Môj účet

Tri nové aktívne subwoofery od Hertz

Taliansky Hertz sa radí medzi najobľúbenejších svetových výrobcov car audio segmentu a inak tomu nie je ani u nás na Slovensku. Produkty Hertz naprieč všetkými dôležitými kategóriami nášho eshopu patria k tým vôbec najpredávanejším. Za ich vysokou obľubou stojí podarená kombinácia moderného dizajnu, kvalitného zvuku a spracovania a v neposlednom rade aj zaujímavé ceny. Za zmienku stojí aj dôsledná premyslenosť všetkých parametrov, konštrukcia a dlhá doba testovania všetkých vlastností pred uvedením na trh. To všetko platí aj pre tri nové aktívne subwoofery, ktoré Hertz nedávno predstavil a my sa na ne bližšie pozrieme v tejto aktualite.

Hertz CBA 250

Najprv si predstavíme aktívny subwoofer Hertz CBA 250. Ten svojou konštrukciou vychádza z populárnych subwooferov Audison, ktoré spoločne s Hertz a Connection spoločne spadajú pod taliansku spoločnosť Elettromedia. Subwoofer teda vyniká najmä veľmi kompaktným plochým dizajnom uzavretej ozvučnice s rozmermi iba 440 x 330 x 135 mm. V batožinovom priestore teda zaujme minimum miesta, napriek tomu vďaka 10palcovému meniču a integrovanému zosilňovaču triedy D s výkonom 250 W RMS výrazne podporí dynamiku ozvučenia vášho automobilu. Dizajn subwoofera je označovaný 2S² (2 strany / 2 zvuky), čo umožňuje prispôsobiť jeho zvuk podľa otočenia subwoofera smerom dole alebo naopak hore. Dôležitým prvkom je aj svorkovnica SSP (Sub Smart Plug), ktorá je opatrená jediným konektorom Plug & Play, aby bolo možné subwoofer ľahko a bezpečne odpojiť a vybrať z kufra. Spoľahnúť sa môžete na ovládací panel s dolným pásmovým priepustom, nastaviteľným zosilnením basov a subsonic filtrom. Samozrejmosťou je aj vysokoúrovňový vstup pre ľahkú integráciu na továrenský systém a RCA nízkoúrovňové vstupy pre aftermarket zdroje. Súčasťou ozvučnice je tiež robustná kovová mriežka na úplnú ochranu meniča subwoofera, diaľkové ovládanie a nôžky s vložkami na suchý zips pre bezpečné použitie v batožinovom priestore.

Hertz DBA 201

Druhý z aktívnych subwooferov Hertz DBA 201 sa vyznačuje odlišnou konštrukciou aj celkovým zameraním. Klasický dizajn subwoofera zaujme predovšetkým dvojicou pasívnych meničov, ktoré pracujú v harmónii s aktívnym subwooferom s priemerom 200 mm a spoločne poskytujú hlboké a presné basy. Aj napriek menšiemu meniču a nepatrne nižšiemu výkonu zosilňovača s hodnotou 220 W RMS, sú nízke frekvencie bohatšie a údernejšie, s pocitovo vyšším výkonom, čo je dané práve vďaka pasívnym meničom. Prvý spomínaný subwoofer Hertz CBA 250 predstavuje vyšší rad Cento a má teda bližšie smerom k sound quality aj vďaka svojej konštrukcii, naopak model Hertz DBA 201 z modelového radu Dieci poteší vyznávačov mohutných a úderných basov. Poteší ich aj prakticky totožný ovládací panel s množstvom nastavení zvuku, Plug & Play pripojenie pre ľahkú integráciu na továrenský audio systém alebo diaľkové káblové ovládanie.

Hertz DBA 201 F

A dotretice najmenší z nových aktívnych subwooferov. Hertz DBA 201 F predstavuje jednoduché riešenie pre interiéry snáď všetkých automobilov. Bezpečne sa zmestí pod sedačku vodiča alebo spolujazdca vďaka svojmu plochému designu. Subwoofer klame svojim kompaktným telom a prekvapí vás bohatým a presným podaním nízkych kmitočtov. Uzavretá ozvučnica subwoofera DBA 201 F je optimalizovaná pomocou simulácie FEM a zaisťuje vysoký výkon s maximalizáciou výstupu subwoofera. Vnútri ozvučnice sa ukrýva menič pri priemere 200 mm (8") s masívnym magnetom pre optimálnu kontrolu pri najvyššej výchylke membrány. O výkon sa stará integrovaný zosilňovač triedy D s výkonom 220 W RMS, teda rovnaký zosilňovač ako u vyššie uvedeného modelu DBA 201 F. K dispozícii je aj ovládací panel s totožnými funkciami a v balení nájdete aj diaľkové ovládanie.

Autor: Ing. Karel Konečný
Kopírovanie fotografií alebo textu je zakázané! Všetky práva vyhradené.

Podobné články

Focal predstavil vylepšenú radu K2P (ES)
Focal a jeho legendárny rad Polykevlar prešli transformáciou. To však nie je jediná novinka, k dispozícii sú nové reproduktory Plug & Play pre Tesla Model 3 a Model Y.
Celý článok
Analógový vs. digitálny zosilňovač - ktorý vybrať?
Zosilňovače sú neoddeliteľnou súčasťou každého pokročilého audio systému a ich kvalita, výkon a taktiež trieda ovplyvňujú výsledný zvuk. Aký zosilňovač je práve pre vás najvhodnejší?
Celý článok
Na návšteve v Gladene, školenie a novinky
Práve sme sa vrátili z návštevy v nemeckom Gladene a radi by sme vám predstavili novinky a priebeh školenia. Vedeli ste, že výrobky Gladen a Mosconi Gladen dovážame už viac ako 10 rokov?
Celý článok
Alpine novinky pre 2023/2024
Nové modely Alpine S2, Alpine R2, Alpine HDZ Status a mnoho ďalších. Každý deň pre vás aktualizujeme naše webové stránky. Práve prinášame najnovšie informácie o Alpine!
Celý článok
Audible Physics - SQ lahôdka z Indonézie
S radosťou predstavujeme prvotriedneho výrobcu reproduktorov Audible Physics. Produkty zamerané striktne na špičkovú kvalitu zvuku teraz po novom na Ahifi!
Celý článok
Zúčastnili sme sa tréningu P. Steinbachera!
Náš technik Ján Dadej sa zúčastnil 7-dňového tréningu s Petrom Steinbacherom alias PSsound. Veľa zaujímavostí a mnoho ďalšieho sa dočítate v tomto netradičnom článku.
Celý článok