Môj účet

Ako ihneď rozmraziť čelné okno a zámky auta

Prvé ranné mrazy v roku 2021 sú tu a s nimi aj klasická situácia tohto obdobia. Ráno prídete k autu, ponáhľate do práce a musíte stráviť niekoľko minút škrabaním auta, alebo čakaním až mráz rozmrazí kúrenie auta. Ako tento zdĺhavý a nepríjemný proces skrátiť na niekoľko desiatok sekúnd? To sa samozrejme dozviete na nasledujúcich riadkoch.

Rozmrazovač skiel a zámkov ADBL Frost Eater

Škrabanie skiel škrabkou vám zaberie niekoľko minút a ráno väčšina z nás príliš času nemá. Používanie škrabky je ale tiež veľmi nešetrné ku sklám auta, ktoré týmto spôsobom môžete jednoducho poškriabať. Koľko stojí výmena čelného skla asi netreba riešiť. Prípravok s príznačným názvom ADBL Frost Eater všetko vyššie spomínané vyrieši takmer okamžite. Frost Eater je extrémne účinný rozmrazovač skiel a zámkov, ktorý odstráni námrazu behom pár desiatok sekúnd. Je efektívny aj v extrémnych poveternostných podmienkach a to až do mrazu -60 °C. Odstraňuje ľad a mráz bez opätovného zamŕzania a vďaka tomu umožňuje čistý výhľad a následnú bezpečnú jazdu. Čo je ale tiež veľmi dôležité je jeho šetrnosť. Frost Eater je úplne bezpečný pre sklá, lak, plasty aj gumu, takže sa jeho použitia (narozdiel od lacných benzinkových prípravkov) nemusíte vôbec obávať.

Ako ADBL Frost Eater používať?

Použitie rozmrazovača skiel ADBL Frost Eater je veľmi jednoduché. Stačí ho nastriekať na čelné sklo, nechať pôsobiť jednu až dve minútky a okno bude počas tejto doby úplne čisté, bez námrazy a snehu. To však platí skôr pre extrémny mráz a snehovú vrstvu. V prípade bežnej rannej námrazy v podstate ihneď vidíte, ako vám námraza mizne pred očami a okno je číre v priebehu niekoľkých sekúnd. Námraza navyše na skle znova nevzniká, čo u klasického škrabania okien je bežná vec. Frost Eater samozrejme môžete použiť aj na rozmrazenie dverových zámkov, stieračov alebo gumového obloženia okien. Ak je na aute vyššia vrstva snehu, odporúčame po nastriekaní prípravku jeho zvyšky zotrieť mikrovlákna utierkou. Na názornom videu od výrobcu sa môžete pozrieť, ako ADBL Frost Eater používať a aj na jeho reakciu s námrazou. Prípravok navyše pri aplikácii nijako nezapácha alkoholom alebo inými nearomatickými prísadami, ale krásne vonia po kokose. Na fotke, ktorú vidíte nižšie, je vyfotená reakcia po asi 10 sekundách po nastriekaní na sklo.

Spotreba prípravku

ADBL Frost Eater sa vyrába v balení s objemom 500 ml, ktoré vám vydrží na rozmrazenie cca 15 až 20 čelných skiel bežného auta, ako je napríklad Škoda Octavia. Pri cene 5,52 € vás teda vyjde rozmrazenie čelného skla v priemere na menej ako 0,40 €. A to stojí za šetrné a najmä veľmi rýchle rozmrazenie skla, nemyslíte? Ak budete rozmrazovať všetky sklá auta, potom logicky spotreba výrazne stúpne. Pri silnejšej námraze a vonkajšej teplote hlboko pod bod mrazu sa spotreba prípravku aj reakčná doba zvyšuje, však nijako dramaticky. Pre rozmrazenie zámkov stačí do zámku raz streknúť a nechať pár desiatok sekúnd pôsobiť. Do konca marca 2020 navyše beží akcia na celý sortiment ADBL vo výške -33%, takže odporúčame nakúpiť aj na budúcu zimnú sezónu.

Šetrnosť k ochrane laku a tekutým stieračom

Ako je už vyššie uvedené, ADBL Frost Eater je aj napriek svojej vysokej účinnosti veľmi šetrný k laku, sklám, zrkadlám, plastom aj gume a to aj pri dennom používaní. Mnohí z nás má ale na aute najrôznejšiu ochranu laku v podobe prírodného alebo syntetického vosku, sealantu, keramickej ochrany alebo tekutých stieračov na oknách. V prípade keramickej ochrany laku a kvalitných tekutých stieračov (sealantov na sklá), ako sú napríklad Carbon Collective Platinum Glass, sa ničoho obávať nemusíte a Frost Eater túto ochrannú vrstvu nenaruší. V prípade lacných a málo odolných tekutých stieračov však môže prípravok túto vrstvu narušiť a pri opakovanom použití aj úplne odstrániť. To isté platí aj o laku chránenom prírodnom karnaubským voskom, ktorý nie je chemicky odolný a Frost Eater ho odstráni prakticky ihneď. V zime sa však predpokladá použitie práve syntetických ochrán laku, ktoré prečkajú celú zimu a sú odolné aj proti chemikáliám a soli. Ak chcete mať istotu, že rozmrazovač sklá nikdy nenaruší ochranu laku alebo skiel, odporúčame prípravok Fictech Frozen. Francúzsky výrobca autokozmetiky garantuje, že použitím tohto prípravku, ktorý je pH neutrálny a teda výrazne šetrnejší než všetky konkurenčné produkty, nenarušíte ochrannú vrstvu nielen keramiky, ale aj bežných sealantov, tekutých stieračov alebo syntetických voskov. Áno, je drahší, ale to je dané práve zvýšenou šetrnosťou pri zachovaní extrémnej účinnosti. Pre 90% užívateľov je však ADBL Frost Eater ideálnym a veľmi bezpečným riešením, ako námrazu z okien aj zámkov veľmi rýchlo odstrániť.

Autor: Ing. Karel Konečný
Kopírovanie fotografií alebo textu je zakázané! Všetky práva vyhradené.

Podobné články

Ako rýchlo a bezpečne odstrániť vtáčí trus z laku
Vtáčí trus je veľmi nebezpečný pre lak auta, ktorý je schopný nenávratne poškodiť. Preto je nevyhnutné trus rýchlo odstrániť a my si v článku ukážeme ako na to.
Celý článok
Desať tipov ako pripraviť auto na zimu
Dlhá zima je pred nami a to znamená náročnejšie podmienky na prevádzku vozidla, jeho vzhľad a najmä údržbu. Preto sme spísali desatoro odporúčaní na prípravu auta na zimu.
Celý článok
Akú zvoliť najvhodnejšiu ochranu laku na zimu?
Zima sa blíži a pred vami je možno rozhodnutie akú ochranu laku na zimu zakúpiť. V našom článku si rozoberieme, prečo lak v zime chrániť aj aké produkty sú najvhodnejšie.
Celý článok
Ako na správne a šetrné umývanie vozidla
Správny postup pri umývaní auta je dôležitý pre čistý a lesklý lak bez škrabancov a v našom článku si ukážeme ako auto šetrne umyť, usušiť a vyladiť k dokonalosti.
Celý článok
Čistenie interiéru auta
Postup čistenia palubnej dosky a ďalších plastov interiéru vozidla s matným efektom.
Celý článok
7 krokov k perfektne čistému autu po zime
Dlhá zima sa prejaví na exteriéri aj interiéri auta, poďme ho spoločne vyčistiť a pripraviť na jar.
Celý článok
Ako navoskovať auto
Napísali sme kompletný návod ako navoskovať lak automobilu, vrátane umývania, dekontaminácie laku a prípravy pred voskovaním.
Celý článok
Ako dezinfikovať klimatizáciu?
Jar je tu a s ním prichádza ideálny čas na dezinfekciu klimatizácie. Tá odstráni nepríjemný zápach aj baktérie usadené vo ventilácii. Návod ako na to, nájdete v našom článku.
Celý článok
Návod ako aplikovať tekuté stierače na okno
Tekuté stierače silne odpudzujú vodu i nečistoty, pomáhajú udržiavať okná čisté a umožnia v daždi jazdu bez zapnutých stieračov. V článku sa dozviete ako prípravok správne aplikovať.
Celý článok
Ako sa správne starať o kožené autosedačky
Ukážme si, ako sa správne starať o kožené sedačky, aby nám vydržali dlho ako nové.
Celý článok