Môj účet

Audible Physics, alebo sound quality lahôdka z Indonézie

Poslednou dobou sa snažíme menej zameriavať na tradičné komerčné značky zo sveta car audio a o to viac si všímame menej známych, ale v zahraničí veľmi uznávaných výrobcov. A to predovšetkým takých, ktorí sa zameriavajú na segment tzv. sound quality. Audible Physics je jedným z tých výrobcov, ktorých cieľom je dosiahnutie maximálnej kvality zvuku, čomu podmieňujú úplne všetko. Aj preto sme veľmi radi, že sa nám podarilo dostať Audible Physics na Slovensko a do Česka až z ďalekej Indonézie. Než produkty Audible Physics uvidíte a budete počuť v našich inštaláciách, poďme si o nich najskôr niečo málo napísať.

O Audible Physics 

Pokiaľ si názov Audible Physics preložíte do slovenčiny, dostanete sa k samotnej podstate tohto indonézskeho výrobcu. Pojem zvuková, alebo ak chcete počuteľná fyzika, reprezentuje snahu o dosiahnutie analitycky presného a prirodzeného podania zvuku a to na základe rozsiahleho výskumu a vývoja vlastných materiálov. Za všetkým stojí celosvetovo uznávaný konštruktér reproduktorov Rishi Gurbani, ktorého vášeň k hudbe je to, čo poháňa Audible Physics k vývoju a produkcii takmer dokonale znejúcich reproduktorových meničov. Rishi nadväzuje na svojho otca, ktorý sa rovnakému odboru venoval celý svoj život, a od roku 2004 sa sústredí predovšetkým na produkciu reproduktorov pre výrobcov, ktorí sa zaoberajú nielen ozvučením vozidiel, ale aj domácností. Bohužiaľ nemôžeme zverejniť žiadne informácie, ale sami sme boli veľmi prekvapení s akými poprednými značkami z audio priemyslu a dokonca aj s prémiovými automobilkami Rishi spolupracuje a dodáva im ako samotné membrány, tak kompletné reproduktory. Potvrdila sa nám teda myšlienka, že mnoho výrobcov svojim reproduktorom dodá iba určitý dizajn a všetko ostatné im niekto vyrobí. Úspech Audible Physics spočíva najmä v obrovských skúsenostiach a vo využití fyzikálnych aspektov na podporu vývoja a výroby reproduktorových meničov. Dôležitá je aj schopnosť navrhnúť pre každú zákazku špecifické meniče, ktoré prekonajú očakávania zákazníkov a zároveň splnia rozpočtové a ďalšie projektové obmedzenia. V roku 2007 sa v Audible Physics prestali orientovať iba na dodávanie reproduktorov ostatným výrobcom a predstavili vlastné portfólio reproduktorov v niekoľkých modelových radoch. Odvtedy Audible Physics vyvíja špičkové reproduktory aj pod vlastnou značkou, pri ktorých sa môžete spoľahnúť na bezprecedentnú kvalitu zvuku vďaka mnohoročným skúsenostiam, používaniu tých najkvalitnejších a často exotických materiálov zo všetkých koncov sveta a predovšetkým vývoju vlastných materiálov na výrobu membrán reproduktorov.

Prvotriedna konštrukcia a dizajn, výnimočné materiály aj vlastné technológie

Všetky produkty Audible Physics sú od počiatočnej myšlienky vyvíjané tak, aby poskytli čo možno najkvalitnejší zvuk, dlhú životnosť a vždy niečo navyše oproti konkurencii. Strojcom úspechu je samotný zakladateľ a konštruktér značky Rishi Gurbani, ktorý svoje obrovské skúsenosti a túžbu po dokonalom zvuku pretavil v prudukty nezameniteľnej kvality. Rishi sa nikdy neuspokojí s bežnými materiálmi a technológiami a stále sa snaží svoj odbor zdokonaľovať. Aj z toho dôvodu pri návrhu a konštrukcii reproduktorov v Audible Physics používajú tie najkvalitnejšie materiály z celého sveta namiesto toho, aby použili bežné a overené materiály. Spomenieme napríklad materiál MSP (Magnesium Silicate Polymer), ktorý bol vyvinutý a vyrobený v USA. Cievky a ďalšie medené komponenty sú vyrobené z najkvalitnejšej medi dovážanej z Japonska a Ruska, ktoré vynikajú svojou výnimočnou vodivosťou a odolnosťou. A dôležité textilné materiály sú pre zmenu dovážané z Anglicka. Hlavným lákadlom je však vlastný patentovaný materiál Matrix Alloy Dome zo zliatiny horčíka a hliníka, ktorý nájdete u vybraných membrán stredobasu a výškových reproduktorov. Svetovým unikátom je aj neobvyklé technologické riešenie v podobe zo stredu vyosenej membrány, ktorá výrazne pomáha zlepšiť celkovú frekvenčnú odozvu reproduktorov, ktorá by nebola v prípade použitia klasickej membrány mysliteľná. Z produktov Audible Physics je skrátka cítiť dôraz na kvalitu bez zvukových kompromisov a to na úkor sériovej výroby alebo podporného marketingu. Aj vďaka tomu má Audible Physics veľkú fanúšikovskú základňu na medzinárodných „sound quality“ súťažiach ako je napríklad Emma. Skvelé zvukové vlastnosti a prakticky dokonalá krivka frekvenčnej odozvy reproduktorov sú tým najlepším základom pre úspech na týchto náročných súťažiach, ktoré majú v Ázii obrovské renomé. V krajinách ako domáca Indonézia, Thajsko, India, Malajzia, Singapur alebo Kórea a Japonsko sa teší ozvučenie vozidiel vysokej popularite a trúfame si tvrdiť, že všeobecne je aj na vyššej úrovni, než v Európe. Vo finále miestnych súťaží Emma sa produkty Audible Physics objavujú veľmi často a čo je najdôležitejšie tak obvykle na stupňoch víťazov. Počúvanie ozvučenia v takých automobiloch je skutočným zážitkom, ktorý sa vyrovná high-endovým domácim systémom.

Portfólio produktov

V sortimente Audible Physics nájdete reproduktory pre všetky cieľové kategórie, od tých základných až po high-endové. Či už ste teda audiofil, zvukár, alebo máte len radi kvalitné počúvanie hudby v aute, u Audible Physics nájdete reproduktory vhodné pre vaše potreby. Audible Physics momentálne rozdeľuje svoje produkty na dva základné rady - Car Audio Line a Studio Reference Line. K tomu nájdete v ponuke nie ďalší rad, ale samostatnú značku RG Sound Labs. Všetky tri produktové line sa od seba líšia predovšetkým zvukom, ale aj zameraním a dizajnom. Spoločným znakom všetkých produktov Audible Physics je nielen vysoká kvalita, ale zároveň reálne parametre, ktoré sa môžu zdať oproti bežným výrobcom až extrémne nízke. V Audible Physics totiž stanovujú hodnoty na základe skutočného výkonu v režime plného rozsahu a citlivosťou 1W/1m. V prípade využitia dodávaných frekvenčných výhybiek, prípadne výhybiek v zosilňovači a DSP procesore, sa uvedené výkony v oficiálnych parametroch násobia trikrát až päťkrát. Inými slovami všetkému vládnuci marketing je u Audible Physics až na tom poslednom mieste. A to je určite správna cesta.

Car Audio Line

V tomto rade nájdete hneď niekoľko produktov v rôznych cenových kategóriách, ktoré sú určené výhradne na ozvučenie automobilov. Ich spoločným znakom je membrána stredobasu vyrobená z materiálu MSP (Magnesium Silicate Polymer), ktorý je známy svojou vynikajúcou tuhosťou, veľmi nízkou hmotnosťou a minimálnymi vibráciami. Zároveň umožňuje podobne ako stále obľúbený papier prirodzenú a nezafarbenú reprodukciu zvuku stredobasového reproduktora. Výškové reproduktory sú potom vyrobené z vlastného patentovaného materiálu, Matrix Alloy Dome zo zliatiny horčíka a hliníka, ktorá umožní zažiť špičkový zvuk Audible Physics. U všetkých reproduktorov nájdete kompaktné frekvenčné výhybky pre pohodlnú inštaláciu. Reproduktory radu Car Audio sú navrhnuté a naladené tak, aby poskytovali prirodzený a neutrálny zvuk s excelentnou čistotou a artikuláciou, ktorý môžete neúnavne počúvať celé hodiny.

  • Audible Physics Tandav 6.2 - základný model reproduktorov, ktorý predstavuje pomyselný vstup do zvukového zážitku Audible Physics. Dizajn aj zvuk reproduktorov je prispôsobený jednoduchej montáži do pôvodného originálneho umiestnenia. Tento 2pásmový systém vás na prvé počúvanie prekvapí svojim pokročilým zvukom, ktorý prevyšuje danú cenovú kategóriu.
  • Audible Physics Avatar 6.1 - rad Avatar patrí k tým najpredávanejším od Audible Physics, pretože prináša už typicky vysoko kvalitný zvuk tohto výrobcu s presnou tonalitou, zreteľne artikulovanými nízkymi kmitočtami a výnimočnými vokálmi. A to za stále prijateľnú cenu. Vďaka vysokej reálnej citlivosti a zníženej impedancii na 3 Ohmy sú reproduktory aj napriek svojmu vysokému výkonu vhodné aj pre slabšie zosilňovače alebo aftermarket autorádia.
  • Audible Physics 3DEV - najvyšší modelový rad od Audible Physics v trojpásmovom systéme. Pokiaľ očakávate špičkový zvuk bez kompromisov, je 3DEV jasnou voľbou. Tento reproduktorový systém zahŕňa 165 mm stredobasový menič, 75 mm stredový menič a 20 mm výškový reproduktor s vysokým rozlíšením. Všetko odborne a s maximálnou precíznosťou navrhnuté tak, aby jednotlivé komponenty spolupracovali v dokonalej harmónii.
  • Audible Physics 3DEV 2-Way - dvojpásmové komponentné reproduktory, ktoré sú odvodené od trojpásmového komponentného systému najvyššieho radu 3DEV. Tieto reproduktory využijete vtedy, ak nie je možné inštalovať do vášho automobilu stredové reproduktory 3pásmového systému. Veľmi nízka rezonančná frekvencia výškového reproduktora a rozšírená odozva stredobasových reproduktorov umožní znížiť nedostatky klasických 2pásmových reproduktorov.

Studio Reference Line

Štúdio Reference Line (SR) je najnovšie navrhnutý rad reproduktorov, ktorý nachádza využitie nielen v špičkových automobilových aparatúrach, ale aj tých domácich, kde nachádza uplatnenie v špičkových stereo zostavách, ale aj nahrávacích štúdiách. Ich zvuk je orientovaný pre užívateľov, ktorí sa vyžívajú v odvážnom, dynamickom a neuveriteľne presnom a detailnom zvuku s vysokým výkonom. Ideálne pre metal, rock, ale samozrejme aj pre všetky ostatné žánre, kde očakávate až analiticky presný zvuk. Ako výškové, tak stredové a basové reproduktory sú vyrobené z patentovaného materiálu Matrix Alloy Dome zo zliatiny horčíka a hliníka, na ktorý v Audible Physics vsádza pri svojich najkvalitnejších audio systémoch. V tomto rade môžete zakúpiť všetky reproduktory samostatne, ale aj v komponentných setoch.

  • Audible Physics RAM 1 SR - výškové reproduktory s priemerom 25 mm s krásnym dizajnom a špičkovým zvukom s výnimočnými vysokofrekvenčnými detailmi a extrémne hlbokou zvukovou scénou. Zliatinová kalota Matrix zaujme nielen svojou medennou farbou, ale aj pozoruhodnou linearitou krivky frekvenčnej odozvy aj takmer dokonalou neutralitou. V balení nájdete aj netradične biele domčeky pre povrchovú inštaláciu.
  • Audible Physics RAM 2 SR - širokopásmové reproduktory navrhnuté pre reprodukciu zvuku s pozoruhodnou čistotou a presnosťou v širokom rozsahu frekvencií od 200 Hz do 20 000 Hz. Boli to práve širokopásmové reproduktory, ktoré preslávili Audible Physics v audiofilnom svete svojim zvukom. Vďaka svojmu elegantnému a štýlovému dizajnu je tento reproduktor dokonalým doplnkom akéhokoľvek domáceho alebo automobilového audio systému.
  • Audible Physics RAM 3 SR - stredové reproduktory s priemerom 75 mm s excelentným zvukom. Či už počúvate vokály, akustické nástroje alebo akýkoľvek iný stredne náročný zvukový obsah, s Audible Physics RAM 3 SR nemôžete očakávať nič iné, než pôsobivo čisté a presné podanie stredných kmitočtov. Ideálny doplnok všetkých dvojpásmových systémov.
  • Audible Physics RAM 6 BD - rad RAM SR samozrejme obsahuje aj stredobasové reproduktory. RAM 6 BD s Matrix membránou umožňujú reprodukciu hlbokých a pôsobivých basov pri zachovaní čistých a presných stredných frekvencií. Za zmienku stojí aj príkladne plochá frekvenčná odozva stredobasu, ktorá patrí medzi spoločné poznávacie znaky všetkých reproduktorov Audible Physics.
  • Audible Physics RAM 6.1 SR - dvojpásmový komponentný systém navrhnutý pre aktívne zapojenie, ktorý obsahuje výškové reproduktory RAM 1 SR a stredobasy RAM 6 BD. Je možné samozrejme doplniť o stredové reproduktory RAM 3 SR, čím získate dokonale zladený systém v plnom frekvenčnom rozsahu. Vynikajúci zvuk, dokonalé remeselné spracovanie a výnimočný design.

RG Sound Labs

RG Sound Labs nepredstavuje modelový rad, ale samostatnú značku patriacu do portfólia Audible Physics. Reproduktory RG Sound Labs s iniciálami zakladateľa Audible Physics a konštruktéra špičkových reproduktorov Rishi Gurbaniho sú vytvorené pre striktné audiofily, pre ktoré je nekompromisný zvuk životným poslaním. Tomu zodpovedajú nielen použité materiály najvyššej kvality, zákazková ručná výroba s dokonalým remeselným spracovaním, ale aj vlastné patentované technológie. A čo robí reproduktory RG Sound Labs odlišnými? Na prvý pohľad je to design, ktorý kombinuje čiernu a medennú farbu tým najkrajším spôsobom. RG Sound Labs však nie je iba o dizajne, ale predovšetkým o zvuku. Membrána stredobasu v medennej farbe je vyrobená z patentovaného materiálu Matrix Alloy Dome zo zliatiny horčíka a hliníka. Iste si všimnete neobvyklé riešenie v podobe zo stredu vyosenej membrány, ktorý výrazne pomáha zlepšiť celkovú frekvenčnú odozvu týchto reproduktorov, ktorá by nebola v prípade použitia klasickej membrány mysliteľná. Ide o hlavnú konkurenčnú výhodu reproduktorov RG Sound Labs a pravdepodobne aj o svetový unikát. Kapitolou samou o sebe sú výškové reproduktory s vycibreným zvukom a extra nízkou rezonančnou frekvenciou, ktoré dokážu zahrať takmer čokoľvek. Tieto a ďalšie výnimočné vlastnosti umožnia nielen analytický presný a prirodzený zvuk s neuveriteľnými detailmi, ale aj širšiu a takmer dokonalú lineárnu frekvenčnú odozvu reproduktorov. Skrátka či už je vaším cieľom účasť na sound quality súťažiach alebo len túžba po dokonalom zvuku, s reproduktormi RG Sound Labs dosiahnete vytýčené ciele. V súčasnej dobe sa nám podarilo naskladniť dva hlavné komponentné systémy RG Sound Labs, nové generácie ďalších reproduktorov sú momentálne vo vývoji.

  • RG Sound Labs 6.1 HD - dvojpásmový komponentný systém pre všetkých vyznávačov sound quality. Výnimočne v rámci portfólia Audible Physics boli zvolené hodvábne výškové reproduktory s cieľom maximalizovať výhody tohto materiálu a priniesť tradičný zvuk Audible Physics aj všetkým, ktorí preferujú práve hodvábne výškové reproduktory. Tie sa môžu okrem úchvatného zvuku a robustného designu pochváliť aj nízkou rezonančnou frekvenciou s rozšírenou odozvou. Svojou kvalitou prekvapí aj stredobas so zliatinovou Matrix membránou v medennej farbe a špecialitkou v podobe zo stredu vyosenej membrány. Vynikajúca voľba pre špičkové ozvučenie automobilu.
  • RG Sound Labs 6.1 Pro - najvyšší model RG Sound Labs a zároveň celého portfólia Audible Physics. Na prvý pohľad vás dostane luxusný design týchto prekrásnych reproduktorov. Membráne stredobasu dominuje oku lahodiaca kombinácia čiernej a medennej farby a to isté platí o rozmerných výškových reproduktoroch v nádhernom oceľovom domčeku. Za zmienku stojí aj liaty kôš s vysoko výkonným keramickým magnetom v taktiež čierno medennej kombinácii. Membrána je vyrobená z patentovaného materiálu Matrix Alloy Dome zo zliatiny horčíka a hliníka a taktiež tu nájdete vyosenú membránu pre zlepšenie celkovej frekvenčnej odozvy týchto reproduktorov, ktorá by nebola v prípade použitia klasickej membrány mysliteľná. Tento dizajn potom dokonale ladí po zvukovej stránke s exkluzívnymi výškovými reproduktormi taktiež s Matrix Alloy Dome membránou. Tá dosahuje rezonančnú frekvenciu z ríše snov, ktorá činí neskutočných 530 Hz. To je hodnota, za ktorú sa nemusia hanbiť ani niektoré stredové reproduktory. A to je práve, okrem nenapodobiteľne kvalitného zvuku, obrovskou konkurenčnou výhodou tohto systému, ktorý je schopný konkurovať aj špičkovým trojpásmovým systémom s plnohodnotným stredovým reproduktorom. Svoje využitie teda nájde všade tam, kde nie je možné inštalovať trojpásmové reproduktory, alebo to z nejakého dôvodu nie je žiaduce.
Autor: Ing. Karel Konečný
Kopírovanie fotografií alebo textu je zakázané! Všetky práva vyhradené.

Súvisiace produkty

Audible Physics 3DEV Doprava zadarmoReproduktory Audible Physics 3DEVTipRýchly náhľad3pásmové komponentné reproduktory, Ø 165 mm, 160 W RMS, 4 Ω, 89 dB (2,83 V/1m), montážna hĺbka 73,6 mm1.299,99 EURSkladomAudible Physics 3DEV 2-Way Doprava zadarmoReproduktory Audible Physics 3DEV 2-WayTipRýchly náhľadkomponentné reproduktory, Ø 165 mm, 160 W RMS, 4 Ω, 89 dB (2,83V/1m), montážna hĺbka 73,6 mm832,92 EURSkladomAudible Physics Avatar 6.1 Doprava zadarmoReproduktory Audible Physics Avatar 6.1TipRýchly náhľadkomponentné reproduktory, Ø 165 mm, 120 W RMS, 3 Ω, 91 dB (2,83 V/1m), montážna hĺbka 66 mm379,99 EURSkladomAudible Physics RAM 1 SR Doprava zadarmoReproduktory Audible Physics RAM 1 SRTipRýchly náhľadvýškové reproduktory, Ø kaloty 25 mm, 25 W RMS, 4 Ω, 94 dB (2,83V/1m)169,99 EURSkladomAudible Physics RAM 2 SR Doprava zadarmoReproduktory Audible Physics RAM 2 SRTipRýchly náhľadširokopásmové / stredové reproduktory, Ø 50 mm, 30 W RMS, 4 Ω, 88 dB (2,83V/1m), montážna hĺbka 44,7 mm299,99 EURSkladomAudible Physics RAM 3 SR Doprava zadarmoReproduktory Audible Physics RAM 3 SRTipRýchly náhľadstredové reproduktory, Ø 75 mm, 45 W RMS, 4 Ω, 88,5 dB (2,83V/1m), montážna hĺbka 34 mm374,58 EURSkladomAudible Physics RAM 6 BD Doprava zadarmoReproduktory Audible Physics RAM 6 BDTipRýchly náhľadstredobasové reproduktory, Ø 165 mm, 90 W RMS, 4 Ω, 88 dB (2,83 V/1m), montážna hĺbka 66 mm289,99 EURSkladomAudible Physics RAM 6.1 Doprava zadarmoReproduktory Audible Physics RAM 6.1TipRýchly náhľadkomponentné reproduktory, Ø 165 mm, 150 W RMS, 4 Ω, 88,5 dB (2,83V/1m), montážna hĺbka 78,3 mm629,99 EURSkladomAudible Physics RAM 6.1 SR Doprava zadarmoReproduktory Audible Physics RAM 6.1 SRTipRýchly náhľad (1 hodnotenie)komponentné reproduktory, Ø 165 mm, 90 W RMS, 4 Ω, 88 dB (2,83 V/1m), montážna hĺbka 66 mm499,99 EURSkladomAudible Physics RAM 6.3.1 SR Doprava zadarmoReproduktory Audible Physics RAM 6.3.1 SRTipRýchly náhľad3pásmové komponentné reproduktory, Ø 165 mm, 120 W RMS, 4 Ω, 88 dB (2,83 V/1m), montážna hĺbka 66 mm879,99 EURSkladomAudible Physics Tandav 6.20 Doprava zadarmoReproduktory Audible Physics Tandav 6.20TipRýchly náhľad (3 hodnotenia)komponentné reproduktory, Ø 165 mm, 90 W RMS, 4 Ω, 89 dB (2,83 V/1m), montážna hĺbka 66 mm159,99 EURSkladomRG Sound Labs RG 6.1 HD Doprava zadarmoReproduktory RG Sound Labs RG 6.1 HD (By Audible Physics)TipRýchly náhľadkomponentné reproduktory, Ø 165 mm, 90 W RMS, 4 Ω, 90 dB (2,83 V/1m), montážna hĺbka 69 mm707,92 EURSkladomRG Sound Labs RG 6.1 Pro Doprava zadarmoReproduktory RG Sound Labs RG 6.1 Pro (By Audible Physics)TipRýchly náhľadkomponentné reproduktory, Ø 165 mm, 150 W RMS, 4 Ω, 89,5 dB (2,83 V/1m), montážna hĺbka 72 mm1.666,25 EURSkladom

Podobné články

Nové OEM reproduktory Morel do BMW
Izraelský výrobca Morel nedávno uviedol na trh špičkové OEM reproduktory do automobilov BMW, ktoré prinášajú nekompromisný zvuk aj pre tých najnáročnejších užívateľov.
Celý článok
Brax - high-end "Made in Germany"
Spoločne so značkou Helix sme na eshop doplnili aj high-end produkty Brax z dielne nemeckého výrobcu Audiotec Fischer. Viac informácií v našej aktualite.
Celý článok
Nemecký Helix najnovšie na Ahifi
Na eshope aj v našich inštaláciách teraz najnovšie nájdete produkty nemeckého výrobcu Helix, ktorý sa špecializuje najmä na DSP procesory a ďalšie autohifi produkty. Viac v našej aktualite.
Celý článok
Ako počúvať hudbu vo vysokom rozlíšení v aute?
Trendom poslednej doby je počúvanie hudby vo vysokom rozlíšení, ktoré prináša štúdiovú kvalitu zvuku. Všetko dôležité o Hi-Res súboroch a ich počúvaní v automobile sa dozviete v článku.
Celý článok
Nové zosilňovače Audison Forza pod lupou
Taliansky Audison koncom minulého roka predstavil dlho očakávané zosilňovače Forza a prepracovaný program DSP procesora bit Drive. Všetko dôležité sa dočítate v našej recenzii!
Celý článok
Ako vybrať high/low prevodník signálu?
Pokiaľ uvažujete o inštalácii zosilňovača na továrenský systém, budete potrebovať high/low prevodník. Ako prevodníky fungujú a ďalšie informácie sa dozviete v článku.
Celý článok
Horúce novinky z Talianska od Hertz a Audison
Veľa zaujímavých a oceňovaných noviniek od populárnych výrobcov Hertz a Audison aj zníženie cien naprieč sortimentom. To sú hlavné lákavé témy našej aktuality.
Celý článok