Môj účet

Subwoofer v boxe JBL STAGE 1200B

12 ", 250 W RMS, 91 dB (SPL 2,83V / 1m), 4 Ω
Viac o produkte
Predaj skončil
Vyberte si, prosím, podobný tovar z rovnakej kategórie
12" (300 mm)
Subwoofer v boxe JBL STAGE 1200B
Predaj skončil

Hlboké basy z woofera vhodným do väčšiny vozidiel - JBL Stage 1200B

Subwoofer v boxe JBL Stage 1200B generuje hlboké basy, a to najmä vďaka veľmi kompaktnému boxu, ktorý je vhodný pre väčšinu vozidiel. Kombinácia vysokej účinnosti a skvelého spracovanie výkonu znamená jediné - perfektná výkonnosť! 12 "membrána woofera a veľká kmitajúce cievka spoločne tvoria až neuveriteľne realistickú, presnú a nemennú basovú odozvu. Toto všetko dopĺňa špičkový vzhľad boxu spoločne s jeho veľmi jednoduchou inštaláciou.

Kľúčové vlastnosti subwoofera JBL Stage 1200B:

  • kompaktný dizajn
  • kompletne odladené
  • Štandardné testy spoľahlivosti Harman
  • Značka JBL s veľmi slušnou cenou
Katalógové čísloSTAGE 1200B
ZnačkaJBL
OdkazyOficiálna webová prezentácia
RMS výkon RMS výkon subwooferu je stály výkon. Ide tiež o výkon nepretržitého používania subwoofera. Ak výkon na dlhšiu dobu prekročíte, môže dôjsť k nevratnému poškodeniu resp. spálenie kmitacej cievky subwoofera! Preťaženie subwoofera spoznáte zakmitáváním membrány subwoofera. 250 W
Max. (maximálny) výkon Špičkový výkon , ktorý dokáže subwoofer zahrať chvíľkovo (cca 0,5 s), napríklad pri údere bicích nástrojov v skladbe. Ak sa max. Výkon prekročí, môže rýchlo dôjsť k poškodeniu resp. spálenie kmitacej cievky subwoofera! 1000 W
Priemer subwoofera v boxe300 mm (12")
Citlivosť (SPL 2,83V/1m)Citlivosť, senzitivita čiže účinnosť subwoofera.
Citlivosť subwoofera sa udáva v decibeloch (dB) a zjednodušene povedané znamená, čím vyššia hodnota, tým menšie nároky na výkon zosilňovača. Jedná sa defacto o hodnotení, ako subwoofer prevádza watty na zvuk. Hodnotenie citlivosti sú v úrovňou hluku merané na 1 meter od subwoofera pomocou 1 W (watt energie) alebo pomocou 2,83 voltu na zdroji na 1 meter.
Vyššia Decibelová úroveň znamená, že subwoofer je hlasnejší s nižším výkonom. Pre každý nárast o 3 dB citlivosti, subwoofer vyžaduje polovičnú silu pre reprodukciu rovnaké hlasitosti. Napríklad, ak 88dB subwoofer potrebuje 300 Wattov na výrobu určitej hlasitosti, potom subwoofer s 91dB citlivosťou potrebuje len 150 wattov, aby sa dostal na rovnakú hlasitosť.
91 dB
Impedancia Impedancia - meranie elektrického odporu. Pri nákupe subwooferu, je veľmi dôležité, aby sa každý ubezpečil, že impedancia je v súlade so zosilňovačom, ktorý na neho zapájate. U subwooferov s dvojitou kmitacou cievkou sa doporučujeme riadiť podľa informácií v poradni!
Príklad:
2Ohmový subwoofer nemožno pripojiť na zosilňovač, ktorý je stabilný len do 4 Ohmov. 4Ohmový subwoofer možno bez problémov použiť na zosilňovač, ktorý je stabilný do 2 Ohmov. Zapojenie 4 Ohm subwoofera na zosilňovač, ktorý je stabilný do 4 Ohmov, tiež bez problémov. Najbežnejšie impedancia subwooferu sú 4 Ohm. Príklad:
2Ohmový subwoofer nemožno pripojiť na zosilňovač, ktorý je stabilný len do 4 Ohmov! 4Ohmový subwoofer možno bez problémov použiť na zosilňovač, ktorý je stabilný do 2 Ohmov. Najbežnejšia impedancia subwooferov je 1 x 4 Ohm.
4 Ω
Frekvenčný rozsahSchopnosť subwoofera zahrať signál od najnižšieho kmitočtu po najvyššie, resp. schopnosť subwoofera verne reprodukovať zvuk v konkrétnom frekvenčnom pásme. Subwoofery v ideálnom prípade zahrajú od 20 - 150 Hz.
Odborne:
V oblasti kmitočtov od 40 až po 16 000 Hz sa vyskytuje prevažná väčšina základných i alikvotných (harmonických) tónov všetkých hudobných nástrojov. Nás zaujíma, aký je priebeh vyžiareného akustického tlaku v tomto rozsahu frekvencií pri napájaní reproduktorové sústavy konštantným príkonom. Tomuto priebehu hovoríme frekvenčná charakteristika, ktorá nám udáva úroveň vyžiareného akustického tlaku v decibeloch (dB) v závislosti od frekvencie. Najvýstižnejšie možno vyjadriť frekvenčnú charakteristiku reproduktora alebo reproduktorové sústavy grafom.
Väčšinou ale je frekvenčná charakteristika udávaná uvedením maximálnej tolerancie akustického tlaku v danom frekvenčnom rozsahu, napr. 50 až 15 000 Hz - + 6 dB. Keďže je frekvenčná charakteristika reproduktorov aj sústav všeobecne značne nerovnomerná, neudávajú niektorí výrobcovia z preztižních dôvodov vo svojich katalógoch ani túto maximálnu toleranciu akustického tlaku v decibeloch. Takto ochudobnený údaj je bohužiaľ bezcenný. Čo je platné, že výrobca ponúka reproduktorovú sústavu s kmitočtovým rozsahom 30 až 20 000 Hz, ak sa obáva uviesť maximálne nerovnomernosť akustického tlaku v tomto rozsahu, pretože môže mať toleranciu napr. + - 20 dB.
Nerovnomernosť čiže zvlnenie frekvenčného priebehu u dobrých reproduktoprových sústav pre kvalitný prednes hudby nemá prekročiť v pásme 80 až 12 000 Hz + - 3 dB a v pásme 40 až 16 000 Hz + - 6 dB. Väčšia nerovnomernosť už ochudobňuje alebo zdôrazňuje určité tónové oblasti, čo môže spôsobiť počuteľné alebo aj rušivé skreslenie. Mení sa tiež podiel medzi základnými tónmi a vyššími harmonickými, tým sa mení farba zvuku a jednotlivé hudobné nástroje aj celý hudobný obraz znie neprirodzene.
34 - 200 Hz
Typ ozvučnice Uzavretá ozvučnice sa vyznačuje jednoduchou konštrukciou. Uzatvorené ozvučnice bývajú spravidla menších rozmerov ako ozvučnice bassreflexové a na ich tlmenie sa používa špeciálny tlmiaci rúno.
Uzavretá ozvučnice má výhodu v tom, že zabraňuje akustickému skratu medzi vyžarovaním prednej a zadnej strany membrány subwoofera. Nevýhodou je, že uzavretá ozvučnica dvíha vlastné rezonančný kmitočet použitého subwoofera a tým tiež zvyšuje dolná limitná kmitočet. To preto, že je zadná strana membrány pri vyžarovanie subwoofera v uzavretej ozvučnici nútená stláčať a zřeďovat vzduch vo vnútri ozvučnice. Tým sa pridáva k vlastnej tuhosti kmitacieho systému subwooferov ešte tuhosť vzduchu v uzavretej ozvučnici. To spôsobuje zväčšenie tuhosti kmitacieho systému a tým aj zvýšenie rezonančnej frekvencie celého systému: subwoofer -> ozvučnice.
Zvýšenie rezonančného kmitočtu pre daný subwoofer je tým väčšia, čím menší je objem vzduchu v uzavretej ozvučnici. Pomerne malý objem vzduchu v uzavretej ozvučnici pôsobí na subwoofer ako akustická pružina pri vyžarovaní zadnej strany membrány dovnútra uzavreté ozvučnice.
POUŽITIE: Hlavne na kvalitné počúvanie basov v celom pásme s dôrazom na detailnosť a presnú reprodukciu na spodnom pásme.
Klady a zápory:
+ Čistá reprodukcia
+ Malé skrine
+ Jednoduchšie naladenie
- Nízky stupeň účinnosti v hlbokých basoch
- Hlasitosť len za cenu enormného vychýlenie membrány
- Nemožno očakávať výraznejšie akustický tlak
bassreflexovou ozvučnice je riešená rovnako ako uzavretá ozvučnica, ale má navyše ešte tzv. Bassreflexovou nátrubok, čiže "bassreflex". Na tlmenie bassreflexových ozvučníc sa používa ihličkový molitan.
POUŽITIE:
Ideálne použitie je v prípadoch, keď chce poslucháč dosiahnuť vysoké hlasitosti a dobrej úrovne akustického tlaku. Ide o najlepší kompromis medzi kvalitným zvukom a výkonom a je tiež najčastejšie používaná
Klady a zápory:
+ Dobrá účinnosť v hlbokých basoch
+ K veľkej hlasitosti stačí malá výchylka membrány
- Reprodukcie menej presná ako u uzavretých ozvučníc
Uzavřený box
Z čoho je ozvučnica vyrobenáSubwooferové ozvučnice sú zvyčajne vyrobené z 18 - 22 mm MDF dosky, prípadne z lisovanej drevotriesky. MDF doska je vďaka vyššiu pevnosti lepším materiálom ako obyčajná drevotrieska. MDF
Rozmery boxuRozmery ozvučnice sú uvádzané ako výška, šírka a hĺbka, ktorá je často na spodnej hrane dlhšia ako na hornej hrane, z dôvodu skosenie zadnej steny. 436 x 365 x 159 / 252 mm
Skosenie zadnej stenySkosenie zadnej steny je zásadný parameter, ak subwoofer hodláte umiestniť do batožinového priestoru, na miesto zadnej steny zadné sedačky. Ušetríte tým niekoľko centimetrov priestoru v kufri auta. Ano

Hodnotenie

Celkové hodnotenie
100 %
7 zákazníkov hodnotilo
Mário Hausner
19. 8. 2019

Žiadne mínusy, spolahlivá bedňa

Ohodnoťte produkt:
Spýtajte sa nás
Vaše údaje použijeme len pre zaslanie odpovede.