Môj účet

JL Audio po novom na Ahifi!

Na rok 2022 sme avizovali pridanie niekoľkých nových výrobcov zo sveta car audio do našej ponuky a tým prvým je JL Audio. Tento americký výrobca je vo svete známy predovšetkým vďaka svojim špičkovým subwooferom a ďalším produktom na ozvučenie vozidiel aj domácností. A pre nás je značka JL Audio logickou voľbou po našom rozhodnutí ísť cestou vysokej kvality nielen produktov, ale najmä našich inštalácií. Po získaní distribúcie značiek ako sú Audison, Morel, Zapco alebo ESB Audio nám v našom portfóliu chýbal výrobca s ponukou vysoko kvalitných subwooferov. A práve JL Audio presne spĺňa všetky naše požiadavky a okrem spomínaných subwooferov prináša aj množstvo ďalších produktov najvyššej kvality. JL Audio ponúka aj vynikajúce zosilňovače, DSP procesory alebo produkty pre jednoduchú integráciu na továrenský systém.

História a súčasnosť JL Audio

Spoločnosť JL Audio bola založená už v roku 1975 a patrí teda medzi najstarších výrobcov v tomto odbore. Zakladatelia James Birch a Lucio Proni prepožičali prvé písmená svojich mien a vďaka tomu vznikol názov "JL". Ich prvými produktmi na domácej scéne boli domáce reproduktorové systémy. Po dvoch rokoch pôsobenia na trhu bola otvorená predajňa na Floride, ktorá bola zameraná najmä na predaj a opravy reproduktorov. Úspech sa rýchlo dostavil a na prelome sedemdesiatych a osemdesiatych rokov sa rozhodli zakladatelia JL Audio zúročiť svoje znalosti z oblasti ozvučenia domácností na výrobu prvých reproduktorov a subwooferov do auta pod značkou JL. A ich floridská predajňa Speaker Warehouse sa rýchlo stala veľmi známym miestom, kam zájsť za špičkovým zvukom. V druhej polovici osemdesiatych rokov už v Speaker Warehouse začali navrhovať súťažné vozidlá so svojimi audio systémami JL Audio, s ktorými dominovali na automobilovej audio scéne na južnej Floride. Na začiatku deväťdesiatych rokov sa už spoločnosť JL Audio stala známou po celých Spojených štátoch a Kanade po tom, čo vyhrala niekoľko cien v súťažiach ozvučenia vozidiel. Odvtedy začína obrovský úspech značky, ktorý pokračuje až do súčasnosti. Počas svojej bohatej histórie vyrobili v JL Audio množstvo úplne unikátnych a patentovaných subwooferov, ktoré nemali v danej dobe takmer žiadnu konkurenciu. Subwoofery tohto výrobcu ohromujú svojim výkonom a zároveň úplne špičkovou kvalitou zvuku, unikátnymi patentmi a excelentným spracovaním. Najmä najvyššie rady W6 a W7 patria dlhodobo k tým najzaujímavejším produktom na dnešnom trhu. Zaujmú však aj revolučné ploché subwoofery série TW1 a TW3, ako aj dokonale vyladené subwooferové ozvučnice. Rovnakú kvalitu môžete očakávať aj pri zosilňovačoch a za zmienku stoja aj špičkové produkty určené pre integráciu na továrenské audio systémy. Vysoká kvalita produktov a spracovania je daná aj ručnou výrobou v továrni v USA na Floride, kde sa stále vyrába väčšina subwooferov a vyšších modelových radov ostatných produktov. A to pod dôkladným dohľadom zakladateľa značky, pretože Lucio Proni je aj v dnešnej dobe generálnym riaditeľom a hlavným inžinierom JL Audio.

Subwoofery JL Audio

Subwoofery JL Audio sú bezpochyby tým hlavným sortimentom, ktorým sa značka preslávila po celom svete. Práve pri vývoji subwooferov bolo zaregistrovaných najviac exkluzívnych patentov JL Audio, ktoré podčiarkujú ich úplnú výnimočnosť. Vyberať môžete celkom z piatich modelových radov klasických subwooferov a troch plochých s extrémne nízkou inštalačnou hĺbkou. Všetky rady, na čele s už legendárnou W7, sa pýšia špičkovým a verným zvukom s neuveriteľnou presnosťou, ale aj vysokými výkonmi a perfektným spracovaním. Prakticky každý modelový rad patrí v danej cenovej kategórii k tomu najlepšiemu na dnešnom trhu a obvykle by ste len ťažko hľadali ekvivalentný produkt s rovnakou kvalitou. Vďaka naozaj širokému portfóliu si vyberie vhodný subwoofer snáď každý a na tie najzaujímavejšie sa môžete pozrieť nižšie:

  • JL Audio 12W0v3 - zástupca základného modelového radu W0, ktorý je vstupnou bránou do sveta JL Audio. Spoľahnúť sa môžete na vysoký výkon, dlhú výchylku membrány, niekoľko patentových technológií a samozrejme kvalitu zvuku aj spracovania JL Audio. Potešia aj nároky na malú ozvučnicu. Zakúpiť môžete celkom tri modely v najbežnejších rozmeroch 10", 12" a 15".
  • JLAudio 12W1v3 - modelový rad W1 ponúka rovnaký výkon subwooferov ako rad W0, avšak s vyššou kvalitou zvuku s vynikajúcou presnosťou, pokročilejšími technológiami a patentmi. Vyberať môžete z celkom 5 subwooferov s rozmermi 8", 10" a 12". Posledné dva spomínané rozmery môžete zakúpiť v dvoch rôznych impedanciách 4 a 2 Ohmy pre rôznorodé možnosti pripojenia na zosilňovač.
  • JL Audio 12TW1 - subwoofery modelového radu TW1 ponúkajú kombináciu vysokého výkonu, malej montážnej hĺbky a veľmi skromných požiadaviek na objem ozvučnice. Vďaka tomu sú vynikajúcou voľbou pre veľmi malé uzavreté ozvučnice, ktoré nezaberú vo vozidle takmer žiadne miesto. A čo je najlepšie, nízka montážna hĺbka sa žiadnym spôsobom neprejavuje na výkone. Dostupné celkom 4 modely s rozmermi 10" a 12" s rôznymi impedanciami.
  • JL Audio 12W3v3 - subwoofery JL Audio modelového radu W3v3 ponúkajú fenomenálnu kvalitu zvuku pri stredných úrovniach výkonu bez toho, aby vyžadovali objemné ozvučnice. Táto najnovšia generácia W3 ťaží z celého radu pokročilých technológií pôvodne vyvinutých pre vlajkovú loď JL Audio W7, čo z nich robí skvelú voľbu pre inštalácie zamerané na vyššiu kvalitu zvuku. Celkom 8 subwooferov s najširšou škálou rozmerov a impedancií.
  • JL Audio 12TW3 - tiež modelový rad W3 môžete zakúpiť v slimovej verzii s poriadne nadupanými technológiami. Subwoofery TW3 ponúkajú kombináciu veľmi kvalitného zvuku, vysokého výkonu, malej montážnej hĺbky a schopnosti vychýlenia membrány. Optimalizované do tých najstiesnenejších priestorov a napriek tomu poskytnú bohatú a skvele kontrolovanú basovú zložku. Dostupné celkom 4 modely s rozmermi 10" a 12" s rôznymi impedanciami.
  • JL Audio 13TW5v2 - najvyšší rad plochých subwooferov od spoločnosti JL Audio je skutočným unikátom a prezentáciou dnešných technológií. Ponúka výkon a kvalitu veľkého basového reproduktora s montážnou hĺbkou neskutočných 67 mm. Výkon 600 W RMS je dostatočný aj pre extémnejšie ozvučenie a pritom sa môžete spoľahnúť na excelentnú kvalitu zvuku a minimálne nároky na objem ozvučnice. Dostupné 2 modely s rôznymi impedanciami.
  • JL Audio 12W6v3 - už tretia generácia radu W6 predstavuje stelesnenie excelentnej kvality a presnosti zvuku, vysokého výkonu a patentovaných technológií. Subwoofery W6 zdieľajú montážnu linku a niekoľko prevratných technológií s vlajkovou loďou W7 a tieto pokroky udržujú skreslenie hlboko pod hranicou počuteľnosti v celom dynamickom rozsahu. W6 je optimálny subwoofer pre sound quality inštalácie, dostupný v rozmeroch 10" a 12".
  • JL Audio 12W7AE - W7 sa v posledných rokoch stal referenčným štandardom vo svete špičkového domáceho aj automobilového audia. Jedinečným návrhom W7 je jeho schopnosť poskytovať extrémny výstup, presnú dynamiku a vznešenú kvalitu zvuku. Anniversary Edition W7 Series 12W7AE-3 ponúka najnovšie vylepšenia tohto prevratného subwoofera. K dostaniu celkom 4 rozmery subwooferov W7.

Pasívne subwoofery JL Audio v ozvučnici

U subwooferov zostávame, pretože ďalším dôležitým sortimentom značky JL Audio sú pasívne subwoofery v ozvučnici. A aj tu JL Audio ponúka produkty, ktoré u konkurencie len tak nenájdete. Základom sú samozrejme vyššie uvedené špičkové subwoofery JL Audio, ktoré sú osadené do vysoko kvalitných ozvučníc. Prakticky každý modelový rad subwooferov má aj svoju vlastnú ozvučnicu a to nie hocijakú. Ozvučnice sú vždy presne vypočítané pre daný subwoofer, aby maximalizovali jeho výkon a presnosť zvuku. Dá sa s istotou tvrdiť, že svojpomocne takto presná a kvalitná ozvučnica sa dá len ťažko vyrobiť. Samozrejmosťou je aj vysoko kvalitné MDF, pevné vystuženie, odolný koberec a krycie mriežky. A ako čerešnička na torte výroba v USA na Floride, takže sa môžete spoľahnúť na najvyššiu možnú kvalitu. Subwoofery si tentoraz rozdelíme podľa typu ozvučnice:

  • JL Audio BassWedge™ - v základnom rade subwooferov BassWedge™ sú osadené subwoofery modelového radu JL Audio W0 tretej verzie. Bassreflexové ozvučnice štandardných rozmerov sa vyznačujú starostlivo spočítaným štrbinovým portom a mohutnými basmi. Tento systém je možné umiestniť aj tak, aby basový reproduktor smeroval smerom dole. Vždy sa však môžete spoľahnúť na ohromné basy bez ohľadu na umiestnenie tohto boxu.
  • JL Audio MicroSub™ - rad ozvučníc MicroSub™ sa vyznačuje najmä malými rozmermi a bassreflexovou ozvučnicou. Takú ozvučnicu je možné hravo umiestniť do dvojitého dna batožinového priestoru, alebo aj na jeho bok či dno. Vždy s minimálnymi nárokmi na objem kufra. Aj preto sú využívané najmä ploché subwoofery modelového radu TW1 a W3, ktoré nie sú náročné na objem ozvučnice. V ponuke celkom 5 ozvučníc rôznych veľkostí a parametrov.
  • JL Audio PowerWedge™ - ozvučnice PowerWedge™ idú so svojimi extrémne malými rozmermi ešte ďalej a to vďaka uzavretej konštrukcii a zvolením plochých subwooferov radu TW1, TW3 a TW5. Spoľahnúť sa môžete na vysoko presný a verný zvuk pri minimálnych nárokoch na objem ozvučnice aj batožinového priestoru. V ponuke nájdete celkom 9 subwooferov v ozvučnici, takže si vyberie naozaj každý.
  • JL Audio H.O. Wedge™ - bassreflexové ozvučnice JL Audio H.O. sú skratkou pre "High Output" a to je presne to, čo budete počuť a pocítite. Patentované ozvučnice High Output sú navrhnuté tak, aby poskytovali dokonalý a vysoko výkonný basový zážitok so vzácnou kombináciou vynikajúcej kvality zvuku a úžasného výstupu. Celkom 5 subwooferov modelových radov W3 a W6 pre maximálny výkon týchto špičkových ozvučníc.
  • JL Audio ProWedge™ - výhradne uzavreté ozvučnice ProWedge™ sú určené všetkým, ktorí hľadajú maximálnu vernosť basovej zložky, nekompromisne presný zvuk, vysoký výkon a to všetko vo veľmi kompaktnom prevedení. Zdá sa vám to nemožné? A predsa nie je. V tejto sérii nájdete ploché subwoofery TW3 a dva najvyššie rady W6 a W7 vo vskutku luxusných ozvučniciach. Požadujete to najlepšie? Ďalej už nehľadajte.

Aktívne subwoofery JL Audio

Subwoofery do tretice a tentoraz aktívne subwoofery JL Audio. A za nás naozaj špeciálne a veľmi zaujímavé produkty. Pokiaľ sa pozrieme do nášho sortimentu, tak až na jednu alebo dve výnimky v ňom nevidíme žiadny aktívny subwoofer, ktorý by sme si dovolili inštalovať do ozvučenia zameraného na vysokú kvalitu zvuku. A túto situáciu menia subwoofery JL Audio. Ich najväčšou prednosťou nie je iba nekompromisná ozvučnica. Ale aj subwoofery, ktoré sme si už predstavili vyššie a plnohodnotné integrované digitálne zosilňovače. Práve to je zádrhel väčšiny aktívnych subwooferov, súčasťou ktorých obvykle nie je zosilňovač s adekvátnym výkonom a kvalitou zvuku. U aktívnych subwooferov JL Audio sa ničoho takého nemusíte obávať, pretože kompletný produkt je zostavený s maximálnou starostlivosťou. Samozrejmosťou je aj tu vysoko kvalitná MDF rezaná na CNC stroji, pevné vystuženie ozvučnice, odolný koberec a krycie mriežky a v neposlednom rade zodpovedajúci zosilňovač najvyššej kvality. Aktívny subwoofer môžete pripojiť k vašej aparatúre pomocou RCA aj vysokoúrovňových vstupov a možné je aj pripojenie diaľkového ovládania pre reguláciu basov. Na zosilňovači je možné nastaviť vstupnú citlivosť a dolný pásmový priepust. A rovnako ako ostatné boxy JL Audio, aj tie aktívne zostavujú šikovné ruky zamestnancov JL Audio vo floridskej továrni Miramar. Ozvučnice opäť rozdeľujeme podľa ich typu:

  • JL Audio MicroSub+™ - aktívne subwoofery MicroSub+ sú svojou konštrukciou a výberom vhodných subwooferov totožné s pasívnymi subwoofermi MicroSub. V ponuke teda nájdete výhradne bassreflexové ozvučice s veľmi kompaktnými rozmermi a vernou basovou zložkou. Dôležitým bonusom je však vstavaný digitálny zosilňovač DCD™ od JL Audio. Ten dodá subwooferu potrebný výkon a vy sa nemusíte už o nič ďalšie starať. Osadené opäť subwoofery TW1 a W3, ktoré nie sú náročné na objem ozvučnice. V ponuke celkom 4 ozvučnice rôznych veľkostí a parametrov.
  • JL Audio PowerWedge+™ - tiež u aktívnych subwooferov PowerWedge+™ platí to isté ako na predchádzajúcich riadkoch a tešiť sa teda môžete na ozvučnice PowerWedge™ vybavené vstavaným digitálnym zosilňovačom DCD™ od JL Audio. Všetko ostatné zostáva rovnaké. Extrémne malé rozmery vďaka uzavretej konštrukcii ozvučnice, maximálne presné basy a možnosť inštalácie aj do veľmi stiesnených priestorov dnešných vozidiel. Zmena je iba v použitých subwooferoch, konkrétne iba v rámci radu TW1. A obmedzenejší je aj počet aktívnych subwooferov na iba dva kúsky.

Zosilnovače JL Audio

Medzi veľmi úspešný a dôležitý sortiment JL Audio patria aj zosilňovače. Tím inžinierov značky patrí k tým najodbornejším v rámci trhu s elektronikou a ich úlohou je vytvoriť jedinečné zosilňovače, ktoré vždy ponúknu optimálnu kombináciu vysokého výkonu, účinnosti, najmodernejších technológií a špičkového spracovania. JL Audio sa úzko špecializuje na digitálne zosilňovače, ktorých kvalitu zvuku a účinnosť neustále zdokonaľujú, aby sa priblížila vernosti zvuku klasických zosilňovačov triedy A/B. Pýchou inžinierskeho tímu JL Audio sú predovšetkým digitálne monobloky s vysokou účinnosťou, excelentnou kontrolou subwoofera a vysokým výkonom. Práve tieto parametre sú nevyhnutné pre veľmi náročné subwoofery JL Audio, ku ktorým neodporúčame pripojený len nejaký zosilňovač. A optimálnym riešením sú zosilňovače JL Audio, ktoré sú konštruované práve pre subwoofery tohto výrobcu. V sortimente nájdete celkom 5 modelových radov zosilňovačov triedy D, ktoré sa líšia použitými technológiami, zameraním a samozrejme aj výkonom a kvalitou zvuku. Poďme sa teda na ne pozrieť podrobnejšie.

  • Zosilňovače JL Audio JD - zosilňovače JL Audio základného modelového radu JD využívajú najmodernejšie technológie spoločnosti JL Audio s veľkorysou výbavou, aby poskytovali fantastickú hodnotu. Disponujú technológiou NexD™ pre vynikajúcu vernosť zvuku a vysokú účinnosť. Tá znižuje tepelný výkon a umožní kompaktné rozmery zosilňovačov JD. Ovládacie prvky zosilňovača sú umiestnené na vstupnom paneli, zatiaľ čo pripojenie napájania a reproduktorov je možné nájsť na opačnom konci jeho extrudovaného hliníkového šasi. V ponuke nájdete celkom 4 zosilňovače, z toho 3 monobloky a jeden štvorkanálový zosilňovač.
  • Zosilňovače JL Audio RD - elegantné a výkonné zosilňovače JL Audio modelového radu RD s vynikajúcou kvalitou zvuku, moderným industriálnym dizajnom s vysoko kvalitnou povrchovou úpravou. Pre jednoduchú inštaláciu a nastavenie zvuku sú všetky pripojovacie terminály umiestnené pozdĺž jednej strany zosilňovača s ovládacími prvkami hore skrytými pod odnímateľným ochranným krytom. Všetky zosilňovače taktiež ponúkajú technológiu NexD™ a diferenciálne vyvážené vstupy pre elimináciu šumu a maximalizáciu kompatibility so širokou škálou typov signálov. V ponuke nájdete celkom 5 zosilňovačov, z toho 3 monobloky, štvorkanálový a päťkanálový zosilňovač.
  • Zosilňovače JL Audio XD - zosilňovače JL Audio modelového radu XD kombinujú pôsobivý a verný zvuk, vysokový výkon a predovšetkým veľmi malé rozmery. Zosilňovače dosahujú účinnosť presahujúcu 80% a vďaka tomu produkujú oveľa menej tepla a umožňujú používať veľmi kompaktné liatinové chladiče. Ku všetkým technológiám nižších modelových radov inžinieri JL Audio pridali pokročilú tepelnú ochranu Advanced Rollback Protection, ktorá eliminuje vypínanie, takže vaša hudba môže hrať stále bez prerušenia. Najširšia ponuka zo všetkých modelových radov JL Audio v podobe 9 zosilňovačov.
  • Zosilňovače JL Audio HD - zosilňovače série HD sú bezkonkurenčné v kombinácii vysokého výkonu, stability, skvelého zvuku a kompaktných rozmerov. A to aj vďaka špičkovým technológiám, ktoré nájdete vo vnútri týchto dizajnových skvostov. Spomenieme technológiu Single Cycle Control™ pre excelentnú vernosť zvuku, pokročilú tepelnú ochranu Advanced Rollback Protection, systém RIPS na zaistenie konzistentnej dodávky energie alebo diferenciálne vyvážené vstupy pre elimináciu šumu. A predovšetkým zvuk, ktorý sa vyrovná špičkovým zosilňovačom triedy A/B. V ponuke nájdete celkom 4 zosilňovače.
  • Zosilňovače JL Audio VXi - Najvyšší modelový rad zosilňovačov JL Audio VXi kombinuje špičkový zvuk a pokročilé technológie s výkonným digitálnym signálovým procesorom a to všetko v kompaktnom a krásnom dizajne. Zosilňovače JL Audio VXi sa ľahko inštalujú a ponúkajú bezprecedentný výkon a flexibilitu ladenia. Srdcom každého zosilňovača VXi je trojjadrový motor AKM® DSP s vlastnou konfiguráciou. Tento výkonný DSP procesor umožňuje nielen rozsiahle možnosti ladenia, ale taktiež pomáha zlepšiť výkon zosilňovača tým, že funguje ako hlavný mozog full range zosilňovačov VXi. K dostaniu celkom 8 zosilňovačov pre maximálnu variabilitu inštalácie.

Reproduktory JL Audio

Nesmieme zabudnúť ani na reproduktory JL Audio. Zatiaľ čo subwoofery poskytujú základ pre nízke frekvencie, váš výber reproduktorov bude mať najväčší vplyv na celkový zvuk vášho audio systému automobilu. Každý z radov reproduktorov do auta JL Audio je navrhnutý tak, aby spĺňal požiadavky najnáročnejších akustických a ekologických podmienok vo svete ozvučenia vozidiel. S využitím rozsiahlych testovacích a vývojových zdrojov je každý model optimalizovaný na nízke skreslenie, dynamiku a hladkú odozvu v aute. A samozrejme veľmi kvalitný zvuk a spracovanie. V aktuálnej ponuke nájdete celkom 4 rady reproduktorov na pokrytie širokého dopytu zákazníkov:

  • Reproduktory JL Audio C1 - reproduktory JL Audio radu C1 poskytujú vo svojej kategórii skvelý zvukový výkon so zameraním na ľahký upgrade továrenských reproduktorov. Stredobasové reproduktory v komponentných a koaxiálnych systémoch C1 využívajú odborné znalosti spoločnosti JL Audio v oblasti špičkových subwooferových meničov a sú navrhnuté tak, aby boli hlasné a zároveň zachovávali hladký, dynamický zvuk s nízkym skreslením. Výškové reproduktory radu C1 využívajú hliníkovú kalotu s hodvábnym zavesením pre vynikajúcu čistotu zvuku a definíciou vysokých frekvencií. Celkom 10 reproduktorov pre ľahký upgrade továrenského ozvučenia.
  • Reproduktory JL Audio C2 - reproduktorové systémy radu C2 od JL Audio kombinujú verný zvuk hodvábnej kaloty výškového reproduktora, prirodzené stredy a výkonový potenciál stredobasových reproduktorov v širokej škále obľúbených rozmerov. V sérii C2 teda nájdete ako komponentné a koxiálne reproduktory s niekoľkými bežnými rozmermi, tak samostatné výškové reproduktory. Pri navrhovaní nových reproduktorov série C2 čerpali inžinieri JL Audio z rozsiahlych skúseností s dizajnom basových reproduktorov a tiež z technológií výškových reproduktorov používaných v komponentných systémoch vyššieho radu C5. K dispozícii celkom 11 reproduktorov pre ľahký upgrade továrenského ozvučenia.
  • Reproduktory JL Audio C3 - prémiový modelový rad C3 nasadzuje kompletnú sadu technologických vylepšení a patentov s cieľom poskytnúť neprekonateľnú hodnotu, zvuk a spoľahlivosť. V ponuke nájdete výhradne komponentné reproduktory v niekoľkých najbežnejších rozmeroch s prvotriednou kvalitou zvuku a spracovania. Všetky reproduktory sú konvertibilné, takže z komponentných reproduktorov ľahko urobíte koaxiálnu so špičkovou kvalitou zvuku. Konštrukcia stredobasov ťaží z rozsiahlych skúseností JL Audio s dizajnom subwooferov a pokročilých modelovacích systémov. Aj preto v tomto modelovom rade nájdete exkluzívne technológie ako je Elevated Frame Cooling pre zlepšenú manipuláciu s výkonom alebo motor optimalizovaný podľa patentovaného systému DMA. Ponuka obsahuje celkom 4 špičkové konvertibilné reproduktory a jedny výškové.
  • Reproduktory JL Audio C7 - Modelový rad C7 je vrcholom dizajnu automobilových reproduktorov JL Audio, ktorý ťaží z najpokročilejších technológií, vývojových nástrojov a záväzku k precíznej výrobe. Dizajnové riešenia radu C7 boli vytvorené a zdokonaľované pomocou výkonných mechanických a modelovacích systémov pre analýzu konečných prvkov (FEA) spoločnosti JL Audio, vrátane vlastného softvéru Dynamic Motor Analysis (DMA). Tieto štúdie viedli k inovatívnym riešeniam motora a odpruženia, ktoré boli kľúčové pre splnenie konštrukčných cieľov C7 pre hladkú odozvu mimo os, dynamickú stabilitu a nízke skreslenie. Žiadny detail, materiál alebo dizajnový prvok nezostal bez skúmania u každého z reproduktorov C7. Výsledkom je veľkolepá hudobná prezentácia, ktorá ľahko prekračuje hranice výkonu typických špičkových reproduktorových systémov do auta. Keď počúvate C7, budete počuť úroveň rozlíšenia, presnosti a zvuku, ktorá zaistí intenzívne čistý zvukový zážitok.

Procesory JL Audio

Fenoménom dnešnej doby sú procesory a to najmä kvôli širokým možnostiam nastavenia zvuku v nedokonalom prostredí automobilu. Najmä moderné vozidlá a ich príplatkové audio systémy neumožňujú ich jednoduchú výmenu a nielen pre tieto prípady má JL Audio skvelé riešenie, ktoré neponúka snáď žiadny ďalší výrobca. Najprv spomenieme procesory pre OEM integráciu na továrenské audio systémy FiX™, ktorý umožní automatickú deekvalizáciu a poskytne čisté a ploché zvukové signály v plnom rozsahu na vytvorenie nového audio systému. Následne DSP procesory TwK™ pomôžu posunúť váš zvuk na ďalšiu úroveň vďaka širokým možnostiam nastavenia zvuku.

  • JL Audio FiX™ - skvelý zvuk začína plochým stereo signálom s plným rozsahom zo zdroja. Väčšina továrenských automobilových audiosystémov je navrhnutá so zmenenými zvukovými výstupmi, ktoré kompenzujú kvalitu a umiestnenie reproduktorov. V mnohých prípadoch sú jediné dostupné audio signály rozsekané do rôznych frekvenčných rozsahov, čo robí integráciu kvalitných zosilňovačov a reproduktorov ešte ťažšie. JL Audio má riešenie vďaka dvom modelom pokročilých OEM digitálnych integračných procesorov s automatickým zlučovaním kanálov, časovými korekciami a korekciou odozvy. Procesory poskytnú čisté a ploché zvukové signály v plnom rozsahu pre prepojenie vášho továrenského rádia s aftermarketovými zosilňovačmi a reproduktormi.
  • JL Audio TwK™ - akonáhle budete mať čistý, plochý zdrojový signál, TwK™ System Tuning DSP vám pomôžu posunúť zvuk na ďalšiu úroveň. Procesory TwK™ vybavené výkonným 24bitovým digitálnym signálovým procesorom, zahŕňajú flexibilné možnosti vstupu/výstupu, celkom 80 pásiem ekvalizácie, oneskorenie kanálov a výkonné nástroje na mixovanie, ktoré vám umožnia presne nastaviť a doladiť váš nový audio systém. Pomocou softvérového rozhrania TüN™, pripojeného cez PC, je možné jednoducho vykonávať ladenie pre všetky typy systémov, od základných po komplexné. Či už upgradujete továrenský audio systém alebo staviate systém svojich snov, naše OEM Integration a System Tuning DSP sú tými správnymi nástrojmi na dosiahnutie prvotriedneho zvuku.
  • JL Audio LoC-22 - plne aktívny dvojkanálový prevodník úrovne reproduktorov na linkový výstup s automatickým zapnutím. LoC-22 je aktívny dvojkanálový procesor pre inštalácie vyžadujúce útlm továrenských audio signálov pre použitie s aftermarketovými zosilňovačmi a signálovými procesormi. LoC-22 využíva plne regulovaný spínaný MOSFET napájací zdroj a dizajn plne analógového obvodu pre poskytovanie plochej frekvenčnej odozvy na akejkoľvek úrovni signálu bez toho, aby došlo k zmene odozvy basov pri vysokých úrovniach, ako je bežné u pasívnych linkových výstupných konvertorov. LoC-22 je navrhnutý na potlačenie indukovaného káblového šumu a vyznačuje sa diferenciálne vyváženou vstupnou architektúrou, vďaka ktorej je kompatibilný s prakticky akýmkoľvek analógovým audio signálom.
Autor: Ing. Karel Konečný
Kopírovanie fotografií alebo textu je zakázané! Všetky práva vyhradené.

Podobné články

ESB Audio - high-end reproduktory z Talianska
Predstavujeme talianskeho výrobcu ESB Audio, ktorý sa pýši viac ako 50ročnou tradíciou. V ponuke nájdete niekoľko modelových radov na čele so zrejme najdrahšími reproduktormi do auta na trhu.
Celý článok
Alpine uvádza niekoľko noviniek pre rok 2022
Prinášame vám niekoľko noviniek od japonského výrobcu Alpine. Nové sú hlavne záznamové DVR kamery - čierne skrinky, multimediálne autorádiá, niekoľko reproduktorov a zosilňovačov.
Celý článok
Veľa nových produktov od Nakamichi
Tento týždeň nám dorazila zatiaľ najväčšia zásielka od japonského výrobcu Nakamichi a medzi nimi aj produkty, ktoré ste si obľúbili a boli už vypredané, ale aj množstvo zaujímavých noviniek.
Celý článok
OEM reproduktory pre Teslu a ďalšie novinky Steg
Prinášame vám novinky od talianskej značky Steg, kde môžete nájsť nové Plug & Play reproduktory pre Teslu model 3 a model Y - a nielen to! Novinky už máme skladom!
Celý článok
Ohliadnutie za rokom 2021
Rok 2021 pomaly finišuje a prichádza čas na bilancovanie, plánovanie a zhrnutie všetkého, čo sa v Ahifi za posledný rok udialo. A napovieme, čo pre vás chystáme na nasledujúci rok.
Celý článok