Môj účet

Čistenie a údržba kožených sedačiek

Čím musíme začať, čističe na kožené sedačky

Na kožené autosedačky vyberte kvalitný čistič kože Dodo Juice Supernatural Leather Cleaner. Má zloženie na vodnej báze, ktoré zabezpečí príjemné čistenie koženky, pravej kože alebo vinylu. Čistič kože obsahuje zmes mydiel a jemných solventov a dokáže odstrániť veľa nečistôt a kontaminantov, ktoré obyčajnú mydlovú vodu nikdy neodstránite. Väčšinou si poradí aj s modrým zafarbením od džínsov.

Práca s čističom na kožu

Pred čistením kožených sedačiek vezmite vysávač a vysajte všetky škáry, aby povrch kože bol bez akýchkoľvek častíc špiny a nedošlo tak k nechcenému poškriabaniu štruktúry kože. Po povysávaní vyskúšajte pomocou navlhčenej utierky (vo vode), či koža nepúšťa farbu. Teraz siahnite po kefe na kožu a Dodo Juice Supernatural Leather Cleaner, ktorý nastriekajte z malej vzdialenosti na sedačku a krúživými pohybmi (bez nejakého tlaku) kefkou kožu čistite. Pre istotu je dobré vyskúšať čistič na mieste, ktoré nie je príliš vidieť, napr. na bočnej alebo spodnej strane sedačky, aby ste si overili, že koža naozaj nepúšťa farbu. Čistič kože môžete nastriekať aj priamo do kefy. Podľa znečistenia čistite miesto lokálne 20-60 sekúnd. Následne čistič zotrite mikrovláknovou utierkou z povrchu sedačky a pri veľkom znečistení celý postup opakujte. Po pár minútach čistič vyschne a ukáže sa vám pravý, dokonale matný povrch kože.

Máme vyčistené, ideme naniesť ochranu - sealant na kožu

Po vyčistení a následnom usušení kože odporúčame čerstvo vyčistenú kožu impregnovať prípravkom Dodo Juice Supernatural Leather Sealant. Ide o vysoko účinný "suchý" sealant (ochrana) na kožu, ktorý do určitej miery odpudzuje nečistoty. Dokáže uchovať kožu pružnú a poddajnú. Navyše vie kožu vyživiť a krásne zvláčniť. Po vyčistení a vyschnutí kože si vezmite špeciálny mikrovláknový aplikátor, (my používame Dodo Juice Blue Roo Polish Applicator), na ktorý naneste pár kvapiek sealantu a jemne vmasírujte do kože. Následne nechajte pôsobiť, neutierajte! Sealant nechajte na koži pôsobiť ideálne 24 hodín, než na kožu zasadnete. Sealantom ošetrená koža je menej náchylná na popraskanie a vysychanie. Impregnáciou kože tak zaistíte sedačkám oveľa dlhšiu životnosť. Táto investícia má zmysel. Vedľajším plusom je skvelá vôňa - koža začne znovu intenzívne voňať - a to sa nám páči!

Spotreba prípravku na kožu od Dodo Juice

Spotreba čističa aj sealantu je veľmi malá, veľmi to neubúda a oba prípravky vám vydržia na niekoľko interiérov. Pomer cena/výkon je znamenitý. Kto chce navyše ušetriť, môže si kúpiť set Dodo Juice na kožu.

Autor: Ing. Karel Šudák
Kopírovanie fotografií alebo textu je zakázané! Všetky práva vyhradené.

Podobné články

Čistenie interiéru auta
Postup čistenia palubnej dosky a ďalších plastov interiéru vozidla s matným efektom.
Celý článok
Návod ako aplikovať tekuté stierače na okno
Tekuté stierače silne odpudzujú vodu i nečistoty, pomáhajú udržiavať okná čisté a umožnia v daždi jazdu bez zapnutých stieračov. V článku sa dozviete ako prípravok správne aplikovať.
Celý článok
Ako postupovať pri leštení koncoviek výfuku
Postup pri leštení kovov a chrómu - leštili sme koncovky výfuku na Mini Cooper S.
Celý článok
Chemická dekontaminácia laku
Zbavte svoje auto škodlivých železitých čiastočiek pomocou odstraňovača vzdušnej hrdze, ktorý môžete využiť aj na efektívne čistenie kolies.
Celý článok