Môj účet

Na návšteve v Gladene, školenie a produktové novinky

Dňa 16. apríla 2013 sme zverejnili informáciu o tom, že sme sa stali výhradnými dovozcami značky Gladen a Mosconi pre Českú republiku. K týmto dvom značkám máme špeciálny vzťah, keďže ide o prvé dve značky z nášho sortimentu ponúkaných značiek, ktoré sme začali dovážať, a kedy sa tak Ahifi stalo ich výhradným importérom. Vďaka tomuto kroku sme mohli so značkou intenzívne pracovať, ponúkať časovo obmedzené akcie a naplno sa jej venovať. Osobné stretnutie s dnes už zosnulým Henningom Gladenom a začiatok vzájomnej spolupráce pre nás znamenal veľká krok, vlastne skôr skok dopredu. Dodnes na toto milé, nezabudnuteľné stretnutie a začiatok spolupráce radi spomíname. Henning Gladen nám dal svoju dôveru, čo bola a je ešte stále neskutočná česť. Za tých 10 rokov sa ale veľa vecí zmenilo - de facto môžeme na značke Gladen aj krátko bilancovať. Medzi najzásadnejšie zmeny za uplynulých 10 rokov považujeme presťahovanie sa v minulom roku do novej, modernej budovy, kde môžeme rásť, zamestnať viacej skvelých ľudí a odborníkov a ponúkať služby na svetovej úrovni. (Napríklad - v roku 2013 pracovali v Ahifi 4 zamestnanci, teraz nás tu je už 28.) Za uplynulých 10 rokov sme pre vás začali dovážať ďalších viac ako 20 svetových značiek, ktoré ponúkajú produkty zo sekcie autohifi a rovnaký počet značiek z kategórie autokozmetiky. Predaj autokozmetiky za posledných cca 7 rokov zažil obrovský nárast (boom), a to považujeme taktiež za jednu z najväčších zmien, ktoré v tejto dekáde nastali. V podstate značka Gladen, resp. Mosconi Gladen, započala éru, kedy sa z Ahifi, kedy sme nakupovali tovar od českých dodávateľov, stala firma, ktorá si sama začala tovar vyberať a distribuovať. To všetko dohromady nám umožnilo posúvať sa stále rýchlejšie a progresívnejšie dopredu. Máme pred sebou veľa zmien, projektov, krokov, s ktorými chceme zlepšiť nie len možnosti nakupovania u nás, ale poskytnúť aj príjemný zážitok z nakupovania. Nesmieme zabudnúť poďakovať vám všetkým, naším skvelým zákazníkom, že navštevujete nielen naše stránky, na ktorých si objednávate, ale že navštevujete nás na predajne aj osobne, čo vítáme. To všetko si veľmi vážime a konštatujeme - "bez vás by sme sa nemohli posúvať ďalej!!"

Školenie vo Walddorfhäslach

Do Walddorfhäslach, sídla firmy Gladen, sme sa vydali s našim expertom na DSP procesory - Jánom Dadejom, o ktorom náš kolega minulý týždeň vydal článok - doporučujeme si prečítať, povinne :). Je to ten správny človek "na pravom mieste", ktorému sa stalo jeho povolanie koníčkom, a ktorý sa v tom čo robí, definitívne našiel. Sme veľmi radi, že práve "On" pracuje u nás v Ahifi. Je to človek s odhodlaním, srdcom a ľudským prístupom na správnom mieste, o čom svedčia aj pochvali od spokojných zákazníkov. V Gladene sme mali dohodnuté školenie na DSP procesory Mosconi Gladen a taktiež riešenie obchodnej stratégie na rok 2024. Zatiaľčo majiteľ firmy Karel Šudák viedol niekoľkohodinový meeting, Ján Dadej sa venoval školeniu a diskusii na tému nové DSP procesory s odborníkom, ktorý DSP procesory Mosconi Gladen navrhuje a vymýšľa, a ktorý je neskutočne nabitý informáciami. Tento človek má obrovský entuziazmus pre maximálne možnosti nastavenia zvuk a výsledný zvuk samotný - málokedy sa stretávame s takto nadšeným a zapáleným človekom pre danú vec. Nové zosilňovače s DSP Mosconi Gladen ponúkajú vysokokvalitné možnosti, a to ako po stránke nastaveniach zvuku, tak aj nadštandatného výkonu. (Už ich máme skladom a čoskoro ich začneme montovať!!) Bolo pre nás potešujúce, že vzájomná spolupráca aj po 10 rokoch stále funguje. Firma Gladen má stále čo povedať a vzhľadom k počtu noviniek, ktoré budú uvedené na trh v roku 2024, si myslíme, že to s trhom ešte zahýbe. Majú v pláne veľa zaujímavých noviniek, hlavne nové reproduktory Gladen Théta a Gladen Zéta, ktoré budú uvedené na trh v priebehu roka 2024.

Novinky Gladen a Mosconi Gladen pre rok 2023

Tento mesiac sme doplnili všetky novinky Gladen a Mosconi Gladen pre rok 2023. Bohužiaľ vyššie rady produktov, ktoré sú "made in Germany", zdraželi. Ale veríme, že na dlhé roky je toto zdraženie už posledné a doba zvyšujúcich sa cien už skončila na x rokov dopredu. Základné rady zostali našťastie viacmenej bez zmien. Radi by sme vám ukázali o aké novinky ide.
  • Reproduktory Gladen One 165 Ducato OEM - Plug & Play reproduktory pre Fiat Ducato, Peugeot Boxer a Fiat Jumper.
  • Reproduktory pre Volkswagen Transporter T6 Gladen One T6 Appearance - Plug & Play reproduktory pre Volkswagen T6. Set reproduktorov Gladen ONE-T6-Appearance je určený pre všetkých milovníkov hudby, ktorí chcú spojiť dokonalý zvuk s vysoko kvalitným vzhľadom vo vozidle. Jednotlivé reproduktory sú špeciálne navrhnuté pre použitie vo VW T6 a sú dodáváné s úpravami pre konkrétne vozidlo. Basový reproduktor pre inštaláciu do dverí dostává novo navrhnutý kôš reproduktora, ktorý zaisťuje bezpečné a stabilné uchytenie vo dveriach. Nový, špeciálne navrhnutý držiak výškového reproduktora Appearance s mriežkou z nerezovej ocele zaisťuje dokonalé vyrovnanie a rozptyl zvuku.
  • Reproduktory pre Volkswagen Transporter T6.1 Gladen One T6.1 Appearance - Plug & Play reproduktory pre Volkswagen T6.1 Set reproduktorov Gladen ONE-T6.1-Appearance je určený pre všetkých milovníkov hudby, ktorí chcú spojiť dokonalý zvuk s vysoko kvalitným vzhľadom vo vozidle. Jednotlivé reproduktory sú špeciálne navrhnuté pre použitie vo VW T6.1 a sú dodávané s úpravami pre konkrétne vozidlo. Basový reproduktor pre inštaláciu do dverí dostáva novo navrhnutý kôš reproduktora, ktorý zaisťuje bezpečné a stabilné uchytenie vo dveriach. Nový, špeciálne navrhnutý držiak výškového reproduktora Appearance s mriežkou z nerezovej ocele zaisťuje dokonalé vyrovnanie a rozptyl zvuku.
  • Reproduktory Gladen Generic 100 - vysokokvalitné stredobasové reproduktory v kompaktnom prevedení. Ich optimálne použitie je v 3-pásmových alebo 4-pásmových systémoch. Jednou z mnohých vlastností reproduktorov Generic 100 je masívny hliníkový kôš reproduktorov, ktorý zabezpečuje nízku rezonanciu v spojení so špeciálnou membránou z minerálneho papiera, ktorá vytvára výnimočne vzdušnú a dynamickú zvukovú scénu. Na inštaláciu Generic 100 ponúka nová koncepcia GENERIC širokú škálu príslušenstva v podobe adaptérových krúžkov. Na individuálnu inštaláciu ponúka spoločnosť Gladen úplne zadarmo na stiahnutie súbor STEP. Tu si môžete vytvoriť vlastné úpravy pomocou príslušného softvéru a 3D tlačiarne.
  • Subwoofer v boxe Gladen RS-X 08 SLIM-VB-T6 - perfektný OEM subwoofer pre VW Multivan alebo Transporter, verzie T5, T6 alebo T6.1. Gladen RSX 08 Slim T6 je optimálnym riešením na priestorovo úspornú integráciu subwoofera pod sedadlo. Po inštalácii do konzoly sedadla spolujazdca vám subwoofer poskytne hlboké a presné basy bez toho, aby zaberal miesto v batožinovom priestore. Ozvučnica je vyrobená z nízkorezonančnej MDF dosky a má vysokokvalitný dvojfarebný plstený poťah.
  • Mriežka Gladen Z-GR08 - šikovne navrhnutá krycia mriežka pre 8" subwoofer.
  • Mriežka Gladen Z-GR10 - šikovne navrhnutá krycia mriežka pre 10" subwoofer.
  • Bassreflexový náustok Gladen Aero Tube - nový náustok s priemerom 100 mm a dĺžkou 190 mm.
  • Tesniaci krúžok Gladen Aeroring 165 - tesniaci krúžok pod reproduktor.
  • Tesniaci krúžok Gladen Aeroring 200 - tesniaci krúžok pod reproduktor.
  • Zosilňovač s DSP Mosconi Gladen ONE 8|10DSP - univerzálny 8-kanálový zosilňovač s integrovaným DSP procesorom v technológii Class AB. Je to ideálny zosilňovač pre reproduktorové systémy v kombinácii s výkonnými subwoofermi. Okrem nového dizajnu má tento 8-kanálový zosilňovač aj 10-kanálový procesor DSP s najnovším softvérom.
  • Zosilňovač s DSP Mosconi Gladen ONE 6|10DSP - univerzálny 6-kanálový zosilňovač s integrovaným DSP procesorom v technológii Class AB. Je to ideálny zosilňovač pre reproduktorové systémy v kombinácii s výkonnými subwoofermi. Okrem nového dizajnu má tento 6-kanálový zosilňovač aj 10-kanálový procesor DSP s najnovším softvérom.
  • Zosilňovač s DSP Mosconi Gladen ONE 4|8DSP - univerzálny 4-kanálový zosilňovač DSP v technológii Class AB. Je to ideálny zosilňovač pre reproduktorové systémy v kombinácii s výkonnými subwoofermi. Okrem modernizovanej optiky má tento 4-kanálový zosilňovač 8-kanálový procesor DSP s najnovším softvérom.
  • Zosilňovač Mosconi Gladen ONE 1|1000 - "Warm Digital Sound", 1-kanálový, vysokokvalitný zosilňovač s technológiou triedy D. Optimalizovaný pre 2-ohmové subwoofery, ktorý dodáva do kmitacej cievky až 1000 W. S analógovým charakterom triedy AB naplno uvoľní potenciál vašej hudby, zatiaľ čo každý malý detail okolo vás získa plnohodnotný tvar.
  • Zosilňovač Mosconi Gladen ONE 4|130 - 4-kanálový zosilňovač série Mosconi Gladen ONE s aktívnym chladením a zabudovaným adaptérom High/Low s funkciou Auto Sense. Vysoký výkon 120 W RMS na kanál je ideálny na prebudenie väčšiny vysokokvalitných reproduktorov. Jedinečný taliansky dizajn a príkladné spracovanie.
  • Digitálny procesor Mosconi Gladen AERO 8|12DSP - nová generácia, vlajková loď Mosconi Gladen DSP. Len málokedy sa človek stretáva s výzvou urobiť "najlepšie" ešte lepším. To je aj prípad DSP 8to12 AEROSPACE od MOSCONI, ktorý bol vždy jedným z najlepších DSP na trhu po mnoho rokov a stále je " stavom techniky" v segmente high-end. Tu sa vývojárom podarilo cielenými zásahmi posunúť kľúčové oblasti a zvukový výkon na novú úroveň. Nový DSP AERO 8|12 je teraz vybavený portom BT Plus a je tak kompatibilný aj s najnovšou inováciou, kalibračným systémom BARNIE. Okrem toho má teraz univerzálne rozhranie až pre 16 kanálov. Stabilizácia "active over-ALL bias" je zodpovedná za ďalšie zlepšenie zvukového výkonu, pričom minimalizuje skreslenie vyskytujúce sa v celom dynamickom rozsahu. Oddelenie kanálov, či už v zmiešanej prevádzke (vysoká úroveň/nízka úroveň) alebo pri sčítavaní vstupov, má byť tiež opätovne optimalizované (Smart Dual ADC). Pre čo najlepšiu konektivitu a možnosť inštalácie má teraz AERO 8|12 DSP port USB-C.

Zľava 27% ako darček + výpredaj starých modelov

Na záver sme sa rozhodli na značku Gladen a Mosconi Gladen poskytnúť zľavu 27% - do odvolania. Chceme tak kompenzovať zvýšenie niektorých cien a možnosť získania produktov týchto značiek aj zákazníkom, ktorí ešte váhajú. S príchodom nového cenníku sa vždy objavia aj produkty, ktoré sú z cenníka vyradené a ktoré potrebujeme vypredať. Tieto výpredajové položky vždy ponúkame za likvidačné ceny. V tejto chvíli máme 6 produktov, ktorých sa chceme zbaviť za výpredajové ceny!
Autor: Ing. Karel Šudák
Kopírovanie fotografií alebo textu je zakázané! Všetky práva vyhradené.

Súvisiace produkty

Gladen SB 10-20 G2 Doprava zadarmoPrázdna ozvučnica Gladen SB 10-20 G2Rýchly náhľadbox pre 10" (250 mm) subwoofer, MDF169,00 EUR1 až 4 týždneGladen One T6 Appearance Doprava zadarmoReproduktory pre Volkswagen Transporter T6 Gladen One T6 AppearanceRýchly náhľadkomponentné reproduktory, Ø 200 mm, 100 W RMS, 4 Ω, OEM reproduktory pre VW T6449,00 EURSkladomGladen One T6.1 Appearance Doprava zadarmoReproduktory pre Volkswagen Transporter T6.1 Gladen One T6.1 AppearanceRýchly náhľadkomponentné reproduktory, Ø 165 mm, 100 W RMS, 4 Ω, OEM reproduktory pre VW T6439,00 EURSkladomGladen SB 12-30 G2 Doprava zadarmoPrázdna ozvučnica Gladen SB 12-30 G2Rýchly náhľadbox pro 12" (300 mm) subwoofer, MDF189,00 EUR1 až 4 týždneGladen Z-GR08Mriežka Gladen Z-GR08Rýchly náhľadochranná mriežka pre 8" subwoofer29,00 EURSkladomGladen Z-GR10Mriežka Gladen Z-GR10Rýchly náhľadochranná mriežka pre 10" subwoofer35,00 EURSkladomGladen Aero TubeBassreflexový nátrubok Gladen Aero TubeTipRýchly náhľad (6 hodnotení)nátrubok, priemer 100 mm, dĺžka 190 mm19,00 EURSkladomGladen One 165 Ducato OEM Doprava zadarmoReproduktory Gladen One 165 Ducato OEMRýchly náhľadkomponentné reproduktory do Fiat Ducato, Fiat 500 / Peugeot Boxer a Citroen Jumper, Ø 165 mm, 100 W RMS, 3 Ω299,00 EURSkladomGladen Generic 100 Doprava zadarmoReproduktory Gladen Generic 100Rýchly náhľadstredové reproduktory, Ø 100 mm, 80 W RMS, 3 Ω149,00 EUR1 až 4 týždneGladen One 200 MB-GLE-LD Doprava zadarmoSubwoofery pre Mercedes-Benz Gladen One 200 MB-GLE-LDRýchly náhľadOEM subwoofery pre Mercedes-Benz GLE, 150 W RMS, 89 dB (1W/1m), 2Ω, cena za pár549,00 EURSkladomGladen GA-165RS-3Speed-G2 Doprava zadarmoReproduktory Gladen GA-165RS-3Speed-G2Rýchly náhľadstredobasové reproduktory, Ø 165 mm, 90 W RMS, 3 Ω119,00 EUR1 až 4 týždneGladen RS-X 08 SLIM-VB-T6 Doprava zadarmoSubwoofer v boxe Gladen RS-X 08 SLIM-VB-T6Rýchly náhľadsubwoofer v boxe, Ø 8" (200 mm), 225 W RMS, 4 Ω, pre vozidlá VW T5, T6, T6.1249,00 EUR1 až 4 týždneGladen SU-VW-T6-TW-SET Doprava zadarmoVýškové reproduktory Gladen SU-VW-T6-TW-SETRýchly náhľadvýškové reproduktory pre VW T6 a T6.1259,00 EUR1 až 4 týždneGladen Aeroring 165Tesniaci krúžok Gladen Aeroring 165Rýchly náhľadšpeciálny tesniaci krúžok na reproduktor, Ø 165 mm25,00 EURSkladomGladen Aeroring 200Tesniaci krúžok Gladen Aeroring 200Rýchly náhľadšpeciálny tesniaci krúžok na reproduktor, Ø 200 mm29,00 EUR1 až 4 týždne

Podobné články

Audible Physics - SQ lahôdka z Indonézie
S radosťou predstavujeme prvotriedneho výrobcu reproduktorov Audible Physics. Produkty zamerané striktne na špičkovú kvalitu zvuku teraz po novom na Ahifi!
Celý článok
Nové OEM reproduktory Morel do BMW
Izraelský výrobca Morel nedávno uviedol na trh špičkové OEM reproduktory do automobilov BMW, ktoré prinášajú nekompromisný zvuk aj pre tých najnáročnejších užívateľov.
Celý článok
Brax - high-end "Made in Germany"
Spoločne so značkou Helix sme na eshop doplnili aj high-end produkty Brax z dielne nemeckého výrobcu Audiotec Fischer. Viac informácií v našej aktualite.
Celý článok
Návšteva v sídle ADBL
ADBL je najpredávanejšia autokozmetika na Ahifi.sk. V marci sme navštívili ich základňu vo Varšave a priviezli sme vám novinky a nové informácie na sezónu 2023.
Celý článok