Môj účet

Predstavujeme nové antivibračné materiály Comfortmat Cobra a Viper

Antivibračné materiály Comfortmat radu Dark patria k tým najpredávanejším na našom e-shope a nájdete ich prakticky v každej našej inštalácii odhlučnenia vozidiel. A niet sa čomu diviť, pretože Comfortmat D2, D3 aj D4 nemajú na trhu žiadny ekvivalent vďaka vynikajúcemu pomeru vysokej účinnosti a veľmi nízkej hmotnosti. Napriek tomu v spoločnosti Comfortmat neusínali na vavrínoch a posledný rok vyvíjali novú verziu týchto obľúbených antivibračných materiálov. Konečne sme sa dočkali a môžeme predstaviť dva nové antivibračné materiály Comfortmat Cobra a Comfortmat Viper, ktoré vďaka mnohým inováciám a výrazne vyššej účinnosti bezpochyby zaznamenajú ešte väčší úspech, než ich predchodca. Všetky dôležité informácie sa dočítate v ďalšej časti tejto aktuality.

Čo sa skrýva za novými názvami Cobra a Viper?

Nové materiály spoločnosti Comfortmat z poslednej doby disponujú pomenovaním, s ktorým ste sa už určite už stretli. Zamysleli ste sa niekedy čo majú spoločné materiály ako Comfortmat Skyline, Integra, Raptor, Titan alebo Vision? Najprv vás možno napadne spojenie, ktoré sa týka zamerania týchto materiálov. Skyline sa aplikuje na strechu a má teda najbližšie k oblohe, Integru nájdete najčastejšie vo vnútri dverí, čo evokuje aj názov tohto membránového materiálu. A Titan? Najúčinnejší a najsilnejší zvukovoizolačný materiál na svete, rovnako ako dávni grécki bohovia... Alebo je za týmito názvami ešte niečo viac? Možno hádate správne, ide totiž o názvy skvelých automobilov! Enklávu vozidiel ako Nissan Skyline, Honda Integra, Ford Raptor, Nissan Titan alebo koncept Mercedes-Benz Vision teraz rozširuje Shelby Cobra a Dodge Viper! A na aké inovácie sa môžete tešiť?

Najdôležitejšie inovácie? Výrazne vyššia účinnosť pri zachovaní extrémne nízkej hmotnosti!

Ako sme už spomenuli v úvode tohto článku, antivibračné materiály Comfortmat radu Dark sa tešia veľkej obľube predovšetkým vďaka svojej vysokej účinnosti a veľmi nízkej hmotnosti. Spoločnosť Comfortmat tak čelila veľkej výzve, aby bola schopná tieto špičkové antivibračné materiály prekonať. Mnoho mesiacov vývoja však prinieslo svoje ovocie a teraz prišiel čas na novú éru antivibračných materiálov série Dark. Dámy a páni, predstavujeme dva nové materiály Comfortmat Cobra a Comfortmat Viper. Dva materiály, ktoré nahrádzajú hneď tri predchádzajúce - Comfortmat Dark D2, D3 a D4. Ako je to možné? Inžinieri v Comfortmate prekonali zdanlivo neprekonateľné a vyvinuli úplne nový tmel, ktorý je svojimi vlastnosťami úplne unikátny. Antivibračný materiál Comfortmat Cobra s hrúbkou 2,3 ​​mm je totiž rovnako účinný ako Comfortmat Dark D3 s hrúbkou 3 mm. A to pri takmer rovnakej hmotnosti ako Comfortmat Dark D2. Suma sumárum, Cobra s akustickým stratovým činiteľom (MLF) s hodnotou 0,40 jednotiek ponúka pomer účinnosti a hmotnosti ako žiadny iný antivibračný materiál na dnešnom trhu. A nielen to, účinnejší antivibračný materiál s hrúbkou 2,3 ​​mm na svete nenájdete, nehľadiac na veľmi nízku hmotnosť. Comfortmat Viper s hrúbkou 3 mm je na tom podobne. Akustický stratový činiteľ 0,49 jednotiek zodpovedá účinnosti materiálu Comfortmat D4 s hrúbkou 4 mm a pritom si zachováva podobnú hmotnosť ako Comfortmat D3. Zvýšená účinnosť umožní nielen výraznejšie zamedzenie vibrácií a možnosť pohodlnejšej aplikácie materiálu s nižšou hrúbkou, ale aj s tým spojené ušetrenie financií. Týmito vylepšeniami však nekončíme!

Nový dizajn, vyššia priľnavosť a ďalšie vylepšenia

Nechajme teraz bokom vysokú účinnosť materiálov Cobra a Viper, pretože inovácií je oveľa viac. Na prvý pohľad vás zaujme nový dizajn, ktorý pôsobí neobvykle luxusne. Aspoň my v Ahifi sme si povedali jednoducho wow! Klasickú lesklú čiernu farbu nahradila saténovo matná, ktorá nielen že vyzerá skvele, ale umožní navyše výrazne lepšiu priľnavosť druhej vrstvy odhlučnenia. Nová je aj farebná potlač, kedy účinnejší Viper disponuje červenou farbou, zatiaľ čo Cobra si ponecháva svoju medennú farbu zo série Dark. Neprehliadnete ani nový vzor hadej kože, ktorý nahrádza klasickú obdĺžnikovú alebo štvorcovú razbu a pripomína príslušnosť k názvom Cobra a Viper, teda dvom druhom hadov. Dôležitejšia ako design je však zvýšená priľnavosť materiálu ku kovovým povrchom. Po prvých inštaláciách môžeme smelo vyhlásiť, že Cobra a Viper sa neodlepia ani keby ste chceli. Priľnavosť je až neskutočná. Medzi ďalšie novinky patrí úplne po novom vyvinutá hliníková fólia so silou 120 mikrónov, ktorá ešte nikdy nebola použitá v automobilovom priemysle. A spolu s novým tmelom sa najvýraznejšie podieľa na zvýšenej účinnosti. Dôsledkom silnejšej fólie sa dostavila mierne náročnejšia aplikácia než pri pôvodných materiáloch radu Dark, nejde však o nič drastické a zvykli sme si takmer okamžite. A konečne poslednou inováciou je vyššia stabilita účinnosti v závislosti na vonkajšej teplote, vďaka ktorej sú materiály Cobra a Viper účinnejšie aj pri nižších teplotách, pri ktorých účinnosť bežných antivibračných materiálov klesá.

Autor: Ing. Karel Konečný
Kopírovanie fotografií alebo textu je zakázané! Všetky práva vyhradené.

Podobné články

Všetko, čo by ste mali vedieť o odhlučnení auta
Odhlučnenie auta umožní zníženie hluku v interiéri, zlepší komfort pri cestovaní a chráni pred tepelnými stratami. Všetko dôležité vrátane výsledkov merania hluku sa dočítate v našom článku.
Celý článok
Zvukovoizolačný materiál Comfortmat Titan
Comfortmat nedávno predstavil niekoľko nových antivibračných a zvukovoizolačných materiálov a medzi tie najzaujímavejšie patrí Comfortmat Titan, na ktorý sa zameriame v našom článku.
Celý článok
Zvyšujeme účinnosť nášho odhlučnenia!
S naskladnením nových materiálov Comfortmat sme sa rozhodli všetky novinky implementovať do našich inštalácií a výrazne zvýšiť účinnosť nášho odhlučnenia!
Celý článok
Množstvo zaujímavých noviniek od Comfortmatu
Nový dizajn produktov, zvýšená účinnosť, vylepšené vlastnosti, ale najmä niekoľko úplne nových produktov, ktoré opäť predstavujú absolútnu svetovú špičku v odhlučnení vozidiel.
Celý článok
Ako vybrať antivibračný materiál
Antivibračný materiál má úplne zásadnú funkciu pri odhlučnení vozidiel. Prečo tomu tak je aj všetky ďalšie vlastnosti a funkcie antivibračných materiálov sa dozviete v našom článku.
Celý článok
Ako najúčinnejšie odhlučniť podlahu vozidla
Cez podlahu sa do interiéru vozidla dostáva hluk od cesty, od kolies, ale aj od motora, prevodovky alebo výfuku. V našom článku sa dozviete ako odhlučniť podlahu vozidla v niekoľkých krokoch.
Celý článok