Môj účet

Powerbass po rokoch opäť na Slovensku!

Pamätáte na značku Powerbass? Pred niekoľkými rokmi boli produkty tohto amerického výrobcu v Slovenskej a Českej republike extrémne populárne a to predovšetkým kvôli veľmi vysokej kvalite a poctivému spracovaniu za viac ako dostupnú cenu. Reproduktory základného modelového radu S boli vo vtedajšej dobe dokonca najpredávanejšími u nás na Ahifi, aj na väčšine konkurenčných e-shopov. A tiež ostatné produkty, na čele s výkonnými subwoofermi, si držali vysokú latku čo sa týka obľúbenosti u zákazníkov. Teraz je Powerbass späť a my sme veľmi radi, že sme sa stali výhradnými dovozcami pre Slovenskú a Českú republiku.

O značke Powerbass

Spoločnosť Powerbass bola založená v roku 2001 s jediným cieľom a to priniesť na trh skvelé audio produkty ponúkajúce dokonalý zvuk a vysokú spoľahlivosť za dostupnú cenu. Powerbass má sídlo v kalifornskom Ontariu, kde vlastní aj výrobné závody so špičkovým tímom inžinierov a vývojovým manažmentom. Pôvodne sa v Powerbasse zamerali na výrobu vysoko kvalitných OEM reproduktorov, ktoré vo svojej dobe predstavovali nenapodobiteľnú kvalitu v danej cenovej kategórii. V priebehu rokov rozšírili ponuku o mnoho produktov, ako sú subwoofery alebo zosilňovače a samozrejme niekoľko modelových radov reproduktorov, z ktorých najmä základný rad "S" sa stal takmer legendárny. A to vždy s rovnakým cieľom ako vo svojich začiatkoch - ponúkať cenovo dostupné produkty, ktoré svojou kvalitou hravo prekonávajú konkurenciu. O dve desiatky rokov neskôr ctí v Powerbasse rovnaké hodnoty a ponúka svojim zákazníkom ucelené portfólio vysoko kvalitných produktov pre maximálne zlepšenie zážitku z počúvania vašej obľúbenej hudby. A to nielen vo vozidle, ale aj na lodi alebo štvorkolke. Produktový katalóg si môžete pozrieť na stránkach Powerbassu a pokiaľ by ste u nás na e-shope niektoré produkty nenašli, môžeme ich pre vás samozrejme objednať.

Portfólio produktov Powerbass

Pred prvým naskladnením sme samozrejme kompletný sortiment produktov Powerbass dôkladne preštudovali, pretože od ukončenia ich predaja v SR a ČR uplynulo už 9 rokov. Potešilo nás, že všetky vtedajšie produkty prešli inováciou a teraz ich môžete zakúpiť v aktuálnych verziách a napríklad zosilňovače sme teraz objednali už v tretej generácii. Aj preto sme boli veľmi zvedaví, ako si produkty povedú v dnešnej nemalej konkurencii. Ihneď po nedávnom naskladnení sme niekoľko produktov otestovali a to najmä reproduktory. Tešili sme sa na porovnanie s aktuálnymi bestsellermi a stalo sa niečo, čo nás pomerne veľmi prekvapilo. Komponenty ako základného radu S, tak vyššieho radu 2XL predčili prakticky všetky reproduktory, ktoré v daných cenových kategóriách máme v ponuke. Opakuje sa teda situácia pred desiatimi rokmi, kedy boli produkty Powerbass u nás pre svoju kvalitu také obľúbené a valcovali konkurenciu. Každopádne poďme sa na jednotlivé skupiny produktov zamerať dôkladnejšie.

Reproduktory Powerbass

Hlavným sortimentom značky Powerbass boli od začiatku reproduktory. Pokiaľ si pamätáte na pôvodný sortiment reproduktorov Powerbass, tak viete, že modelové rady boli označené ako veľkosti oblečenia. Teda od S po 3XL. V súčasnosti Powerbass ponuku sprehľadnil a zúžil na základný rad S a pokročilú 2XL. A medzi tieto dve modelové rady bol zaradený špeciálny rad OE, ktorý nahrádza pôvodný rad L a je určený pre jednoduchú náhradu továrenských reproduktorov. Nasleduje ešte rad XPRO pre SPL inštalácie a čoskoro bude v predaji aj inovovaný rad 4XL. Pozrime sa spoločne na najzaujímavejšie reproduktory Powerbass.

  • Reproduktory Powerbass radu S - základný rad, ktorý je po mnoho rokov jednoznačným bestsellerom značky. Je až neuveriteľné s akou kvalitou dokážu reproduktory tohto modelového radu na čele s komponentmi Powerbas S-60C ozvučiť vaše auto. K tomu prispieva papierová membrána stredobasu a najmä hodvábne výškové reproduktory s veľmi verným zvukom, ktorý prekoná aj výrazne drahšie konkurenčné reproduktory. Dokonca aj koaxiálne reproduktory radu S, ktoré môžete zakúpiť v mnohých rozmeroch, majú hodvábne výškové reproduktory, čo je v danej cenovej kategórii úplný unikát.
  • Reproduktory Powerbass radu OE - hlavnou charakteristikou tohto modelového radu je okrem ďalšieho vylepšenia zvuku predovšetkým impedancia 2 Ohmy. Vďaka tomu sú tieto reproduktory určené najmä pre inštaláciu na továrenské autorádiá, ktoré si hravo so zníženou impedanciou poradia a reproduktory zo slabšieho zosilňovača získajú vyšší výkon. Chytro konštruované reproduktory nahradili populárny rad L a môžete zakúpiť ako komponentné, tak koaxiálne reproduktory vysokej kvality. Všetky reproduktory tohto radu disponujú hliníkovými výškovými reproduktormi, ktoré sú ideálne pre vyznávačov ľahko ostrejšieho zvuku.
  • Reproduktory Powerbass radu 2XL - zvukovo pokročilý modelový rad 2XL taktiež ponúkne komponentné aj koaxiálne reproduktory. Aj tu sa môžete spoľahnúť na kvalitu, ktorá prevyšuje konkurenčné produkty. Pri našom dôkladnom testovacom počúvaní sme dokonca nenašli reproduktory z našej ponuky, ktoré by v danej cene zvukovo prekonali komponenty Powerbass 2XL-63C. Tie vynikajú nielen svojim zvukom, ale aj konvertibilnou konštrukciou a možnosťou premeny na superkvalitné koaxy. Podobná situácia nastáva aj pri koaxiálnych reproduktoroch, ktoré ponúknu podobne kvalitný zvukový prejav.

Subwoofery Powerbass

Medzi ďalšie veľmi úspešné produkty značky Powerbass patria bezpochyby subwoofery. A môžeme opäť potvrdiť, že v daných cenách ide o výnimočnú kombináciu kvality zvuku, výkonu a príkladného spracovania. Zakúpiť môžete aktuálne subwoofery hneď z niekoľkých modelových radov, konkrétne PS, S, XL, 2XL a 3XL. Medzi nimi aj ploché subwoofery do stiesnených priestorov a samozrejme kvalitné subwoofery v ozvučnici so zaujímavým dizajnom a tiež aktívne subwoofery s integrovaným zosilňovačom. Vždy sa môžete spoľahnúť, že dostanete vysoko kvalitný produkt, ktorý oproti konkurencii ponúkne niečo naviac.

  • Subwoofery Powerbass radu PS - základný rad subwooferov Powerbass na prvý pohľad zaujme svojimi parametrami, spracovaním a samozrejme dostupnou cenou. Márne by sme v našom obchode hľadali rovnako kvalitný ekvivalent. Široké portfólio zahŕňa ako samotné subwoofery, tak v ozvučnici a tiež aktívne subwoofery. Všetko v klasickej aj slim konštrukcii. Naše veľké odporúčania pokiaľ uvažujete o doplnení vašej aparatúry o subwoofer.
  • Subwoofery Powerbass radu S - pokročilejší rad s celkom desiatimi subwoofermi, ktoré ponúknu vyššiu kvalitu zvuku aj zvýšený výkon. Štvorvrstvová patentovaná membrána z mixu prírodných materiálov papiera a vlny zaisťuje verný zvuk a vďaka svojej tuhosti presne ovláda lineárne pohyby membrány. K dostaniu aj špičkové aktívne subwoofery pod sedačku s vysokým výkonom a prekvapivo kvalitným zvukom a nadštandardnou dynamikou.
  • Subwoofery Powerbass radu XL - rad XL opäť ponúka celkom 10 subwooferov v najbežnejších veľkostiach 8", 10" a 12" a medzi nimi aj 4 modely plochých subwooferov. Okrem opäť vyššieho výkonu subwoofery disponujú nelisovanou papierovou membránou pre vysoký výkon s nízkym skreslením, kôš vyrobený z mixu polykarbonátu a sklených vlákien, vylepšené odvetrávanie a ďalšie technické vymoženosti.
  • Subwoofery Powerbass radu 2XL - subwoofery z radu 2XL sú už vstupnou bránou do skutočných výkonov. V ponuke nájdete dva desaťpalcové a dva dvanásťpalcové subwoofery s výkonom až 750 W RMS. Membrána z mixu papiera a sklených vlákien zaisťuje maximálnu tuhosť aj audiofilnú kvalitu zvuku, kôš z liateho hliníka s obvodovým odvetrávaním vylepšuje chladenie a NBR záves vylepšuje lineárnu presnosť. A samozrejme oveľa viac.
  • Subwoofery Powerbass radu 3XL - 3XL je synonymum pre najvyšší rad Extreme, ktorý právom dostáva svojmu názvu. Inžinieri v Powerbass dosiahli u nového prepracovaného radu subwooferov 3XL ešte lepší výkon a kontrolu ako u predchádzajúcej generácie. Kombináciou nového odvážneho vzhľadu s inováciou vytvoril Powerbass doposiaľ najdokonalejší, vysoko výkonný subwoofer. Subwoofery s priemerom 8", 12" a 15" umožnia výkon až naozaj extrémnych 1500 W RMS a poriadny tlak.

Zosilňovače Powerbass

Aby ste si mohli naplno vychutnať kvalitný zvuk a výkon reproduktorov a subwooferov Powerbass, je potrebné ich zapojenie na zosilňovač. Či už si púšťate vaše obľúbené pesničky nahlas alebo naopak potešujú počas konverzácie so spolujazdcami, zosilňovač poskytne vašej hudbe energiu a vyzdvihne všetky detaily. A Powerbass vám umožní vybrať si hneď zo 4 modelových radov podľa vašich preferencií aj finančnej situácie. U všetkých zosilňovačov Powerbass sa môžete spoľahnúť na vysoký reálny výkon, kvalitu zvuku, ktorú by ste očakávali skôr pri drahších modeloch a samozrejme poctivé spracovanie.

  • Zosilňovače Powerbass radu ACS - základný modelový rad od Powerbass zahŕňa hneď 6 zosilňovačov, z toho 4 analógové a 2 digitálne monobloky na pripojenie subwoofera. Zosilňovače disponujú kompaktným dizajnom, poctivým výkonom, vysokoúrovňovými vstupmi a pri analógových zosilňovačoch na svoju cenovú kategóriu aj verným zvukom aj vďaka triede A/B. Zaujímavá vstupná brána do sveta zosilňovačov Powerbass.
  • Zosilňovače Powerbass radu ASA3 - už tretia generácia zosilňovačov radu ASA má užší pôdorys pre všestrannosť inštalácie, zvýšenú ochranu proti prepätiu, širšiu vstupnú citlivosť a nový extrudovaný obal navrhnutý pre lepší odvod tepla. Podarilo sa zachovať všetky obľúbené funkcie, ktoré sa obvykle vyskytujú iba u špičkových radov iných značiek. Už klasikou zostáva vysoko kvalitný zvuk, vysoké výkony a prekvapí aj počet zosilňovačov tohto radu, ktorých napočítate hneď 13. Poznávacím znakom je aj podsvietené logo, masívne pripojovacie terminály aj kompaktné rozmery.
  • Zosilňovače Powerbass radu XMA - najvyšší rad zosilňovačov od Powerbass sa vyznačuje predovšetkým extrémne kompaktnými rozmermi, čo je dané predovšetkým najmodernejšou SMD technológiou triedy D. Zosilňovače z radu Extreme však disponujú aj veľmi pokročilým zvukom, ktorý je schopný sa vyrovnať aj špičkovým analógovým zosilňovačom. Zaiste zaujme aj veľmi podarený dizajn s robustným a ťažkým hliníkovým šasi. Široká ponuka zahŕňa jednokanálové, dvojkanálové, štvorkanálové aj päťkanálové zosilňovače, pritom pri monoblokoch dokáže ponúknuť výkon až 3 000 W RMS.

Autor: Ing. Karel Konečný
Kopírovanie fotografií alebo textu je zakázané! Všetky práva vyhradené.

Podobné články

JL Audio po novom na Ahifi!
Prvou novou značkou, ktorú v roku 2022 zaraďujeme do našej ponuky, je JL Audio. V ponuke nájdete nielen subwoofery tej najvyššej kvality, ale aj zosilňovače a ďalšie produkty na ozvučenie auta.
Celý článok
ESB Audio - high-end reproduktory z Talianska
Predstavujeme talianskeho výrobcu ESB Audio, ktorý sa pýši viac ako 50ročnou tradíciou. V ponuke nájdete niekoľko modelových radov na čele so zrejme najdrahšími reproduktormi do auta na trhu.
Celý článok
Alpine uvádza niekoľko noviniek pre rok 2022
Prinášame vám niekoľko noviniek od japonského výrobcu Alpine. Nové sú hlavne záznamové DVR kamery - čierne skrinky, multimediálne autorádiá, niekoľko reproduktorov a zosilňovačov.
Celý článok
Veľa nových produktov od Nakamichi
Tento týždeň nám dorazila zatiaľ najväčšia zásielka od japonského výrobcu Nakamichi a medzi nimi aj produkty, ktoré ste si obľúbili a boli už vypredané, ale aj množstvo zaujímavých noviniek.
Celý článok
Doplnili sme na e-shop novinky od Auto Finesse
Najpopulárnejšia anglická značka autokozmetiky? To je Auto Finesse. Práve sme doplnili všetky aktuálne novinky od tejto značky na náš e-shop.
Celý článok
OEM reproduktory pre Teslu a ďalšie novinky Steg
Prinášame vám novinky od talianskej značky Steg, kde môžete nájsť nové Plug & Play reproduktory pre Teslu model 3 a model Y - a nielen to! Novinky už máme skladom!
Celý článok