Môj účet

Po novom dovážame kabeláž a montážny materiál Stinger

Americká spoločnosť Stinger patrí po desaťročia medzi popredných výrobcov kvalitného montážneho materiálu a príslušenstva pre automobily. V Slovenskej a Českej republike sa produkty značky Stinger v minulosti tešili pomerne veľkej popularite, vtedajší dovozca však ukončil činnosť a Stinger nebol už dlhší čas u nás dostupný. My sme sa rozhodli opäť sortiment značky Stinger dovážať a vyplniť medzery na trhu s kvalitným montážnym materiálom. Vo veľmi rozsiahlej ponuke nájdete takmer všetko, čo budete potrebovať do vašej inštalácie. Spomenieme reproduktorové, napájacie aj signálové káble, všetok montážny materiál, tlmiace materiály, autobatérie, ale aj hlavné jednotky a komponenty pre ozvučenie automobilov, powersportov a lodí. To všetko v najvyššej kvalite, ktorá je hlavným znakom všetkých produktov Stinger. Ponuka spoločnosti Stinger je veľmi rozsiahla, preto spomenieme v tejto aktualite iba tie najzaujímavejšie produkty, ktoré sme v rámci prvých objednávok naskladnili. V budúcnosti však ponuku rozšírime aj o zostávajúce produkty Stinger.

Káble Stinger

K tým najzaujímavejším produktom v sortimente Stinger patria bezpochyby káble. V ponuke nájdete ako reproduktorové, tak napájacie alebo signálové káble a zabudnúť nesmieme ani na káblové sady. Vybrať si môžete prakticky vždy z niekoľkých cenových variantov, ktoré sa líšia najmä podľa zloženia a kvality kábla. U reproduktorových a napájacích káblov narazíte na zloženie buď zo zmiešanej CCA medi (Copper-Clad Aluminium), kedy vnútorná časť kábla je z hliníka a vonkajšia z vysoko kvalitnej bezkyslíkatej OFC medi. Kvalitnejšou možnosťou je zloženie kábla z bezkyslíkatej OFC medi, ktorá ponúkne výrazne spoľahlivejšie podmienky na prenos zvuku bez zafarbenia. Vzhľadom k vysokej kvalite káblov značky Stinger sme sa rozhodli, že ich takmer výhradne budeme používať v našich inštaláciách ozvučenia vozidiel. Takže už čoskoro káble Stinger uvidíte aj vo fotoreportážach na našom webe.

1) Reproduktorové káble

Reproduktorové káble Stinger si môžete vybrať hneď z niekoľkých prierezov od 2 x 0,75 mm² cez najpredávanejšie kategórie 2 x 1,5 mm² a 2 x 2,5 mm² až po 2 x 4,0 mm². Stinger pochádza z Ameriky, kde sa používa odlišné značenie, konkrétne AWG a prierez sa teda mierne od tých európskych výrobcov kabeláže líši. Okrem 4 rôznych prierezov môžete vyberať aj podľa zloženia, kedy lacnejšie káble sú vyrobené zo zmiešanej CCA medi a tie kvalitnejšie z bezkyslíkatej OFC medi s čistotou 4N, teda 99,99%. Najvyšší rad reproduktorových káblov Stinger má dokonca všetky pramene pocínované pre optimálnu ochranu proti oxidácii. Čo sa týka farieb tak základom je populárna čierna, pri niektorých prierezoch však môžete zakúpiť aj odlišné farby izolácie, napríklad červenú, modrú alebo transparentnú. Pri reproduktorových kábloch poteší aj veľmi flexibilná izolácia, ktorá uľahčuje inštaláciu.

2) Napájacie káble

Tiež napájacie káble Stinger môžete vyberať hneď v niekoľkých prierezoch. Ak sa budeme držať európskeho značenia, potom môžete zakúpiť napájacie káble s prierezom 6 mm², 10 mm², 25 mm² a 50 mm². Vyberať je možné, rovnako ako u reproduktorových káblov, z dvoch typov zloženia, konkrétne zmiešanej CCA medi a výrazne kvalitnejšej OFC medi. Najvyšší rad disponuje taktiež pocínovanými prameňmi, čo kábel chráni proti oxidácii. A na výber je opäť aj niekoľko farieb izolácie na dizajnové prispôsobenie inštalácie. Ako základné napájacie káble zo zmiešanej CCA medi, tak pokročilé káble z bezkyslíkatej OFC medi môžete zakúpiť v čiernej, modrej alebo striebornej izolácii v matnom a mierne transparentnom prevedení, najvyšší rad potom zaujme tmavosivou a striebornou transparentnou izoláciou v matnom finiši. Samozrejmosťou je potom vysoko flexibilné prevedenie pri všetkých typoch napájacích káblov.

3) Signálové káble

Signálové káble Stinger zaujímajú pomerne veľkú časť sortimentu značky, v ponuke je ich hneď niekoľko desiatok. Aj preto budeme signálovým káblom venovať väčšiu pozornosť v našej aktualite. V Stingeri vedia akú dôležitú súčasť inštalácie signálové káble predstavujú a preto si môžete vybrať hneď z piatich modelových radov, v ktorých nájdete vždy poriadnu porciu rôznych dĺžok pre čo najpresnejšiu inštaláciu. Samozrejmosťou je zloženie z kvalitnej bezkyslíkatej OFC medi už pri základnom rade, kvalitné balenie a poteší aj dôkladný popis hlavných predností konkrétneho radu na obale.
  • Signálové káble Stinger séria 1000 - už pri základných signálových kábloch radu 2000 sa môžete spoľahnúť na nadštandardnú kvalitu spracovania, koncoviek aj zvuku vďaka silným vodičom z kvalitnej bezkylíkatej OFC medi. A to všetko za viac ako dostupnú cenu. Na lepšiu identifikáciu kanálov slúžia farebne odlíšené konektory v čiernej a červenej farbe.
  • Signálové káble Stinger séria 4000 - modelový rad 4000 na prvý pohľad zaujme červeno-čiernym dizajnom v twistovanom prevedení, ktoré zvyšuje čistotu zvuku a dynamický rozsah a zvyšuje ochranu proti rušeniu. V danej cene predimenzované vodiče z OFC medi zaručujú vynikajúcu kvalitu zvuku, k čomu prispievajú aj kvalitné konektory s rozdeleným hrotom zlepšujúce prenos signálu. Kompaktný design konektorov a minimalistický dizajn čírej izolácie zasa uľahčuje inštaláciu.
  • Signálové káble Stinger séria 6000 - modrá farba identifikuje rad 6000, ktorý sa vyznačuje hneď niekoľkými vylepšeniami. Káble sú vyrobené zo silných vodičov z OFC medi a opäť ide o twistované prevedenie zaisťujúce nielen vysokú kvalitu zvuku, ale aj ochranu proti rušeniu. Tienenie kábla je navyše hneď trojnásobné vďaka mylarovej fólii, ktorá zamedzuje EMI rušeniu. Vylepšené sú aj kvalitné kovové RCA konektory zaisťujúce bezchybný prenos signálu a silná izolácia chrániaca kábel pred poškodením.
  • Signálové káble Stinger séria 8000 - druhý najvyšší rad, ktorý sa už blíži pomyselnému high-endu medzi signálovými káblami. V Stingeri sa zamerali najmä na zvuk, ale aj ochranu proti rušeniu. Postriebrené medené vodiče poskytujú pevnú basovú odozvu a krištáľovo čisté výšky i rozšírenú frekvenčnú odozvu. Vodiče sú dvojito twistované a chránené trojnásobným tienením vrátane dvoch mylarových fólií a opletu na zamedzenie EMI rušeniu. Kábel obsahuje 3 vodiče na kanál, celkom teda 6 vodičov na precízny prenos zvuku. Celkový dizajn podčiarkujú uzamykateľné kovové koncovky s pocínovanými koncami a ochranný oplet v čiernej farbe.
  • Signálové káble Stinger séria 9000 - najvyšší rad od Stingera a zároveň a jeden z najkvalitnejších signálových káblov na súčasnom trhu. Káble radu 9000 boli navrhnuté tak, aby poskytovali najlepšiu možnú basovú odozvu, otvorenosť, tonalitu a presnosť pri drastickom znížení elektrického odporu a rušenia. Skonštruované s 12 samostatnými vodičmi, 6 ľavými a 6 pravými, čisto striebornými vodičmi pre plné stredné a vysoké frekvencie, ultradlhozrnnou čistou OFC meďou pre basové frekvencie a rhodiovanými RCA koncovkami pre špičkovú vodivosť. Vzory vinutia s dvojitým krúteným párom zlepšujú čistotu a rozširujú dynamický rozsah a precízne obrobené uzamykacie kovové konce zaisťujú dokonalý prenos signálu. Samozrejmosťou je trojité tienenie na zamedzenie všadeprítomného rušenia. A všetko podčiarkuje luxusný dizajn. Dokonalý signálový kábel pre high-end inštalácie.

Montážny materiál Stinger

Ďalšími produktmi, na ktoré kladie Stinger veľký dôraz, je montážny materiál. V sortimente nájdete snáď všetko, čo budete potrebovať na inštaláciu ozvučenia do automobilu. U všetkých produktov sa môžete spoľahnúť na veľmi vysokú kvalitu spracovania, odolné a kvalitné materiály, širokú ponuku pre najrôznejšie typy inštalácie a zaujme aj netradičné balenie každého produktu. Možno si pomyslíte prečo montážny materiál baliť do škatuliek? Naznačuje to však perfekcionizmus a túžbu spoločnosti Stinger ponúkať kvalitné produkty, ktoré jednoducho ponúknu niečo viac. Poďme sa teraz pozrieť na najzaujímavejšie produkty z rozsiahleho sortimentu montážneho materiálu.

  • Batériové svorky Stinger - keď do auta zapájate jeden alebo viac zosilňovačov a riešite pripojenie viacerých napájacích káblov, budete potrebovať aj kvalitnú batériovú svorku. Stinger ponúka viac ako desať plusových a mínusových batériových svoriek s rôznym počtom vstupov a výstupov, z ktorých si vyberie každý. Pre fajnšmekrov máme v ponuke aj svorku s integrovaným digitálnym voltmetrom.
  • Distribučné bloky Stinger - veľmi bohatú ponuku nájdete aj v kategórii distribučných, alebo rozvodných blokov, ktoré slúžia na rozdvojenie napájania. Ideálne riešenie v prípade, ak zaobstarávate viac zosilňovačov do jedného vozidla a potrebujete zoskupiť napájacie káble pred pripojením, alebo ich naopak rozvetviť. Stinger ponúka nespočetné množstvo klasických distribučných blokov, ale aj blokov s integrovaným poistkovým puzdrom na rôzne typy poistiek.
  • Ističe Stinger - ističe suplujú funkciu poistkového puzdra a pokiaľ potrebujete okamžite prerušiť napájanie, je najlepším riešením použiť práve istič. Jedným pohybom odistíte poistku a prerušíte tak prívod napájania. Pri skrate istič samozrejme sám vyskočí. V ponuke Stingera nájdete hneď niekoľko ističov vynikajúcej kvality pre ochranu vášho audio systému.
  • Kapacitory Stinger - kapacitory potrebujete na stabilizáciu napätia najmä pri náročnejších aparatúrach s výkonnými subwoofermi. V ponuke Stingera nájdete celkom štyri kapacitory s hodnotami od dvoch do 10 Faradov.
  • Poistkové puzdrá Stinger - pri inštalácii aftermarket zosilňovača do vozidla je nevyhnutné namontovať k autobatérii aj poistkové puzdro, ktoré chráni elektroinštaláciu v prípade skratu. Stinger ponúka viac ako dve desiatky dizajnovo rozdielnych poistkových puzdier pre všetky druhy poistiek.
Autor: Ing. Karel Konečný
Kopírovanie fotografií alebo textu je zakázané! Všetky práva vyhradené.

Podobné články

Harmonic Harmony - high-end z Indonézie
Špičkové signálové káble najvyššej kvality a ďalšie produkty pre audiofilný zvuk v automobile. Predstavujeme Harmonic Harmony.
Celý článok
Streamovanie v Hi-Res kvalite s Audison B-CON
Audison nedávno uviedol na trh Bluetooth modul, ktorý umožní streamovanie hudby v Hi-Res kvalite. Viac o tomto zaujímavom produkte sa dozviete v našej aktualite.
Celý článok
Horúce novinky a zníženie cien u značky Eton
Sme presťahovaní do nového a konečne sa môžeme venovať novinkám! Prvý na rade je nemecký výrobca autohifi Eton, kde je rad noviniek a došlo k malému zázraku – zníženie cien.
Celý článok
Plexiclick rámčeky pod ŠPZ, ktoré sa nedajú vidieť
Odhoďte s nami široké, odstávajúce a drnčiace plastové podložky pod ŠPZ a kúpte si vysoko kvalitné, miniatúrne a priehľadné držiaky, ktoré nie sú vidieť. Vyzerá to super!
Celý článok
Nové produkty Pioneer pre tohtoročnú sezónu
Konečne sa situácia s dostupnosťou autorádií začína zlepšovať a pri tejto príležitosti zaraďujeme do ponuky všetky novinky pre tohtoročnú sezónu od značky Pioneer.
Celý článok
Antivibračné materiály Comfortmat Cobra a Viper
Po troch rokoch sme sa dočkali inovácie veľmi obľúbených antivibračných materiálov Comfortmat modelového radu Dark. Predstavujeme Comfortmat Cobra a Viper!
Celý článok
Powerbass po rokoch opäť na Slovensku!
Pamätáte na Powerbass? V minulosti bol tento americký výrobca v SR a ČR extrémne populárny a teraz vám jeho zaujímavý sortiment prinášame späť! Nadviaže na vtedajší úspech?
Celý článok