Môj účet

Predstavujeme taliansku značku Harmony

Po novom u nás môžete nájsť sortiment značky Harmony, ktorá spadá pod talianskeho high-end výrobcu ESB Audio. Produkty Harmony sú však výrazne lacnejšie, napriek tomu si zachovávajú vysokú kvalitu zvuku aj spracovania. V ESB Audio si od tohto produktového radu veľa sľubujú, pretože venovali značné úsilie, aby sa im podarilo ponúknuť zvuk ESB za čo možno najdostupnejšiu cenu. A my musíme poznamenať, že sa im to podarilo. Už sme všetky produkty otestovali a môžeme potvrdiť, že v daných cenách ide o vysoko konkurencieschopné produkty, ktoré často prevyšujú svojim zvukom zabehnutú konkurenciu.

O značke Harmony

Talianska značka Harmony sa zrodila v 80. rokoch spolu s prvými domácimi reproduktormi z produkcie talianskeho hi-end výrobcu ESB Audio. Výroba automobilových reproduktorov začala v 90. rokoch širokou škálou produktov, ktoré kombinovali vysokú kvalitu zvuku a výrazne nižšiu cenu, než v prípade produktov ESB Audio. A to bolo aj hlavným poslaním značky Harmony – poskytnúť vysoký štandard kvality zvuku s vernou reprodukciou celého zvukového spektra, nadštandardné spracovanie a to všetko za dostupnejšiu cenu. Produkty Harmony boli v minulosti aj teraz spojené so súslovím Blue Note, čo odkazuje na dobu Blue Note Jazz (1930-1950). V ESB tak našli spôsob ako prepojiť názvy audio produktov s dôležitými momentmi modernej hudobnej histórie. Produkty Harmony tak odkazujú na duše ľudí, ktorí sú zapálení pre hudbu a tiež na známe mená vtedajšej doby. Ide aj o záväzok Harmony vyrábať produkty s kvalitným zvukom, ktorý uspokojí nielen začiatočníkov, ale aj náročnejších poslucháčov.

Produktové portfolio Harmony

Vyššie uvedené platí aj v roku 2022, kedy sa v ESB Audio rozhodli vytvoriť nový produktový rad Harmony. Ten zahŕňa komponentné a koaxiálne reproduktory, subwoofer, subwoofery pod sedačku a za zmienku stoja najmä zosilňovače s DSP procesorom za veľmi dostupnú cenu. Nasledovať budú ďalšie zaujímavé produkty vo vysokej kvalite pod dômyselnou kontrolou materskej spoločnosti ESB Audio. Harmony má v súčasnosti dve celosvetovo registrované značky. Prvou je „Blue Note“, ktorej význam sme si vysvetlili v prechádzajúcom odseku. Blue Note bude zahŕňať produkty, ktoré disponujú vysokou kvalitou zvuku inšpirovanú high-end produktmi dcérskej spoločnosti ESB Audio. Druhá registrovaná značka Harmony „Hard Rock“ bude využívaná pri produktoch, ktorých zameranie bude predovšetkým na tanečnú a elektronickú hudbu. Typickým znakom Hard Rock produktov budú hlboké basy a vyšší výkon. Aj preto toto označenie nájdete napríklad u nových subwooferov pod sedačku. V súčasnosti teda nájdete v portfóliu Harmony celkom 8 produktov, s ktorými sa bližšie zoznámime nižšie. Čoskoro však budú predstavené ďalšie zaujímavé produkty, ktoré s istotou nájdu uplatnenie na súčasnom car hifi trhu.

Reproduktory Harmony

Harmony predstavuje komponentné a koaxiálne reproduktory, ktoré kombinujú nadštandardný zvuk vo svojej cenovej kategórii, poctivé spracovanie a veľmi dostupnú cenu. Reproduktory Harmony s optimálnym výkonom 65 W RMS, respektíve 50 W RMS pri koaxiálnom variante a vysokou citlivosťou boli konštruované tak, aby aj v dnešnej dobe plnej konkurenčných produktov ponúkli niečo viac. A tým nie je nič iné, než kvalitný zvuk pod záštitou ESB Audio. K tomu dopomáha lisovaná papierová membrána, ktorá je optimálnym spojením vernosti zvuku, odolnosti a nízkej hmotnosti. Komponentné reproduktory ponúknu aj hodvábne výškové reproduktory s kalotou s priemerom 25 mm, čo predstavuje v danej cene skôr raritu. Súčasťou balenia je aj frekvenčná výhybka s jednoduchou inštaláciou, domčeky pre výškové reproduktory a montážny materiál. Zameraním reproduktorov je predovšetkým jednoduchá výmena továrenských reproduktorov pri zapojení na originálne alebo aftermarket autorádio. Reproduktory sme dôkladne otestovali a v danej cene sme v kvalite zvuku nenašli mnoho konkurentov, zvukovo dokonca predčili aj niektoré drahšie reproduktory. Ak teda zháňate reproduktory v aktuálnej cene do 100 €, Harmony ponúkne veľmi zaujímavý variant.

  • Harmony HB1.6K2X - 2pásmové komponentné reproduktory, Ø 165 mm, 65/130 W, 4 Ω, 92 dB (2,83V/1m), hodvábne výškové reproduktory
  • Harmony HB1.6C - 2pásmové koaxiálne reproduktory, Ø 165 mm, 50/100 W, 4 Ω, 91 dB (2,83V/1m), mylarové výškové reproduktory

Subwoofery Harmony

V kategórii subwooferov Harmony ponúkne hneď 4 zaujímavé produkty. Najprv si predstavíme subwooferový reproduktor Harmony HB1.10S4, ktorý disponuje priemerom 250 mm a výkonom 200 W RMS. Citlivosť 91 dB zaisťuje nízku náročnosť pre zosilňovač. Subwoofer je vhodný do malých ozvučníc s objemom 21 l, respektíve 30 l, v ktorých poskytne presný zvuk v nadštandardnej kvalite. K tomu prispieva aj membrána z tvrdeného papiera a výkonný Y25 feritový magnet pre nízke skreslenie pri vysokých výkonoch. Pri kategórii subwooferov zostávame, pretože Harmony má v sortimente ešte 3 ploché aktívne subwoofery, ktoré sú optimálne pre inštaláciu pod sedačku vodiča alebo spolujazdca. Prvé dva modely patria medzi klasické ploché aktívne subwoofery. Vynikajú malými rozmermi, poctivým spracovaním a dostatočným výkonom na posilnenie basovej zložky vo vašom vozidle. Spoľahnúť sa môžete aj na verný zvuk bez nepríjemného hučania a v balení nájdete aj diaľkový ovládač. Špecialitou je však tretí zo spomínaných subwooferov, ktorý má v sebe integrovaný 4kanálový zosilňovač s výkonom 4 x 35 W RMS ak tomu ešte DSP procesor! Unikátne riešenie, ktoré umožní k subwooferu pripojiť napríklad predné reproduktory v aktívnom režime alebo predné aj zadné v pasívnom. Zvuk potom môžete nastaviť vo veľmi podarenom programe DSP procesora. V balení nájdete aj Bluetooth modul pre bezdrôtové streamovanie hudby. Veľmi múdre a dostupné riešenie pre kvalitný zvuk v každom automobile.

  • Harmony HB 8 US - aktívny subwoofer pod sedačku, 8", 110 W RMS
  • Harmony HB 10 US - aktívny subwoofer pod sedačku, 10", 130 W RMS
  • Harmony HB 8 US DSP - aktívny subwoofer s integrovaným DSP a 4kanálovým zosilňovačom, 8", 120 W RMS, BT streaming
  • Harmony HB1.10S4 - subwoofer s priemerom 10" (250 mm), 200 W RMS, 91 dB (2,83V/1m), 4 Ω

Zosilňovače s DSP procesorom Harmony

To najzaujímavejšie na koniec. Harmony predstavilo dva zosilňovače, ktoré si zaslúžia veľkú pozornosť. Zosilňovače ponúknu výkon 4 x 35 W RMS a integrovaný DSP procesor. Zaujmú aj svojimi extrémne malými rozmermi, kvalitným spracovaním, výbavou a zvukom, aký by ste očakávali pri výrazne drahších produktoch. Zosilňovače Harmony je možné využiť aj ako samostatné DSP procesory a pripojiť napríklad výkonnejšie zosilňovače. K dizpozícii je veľmi intuitívny program DSP procesora s 15, respektíve 31pásmovým parametrickým ekvalizérom aj mobilné aplikácie pre jednoduché nastavenie na mobilnom telefóne. Poteší Bluetooth streaming a voliteľný prehrávač s podporou Hi-Res audio a možnosťou prepínať skladby na diaľkovom ovládači. Skvelý produkt pre výrazné zlepšenie zvuku aj výkonu vo vašom vozidle s jednoduchou integráciou na súčasný systém. A to za bezkonkurenčnú cenu!

  • Harmony HB 46 ADSP - 4kanálový zosilňovač / DSP procesor, 4 x 35 W RMS, 4x Hi-level vstup, 2x RCA vstup, 6x RCA výstup, 15 pásmový ekvalizér
  • Harmony HB 48 ADSP - 4kanálový zosilňovač / DSP procesor, 4 x 35 W RMS, 4x Hi-level vstup, 2x RCA vstup, 8x RCA výstup, 31 pásmový ekvalizér

Autor: Ing. Karel Konečný
Kopírovanie fotografií alebo textu je zakázané! Všetky práva vyhradené.

Podobné články

Niekoľko noviniek od Nakamichi
S pravidelným naskladnením produktov od japonského výrobcu Nakamichi predstavujeme niekoľko noviniek a inak tomu nie je ani tentoraz, v ponuke nájdete nové autorádiá a subwoofery.
Celý článok
Po novom dovážame sortiment značky Stinger
Ako novinku na našom e-shope nájdete sortiment amerického výrobcu Stinger, ktorý ponúka špičkovú kabeláž, montážny materiál a ďalšie produkty na ozvučenie vozidiel.
Celý článok
Harmonic Harmony - high-end z Indonézie
Špičkové signálové káble najvyššej kvality a ďalšie produkty pre audiofilný zvuk v automobile. Predstavujeme Harmonic Harmony.
Celý článok
Horúce novinky a zníženie cien u značky Eton
Sme presťahovaní do nového a konečne sa môžeme venovať novinkám! Prvý na rade je nemecký výrobca autohifi Eton, kde je rad noviniek a došlo k malému zázraku – zníženie cien.
Celý článok
Antivibračné materiály Comfortmat Cobra a Viper
Po troch rokoch sme sa dočkali inovácie veľmi obľúbených antivibračných materiálov Comfortmat modelového radu Dark. Predstavujeme Comfortmat Cobra a Viper!
Celý článok