Môj účet

Predstavujeme množstvo zaujímavých noviniek od Comfortmatu

Minulý rok bol pre ruského výrobcu Comfortmat prelomový a to najmä vďaka veľkému úspechu produktov nielen na domácom trhu, ale aj v zahraničí. Aj u nás výrobky pre odhlučnenie vozidiel tohto výrobcu patria k tým najpredávanejším produktom vôbec a my sme pozorne očakávali už dlhšiu dobu avizované novinky, ktoré vám teraz prinášame. Nový dizajn produktov, zvýšená účinnosť, vylepšené vlastnosti, ale najmä niekoľko úplne nových produktov, ktoré opäť predstavujú absolútnu svetovú špičku v odhlučnení vozidiel. Viac informácií v našej aktualite.

Nový dizajn produktov

V roku 2019 bola predstavená nová generácia produktov, ktorá opustila od tradičného "Earth Print" dizajne s mapou sveta a disponovala už moderným a jednoduchým dizajnom s názvom, modelovou radou produktu a logom výrobcu. Staršie produkty však čakali na kompletnú aktualizáciu vrátane vylepšeného zloženia a preto časť produktov malo iný dizajn. Antivibračné materiály z modelových radov Standard, Gold a Extreme zostali nezmenené, naopak nové antivibračné materiály z radu Dark a prémiové zvukovoizolačné materiály Integra, Blockshot alebo Skyline už mali nový dizajn. Dnešným dňom je celá produktová rada zladená do aktuálneho firemného rukopisu spoločnosti a my si podrobnejšie predstavíme všetky novinky na nasledujúcich riadkoch.

Inovované antivibračné materiály Standard a Gold

Antivibračné materiály zo základného modelového radu Standard, konkrétne Comfortmat S1S2 a S3, patria k tým najpredávanejším a je to predovšetkým vďaka skvelému pomeru účinnosti a ceny. Materiály sú optimálne pre tlmenie dverí pri výmene reproduktorov aj pre základné odhlučnenie v prvej vrstve. To isté je možné vyhlásiť o vyšší rad Gold, ktorý reprezentujú antivibračné materiály Comfortmat G2, G3 a G4. Materiály z tohto radu disponujú vyššou účinnosťou, silnejšou hliníkovou fóliou, lepšou priľnavosťou, aj nižšou hmotnosťou. Teraz teda dochádza nielen k zjednoteniu designu všetkých produktov, ale aj k vylepšeniu kľúčových vlastností týchto obľúbených antivibračných materiálov. Inovácia predstavuje mierne zvýšenú účinnosť, ešte vyššiu priľnavosť, ktorá je v rámci základných radov unikátna a v prípade série Gold aj zlatisté farby. Viac noviniek sa do týchto radov už dostať nepodarilo, ale o to viac sa inžinieri Comfortmatu vybláznili na najvyššom rade Expert.

Úplne prepracované antivibračné materiály najvyššieho radu Expert

Najvyšší modelový rad Expert zahŕňa štyri profesionálne antivibračné materiály Comfortmat Atom, Extreme, Extreme Pro a Extreme Pro Max. Ide o špičkové materiály, ktoré vynikajú extrémnou tuhosťou, priľnavosťou a najmä neprekonateľnou účinnosťou. Aj preto sú určené najmä pre inštalácie odhlučnenia s maximálnym účinkom, prípadne pre veľmi výkonné audio inštalácie. Spoločným menovateľom je nutnosť materiály pred aplikáciou nahriať na 50 stupňov, preto sú určené prevažne pre inštalačné centrá, ktoré sa zaoberajú odhlučnením vozidiel. Predovšetkým materiály Atom a Extreme sú ideálne pre odhlučnenie podlahy a podbehov, pretože práve tieto oblasti sú najviac zaťažené nízkofrekvenčným hlukom a vibráciami. A prakticky len názvy týmto materiálom zostali, inak ide o úplne nové antivibračné materiály najnovšej generácie. Najprv sa zastavíme pri novom dizajne. Všetky antivibračné materiály disponujú čiernou farbou so smaragdovo zelenou potlačou, iba Atom má potlač strieborný. Pripomíname, že pôvodne boli všetky materiály z radu Expert čierne s bielou potlačou a zelená farba je teda novou predvolenou farbou pre celý rad Expert. A vyzerá skvele! Inak je všetko nové a to predovšetkým zloženie. Všetky materiály sú zložené z dvoch druhov tmelu, kde každý plní svoju odlišnú funkciu a oba boli vyvinuté v roku 2021 špeciálne pre najvyšší rad Expert. Vďaka týmto inováciám sa o 20% zvýšila tuhosť materiálov a o ďalších 15% priľnavosť. Vďaka tomu sú materiály ešte účinnejšie a nedajú vibráciám a nízkofrekvenčnému hluku žiadnu šancu.

Nové membránové materiály Titan a Raptor

V portfóliu materiálov Comfortmat nájdete celkom 4 zvukovoizolačné materiály s vysokou schopnosťou zvukovej izolácie vďaka viacvrstvovému zloženiu s protihlukovou membránou. Comfortmat Integra pre odhlučnenie dverí a ďalších oblastí, kde nechceme príliš navyšovať hmotnosť, Comfortmat Blockshot najčastejšie pre odhlučnenie podlahy, podbehov a batožinového priestoru a konečne najľahší Comfortmat Skyline, ktorý používame na odhlučnenie strechy. Comfortmat Blockator je čisto membránový materiál, ktorý sa lepí až v tretej vrstve a výrazne zvyšuje účinnosť materiálu v druhej vrstve. Hoci toľko materiálov s integrovanou membránou žiadny výrobca (okrem konkurenčného SGM, ktorého produkty máme tiež v ponuke) neponúka, napriek tomu sme si prali dve novinky, ktoré by ponuku doplnili. A to materiál, ktorý by umožnil nahradiť dve vrstvy odhlučnenia pre inštalácie s maximálnym účinkom a materiál s nižšou hrúbkou. A obe (nielen) naše prianie bolo v Comfortmatu vypočuté. Dámy a páni, uvádzame na slovenský a český trh Comfortmat Titan, najúčinnejší zvukovoizolačný materiál súčasnosti! Unikátny membránový materiál s hrúbkou 8 mm, ktorý sa skladá zo zvukovoizolačnej vrstvy a membrány s hrúbkou 4 mm. Vďaka tomu je materiál schopný zvukovej izolácie až 38 dB, čo je aktuálny svetový rekord. Materiál plne nahradzuje posledné dve vrstvy odhlučnenia a je o 3 dB účinnejší ako kombinácia materiálov Vision + Blockator, ktorú sme doteraz používali pri našich inštalácií pre najnáročnejších zákazníkov. Od tejto chvíle teda v takých inštaláciách uvidíte iba Titan. Druhým predstaveným materiálom je Comfortmat Raptor, ktorý disponuje hrúbkou len 4 mm, pritom si zachováva vysokú účinnosť až 30 dB. Vďaka svojej hrúbke nájde využitie napríklad v priestore pod zadnými sedačkami, na dne kufra a ďalších stiesnených priestoroch.

  • Comfortmat Titan - hrúbka 8 mm, izolácia až 38 dB, protihluková membrána 4 mm
  • Comfortmat Raptor - hrúbka 4 mm, izolácia až 30 dB, protihluková membrána 2 mm

Prepracovaný rad Dark už čoskoro

Hoci antivibračné materiály prémiového radu Dark sú na trhu len od roku 2019, už v auguste sa dočkáme veľkej aktualizácie. Novinkou bude inovovaný dizajn, kedy nebudú všetky materiály čierne s oranžovou potlačou, ale pre lepšiu prehľadnosť bude Comfortmat D2 čierny so žltou potlačou, Comfortmat D3 s oranžovou a Comfortmat D4 s červenou. Bude teda jasne zreteľné aký materiál a s akou hrúbkou sme aplikovali na danú oblasť. Podstatnejšou zmenou však prejde zloženie materiálov radu Dark. Súčasťou materiálu bude úplne nový a revolučný tmel, ktorý vyniká ešte nižšou hmotnosťou, vyššou priľnavosťou a najmä vyššou účinnosťou. Nová bude aj fólie s vylepšenými vlastnosťami. Na nové materiály sa môžete tešiť už pri ďalšom naskladnení počas mesiaca august.

Nové produkty v našich inštaláciách odhlučnenia

Všetky novinky samozrejme premietneme do našich inštalácií a tie sa premenia pomerne zásadne. Počas najbližších dní budú úplne prepracované naše zvýhodnené balíčky odhlučnenia a zmeny samozrejme dôkladne predstavíme. Náš nový základný balíček Standard bude obsahovať takmer kompletné odhlučnenie vozidla (okrem strechy) a to za cenu štartujúcu na sume 960 €. Na túto cenu sa dostávame vďaka novým antivibračným materiálom radu Standard a Gold, ktoré po novom v tomto základnom balíku budeme používať. U balíčkov Premium a Expert sa zameriame na ešte vyššiu účinnosť a to vďaka novým materiálom z najvyššieho radu Expert. Najmä podlahu a podbehy po novom opatríme maximálne účinnými materiálmi súčasnosti, konkrétne už spomínanými materiálmi Atom / Extreme, aj Titan a Raptor. Táto aktualizácia je možná aj vďaka novej profesionálnej peci určenej výhradne na zahrievanie antivibračných materiálov z najvyššieho radu Expert. Tie umožnia ešte výraznejšie zníženie vibrácií a najmä nízkofrekvenčného hluku od pneumatík a vozovky. Prvé vozidlá s novými materiálmi sme už odhlučnili a musíme konštatovať, že umožní naša inštalácia odhlučnenia posunúť na ešte vyššiu úroveň.

Autor: Ing. Karel Konečný
Kopírovanie fotografií alebo textu je zakázané! Všetky práva vyhradené.