Môj účet

Ako chrániť pneumatiky a udržať ich nový vzhľad

Vysoko kvalitný a odolný matný vosk na pneumatiky s karnaubou

V ponuke autokozmetiky nájdete aj bombastický matný vosk s karnaubou na pneumatiky, ktorý zjednotí farbu pneumatiky, je matný alebo saténovo pololesklý (záleží či ho necháte zaschnúť - mat, alebo ho potom pomocou spreja s vodou a utierky jemne vyleštíte - saténový pololesk) a dokáže rýchlo odpudzovať vodu. Volá sa Dodo Juice Tyromania Tyre Wax.

Ochrana pneumatik, vosk na pneumatiky Dodo Juice

Aplikácia vosku na pneumatiky

Aplikácia vosku je jednoduchá a rýchla. 1 pneumatiku zvládnete navoskovať za menej ako 1 minútu. Pred aplikáciou vosku odporúčame zvoliť nasledujúci postup prác:

  1. Ideálne umyť celé vozidlo autošampónom a vysušiť.
  2. Pneumatiky nastriekať autočističom na gumy, napr. ADBL Tire And Rubber Cleaner a nechať chvíľu pôsobiť, následne opláchnuť silným prúdom vody, najlepšie tlakovým čističom.
  3. Pneumatiku vysušte alebo nechajte na slnku pár hodín dokonale vyschnúť, pneumatika musí byť 100% suchá pre následnú aplikáciu vosku.
  4. Vezmite si penový aplikátor na pneumatiky Carbon Collective Tyre Dressing Applicator alebo obyčajný guľatý, penový aplikátor Flexipads Soft Edge Red Applicator a naberte trošku vosku. Pomaly roztierajte po obvode pneumatiky, snažte sa predísť styku so samotným diskom, pre pohodlnejšiu prácu koleso demontujte a vosk aplikujte vo vodorovnej polohe, nestane sa vám, že dole v mieste, kde pneumatika je na ceste, bude hluché miesto. Vosk sa nemusí nijak stierať, len sa nanesie pre matný efekt. Pre pololesk ľahko vyleštite pomocou utierky.
Dodo Juice Tyromania

Výdrž vosku na pneumatiky a jeho spotreba

Vosk na pneumatiky od Dodo Juice vám bežne vydrží 1-3 umytia, čo je znateľne viac než u bežných leskov na pneumatiky, ktoré navyše dokážu kontaminovať bok auta, keďže sa často stane to, že sa lesk po rozídení rozstriekne na karosériu auta. Väčšie 180 ml balenie vosku vystačí na 18 až 30 sád kolies (1 aplikácia vás teda nakoniec vyjde na nejaké +/- 1,- € na celé auto). Éra lesklých a mastných pneumatík je už preč. Teraz frčia matné pneumatiky s prirodzeným vzhľadom.

Dodo Juice Tyromania Tyre Wax 180 ml

Dodo Juice Tyromania v akcii

Autor: Ing. Karel Šudák
Kopírovanie fotografií alebo textu je zakázané! Všetky práva vyhradené.

Podobné články

Ako na správne a šetrné umývanie vozidla
Správny postup pri umývaní auta je dôležitý pre čistý a lesklý lak bez škrabancov a v našom článku si ukážeme ako auto šetrne umyť, usušiť a vyladiť k dokonalosti.
Celý článok
Ako sa starať o alu kolesá
Ako správne čistiť a starať sa o hliníkové disky, aby zostali stále ako nové? Prečítajte si v našom článku.
Celý článok
Leštenie kolies a nanesenie ochrany
Postup leštenia kolies a následné nanesenie ochranného vosku, sealantu na kolesá a vosku na pneumatiky.
Celý článok
Chemická dekontaminácia laku
Zbavte svoje auto škodlivých železitých čiastočiek pomocou odstraňovača vzdušnej hrdze, ktorý môžete využiť aj na efektívne čistenie kolies.
Celý článok