Môj účet

Harmonic Harmony - high-end kabeláž z Indonézie

Donedávna sme v našej ponuke postrádali signálové káble najvyššej kvality, ktoré by sme využili najmä pre naše najzaujímavejšie inštalácie ozvučenia vozidiel. Práve zloženie a kvalita signálových káblov dokáže eliminovať všetky rušenia v automobile a podčiarknuť zvuk kvalitnejších komponentov. Pustili sme sa teda do hľadania výrobcu, ktorý by ponúkal optimálne produkty pre naše potreby a našli sme ho až v ďalekej Indonézii. Predstavujeme spoločnosť Harmonic Harmony, v sortimente ktorej nájdete nielen špičkové signálové, ale aj reproduktorové a napájacie káble a ďalšie produkty pre audiofilný zvuk v automobile.

O značke Harmonic Harmony

Harmonic Harmony je indonézsky výrobca high-end kabeláže a príslušenstva pre ozvučenie automobilov. Sídlo aj výrobná linka spoločnosti je situovaná v hlavnom meste Jakarta, ktoré je nielen presláveným turistickým a kultúrnym centrom, ale aj pôsobiskom mnohých špičkových výrobcov audiotechniky a inštalačných centier. Andreas Tjahjadi, majiteľ spoločností Harmonic Harmony a Crescendo a zároveň najväčšej distribučnej siete high-end výrobcov pre ozvučenie domácností a automobilov v Indonézii, je veľkým audiofilom a vyznávačom špičkového ozvučenia. Spoločnosť Harmonic Harmony založil s cieľom umožniť audiofilnú kvalitu zvuku v automobile, ktorá sa vyrovná tomu najlepšiemu, čo poznáme z oblasti home hifi. Káble Harmonic Harmony sú určené ako profesionálom pracujúcim v audio priemysle, tak všetkým milovníkom nekompromisného zvuku a audiofilského zážitku. Bezprecedentné zvukové vlastnosti produktov s niekoľkými oceneniami na domácej scéne radí spoločnosť Harmonic Harmony k absolútnej svetovej špičke s orientáciou najmä na ázijský trh, kde má high-end ozvučenie domácností aj vozidiel svoju bohatú tradíciu. V sortimente výrobcu nájdete nielen luxusné signálové káble hneď štyroch modelových radov, ale aj špičkové napájacie a reproduktorové káble, ako aj ďalšie produkty pre nekompromisný zvukový zážitok zodpovedajú sloganu spoločnosti "true to live sound".

Sortiment Harmonic Harmony

Základným prvkom sortimentu značky Harmonic Harmony sú špičkové signálové káble. Práve signálové káble a ich kvalita dokáže finálny výsledok ozvučenia pozdvihnúť na vyššiu úroveň a zaistiť, aby ste neprišli o žiadny detail, ktorý interpret vo svojej nahrávke zamýšľal. Signálové káble Harmonic Harmony sú aktuálne ponúkané v 4 modelových radoch od základného Acapella cez high-end rady Interlude a Concerto až po čoskoro predstavený ultra high-end rad Rhapsody. Od všetkých modelových radov môžete očakávať špičkové spracovanie, použitie exkluzívnych materiálov, vrátane najkvalitnejšej OCC medi s čistotou 8N (99.999999%), ktorá zaisťuje ideálne podmienky na prenos zvuku bez akéhokoľvek zafarbenia. Zaujímavosťou je aj možnosť si pri každom modelovom rade signálových káblov vybrať z celkom 12 rôznych dĺžok od 60 cm po 6 m. Pri kábloch ešte zostaneme, pretože v sortimente Harmonic Harmony nájdete aj špičkové reproduktorové a napájacie káble. A opäť s dôrazom na maximálnu kvalitu prenosu signálu, o čom svedčí aj trojnásobné tienenie káblov a samozrejme použitie najkvalitnejších materiálov. V ponuke nájdete aj exkluzívne ANL a Mini ANL poistky alebo EHD filtre pre zaistenie maximálneho potenciálu audio systému. O jednotlivých modelových radoch signálových káblov a ďalších produktoch sa môžete dočítať nižšie.

Signálové káble Acapella

Napriek tomu, že ide o vstupný rad v sortimente Harmonic Harmony, signálové káble Acapella disponujú excelentným spracovaním a vynikajúcou kvalitou zvuku. Samotný kábel je vyrobený zo 4 žíl z OFC medi s prierezom 20 AWG (0,52 mm²) s pevným jadrom. Zloženie z kvalitnej bezkyslíkatej OFC medi s čistotou 4N (99,99%) zaisťuje spoľahlivé podmienky na prenos zvuku. Medzi hlavné prednosti radu Acapella patria kvalitné pozlátené a poniklované RCA konektory pre prirodzený a neutrálny zvuk. Za zmienku však stojí aj trojnásobné tienenie zložené z OFC medenného opletu, hliníkovej fólie a PVC, aby sa dôkladne zabránilo RMI a EMI rušeniu. Kábel je navyše chránený v dizajnovom twistovanom oplete v čiernej farbe. Tak ako pri všetkých modelových radoch signálových káblov Harmonic Harmony si môžete vybrať celkom z 12 rôznych dĺžok na precíznu inštaláciu.

Signálové káble Octave

Pokročilé signálové káble vyššieho modelového radu Octave predstavujú vynikajúcu voľbu pre všetkých, ktorí požadujú excelentnú kvalitu zvuku za stále ešte dostupnú cenu. Kábel je vyrobený celkom zo 4 medenných viacvláknových žíl s prierezom 21 AWG (0,38 mm²), z toho 2 žily sú zložené z bezkyslíkatej OFC medi s čistotou 4N (99,99%) a 2 žily dokonca z najkvalitnejšej OCC medi (Ohno Continous Cast) s čistotou 8N, teda 99.999999%. Medzi hlavné prednosti radu Octave patria aj vylepšené vysoko kvalitné poniklované RCA konektory, ktoré podčiarkujú detailný a veľmi dobre vyvážený zvuk s bohatým tónovým zafarbením. Aj signálové káble radu Octave disponujú trojnásobným tienením z OFC medeného opletu, hliníkovej fólie a PVC, aby sa dôkladne zabránilo RMI a EMI skresleniu. Kábel je navyše chránený v dizajnovom twistovanom oplete v hnedej farbe. Rad Octave má teda oproti vstupnému radu okrem iného farby opletu aj zloženie z kvalitnejšej medi, pokročilejšiu štruktúru a výrazne kvalitnejšie RCA konektory. To všetko zaručuje ešte kvalitnejší prenos zvuku.

Signálové káble Interlude

So signálovými káblami modelového radu Interlude sa už dostávame do high-end kategórie v oblasti ozvučenia vozidiel, ale aj domácností. Káble Interlude poskytujú ešte väčšiu čistotu, detaily a vyváženosť pri produkcii nízkych, stredných a vysokých tónov na tichom pozadí bez šumu. Je to aj vďaka zloženiu kábla zo 4 viacvláknových žíl z najkvalitnejšej a najdrahšej OCC medi s prierezom 21 AWG (0,38 mm²) s čistotou 8N, teda 99.999999%. Medzi prednosti radu Interlude patria aj vysoko kvalitné strieborné RCA konektory a trojnásobné tienenie zložené z OFC medeného opletu, hliníkovej fólie a PVC, aby sa dôkladne zabránilo RMI a EMI skresleniu. Kábel je opäť chránený v dizajnovom twistovanom oplete, tentoraz v zelenej farbe. Pre precíznu inštaláciu si tradične môžete vybrať celkom z 12 rôznych dĺžok.

Signálové káble Concerto

Aktuálne najvyšší modelový rad Concerto, ktorý predstavuje absolútny high-end medzi signálovými káblami pre ozvučenie automobilov a nestratí sa ani vo svete home hifi. Concerto poskytuje verný, muzikálny zvuk so skvelou rovnováhou medzi vysokými frekvenciami a presne kontrolovanými nízkymi kmitočtami. O kvalitách tohto radu svedčí aj ocenenie Emma ako najlepší produkt roku 2019. Výnimočné je aj zloženie kábla z 2 pevných obdĺžnikových žíl s prierezom 20 AWG (0,52 mm²) z najkvalitnejšej OCC medi (Ohno Continous Cast), ktorá zaisťuje ideálne podmienky na prenos zvuku bez akéhokoľvek zafarbenia. Medzi ďalšie prednosti radu Concerto patria tiež vysoko kvalitné strieborné RCA konektory a trojnásobné tienenie zložené z OFC medenného opletu, hliníkovej fólie a PVC, aby sa dôkladne zabránilo RMI a EMI skresleniu. Kábel je chránený v dizajnovom twistovanom oplete v modrej farbe a opäť sa môžete vybrať z 12 rôznych dĺžok.

Reproduktorové a napájacie káble

V sortimente Harmonic Harmony nájdete aj reproduktorové a napájacie káble. A nie je prekvapením, že aj v tomto segmente sa v Harmonic Harmony zamerali na maximálnu kvalitu svojich produktov, ktoré nemajú v car hifi obdoby. Reproduktorové káble sú opäť rozdelené do štyroch modelových radov, konkrétne Acapella, Octave, Interlude a Concerto. Základné reproduktorové káble Acapella disponujú prierezom 2 x 1,31 mm² a sú samozrejme vyrobené z kvalitnej bezkyslíkatej OFC medi s prameňmi so špirálovou štruktúrou. Kábel chráni veľmi silná a zároveň vysoko flexibilná PVC izolácia so šírkou 7 mm, ktorá dodá nielen ochranu, ale aj potrebné tienenie. Pokročilý rad Octave už predstavuje unikátny reproduktorový kábel síce s rovnakým prierezom, avšak hneď s trojitou ochranou proti rušeniu a poškodeniu. Najprv sú jednotlivé káble chránené PVC obalom, nasleduje bavlnený oplet a potom opäť robustný PVC okrúhleho tvaru s priemerom 8,5 mm. To umožní dokonalú ochranu kábla pred poškodením a najmä všadeprítomným vonkajším rušením. Modelový rad Interlude vychádza z Octave a môžete teda opäť očakávať trojité tienenie a zloženie z kvalitnej OFC medi. Hlavný rozdiel je v priereze, kedy rad Interlude disponuje prierezom 2 x 3,31 mm². Kábel je teda dostatočne silný ako pre veľmi výkonné špičkové reproduktory, tak aj subwoofery. Najvyšší rad predstavuje opäť Concerto. Reproduktorový kábel Concerto je zložený z najkvalitnejšej OCC medi (Ohno Continous Cast) s čistotou 99.999999% (8N), ktorá zaisťuje ideálne podmienky na prenos zvuku bez akéhokoľvek zafarbenia. Výnimočná je aj štruktúra kábla, kedy pre mínusový signál je k dispozícii dvojlinka 2 x 0,82 mm² s pevným jadrom a pre kladný taktiež dvojlinka 2 x  0,82 mm² s viacvláknovým prevedením. Kábel opäť disponuje hneď trojitým tienením.

EHD filtre a poistky

Pokročilé hlavné jednotky, špičkové zosilňovače, DSP procesory aj vysoko kvalitné audio káble nemusia nutne produkovať zvuk v maximálnej kvalite kvôli skresleniu, elektromagnetickému rušeniu a ďalším komplikáciám v náročných elektroinštaláciách v automobile. Na prekonanie týchto známych problémov predstavila spoločnosť Harmonic Harmony EHD filter (Electronic High Definition), ktorý zaisťuje plný potenciál zvukového systému. EHD je dostupný celkom v štyroch variantoch s odlišnými funkciami. Filtre prinášajú vylepšenia v oblasti zvuku, napájania alebo rušenia a ich cieľom je ešte viac vylepšiť zvuk v náročných podmienkach automobilu. A za rovnakým účelom boli vyrobené aj high-end poistky Harmonic Harmony Fuse. V Harmonic Harmony rieši každý detail, ktorý môže priniesť zlepšenie vo zvuku. Poistky sú vyrobené a navrhnuté s využitím najmodernejších materiálov a technologického pokroku na dosiahnutie realistického zvuku, hudobného pozadia bez akéhokoľvek šumu a maximálneho vylepšenia vášho audiofilského zážitku. Na výrobu bol použitý ten najvhodnejší vodič v špeciálnom drevenom puzdre na zvýšenie čistoty výšok, zaostrenie nástroja alebo správnej definície vokálov a basov. K dispozícii ANL a Mini ANL poistky v niekoľkých hodnotách.

Autor: Ing. Karel Konečný
Kopírovanie fotografií alebo textu je zakázané! Všetky práva vyhradené.