Môj účet

Najnovšie pracujeme aj s produktmi nemeckého výrobcu Helix

Novinkou na Ahifi je sortiment nemeckej značky Helix, ktorú pravdepodobne nemusíme dlho predstavovať. Keď sa povie Helix, väčšina autohifi fanúšikov si pravdepodobne najprv vybaví DSP procesory, ktoré patria vďaka svojmu prepracovanému programu s obrovským množstvom funkcií dlhodobo medzi absolútnu svetovú špičku. Helix však nie sú iba procesory, ale aj špičkové digitálne a analógové zosilňovače, reproduktory a ďalšie zaujímavé produkty. Všetko dôležité sa dozviete v našej aktualite.

O značke Helix

Helix patrí spoločne s ďalšími značkami Brax a Match pod nemeckého výrobcu Audiotec Fischer. Od jeho založenia v roku 1990 ubehlo už viac ako 30 rokov, počas ktorých sa produkty z dielne Audiotec Fischer zaradili po bok tých najznámejších a najkvalitnejších na trhu s ozvučením automobilov. Za veľkým úspechom nielen značky Helix stojí mnohoročná systematická práca s typickou nemeckou precíznosťou a húževnatosťou, ktorú podčiarkuje výroba „Made in Germany“, na čom si v Audiotec Fischer aj v dnešnej dobe zakladajú. Od počiatočného vývoja až po hotový produkt sú všetky komponenty vyrobené a zostavené v nemeckom Schmallenbergu v spolupráci s regionálnymi dodávateľmi. Dôvod si dovolíme citovať z webu Audiotec Fischer: "Spoliehame sa výhradne na našu vlastnú odbornosť a pozornosť k detailu spôsobom, ktorý od zmluvného dodávateľa nemôžete očakávať. Fáza vývoja je podporovaná najmodernejšími softvérovými a hardvérovými nástrojmi, ktoré umožňujú flexibilné a rýchle prispôsobenie produktov aktuálnym požiadavkám trhu. Priama spätná väzba medzi oddelením servisu, výroby a vývoja tiež vytvára ideálny základ pre proces neustáleho zlepšovania." Že je to správna cesta naznačuje celosvetový úspech značiek Helix, Brax a Match a nás teší, že patrí do ponuky Ahifi.

Produkty Helix

Hudba sa vo svojej rozmanitosti priamo dotýka srdca poslucháča. Môžete počuť a takmer aj cítiť vášeň, keď je zvuk reprodukovaný tak, ako to interpret zamýšľal. Z tohto dôvodu Audiotec Fischer vyvíja audio produkty Helix s rovnakým nasadením a presnosťou ako ich referenčné produkty Brax. Rovnako ako pri kvalite hudobného nástroja majú na prirodzenosť zvuku významný vplyv kvalitné audio komponenty. V Audiotec Fischer sú presvedčení, že našli dokonalú DNA pre produkty značky Helix, ktorej výsledkom je realistický a vysoko kvalitný zvuk v automobile pre všetkých milovníkov hudby. Portfólio značky je veľmi rozmanité. Hlavným lákadlom sú špičkové DSP procesory najvyššej kvality, ktorými sa Helix preslávil po celom svete. Nemenej úspešné sú aj DSP procesory integrované v zosilňovačoch, ktorý spája totožný program pre nastavenie zvuku. Práve zosilňovače sú ďalšou dôležitou súčasťou sortimentu Helix. V ponuke nájdete ako audiofilné analógové zosilňovače, tak digitálne zosilňovače s najmodernejšími technológiami a kompaktnými rozmermi. Vybrať si môžete aj z niekoľkých modelových radov reproduktorov a subwooferov a sortiment uzatvára bohaté príslušenstvo. Na jednotlivé kategórie sa teraz pozrieme detailnejšie.

DSP procesory Helix

Digitálny signálový procesor, skrátene DSP, je mozgom každého kvalitnejšieho ozvučenia automobilu. DSP slúži ako „ovládač“ pre zdroje zvuku vo vnútri vozidla a kompenzuje neoptimálne inštalačné priestory pre reproduktory. Pokiaľ teda ide o zaistenie najlepšej možnej integrácie, prispôsobenia a ovládania automobilového audio systému, je použitie DSP procesora absolútnou nutnosťou. Helix ponúka štyri rôzne výkonné signálové procesory, ktoré ponúkajú dokonalé riešenie pre všetky mysliteľné systémové konfigurácie. Inovačná sila Audiotec Fischer sa prejavuje aj v softvéri, ktorý nedávno získal ocenenie prestížnej organizácie EISA ako najlepší DSP program na trhu. Všetky dlhoročné skúsenosti v segmente DSP sú teda všeobecne zakomponované do celého sortimentu. Celosvetová reputácia v oblasti spracovania signálu vytvára ideálnu platformu na riadenie vašich audio komponentov.

  • Helix DSP Ultra - najvyšší model procesorov Helix ocenený organizáciou EISA ako "Best Product" v kategórii DSP procesorov. Audiofilný zvuk, technológia Twin DSP, s rozlíšením 64Bit a 2,4 miliardami operácií MAC za sekundu, najmodernejšie 32bitové AD a DA prevodníky signálu od AKM a maximálna výbava na čele s 12 spracovateľnými kanálmi. Vstupy: 8 x RCA, 8 x Hi-level, 1x optický SPDIF, 1x koaxiálny SPDIF, výstupy: 12 x RCA.
  • Helix DSP Pro - pokročilý DSP procesor pre špičkové audio systémy s podobnou výbavou ako Helix DSP Ultra vrátane technológie Twin DSP s rozlíšením 64Bit a 2,4 miliardami operácií MAC za sekundu a 32bitovými AD a DA prevodníkmi signálu od AKM. 6 spracovateľných kanálov, vstupy: 6 x RCA, 6 x Hi-level, 1x optický SPDIF, 1x koaxiálny SPDIF, výstupy: 8 x RCA.
  • Helix DSP.3S - najpredávanejší DSP procesor od Helixu s bohatou výbavou a optimálne nastavenou cenou. Extrémne výkonný 64bitový audio DSP s 1,2 miliardami operácií MAC za sekundu, A/D a D/A prevodníky signálu od BurrBrown a všetky unikátne funkcie Helix, ktoré obsahujú drahšie modely DSP. vstupy: 6 x RCA, 6 x Hi-level, 1x optický SPDIF, 1x koaxiálny SPDIF, výstupy: 8 x RCA.
  • Helix DSP Mini MK2 - najmenší a cenovo najdostupnejší DSP procesor Helix, ktorý však kvalitou komponentov nezaostáva za vyšším modelom DSP.3S. Hlavný rozdiel je predovšetkým konektivite - vstupy: 4 x RCA, 4 x Hi-level, 1x optický SPDIF, výstupy: 6 x RCA

Zosilňovače s DSP procesorom Helix

Zosilňovače s DSP procesorom taktiež obsahujú celosvetovo uznávaný program DSP PC-Tool a tak niet divu, že Helix patrí medzi hlavných priekopníkov práve zosilňovačov s integrovaným DSP procesorom pre nastavenie zvuku. Helix spolieha výhradne na koncepciu digitálnej triedy D, ktorú u svojho najvyššieho modelu vyšperkoval patentovanou technológiou Ultra HD D-Class. Vďaka tomu zosilňovače disponujú kompaktnými rozmermi, vysokou účinnosťou a predovšetkým veľmi kvalitným zvukom. Okrem toho sa môžete spoľahnúť na množstvo unikátnych technológií z dielne Audiotec-Fischer, ktoré uľahčujú inštaláciu do moderných vozidiel so zložitými továrenskými audio systémami. V ponuke nájdete celkom 5 zosilňovačov, ktoré sa líšia počtom kanálov, výkonom a samozrejme aj kvalitou zvuku. K dispozícii je množstvo príslušenstva na čele s diaľkovým ovládaním a rozširujúcimi kartami s BT modulom, USB alebo ďalšími vstupmi.

  • Helix P Six DSP Ultimate - najkvalitnejší digitálny zosilňovač na planéte? Aj takýmto titulkom by sa P Six DSP Ultimate mohol pýšiť. Patentovaná technológia Ultra HD D-Class je len jednou z výhod tohto zosilňovača, ktorý sa svojim zvukom približuje špičkovým analógovým zosilňovačom. Šesť kanálov s výkonom 6 x 125 W RMS je dostačujúca pre väčšinu dnešných reproduktorov, ktorých zvuk môžete vyladiť na 12kanálovom integrovanom DSP procesore.
  • Helix V Twelve DSP - reprezentat triedy V od Helix disponuje hneď 12 výstupnými kanálmi s výkonom 12 x 75 W RMS a 14kanálovým integrovaným DSP procesorom. 12 vysokoúrovňových vstupov umožní ľahkú integráciu na viackanálové príplatkové systémy najmodernejších vozidiel. To všetko v neuveriteľne kompaktnom prevedení, ktoré umožní inštaláciu do všetkých typov vozidiel.
  • Helix V Eight DSP - druhým zástupcom triedy V je Helix V Eight DSP, ktorý ponúka osem kanálov s výkonom 8 x 75 W RMS. K dispozícii je samozrejme integrovaný DSP procesor s celkom 10 spracovateľnými kanálmi. Kompktné rozmery, luxusný dizajn triedy V a všetky ďalšie dôležité funkcie sú už pri tomto zosilňovači samozrejmosťou.
  • Helix M Six DSP - základný rad zosilňovačov s DSP procesorom zahŕňa dvoch zástupcov a M Six DSP je jedným z nich. Výkon 6 x 100 W RMS a 3 x 200 W RMS v mostíku umožňuje zapojenie výkonných reproduktorov aj subwoofera. 10kanálový DSP procesor umožní riadenie hneď niekoľkých zosilňovačov, čo uľahčuje inštaláciu. Ultrakomapktné šasi je bonusom tohto zosilňovača.
  • Helix M Four DSP - viac ako „len“ ďalší štvorkanálový zosilňovač – skôr, napriek svojim malým rozmerom, máte čo do činenia s výkonným riadiacim centrom, ktoré má celkom desať spracovateľných kanálov. Okrem toho zosilňovač poskytuje bohatý výstupný výkon 100 W RMS na kanál do záťaže 4 Ohmy. Úžasný pomer ceny a výkonu v kombinácii s fantastickou sadou funkcií.

Zosilňovače Helix

Medzi ďalšiu dôležitú skupinu produktov od značky Helix patria klasické zosilňovače. Zo širokého sortimentu zosilňovačov si vyberie snáď každý fanúšik precízneho zvuku, pretože Helix ponúka hneď niekoľko modelových radov od tých základných po pokročilých. A aby toho nebolo málo, vybrať si môžete ako z digitálnych zosilňovačov triedy D, ktoré prinášajú vysoký výkon a účinnosť vo veľmi kompaktnom tele, tak zo špičkových analógových zosilňovačov triedy A/B s audiofilným zvukom. Vždy sa môžete spoľahnúť na vysoko inovatívne koncepcie zosilňovačov, perfektné spracovanie aké je zvykom u nemeckých výrobcov, a vynikajúcu kvalitu zvuku. A že je naozaj z čoho vyberať, kompletná ponuka tu: 

  • Helix C Four - 4kanálový zosilňovač, najvyšší rad Helix, 4 x 150 / 2 x 440 W RMS (4 Ω), trieda A/B.
  • Helix C One - 1kanálový zosilňovač, najvyšší rad Helix, 1 x 525/830/1100 W RMS (4/2/1 Ω), trieda AB.
  • Helix H 400X - 4kanálový zosilňovač, 4 x 70/2 x 250 W RMS (4 Ω), trieda AB.
  • Helix P Two - 2kanálový zosilňovač, 2 x 280/2 x 490 W RMS (4/2 Ω), trieda D.
  • Helix P One - 1kanálový zosilňovač, 1 x 500/880/1500 W RMS (4/2/1 Ω), trieda D.
  • Helix M Six - 6kanálový zosilňovač, 6 x 100/3 x 200 W RMS (4 Ω), trieda D, kompaktné rozmery.
  • Helix M Four - 4kanálový zosilňovač, 4 x 100/2 x 200 W RMS (4 Ω), trieda D, kompaktné rozmery.
  • Helix M One X - 1kanálový zosilňovač, 1 x 400/700/1030 W RMS (4/2/1 Ω), trieda D, kompaktné rozmery.
  • Helix M One - 1kanálový zosilňovač, 1 x 240/410/600 W RMS (4/2/1 Ω), trieda D, kompaktné rozmery.
  • Helix D Four - 4kanálový zosilňovač, 4 x 65 / 2 x 180 W RMS (4 Ω), trieda D, kompaktné rozmery.
  • Helix D One - 1kanálový zosilňovač, 1 x 200/340/530 W RMS (4/2/1 Ω), trieda D, kompaktné rozmery.

Reproduktory a subwoofery Helix

Možno mierne v postraní DSP procesorov a zosilňovačov Helix stoja ďalšie dôležité komponenty pre ozvučenie automobilov, konkrétne reproduktory a subwoofery. A aj v tomto prípade ide o zaujímavú ponuku produktov. Výškové, stredové a nízkofrekvenčné reproduktory Helix sú ponúkané v širokej škále konfigurácií a v závislosti od požadovanej kombinácie je možné ich objednať ako sadu alebo jednotlivo. S reproduktormi Helix je možné realizovať ako klasické dvojpásmové systémy s pasívnym crossoverom, tak aj plne aktívne viacpásmové systémy s riadením DSP. Vybrať si môžete aj zo širokej škály subwooferov a to ako zo samostatných reproduktorov s rôznymi impedanciami pre variabilné možnosti inštalácie, tak z pasívnych alebo aktívnych subwooferov v ozvučnici.

  • Helix P 62C - komponentné reproduktory, Ø 165 mm, 100 W RMS, 4 Ω, 90 dB, dostupné aj v ďalších rozmeroch a samostatných komponentoch.
  • Helix S 62C.2 - komponentné reproduktory, Ø 165 mm, 100 W RMS, 4 Ω, 90 dB, dostupné aj v ďalších rozmeroch a samostatných komponentoch.
  • Helix S 6X - koaxiálne reproduktory, Ø 165 mm, 80 W RMS, 4 Ω, 90 dB, dostupné aj v ďalších rozmeroch.
  • Helix PF K165.2 - komponentné reproduktory, Ø 165 mm, 60 W RMS, 3 Ω, 92,5 dB, dostupné aj v ďalších rozmeroch, vhodné na autorádio.
  • Helix PF C165.2 - koaxiálne reproduktory, Ø 165 mm, 60 W RMS, 3 Ω, 92,5 dB, dostupné aj v ďalších rozmeroch, vhodné na autorádio.
  • Helix L 62C.2 - komponentné reproduktory, Ø 165 mm, 100 W RMS, 4 Ω, 90 dB, dostupné aj v ďalších rozmeroch, základný rad.
  • Helix IK S12 - plochý subwoofer, Ø 300 mm, 300 W RMS, 2 + 2 Ω. Dostupné aj v rozmere 250 a 200 mm a s impedanciou 2Ω.
  • Helix K 12 W - subwoofer, Ø 300 mm, 300 W RMS, 2 + 2 Ω. Dostupné aj v rozmere 250 a 200 mm a s impedanciou 2Ω.
  • Helix K 10 E.2 - subwoofer v kompaktnom boxe, Ø 10", 300 W RMS, 2 + 2 Ω.
  • Helix K 8 E.2 - subwoofer v kompaktnom boxe, Ø 8", 300 W RMS, 2 + 2 Ω.
  • Helix U 10A - plochý aktívny subwoofer pod sedačku, Ø 10", 180 W RMS.
Autor: Ing. Karel Konečný
Kopírovanie fotografií alebo textu je zakázané! Všetky práva vyhradené.

Podobné články

Nové zosilňovače Audison Forza pod lupou
Taliansky Audison koncom minulého roka predstavil dlho očakávané zosilňovače Forza a prepracovaný program DSP procesora bit Drive. Všetko dôležité sa dočítate v našej recenzii!
Celý článok
Jesenná smršť noviniek od Nakamichi!
V Nakamichi nezaspávajú na vavrínoch a stále sa snažia prinášať zaujímavé produkty. Práve nám dorazila zásielka a v nej okrem tradičných produktov hneď niekoľko desiatok noviniek!
Celý článok
Horúce novinky z Talianska od Hertz a Audison
Veľa zaujímavých a oceňovaných noviniek od populárnych výrobcov Hertz a Audison aj zníženie cien naprieč sortimentom. To sú hlavné lákavé témy našej aktuality.
Celý článok
Najzaujímavejšie autohifi novinky v roku 2022
Rok 2022 sa pomaly blíži ku koncu a my sme sa obzreli za najzaujímavejšími novými produktmi zo sveta autohifi, ktoré výrobcovia tento rok predstavili. A že ich nebolo málo!
Celý článok
Nové modely autorádií Kenwood a JVC
Desiatky nových autorádií Kenwood a JVC práve pristálo v našej ponuke. Autorádiá sú tiež konečne dostupné a problém so súčiastkami je už snáď minulosťou.
Celý článok
Predstavujeme produkty značky AudioControl
Po novom u nás môžete zakúpiť sortiment amerického výrobcu AudioControl, ktorý sa špecializuje na procesory, zosilňovače, integráciu na továrenské systémy a spracovanie zvuku.
Celý článok