. Chrániť tak môžete sedačky z látky aj alcantary, koberčeky alebo kompletné kobercové podlahy vozidla pred vodou a znečistením v zime. Najprv povrch dôkladne vyčistite pomocou čističa na textil. Odporúčame použiť špičkového antibakteriálneho čističa Carbon Collective Reset, ktorý rýchlo odstráni aj zažranú špinu z látkových sedačiek, alcantary alebo koberčekov. Prípravok sa nemusí riediť a stačí ho na povrch nastriekať, pomocou kefy vyčistiť a špinu následne odstránite mikrovláknovou utierkou. Následne nastriekajte na povrch ochranu textilu v podobe hi-tech prípravku Carbon Collective Repel. Potom nechajte prípravok samovoľne vyschnúť, pre maximálnu ochranu môžete nastriekať aj druhú vrstvu. Repel vytvorí na povrchu vodeodolnú bariéru, ktorá neprepustí ani kvapku vody, rozliatej kávy, alebo farby z džínsov. Svoje využitie nájde napríklad aj na impregnáciu topánok, takže produkt môžete použiť nielen na svojom aute.

7. Doplnenie nemrznúcej zmesi do ostrekovačov

Na rad prichádza úplná samozrejmosť na zimu - doplnenie nemrznúcej zmesi do ostrekovačov. Ak nechcete, aby vám letná zmes zamrzla, odporúčame výmenu už teraz. Zimnú zmes do ostrekovačov zakúpite na čerpacích staniciach alebo napríklad v Tescu, my vás ale chceme varovať. Tieto lacné prípravky sú veľmi agresívne, často obsahujú vysoké percento metanolu a aj počas jednej zimy dokážu narušiť kvalitu stieračov, gumové obloženie skiel a dokonca aj plasty svetiel. Pri pravidelnom používaní dochádza k výraznému poškodeniu, ktoré je vykúpené skorou výmenou nielen gumových častí karosérie. A ak máte na skle aplikované tekuté stierače, môžete sa s nimi pomerne rýchlo rozlúčiť. Riešenie? Kvalitná zmes do ostrekovačov Dodo Juice Spirited Away. Táto zmes je celoročná, zvládne teploty až -40 °C a čo je najdôležitejšie - je maximálne šetrná. A to nielen ku sklu, gume a svetlám, ale aj sealantom na sklá v podobe tekutých stieračov. Na zimu sa odporúča riedenie 1:3, avšak pre podmienky na Slovensku či v Česku sa nemusíte báť ani výraznejšiemu riedeniu. Z vlastných skúseností môžeme potvrdiť, že aj pri riedení napríklad 1:5 kvapalina nezamrzla ani pri dlhšom pobyte na horách v Alpách, kedy sa teploty pohybovali hlboko pod bodom mrazu. Bonusom sú skvelé čistiace schopnosti, pretože zmes obsahuje zložky najobľúbenejšieho čističa taktiež od značky Dodo Juice.

8. Vyčistenie klimatizácie

Aby vás po zime neprekvapil nepríjemný zápach z klimatizácie, je vhodné dvakrát ročne klimatizáciu vyčistiť. Ideálne obdobie pre čistenie je začiatok jari a zimy. Čistenie môžete nechať urobiť na odbornom servise, zvládnete to však aj sami s prípravkom Air Con Bomb Citrus od renomovaného anglického výrobcu autokozmetiky Bilt Hamber. Tento sprej je veľmi jednoduchý na použitie a nevyžaduje žiadne ďalšie vybavenie. Jeho účinné látky neutralizujú zdroje nežiadúcich zápachov a vnútornej časti klimatizácie zostanú dezinfikované a chránené proti usadzovaniu ďalšej kontaminácie a baktérií, ktoré môžu negatívne ovplyvniť vaše zdravie. Postup čistenia je veľmi jednoduchý. Naštartujte váš automobil a zapnite klimatizáciu na maximálny výkon. Otvorte všetky ventilátory a zapnite vnútornú cirkuláciu vzduchu. Klimatizácia potom nebude nasávať vzduch z vonku, ale z interiéru automobilu. Sedadlo spolujazdca posuňte úplne dozadu a na podlahu umiestnite sprej tak, aby pri vypúšťaní sa prípravok nezachytil na palubnú dosku. Pred použitím sprej dôkladne pretrepte a následne stlačte (väčšou silou) jednorazový ventil, ktorý začne uvoľňovať účinné látky do vzduchu. Tie sú nasávané klimatizáciou a dezinfikujú vnútorný priestor od mikróbov a plesní. Vozidlo opustite a nechajte sprej pôsobiť po dobu cca 5 minút so zapnutým motorom a klimatizáciou na plný výkon do doby, kým sprej neprestane vypúšťať účinné látky. Následne odporúčame nechať klimatizáciu zapnutú ešte ďalších 10 minút. Potom vypnite motor, otvorte všetky dvere a vozidlo dôkladne vyvetrajte. V našom článku "ako dezinfikovať klimatizáciu" sa dozviete všetky informácie o riziku spojenom s nečistenou klimatizáciou aj podrobný návod ako prípravok Bilt Hamber Air Con Bomb Citrus používať.

9. Príprava na mráz

V čase písania tohto článku to síce ešte nie je aktuálne, ale čoskoro prídu mrazy a s nimi aj námraza na oknách a zamŕzanie zámkov. Zabudnite na zdĺhavé vykurovanie auta alebo škrabanie okien nešetrnými škrabkami. Nie je to pohodlné ani rýchle, môžete si nenávratne poškodiť sklá poškriabaním a výmena nie je práve lacná. Radšej sa na zimu vybavte rozmrazovačom skiel a zámkov ADBL Frost Eater. Ten dokáže počas jednej až dvoch minút úplne rozmraziť námrazu na oknách, spätných zrkadlách aj zámkoch. Stačí nastriekať, nechať pôsobiť a následne zotrieť zvyšky mikrovláknovou utierkou. Je jedno, či je vonku -10 alebo -30 °C, Frost Eater spoľahlivo pracuje až do mrazu -60 °C. Rýchle riešenie, ktoré je šetrné ku všetkým sklám, gumovému tesneniu aj exteriérovým plastom. Navyše nielen námrazu odstraňuje, ale tiež zamedzuje opätovnému zamrznutiu. Upozorňujeme však, že tak ako takmer všetky rozmrazovače skiel, aj ADBL Frost Eater môže narušiť aplikovanú vrstvu sealantov na sklá (tekuté stierače). Tie najodolnejšie, ako je v tomto článku zmienený Carbon Collective Platinum Glass, rozmrazovače zvládnu, ale môže sa ľahko znížiť ich doba odolnosti. Ak máte na sklách aplikované tekuté stierače a na laku napríklad keramickú ochranu, sealant alebo syntetický vosk, odporúčame použitie prípravku Fictech Frozen, ktorý je ako jeden z mála prípravkov tohto typu šetrný pre spomínané typy ochrany skiel a laku. Nanesenú vrstvu prírodných voskov však môže tiež narušiť, ale to by nemal byť problém vzhľadom na to, že prírodné (karnaubské vosky) sa v zimnom období obyčajne nepoužívajú.

10. Pár tipov na záver - gumového tesnenia, zahmlievania okien a samozrejme vône

Ďalším miestom, ktorému by ste pred zimou mali venovať pozornosť, je gumové tesnenie. To nájdete napríklad okolo dverí, kufra, strešného okna alebo v motore. Guma všeobecne má tendenciu starnúť, strácať svoju čiernu farbu a neskôr aj praskať. V zime sa objavuje ďalší nešvár, a to primŕzanie. Akonáhle tesnenie primrzne k dverám, tak nielenže idú dvere ťažko otvoriť, ale pravdepodobne poškodíte aj gumové tesnenie. Tomu všetkému je možné ale jednoducho zabrániť, ak gumu pred zimou ošetríte prípravkom Sonax ošetrenie gumy. Dokáže gumové tesnenie vyživiť, dodá elasticitu, zamedzí starnutiu aj následnému popraskaniu. V zime oceníte už spomínanú schopnosť zamedzenia primŕzania. Aplikácia je vďaka jeho dizajnu veľmi jednoduchá.

V sychravom zimnom počasí sa často stretnete s ďalšou nepríjemnosťou, a to je zahmlievanie okien. Určite to tiež poznáte. Ráno prídete k autu a po naštartovaní sa vám ihneď zahmlí čelné okno. Dôvodom je rozdiel teplôt vo vnútri auta a vonku a tiež vlhkosť, ktorá sa vo vnútri auta drží. Ideálny postup ako sa zbaviť zahmlených okien by mal byť nasledovný - pustiť ventilátor (na najvyššiu intenzitu) na čelné sklo, nastaviť najvyššiu teplotu, zapnúť klimatizáciu a mať vypnutý vnútorný okruh ventilácie. Tiež pomáha nechať mierne pootvorené okná. Nejde vám do hlavy prečo púšťať teplý vzduch a zároveň mať zapnutú klimatizáciu? Klimatizácia totiž vzduch vysušuje a pre tieto účely je lepšie natiahnuť dovnútra studený vzduch z vonku, než vlhký zvnútra auta. Tento postup vám skôr alebo neskôr zaistí odhmlievanie okien, my ale máme lepšie riešenie, v podobe prípravku s príznačným názvom Fictech Fog. Ten vytvorí na skle hydrofóbny povlak, ktorý účinne zamedzí zahmlievaniu okien a to na dobu minimálne dvoch mesiacov. Aplikácia je jednoduchá a ak prípravok zakúpite v našej zvýhodnenej sade, nebudete nič ďalšie potrebovať. Okno najprv dôkladne vyčistite a vytrite dosucha. Na čistenie postačí váš obľúbený čistič skiel, napríklad Tershine Vision, ktorý sám krátkodobo zabraňuje zahmlievaniu. Aplikátor obaľte priloženou malou mikrovláknovou utierkou, 2x až 3x nastriekajte prípravok a aplikujte na sklo krúživými pohybmi. Následne rozleštite sklo väčšou mikrovláknovou utierkou a minimálne 24 hodín nechajte prípravok vytvrdnúť. Balenie s objemom 100 ml vám vystačí na niekoľko rokov, aplikácia na všetky sklá auta uberie totiž maximálne 20 ml z objemu.

A na záver nemôžeme zabudnúť na vôňu do auta. Väčšina spomínaných prípravkov určených do interiéru síce krásne vonia, ak si však chcete dopriať dlhodobú vôňu, je potrebné sa poobzerať inde. A akú zvoliť? Vôňa je veľmi subjektívna vec a každému samozrejme vyhovuje niečo iné a ani naše najpredávanejšie vône v plechovke California Scents Coronado Cherry sa nezavďačia všetkým. Ak tiahnete skôr k prirodzeným vôňam, odporučíme vám vône od Carbon Collective. Tie vynikajú nielen veľmi príjemnou vôňou v troch rôznych variantoch, ale aj dizajnovým prevedením do ventilácie. Ich výdrž je až 45 dní a vôňa je vymeniteľná, môžete ju teda samostatne kedykoľvek dokúpiť. Naše tipy na zimu sme týmto vyčerpali a veríme, že pre vás budú inšpiráciou pre nasledujúce dni a víkendy.

Autor: Ing. Karel Konečný
Kopírovanie fotografií alebo textu je zakázané! Všetky práva vyhradené.

Súvisiace produkty

Infinity Wax Primo Wax (50 ml)Vosk Infinity Wax Primo Wax (50 ml)TipRýchly náhľad (38 hodnotení)luxusný hybridný vosk s obsahom SiO2, ochrana 6-10 mesiacov, 50 ml29,99 EURSkladomInfinity Wax Tyre Coat V2 (500 ml)Lesk na pneumatiky Infinity Wax Tyre Coat V2 (500 ml)TipRýchly náhľad (14 hodnotení)špičkový lesk na pneumatiky v spreji s obsahom SiO2, 500 ml14,99 EURDočasne nedostupnéCarbon Collective Clarity Twisted - Dual Microfibre ClothUtierka na okná Carbon Collective Clarity Twisted - Dual Microfibre ClothAktualizovanéRýchly náhľad (41 hodnotení)dvojitá utierka na okná a interiérové plasty, gramáž 450 gms, 45 x 35 cm7,99 EURSkladomPurestar Plush Edgeless Premium Buffing Towel BlueMikrovláknová utierka Purestar Plush Edgeless Premium Buffing Towel BlueTipRýchly náhľad (60 hodnotení)prémiová mikrovláknová utierka, 40 x 40 cm, gramáž 1200 gsm, modrá farba11,21 EURSkladomPurestar Plush Edgeless Buffing TowelMikrovláknová utierka Purestar Plush Edgeless Buffing TowelTipRýchly náhľad (201 hodnotení)špičková mikrovláknová utierka, 40 x 40 cm, gramáž 580 gsm, sivá farba7,46 EURSkladomSam's Detailing Fabric Protectant (500 ml)Ochrana na látky a čalúnenie Sam's Detailing Fabric Protectant (500 ml)Rýchly náhľad (1 hodnotenie)ochrana na čalúnenie, 500 ml18,90 EURDočasne nedostupnéADBL Frost Eater (500 ml)Rozmrazovač skiel a zámkov ADBL Frost Eater (500 ml)Rýchly náhľad (29 hodnotení)rýchly rozmrazovač skiel a zámkov, 500 ml5,90 EURSkladomCarPro Fog Fight (100 ml)Sada proti zahmlievaniu okien CarPro Fog Fight (100 ml)Rýchly náhľad (16 hodnotení)sada proti zahmlievaniu skiel, 100 ml12,46 EURSkladomCarbon Collective Platinum Wheels Coating (15 ml)Keramický povlak na kolesá Carbon Collective Platinum Wheels Coating (15 ml)TipAktualizovanéRýchly náhľad (24 hodnotení)keramický nanopovlak na kolesá, tvrdosť 9H, teplotná odolnosť do 350 °C, 15 ml32,99 EURDočasne nedostupnéCarbon Collective Oracle Inorganic Ceramic Coating (30 ml)Keramický povlak Carbon Collective Oracle Inorganic Ceramic Coating (30 ml)TipAktualizovanéRýchly náhľad (14 hodnotení)kvalitný keramický povlak, doba ochrany až 3 roky, tvrdosť 3,5H, 30 ml83,99 EURSkladomCarbon Collective Platinum Glass Coating (30 ml)Tekuté stierače Carbon Collective Platinum Glass Coating (30 ml)TipAktualizovanéRýchly náhľad (84 hodnotení)špičkové tekuté stierače, fungujú od 50 km/h, 30 ml41,99 EURSkladomBilt Hamber Double Speed-Wax (250 ml)Odolný hybridný vosk Bilt Hamber Double Speed-Wax (250 ml)TipAktualizovanéRýchly náhľad (161 hodnotení)odolný hybridný vosk s vysokým obsahom karnauby, výdrž 6-8 mesiacov, 250 ml29,99 EURSkladomBilt Hamber Air-Con Bomb Citrus (150 ml)Dezinfekcia klimatizácie Bilt Hamber Air-Con Bomb Citrus (150 ml)TipAktualizovanéRýchly náhľad (129 hodnotení)špičkový antibakteriálny osviežovač vzduchu a dezinfekcia klimatizácie v jednom, vôňa citrusu, 150 ml18,99 EURSkladomDodo Juice Spirited Away (500 ml)Zmes do ostrekovačov Dodo Juice Spirited Away (500 ml)Rýchly náhľad (56 hodnotení)celoročná zmes do ostrekovačov, koncentrát, 500 ml15,90 EURSkladomFictech Frozen (1 l)Rozmrazovač skiel Fictech Frozen (1 l)TipAktualizovanéRýchly náhľad (2 hodnotenia)rozmrazovač čelného skla a zámkov, šetrný k tekutým stieračom a sealantom, 1 l17,49 EURSkladom

Podobné články

Ako rýchlo rozmraziť čelné okno auta?
Prvé ranné mrazy v roku 2021 sú tu a s nimi aj zamrznuté sklá našich áut. Ako námrazu rýchlo a bezpečne odstrániť bez zdĺhavého škrabania si ukážeme v našom článku.
Celý článok
Vosk, sealant alebo keramická ochrana laku?
Na trhu existuje viac možností ako chrániť lak auta a každá má svoje špecifiká, výhody aj nevýhody. V našom článku sa dozviete ako najlepšie chrániť lak vášho auta.
Celý článok
Akú zvoliť najvhodnejšiu ochranu laku na zimu?
Zima sa blíži a pred vami je možno rozhodnutie akú ochranu laku na zimu zakúpiť. V našom článku si rozoberieme, prečo lak v zime chrániť aj aké produkty sú najvhodnejšie.
Celý článok
Ako perfektne vyčistiť čelné okno auta
Neviete ako sa správne starať a jednoducho vyčistiť čelné sklo vášho auta? V tomto článku vás to naučíme.
Celý článok
Ako na správne a šetrné umývanie vozidla
Správny postup pri umývaní auta je dôležitý pre čistý a lesklý lak bez škrabancov a v našom článku si ukážeme ako auto šetrne umyť, usušiť a vyladiť k dokonalosti.
Celý článok
Čistenie interiéru auta
Postup čistenia palubnej dosky a ďalších plastov interiéru vozidla s matným efektom.
Celý článok
7 krokov k perfektne čistému autu po zime
Dlhá zima sa prejaví na exteriéri aj interiéri auta, poďme ho spoločne vyčistiť a pripraviť na jar.
Celý článok
Ako navoskovať auto
Napísali sme kompletný návod ako navoskovať lak automobilu, vrátane umývania, dekontaminácie laku a prípravy pred voskovaním.
Celý článok
Aplikácia keramickej ochrany na kolesá
Chcete maximálne chrániť hliníkové kolesá vášho auta? Keramická ochrana odpudzuje nečistoty, vodu a chráni aj proti drobným škrabancom. Viac sa dočítate v našom článku.
Celý článok
Karnaubský alebo syntetický vosk?
Neviete si rady aký vosk vybrať a aké majú jednotlivé druhy voskov typické vlastnosti? Všetko podstatné sa dozviete v našom článku.
Celý článok
Ako dezinfikovať klimatizáciu?
Jar je tu a s ním prichádza ideálny čas na dezinfekciu klimatizácie. Tá odstráni nepríjemný zápach aj baktérie usadené vo ventilácii. Návod ako na to, nájdete v našom článku.
Celý článok
Návod ako aplikovať tekuté stierače na okno
Tekuté stierače silne odpudzujú vodu i nečistoty, pomáhajú udržiavať okná čisté a umožnia v daždi jazdu bez zapnutých stieračov. V článku sa dozviete ako prípravok správne aplikovať.
Celý článok
6 krokov k čistému motoru
V tomto článku vám ukážeme, ako šetrne a efektívne vyčistiť celý motorový priestor v 6 krokoch.
Celý článok