Môj účet

SGM - ďalší prvotriedny výrobca odhlučnenia v našej ponuke!

Bude to už presne rok, kedy sme zmenili dodávateľa materiálov pre odhlučnenie vozidiel a začali pracovať s ruským výrobcom Comfortmat. Široký sortiment a najmä vysoká účinnosť materiálov Comfortmat spôsobil doslova boom v tejto oblasti a značka Comfortmat patrí už niekoľko mesiacov po sebe k najpredávanejším na našom e-shope. V konkurencii populárnych výrobcov autohifi ako je Hertz, Gladen, Audison, Mac Audio a niekoľkých svetových značiek autokozmetiky je to veľký úspech. Materiály aj naše montáže odhlučnenia ste si jednoducho obľúbili a aj preto sme dospeli k rozhodnutiu dovážať do Českej a Slovenskej republiky aj momentálne najväčšiu konkurenciu Comfortmatu v Rusku a to ďalšieho ruského výrobcu odhlučnenia SGM.

O ruskom výrobcovi SGM

Ruská spoločnosť SGM Technology bola založená v roku 2006 a od tej doby patrí k popredným ruským výrobcom zvukovo a tepelnoizolačných materiálov pre automobilový, lodný, letecký aj stavebný priemysel. Kombinácia excelentných fyzikálnych vlastností materiálov a technologických metód je výsledkom vysoko efektívneho výkonu špecializovanej pracovnej sily spoločnosti SGM, ktorá je tvorená špecialistami z najlepších technických univerzít Ruska. V súčasnej dobe ponúka spoločnosť SGM vyše 200 druhov materiálov, ktoré spĺňajú najprísnejšie štandardy kvality a stability s certifikáciou podľa noriem ISO 9001:2008 a ISO / TS 16949. Dlhodobá spolupráca s takými gigantmi ako je Bosch alebo LG je dôkazom najvyššej kvality produktov SGM, ktoré dlhodobo patria k tomu najlepšiemu na dnešnom trhu. Na prelome roku 2019 a 2020 predstavila spoločnosť SGM hi-tech antivibračné a protihlukové materiály z najvyššieho radu Prime, ktoré svojim výkonom mierne prekonávajú aj prémiové materiály lídra trhu s odhlučnením od spoločnosti Comfortmat. A to je jeden z dôvodov, prečo sme sa rozhodli mať v ponuke aj produkty SGM. O tých ďalších sa dozviete nižšie.

Prečo ďalšia značka odhlučnenia?

Možno sa pýtate, prečo sme sa rozhodli ponúkať ďalšiu značku odhlučnenia, keď pracujeme s konkurenčnou a veľmi úspešnou značkou Comfortmat. Tých dôvodov je hneď niekoľko a tým najhlavnejším je ďalšie skvalitnenie našich služieb a možnosť ponúknuť aj alternatívne produkty podobnej kvality. Našou stratégiou bola vždy snaha ponúkať a dovážať do Českej a Slovenskej republiky kvalitné a trhom preverené značky a vždy sledujeme aktuálne trendy nielen v oblasti odhlučnenia vozidiel. Produkty SGM aj inštaláciu ruských inštalačných centier sledujeme viac ako rok a už v čase plánovania spolupráce so spoločnosťou Comfortmat sme uvažovali práve aj o SGM. Títo dvaja vysoko konkurenční výrobcovia sa neustále predháňajú v nových technológiách výroby a prinášajú na trh pravidelne inovatívne produkty z oblasti odhlučnenia. A keď v minulom roku v SGM predstavili úplne novú modelovú radu Prime, ktorej najmä zvukovoizolačné materiály mierne prekonávajú aj produkty Comfortmat, rozhodli sme sa osloviť aj SGM. A narovinu hovoríme, nebolo to ľahké, pytačky trvali takmer pol roka. V Rusku sú tieto dve značky úhlavný konkurenti a podľa dostupných informácií sme pravdepodobne jediná spoločnosť, ktorá bude v rámci svojich montáží pracovať s materiálmi oboch týchto vysoko konkurenčných výrobcov. Tým sa dostávame k jednému z ďalších dôvodov spolupráce s SGM. Vzhľadom k obrovskému záujmu o produkty Comfortmat a dlhším dodávkam z Ruska sa občas stane, že niektoré produkty vypredajú. A to aj napriek stabilnú skladovú zásobu cez 60 ton materiálov, čo sú pre predstavu 3 veľké kamióny s dĺžkou cez 16 metrov. Pokiaľ dôjde k vypredaniu kľúčového materiálu, je zložité ho nahradiť nielen v objednávkach na e-shope, ale aj v našich montážach. Najmä obľúbené membránové materiály Comfortmat nemajú na našom trhu žiadnu podobne účinnú alternatívu a dostávame sa v takomto prípade do problémov. A preto predstavujeme materiály SGM, ktoré momentálne ponúkajú ku všetkým produktom vlastný ekvivalent a to v podobnej účinnosti a kvalite.

Comfortmat vs SGM

Po novom predstavené novinky nijako neovplyvňujú postavenie značky Comfortmat u nás v Ahifi, ani v našich plánoch do budúcnosti a aj naďalej zostáva našou hlavnou zbraňou proti hluku vo vozidlách. Produkty Comfortmat vynikajú v pomere účinnosti, ceny aj hmotnosti a podobným spôsobom máme nastavené aj naše montáže odhlučnenia. Tie sú zamerané nielen na vysokú účinnosť, ktorá nemá na našom trhu konkurenciu, ale aj prijateľnú cenu a stále pomerne nízku celkovú hmotnosť odhlučnenia, ktorá je pre veľké percento našich zákazníkov zásadná. A to vieme ponúknuť vďaka Comfortmatu aj zvýhodnené balíčky Light pre maximálne nízku hmotnosť odhlučnenia. V dnešnej dobe už pracujeme aj s materiálmi SGM a čoskoro ich uvidíte v našich nových montážach. Tie však budú zamerané úplne iným spôsobom a to na maximálne možné odhlučnenie bez ohľadu na cenu alebo celkovú hmotnosť. Pri odhlučnení s materiálmi značky SGM teda budeme pracovať výhradne s najvyšším radom Prime, ktorý síce ponúka momentálne mierne účinnejšie materiály, ale za vyššiu cenu a vyššia je aj hmotnosť materiálov. Vďaka SGM teda máme vyššiu variabilitu pri montážach, možnosť momentálne ponúknuť ešte účinnejšie odhlučnenie pre najnáročnejších klientov a samozrejme možnosť alternatívy v prípade vypredania materiálov Comfortmat.

Už teraz môžeme prezradiť jednu zákulisnú informáciu. V Comfortmatu samozrejme neusínajú na vavrínoch a práve pracujú na antivibračných aj zvukovoizolačných materiáloch najnovšej generácie! Už tento mesiac bude predstavený úplne prepracovaný najvyšší rad antivibračných materiálov Atom, Extreme a Extreme Pro, nasledovať bude od základu inovovaný prémiový rad Dark a počas roka aj štandardný Silver a Gold. Tešiť sa môžete aj na úplne nové membránové materiály, ktoré opäť získajú titul najúčinnejších na svete aj na inovácie pre Blockshot, Integru a Skyline. Všetky novinky samozrejme ihneď naskladníme a začneme používať v našich montážach. Aj z týchto dôvodov nás veľmi teší, že vám môžeme ponúknuť sortiment oboch týchto dvoch najviac inovatívnych výrobcov odhlučnenia vozidiel a pravidelne prinášať aktuálne najúčinnejšie materiály na trhu.

Predstavenie produktov SGM

Ako sme už spomenuli vyššie, v sortimente SGM nájdete viac ako 200 druhov materiálov a tie hlavné už nájdete na našom e-shope. Produkty SGM sú radené do niekoľkých modelových radov a tým najzaujímavejším je bezpochyby najvyšší rad Prime. Ten vyniká nielen vysokou účinnosťou antivibračných a zvukovo aj tepelnoizolačných materiálov, ale aj veľmi pekným moderným dizajnom a príkladným spracovaním. Všetko ostatné už poznáte u produktov Comfortmat. Vysoko účinné membránové materiály, absolútna vodeodolnosť, extrémne priľnavá lepiaca vrstva, rovnaká účinnosť aj stabilita v extrémnych teplotách a množstvo ďalších benefitov, ktoré u konkurenčných materiálov jednoducho nenájdete. To najzaujímavejšie od SGM vám predstavíme na ďalších riadkoch.

1. Antivibračné materiály SGM

Antivibračné materiály slúžia na zamedzenie vibrácií karosérie a prenikaniu hluku o najnižších frekvenciách. Ich použitie je úplne nevyhnutné na odhlučnenie vozidiel. Aplikujú sa vždy ako prvá vrstva, na ktorú sa následne aplikuje druhá protihluková vrstva. SGM ponúka niekoľko modelových radov antivibračných materiálov, ktoré môžete zakúpiť v niekoľkých rôznych hrúbkach.

SGM Base - základný rad antivibračných materiálov, ktorý okrem štandardnej účinnosti ponúkne najmä bezkonkurenčnú cenu. Prakticky sme nenašli v ČR a SR lacnejší antivibračný materiál, pritom sa môžete spoľahnúť na vysokú kvalitu popredného ruského výrobcu. Antivibračné materiály z radu Base môžete zakúpiť v hrúbke 2 a 3 mm a klasickom rozmere 700 x 500 mm.

SGM Beta - druhým radom v hierarchii antivibračných materiálov je SGM Beta. Materiály sú vyrobené z účinnejšieho tmelu, majú vyššiu priľnavosť, vyšší akustický stratový činiteľ, silnejšiu hliníkovú fóliu a stále veľmi príjemnú cenovku. Zaujme aj moderný dizajn aktualizovaný v roku 2020. Antivibračné materiály z radu Beta sú k dostaniu taktiež v hrúbke 2 a 3 mm a v širšom rozmere 800 x 500 mm.

SGM Alpha - tretím radom pred tým najvyšším Prime sú antivibračné materiály Alpha. Opäť môžete očakávať zlepšenie v účinnosti materiálu, ale aj v jeho priľnavosti a flexibilite. Zaujme aj moderný dizajn aktualizovaný v roku 2020. K dispozícii sú navyše hneď 4 hrúbky, konkrétne 1,6 mm, 2 mm, 3 mm a 4 mm. Rozmery sú u všetkých hrúbok 800 x 500 mm.

SGM Onyx Prime - a už prichádza najvyšší rad Prime. Onyx patrí medzi najúčinnejšie materiály na trhu a okrem vysokého akustického stratového činiteľa absolútne vyniká svojou flexibilitou, priľnavosťou, moderným dizajnom aj zosilnenou hliníkovou fóliou s hrúbkou 120 mikrónov. Ide teda o optimálný prémiový antivibračný materiál pre vysoko účinné odhlučnenie vozidiel. K dispozícii v troch hrúbkach 2, 3 a 4 mm, rozmery sú u všetkých hrúbok 800 x 500 mm.

SGM Air Prime - ďalší antivibračný materiál z najvyššieho radu Prime, tentoraz zameraný najmä na extrémne nízku hmotnosť. Prakticky ide o ekvivalent materiálov Comfortmat z radu Dark a vyniká teda nielen nízkou hmotnosťou, ale aj vysokou účinnosťou. Ideálne pre aplikáciu na dvere, strechu, blatníky a ďalšie oblasti, kde je nevyhnutné priliš nezvyšovať hmotnosť odhlučnenia. K dostaniu opäť v troch hrúbkach 2, 3 a 4 mm, rozmery sú u všetkých hrúbok 800 x 500 mm.

SGM Dual Prime - lahôdka na koniec. Najúčinnejší materiál na svete s hrúbkou 4 mm, ktorý svojím akustickým stratovým činiteľom 0,66 jednotiek nemá pri svojej hrúbke žiadnu konkurenciu. Jeho ďalšou exkluzívnou prednosťou je možnosť aplikácie bez nahrievania, čo je pri tejto účinnosti raritou. Zaujme aj zloženie z dvoch rôznych tmelov, nízka hmotnosť, 2 hliníkové fólie a dizajn, ktorý sa vyníma v každej inštalácii. Vzhľadom k hrúbke 4 mm svoje využitie nájde najmä pre odhlučnenie podlahy a podbehov.

2. Zvukovoizolačné materiály

Hoci má SGM vo svojom portfóliu veľké množstvo zvukovoizolačných materiálov, v tomto článku by sme sa chceli venovať iba najvyššiemu radu Prime. Celkom vám teda predstavíme päť membránových materiálov so svojimi špecifickými vlastnosťami. Všetky materiály majú rozšírené rozmery 800 x 500 mm, čo je tiež oproti štandardným rozmerom určitá výhoda. V SGM mysleli na všetko a pre membránové materiály sú k dispozícii špeciálne izolačné pásky, ktoré umožnia prekryť medzery medzi jednotlivými kusmi materiálu a zvukotesne aj vodotesne ich spojiť. Výsledkom je maximálne efektívne aplikované odhlučnenie s ešte výraznejším výsledkom. Riešenie, ktoré neponúka žiadny iný výrobca!

SGM Barrier Lite Prime - membránový materiál s hrúbkou 6 mm určený najmä do dverí vozidiel, podobného zloženia ako už dobre známy membránový materiál Comfortmat Integra. Podobná je aj schopnosť zvukovej izolácie až 28 dB a materiál je možné taktiež odporučiť aj pre ďalšie oblasti vozidla, kde je dôležitá predovšetkým nižšia hmotnosť odhlučnenia. Absolútna odolnosť voči vlhkosti a vode aj extrémnym teplotám je už pre tento typ materiálu štandardom.

SGM Barrier Ultra Prime - membránový materiál s podobnými vlastnosťami, avšak so silnejšou membránou, účinnejším zložením a vďaka tomu aj výrazne vyššou zvukovou izoláciou až 33 dB! Ideálne pre použitie na podlahu, kufor, podbehy a ľubovoľné ďalšie oblasti auta aj vďaka 100% odolnosti voči vode. Zaujme aj luxusný dizajn, čo je u materiálov radu Prime štandardom.

SGM Barrier Mix Prime - pravdepodobne najzaujímavejší materiál z radu Prime. Zvuková izolácia až 35 dB pri hrúbke 6 mm, to sú čísla, ktoré nemajú na trhu žiadny ekvivalent. Materiál plne nahradzuje druhú aj tretiu vrstvu odhlučnenia a ide o najúčinnejší zvukovoizolačný materiál na trhu s hrúbkou 6 mm. Je to možné vďaka špeciálnemu zloženiu založenému na princípe absorpcie rezonančného zvuku, ktorý sa doteraz v oblasti automobilovej zvukovej izolácie nepoužíval.

SGM Barrier Mix Profi Prime - najúčinnejší membránový materiál na trhu pre tých najnáročnejších. Hrúbka 9 mm a zvuková izolácia cez 35 dB, to sú hlavné lákadlá tohto materiálu, vďaka ktorému opäť odpadá nutnosť vrstvenia zvukovoizolačného materiálu a finálna membrána. Jeho použitie je už aj vďaka hrúbke možné len na podlahe a zadných podbehoch.

SGM Roof Prime - materiál vyvinutý špeciálne pre strechu vozidiel. Hrúbka 10 mm, izolácia až 20 dB a to bez ťažkej membrány je tiež veľmi zaujímavé riešenie. Takovej účinnosti bolo dosiahnuté vďaka zloženiu materiálu z akustickej plsti s vysokým koeficientom absrobcie hluku a to najmä o stredne vysokých frekvenciách. Roof Prime plní aj tepelnoizolačnú funkciu strechy a je vodeodolný vzhľadom k použitiu hydrofóbnej zmesi pre spracovanie vlákien.

SGM Silton - radi by sme spomenuli aj najnovší prírastok medzi materiálmi SGM, hoci nejde o najvyšší rad Prime. Protihluková membrána, celková hrúbka iba 4 mm a schopnosť zvukovej izolácie 27 dB. Tieto hodnoty Silton katapultujú na najúčinnejší materiál na trhu s hrúbkou do 4 mm. A prečo je dôležité mať materiál s hrúbkou 4 mm? V niektorých oblastiach, ako je napríklad dno batožinového priestoru, priestor pod zadnými sedačkami, alebo podlaha u niektorých úžitkových vozidiel nie je možné aplikovať silnejší materiál, než s hrúbkou 4 mm. A materiály bez protihlukovej membrány majú až o polovicu nižšiu účinnosť, čo môže pokaziť dojem z celej inštalácie. A práve pre takéto prípady je tu Silton.

Autor: Ing. Karel Konečný
Kopírovanie fotografií alebo textu je zakázané! Všetky práva vyhradené.

Súvisiace produkty

SGM Stripes UltraIzolačná páska SGM Stripes UltraTipRýchly náhľad (9 hodnotení)izolačná páska pre prekrytie medzier medzi materiálmi0,79 EURSkladomSGM Isol BB-Tone 4Zvukovo izolačný materiál SGM Isol BB-Tone 4Rýchly náhľadviacvrstvový materiál s antivibračnou a zvukovo absorpčnou vrstvou, 1000 x 500 mm, hrúbka 6 mm, hmotnosť 3,5 kg / m²7,46 EURDočasne nedostupnéSGM Isol FI8Zvukovoizolačný materiál SGM Isol FI8Rýchly náhľad (2 hodnotenia)viacvrstvový zvukovoizolačný materiál, 500 x 1000 mm, hrúbka 10 mm, hmotnosť 3,08 kg / m²10,79 EURDočasne nedostupnéSGM Isol FI4Zvukovoizolačný materiál SGM Isol FI4Rýchly náhľad (6 hodnotení)viacvrstvový zvukovoizolačný materiál, 500 x 1000 mm, hrúbka 6 mm, hmotnosť 2,88 kg / m²8,29 EURDočasne nedostupnéSGM Isol I8Zvukovoizolačný materiála SGM Isol I8Rýchly náhľad (4 hodnotenia)viacvrstvový zvukovoizolačný materiál, 500 x 1000 mm, hrúbka 8 mm, hmotnosť 3,5 kg / m²9,96 EURDočasne nedostupnéSGM Isol I4Zvukovoizolačný materiál SGM Isol I4Rýchly náhľad (4 hodnotenia)viacvrstvový zvukovoizolačný materiál, 500 x 1000 mm, hrúbka 6 mm, hmotnosť 2,88 kg / m²7,46 EURDočasne nedostupnéSGM BB-Tone 8Materiál pohlcujúci hluk SGM BB-Tone 8TipRýchly náhľad (2 hodnotenia)materiál pohlcujúci hluk, 1000 x 750 mm, hrúbka 8 mm, hmotnosť 0,6 kg/m²12,46 EURDočasne nedostupnéSGM BB-Tone 4Materiál pohlcujúci hluk SGM BB-Tone 4-50 %TipRýchly náhľad (2 hodnotenia)materiál pohlcujúci hluk, 1000 x 750 mm, hrúbka 4 mm, hmotnosť 0,4 kg/m²4,75 EUR9,54 EURDočasne nedostupnéSGM Izolontape 8Zvukovoizolačný materiál SGM Izolontape 8Rýchly náhľad (4 hodnotenia)zvukovoizolačný materiál, 1000 x 750 mm, hrúbka 8 mm, hmotnosť 0,6 kg/m²13,29 EURDočasne nedostupnéSGM Izolontape 4Zvukovoizolačný materiál SGM Izolontape 4Rýchly náhľad (2 hodnotenia)zvukovoizolačný materiál, 1000 x 750 mm, hrúbka 4 mm, hmotnosť 0,4 kg/m²7,46 EURDočasne nedostupnéSGM Isol BB-Tone 8Zvukovo izolačný materiál SGM Isol BB-Tone 8Rýchly náhľad (1 hodnotenie)viacvrstvový zvukovo izolačný materiál, 500 x 1000 mm, hrúbka 10 mm, hmotnosť 3,5 kg / m²10,38 EURSkladomSGM Isol FS4Zvukovoizolačný materiál SGM Isol FS4Rýchly náhľad (4 hodnotenia)viacvrstvový zvukovoizolačný materiál, 500 x 1000 mm, hrúbka 6 mm, hmotnosť 2,88 kg / m²8,29 EURDočasne nedostupnéSGM Isol FS8Zvukovoizolačný materiál SGM Isol FS8Rýchly náhľad (5 hodnotení)viacvrstvový zvukovoizolačný materiál, 500 x 1000 mm, hrúbka 10 mm, hmotnosť 3,08 kg / m²10,38 EURDočasne nedostupnéSGM Stripes MixIzolačná páska SGM Stripes Mix-68 %TipAkciaPosledné kusyRýchly náhľad (8 hodnotení)izolačná páska pre prekrytie medzier medzi materiálmi0,25 EUR0,79 EURSkladomSGM Stripes LiteIzolačná páska SGM Stripes Lite-68 %TipAkciaPosledné kusyRýchly náhľad (13 hodnotení)izolačná páska pre prekrytie medzier medzi materiálmi0,25 EUR0,79 EURSkladomSGM Violon Wave 25Materiál pohlcujúci hluk SGM Wave 25TipRýchly náhľad (2 hodnotenia)materiál pohlcujúci hluk, 1000 x 750 mm, hrúbka 25 mm, hmotnosť 0,3 kg/m²31,63 EURDočasne nedostupnéSGM Violon Wave 15Materiál pohlcujúci hluk SGM Wave 15TipRýchly náhľad (6 hodnotení)materiál pohlcujúci hluk, 1000 x 750 mm, hrúbka 15 mm, hmotnosť 0,3 kg/m²18,71 EURDočasne nedostupnéSGM Violon 10Materiál pohlcujúci hluk SGM Violon 10TipRýchly náhľad (4 hodnotenia)materiál pohlcujúci hluk, 1000 x 750 mm, hrúbka 10 mm, hmotnosť 0,3 kg/m²16,63 EURDočasne nedostupnéSGM Violon 5Materiál pohlcujúci hluk SGM Violon 5TipRýchly náhľad (3 hodnotenia)materiál pohlcujúci hluk, 1000 x 750 mm, hrúbka 5 mm, hmotnosť 0,3 kg/m²10,38 EURDočasne nedostupnéSGM Roller ProfiPritláčací valček SGM Roller ProfiTipRýchly náhľad (8 hodnotení)pritláčací kovový valček s drevenou rukoväťou, predĺžená verzia13,71 EURDočasne nedostupnéSGM RollerPritláčací valček SGM RollerTipRýchly náhľad (10 hodnotení)pritláčací kovový valček s drevenou rukoväťou11,21 EURDočasne nedostupnéSGM Antiscrip 1Tesniaci materiál SGM Antiscrip 1TipRýchly náhľad (1 hodnotenie)tesniaci materiál, 1500 x 1000 mm, hrúbka 1,5 mm20,79 EURSkladomSGM Uniton 8Zvukovoizolačný materiál SGM Uniton 8Rýchly náhľad (4 hodnotenia)zvukovoizolačný materiál, 1000 x 750 mm, hrúbka 8 mm, hmotnosť 0,4 kg/m²17,46 EURDočasne nedostupnéSGM Uniton 4Zvukovoizolačný materiál SGM Uniton 4Rýchly náhľad (7 hodnotení)zvukovoizolačný materiál, 1000 x 750 mm, hrúbka 4 mm, hmotnosť 0,4 kg/m²11,21 EURDočasne nedostupnéSGM R-ToneZvukovoizolačný materiál SGM R-ToneRýchly náhľad (6 hodnotení)zvukovoizolačný materiál, 1000 x 750 mm, hrúbka 6 mm, izolácia 14 dB, hmotnosť 0,4 kg/m²18,71 EURSkladomSGM Onyx 2 PrimeAntivibračný materiál SGM Onyx 2 PrimeTipRýchly náhľad (26 hodnotení)antivibračný materiál, 800 x 500 mm, hrúbka 2 mm, MLF 0,39, hmotnosť 3,55 kg/m²9,96 EURDočasne nedostupnéSGM Onyx 3 PrimeAntivibračný materiál SGM Onyx 3 PrimeRýchly náhľad (7 hodnotení)antivibračný materiál, 800 x 500 mm, hrúbka 3 mm, MLF 0,47, hmotnosť 5,22 kg/m²12,04 EURSkladomSGM Alpha 1Antivibračný materiál SGM Alpha 1Rýchly náhľad (12 hodnotení)antivibračný materiál, 800 x 500 mm, hrúbka 1,6 mm, MLF 0,23, hmotnosť 2,65 kg/m²7,46 EURDočasne nedostupnéSGM Alpha 4Antivibračný materiál SGM Alpha 4Rýchly náhľad (2 hodnotenia)antivibračný materiál, 800 x 500 mm, hrúbka 4 mm, MLF 0,45, hmotnosť 6,95 kg/m²12,04 EURSkladomSGM Alpha 3Antivibračný materiál SGM Alpha 3Rýchly náhľad (7 hodnotení)antivibračný materiál, 800 x 500 mm, hrúbka 3 mm, MLF 0,40, hmotnosť 5,60 kg/m²10,79 EURSkladomSGM Alpha 2Antivibračný materiál SGM Alpha 2Rýchly náhľad (26 hodnotení)antivibračný materiál, 800 x 500 mm, hrúbka 2 mm, MLF 0,34, hmotnosť 3,65 kg/m²8,71 EURDočasne nedostupnéSGM Beta 3Antivibračný materiál SGM Beta 3TipRýchly náhľad (12 hodnotení)antivibračný materiál, 800 x 500 mm, hrúbka 3 mm, MLF 0,37, hmotnosť 5,02 kg/m²9,13 EURSkladomSGM Beta 2Antivibračný materiál SGM Beta 2TipRýchly náhľad (43 hodnotení)antivibračný materiál, 800 x 500 mm, hrúbka 2 mm, MLF 0,26, hmotnosť 3,37 kg/m²7,04 EURDočasne nedostupnéSGM Base 3Antivibračný materiál SGM Base 3Rýchly náhľad (5 hodnotení)antivibračný materiál, 700 x 500 mm, hrúbka 3 mm, MLF 0,25, hmotnosť 5,0 kg/m²7,04 EURSkladomSGM Onyx 4 PrimeAntivibračný materiál SGM Onyx 4 PrimeRýchly náhľad (7 hodnotení)antivibračný materiál, 800 x 500 mm, hrúbka 4 mm, MLF 0,55, hmotnosť 6,97 kg/m²13,71 EURSkladomSGM Air 2 PrimeAntivibračný materiál SGM Air 2 PrimeTipRýchly náhľad (24 hodnotení)antivibračný materiál, 800 x 500 mm, hrúbka 2 mm, MLF 0,34, hmotnosť 2,85 kg/m²10,79 EURSkladomSGM Air 3 PrimeAntivibračný materiál SGM Air 3 PrimeRýchly náhľad (6 hodnotení)antivibračný materiál, 800 x 500 mm, hrúbka 3 mm, MLF 0,42, hmotnosť 3,67 kg/m²12,88 EURSkladomSGM Roof PrimeZvukovoizolačný materiál SGM Roof PrimeRýchly náhľad (6 hodnotení)zvukovoizolačný materiál, 1000 x 750 mm, hrúbka 10 mm, izolácia 20 dB, hmotnosť 0,9 kg/m²22,04 EURSkladomSGM Barrier PrimeZvukovoizolačný materiál SGM Barrier PrimeRýchly náhľad (5 hodnotení)membránový materiál, 800 x 500 mm, hrúbka 3 mm, izolácia 34 dB, hmotnosť 5,2 kg/m²9,96 EURDočasne nedostupnéSGM SiltonZvukovoizolačný materiál SGM SiltonTipRýchly náhľad (14 hodnotení)zvukovoizolačný materiál, 800 x 500 mm, hrúbka 4 mm, izolácia 32 dB, hmotnosť 3,1 kg/m²11,63 EURSkladomSGM Barrier Lite PrimeZvukovoizolačný materiál SGM Barrier Lite PrimeTipRýchly náhľad (41 hodnotení)zvukovoizolačný materiál, 800 x 500 mm, hrúbka 6 mm, izolácia 28 dB, hmotnosť 3,27 kg/m²10,79 EURSkladomSGM Barrier Ultra PrimeZvukovoizolačný materiál SGM Barrier Ultra PrimeTipRýchly náhľad (28 hodnotení)zvukovoizolačný materiál, 800 x 500 mm, hrúbka 6 mm, izolácia 33 dB, hmotnosť 4,4 kg/m²12,46 EURDočasne nedostupnéSGM Barrier Mix Profi PrimeZvukovoizolačný materiál SGM Barrier Mix Profi PrimeRýchly náhľad (11 hodnotení)zvukovoizolačný materiál, 800 x 500 mm, hrúbka 9 mm, izolácia 37 dB, hmotnosť 5,27 kg/m²18,71 EURDočasne nedostupnéSGM Barrier Mix PrimeZvukovoizolačný materiál SGM Barrier Mix PrimeTipRýchly náhľad (29 hodnotení)zvukovoizolačný materiál, 800 x 500 mm, hrúbka 6 mm, izolácia 35 dB, hmotnosť 4,37 kg/m²13,29 EURDočasne nedostupnéSGM Dual PrimeAntivibračný materiál SGM Dual PrimeTipRýchly náhľad (25 hodnotení)antivibračný materiál, 800 x 500 mm, hrúbka 4 mm, MLF 0,66, hmotnosť 5,85 kg/m²16,63 EURSkladomSGM Air 4 PrimeAntivibračný materiál SGM Air 4 PrimeRýchly náhľad (4 hodnotenia)antivibračný materiál, 800 x 500 mm, hrúbka 4 mm, MLF 0,48, hmotnosť 5,22 kg/m²14,54 EURSkladomSGM Base 2Antivibračný materiál SGM Base 2Rýchly náhľad (30 hodnotení)antivibračný materiál, 700 x 500 mm, hrúbka 2 mm, MLF 0,21, hmotnosť 3,74 kg/m²5,38 EURDočasne nedostupné

Podobné články

Smršť nových produktov od ADBL
ADBL sa prepracovalo za veľmi krátku dobu na jednu z najpredávanejších značiek autokozmetiky na slovenskom a českom trhu. Práve uvádzame na trh novinky ADBL, poznáte Holawesome?
Celý článok
Tiež Hertz prichádza s niekoľkými novinkami
Cez víkend sme dokončili aktualizáciu značky Hertz, kde pribudlo niekoľko noviniek. Vzhľadom na rastúce ceny surovín, došlo aj k malému zdraženiu, ale nejde o nič dramatické.
Celý článok
Niekoľko noviniek z Talianska od Audisonu
Doplnili sme na e-shop niekoľko noviniek od Audisonu. Došlo tiež k miernemu navýšeniu cien vďaka rastúcim cenám surovín.
Celý článok
Aktualizácia kategórie odhlučnenia vozidiel
Kompletne sme prepracovali kategóriu materiály pre odhlučnenie vozidiel, doplnili nové podkategórie, filtre, parametre aj veľa nových produktov. Viac info v našej aktualite.
Celý článok
Konečne veľké množstvo noviniek od Dodo Juice
Nové logo, veľa nových produktov, nové etikety, ale aj mnoho produktov, ktoré končia a ktoré ponúkame za diskontné ceny vo výpredaji. Mega aktualizácia značky Dodo Juice!
Celý článok
Comfortmat Premium Dark v minirecenzii
Pozreli sme sa detailnejšie na obľúbený antivibračný materiál Comfortmat z prémiového radu Dark, ktorý vyniká vysokou účinnosťou a extrémne nízkou hmotnosťou. Viac v našom článku.
Celý článok
Comfortmat - revolúcia v odhlučnení vozidiel
Technológie idú rýchlo dopredu a to platí aj pre odhlučnenie vozidiel. Preto sme museli prísť s novými hi-tech materiálmi a novou stratégiou pre nadchádzajúce roky. Určite čítajte ďalej, stojí to za to!
Celý článok