Môj účet

Brax - high-end "Made in Germany"

Spoločne so značkou Helix sme na eshop doplnili aj high-end produkty Brax z dielne rovnakého nemeckého výrobcu, teda Audiotec Fischer. Brax predstavuje najvyššiu triedu zameranú na precíznu kvalitu zvuku a spracovania a to všetko samozrejme „Made in Germany“. V pomerne skromnom sortimente nájdete prvotriedne produkty na ozvučenie vozidiel, ktoré patria k tomu najlepšiemu na dnešnom trhu.

Filozofia zvuku podľa Brax

Hudba je emócia v akustických vlnách. Dotýka sa ľudí ako žiadne iné médium. Značka Brax sa zrodila s myšlienkou reprodukovať tento zvukový zážitok čo najpresnejšie a najrealistickejšie. Nič nebude stáť v ceste čistému hudobnému pôžitku, ani interiér automobilu s jeho nie príliš ideálnymi akustickými podmienkami. Na základe tejto vízie vytvára Audiotec Fischer legendárny high-end hi-fi komponenty pre automobilové aplikácie už od roku 1990. Existuje iba jeden cieľ: absolútne nekompromisný zvuk. Pokiaľ je otázkou špičková reprodukcia zvuku v autách, odpoveďou vždy bude Brax.

Nemecká špičková kvalita zvuku v skutočnej dokonalosti

Aby bola zaistená maximálna kvalita zvuku, sú všetky komponenty Brax výhradne vyvinuté v Nemecku a vyrábané s precíznym remeselným spracovaním. Používajú sa iba tie najkvalitnejšie komponenty, ktoré sú všetky vyberané ručne a musia prejsť najprísnejšou kontrolou kvality. Audiotec Fischer je jediným výrobcom audiofilských auto-hifi produktov, ktorý vykonáva zložitý proces ručného výberu výkonových tranzistorov. je to čistá honba za dokonalosťou. Pomocou samostatne vyvinutých meracích zariadení sú všetky tranzistory rozdelené do viac ako 300 tried a vzájomne spárované. Vyhlásenie „Made in Germany“ teda nie je marketingovou frázou, ale skutočným prísľubom.

DSP procesor Brax 

Vzhľadom k reštriktívnym inštalačným a akustickým predpokladom je audiofilská reprodukcia hudby vo vozidlách skutočnou výzvou. Iba v kombinácii s digitálnym signálovým procesorom, krátko DSP, je možné využiť všetky komponenty a možnosti na maximum. Brax DSP je najpokročilejší signálový procesor na trhu, ktorý nastavuje absolútne štandardy z hľadiska kvality zvuku a funkčnosti. Tri extrémne výkonné zvukové procesory umožňujú natívnu vzorkovaciu frekvenciu 192 kHz s plným 32bitovým rozlíšením a šírkou pásma zvuku 80 kHz v celej signálovej ceste. Zvukové súbory s vysokým rozlíšením sú reprodukované dokonale do každého detailu, a preto si nepochybne zaslúži prívlastok „high-end high-fidelity“. V kombinácii so zosilňovačmi Brax Matrix je možný úplne digitálny signálový reťazec. Je možné tak eliminovať negatívne vplyvy spôsobené zbytočnými konverziami signálu.

  • Brax DSP - 12kanálový DSP procesor, plne konfigurovateľné vstupy a výstupy, k dispozícii v čiernej a striebornej farbe.

Zosilňovače Brax - majstri zvuku s obrovskými zdrojmi energie

Zosilňovače Brax, ktoré sú vyrábané výhradne na zákazku, majú iba jeden konkrétny účel: zosilniť audio signály bez akéhokoľvek skreslenia alebo zafarbenia. Preto sa v Braxe rozhodli upustiť od akýchkoľvek výhybiek alebo iných funkcií filtra, aby zaistili čistý pôžitok z počúvania. Zosilňovač je len tak dobrý, ako dobrý je jeho vnútorný zdroj. Audiotec Fischer vynakladá obrovské úsilie na stabilizáciu všetkých napätí každého modulu, aby zaistil bezprecedentný celkový výkon. Oddelené a stabilizované napájacie zdroje zaručujú optimálne pracovné podmienky pre jednotlivé zosilňovacie stupne za všetkých mysliteľných podmienok.

  • Brax MX4 Pro - 4kanálový zosilňovač, 4 x 300 / 2 x 600 W RMS (4 / 2 Ω), trieda A/B, k dispozícii v čiernej a striebornej farbe.
  • Brax GX2400 - 4kanálový zosilňovač, 4 x 150 / 2 x 480 W RMS (4 Ω), trieda A/B, k dispozícii v čiernej a striebornej farbe.
  • Brax GX2000 - 2kanálový zosilňovač, 2 x 290 / 1 x 1060 W RMS (4 Ω), trieda A/B, k dispozícii v čiernej a striebornej farbe.

Reproduktory Brax - meradlo pre presný a prirodzený zvuk

Výškové, stredotónové a basové reproduktory od Brax sú navrhnuté pre autentický hudobný pôžitok a sú stelesnením nedotknutej reprodukcie zvuku. Aby v Braxe plne splnili ich vysoké štandardy kvality, všetky reproduktory sú ručne vyberané tak, aby dokonale ladili, a dodávajú sa výhradne v pároch. K dispozícii dva modelové rady reproduktorov v niekoľkých rozmeroch pre precíznu inštaláciu.

  • Brax Matrix ML1 - výškové reproduktory, Ø kaloty 28 mm, 120 W RMS, 90 dB (1W/1m), 4 Ω
  • Brax Matrix ML2 - stredové reproduktory, Ø 55 mm, 120 W RMS, 91 dB (1W/1m), 4 Ω
  • Brax Matrix ML3 - stredové reproduktory, Ø 80 mm, 100 W RMS, 87 dB (1W/1m), 4 Ω
  • Brax Matrix ML6D - stredobasové reproduktory, Ø 165 mm, 120 W RMS, 88 dB (1W/1m), 4 Ω
  • Brax Matrix ML6P - stredobasové reproduktory s fázovým vrchlíkom, Ø 165 mm, 120 W RMS, 88 dB (1W/1m), 4 Ω
  • Brax Matrix GL1 - výškové reproduktory, Ø kaloty 25 mm, 100 W RMS, 90 dB (1W/1m), 4 Ω
  • Brax Matrix GL2 - stredové / širokopásmové reproduktory, Ø 50 mm, 80 W RMS, 84 dB (1W/1m), 4 Ω
  • Brax Matrix GL3 - stredové reproduktory, Ø 80 mm, 100 W RMS, 87 dB (1W/1m), 4 Ω
  • Brax Matrix GL6 - stredobasové reproduktory, Ø 165 mm, 100 W RMS, 88 dB (1W/1m), 3 Ω

Subwoofery Brax - hluboké basy par excellence

Subwoofery Brax sú bezpodmienečne navrhnuté pre maximálnu dynamiku a výnimočnú tonalitu. Všetky komponenty boli navrhnuté tak, aby dokázali premeniť enormné množstvo výkonu zosilňovača na akustický tlak bez akýchkoľvek kompresných efektov. Jedinečný je aj povlak membrány „MicroSphere“ – pre dokonalý zvukový zážitok sú keramické mikroduté guličky zapustené do polymérovej vrstvy, ktoré sú nanesené na membránu. To dáva ručne naberané membráne obzvlášť vysokú tuhosť a zároveň vynikajúce vnútorné tlmenie.

Autor: Ing. Karel Konečný
Kopírovanie fotografií alebo textu je zakázané! Všetky práva vyhradené.

Podobné články

Nemecký Helix najnovšie na Ahifi
Na eshope aj v našich inštaláciách teraz najnovšie nájdete produkty nemeckého výrobcu Helix, ktorý sa špecializuje najmä na DSP procesory a ďalšie autohifi produkty. Viac v našej aktualite.
Celý článok
Nové zosilňovače Audison Forza pod lupou
Taliansky Audison koncom minulého roka predstavil dlho očakávané zosilňovače Forza a prepracovaný program DSP procesora bit Drive. Všetko dôležité sa dočítate v našej recenzii!
Celý článok
Horúce novinky z Talianska od Hertz a Audison
Veľa zaujímavých a oceňovaných noviniek od populárnych výrobcov Hertz a Audison aj zníženie cien naprieč sortimentom. To sú hlavné lákavé témy našej aktuality.
Celý článok
Najzaujímavejšie autohifi novinky v roku 2022
Rok 2022 sa pomaly blíži ku koncu a my sme sa obzreli za najzaujímavejšími novými produktmi zo sveta autohifi, ktoré výrobcovia tento rok predstavili. A že ich nebolo málo!
Celý článok
Predstavujeme produkty značky AudioControl
Po novom u nás môžete zakúpiť sortiment amerického výrobcu AudioControl, ktorý sa špecializuje na procesory, zosilňovače, integráciu na továrenské systémy a spracovanie zvuku.
Celý článok
Predstavujeme taliansku značku Harmony
Po novom u nás nájdete sortiment značky Harmony, ktorá spadá pod talianskeho high-end výrobcu ESB Audio. Produkty Harmony sú však výrazne lacnejšie, napriek tomu si zachovávajú vysokú kvalitu zvuku aj spracovania.
Celý článok
Po novom dovážame sortiment značky Stinger
Ako novinku na našom e-shope nájdete sortiment amerického výrobcu Stinger, ktorý ponúka špičkovú kabeláž, montážny materiál a ďalšie produkty na ozvučenie vozidiel.
Celý článok
Harmonic Harmony - high-end z Indonézie
Špičkové signálové káble najvyššej kvality a ďalšie produkty pre audiofilný zvuk v automobile. Predstavujeme Harmonic Harmony.
Celý článok