Môj účet

Crescendo - zamerané na sound quality!

Najnovšie u nás môžete zakúpiť sortiment indonézskeho výrobcu Crescendo, ktorého produkty sú striktne zamerané na segment tzv. sound quality. Posledné roky kráčame v Ahifi práve týmto smerom a snažíme rozšírovať ponuku tradičných svetových výrobcov o tých v našich končinách menej známych, avšak o to zaujímavejších. Dôkladne sledujeme súčasné trendy v ozvučovaní vozidiel a inšpiráciu často hľadáme na zahraničných súťažiach Emma, ktoré predstavujú vrchol v oblasti ozvučenia automobilov. A práve Ázia sa teší obrovskej popularite nášho odboru s množstvom veľmi úspešných výrobcov. Crescendo je po Harmonic Harmony a Audible Physics ďalším výrobcom high-end produktov z Indonézie, ktorého nájdete v našej ponuke. Poďme si túto veľmi zaujímavú značku bližšie predstaviť.

O značke Crescendo

Crescendo tento rok oslavuje jubileum v podobe 20 rokov na trhu ozvučenia automobilov. Poslaním tohto indonézskeho výrobcu je vyrábať vysoko kvalitné produkty nielen pre náročných audiofilov, ale aj pre profesionálov v oblasti ozvučovania automobilov a účastníkov súťaží Emma. Tomu zodpovedá aj každoročné vysoké množstvo ocenení a súťažných titulov. Len na tohtoročnom finále Emma Asia by ste našli produkty Crescendo hneď v 9 súťažných vozidlách, ktoré sa umiestnili na stupňoch víťazov v niekoľkých súťažných kategóriách. Tajomstvo úspechu značky Crescendo spočíva v starostlivom zameraní na prísne inžinierstvo a komplexný proces návrhu produktu, aby bolo zaistené dodržiavanie najvyšších priemyselných štandardov. Táto metóda integruje najmodernejšie komponenty pochádzajúce z celého sveta a remeselné spracovanie v špičkových zariadeniach. Základné princípy sú hlboko spojené s neustálym výskumom, využívaním najmodernejších materiálových technológií a vášňou pre jemnú konštrukciu a design výrobkov. Metodika návrhu produktov zaisťuje, že každý prvok je starostlivo vybraný a skonštruovaný tak, aby predstavoval modernú technickú dokonalosť, vrátane presných meraní a akusticky neutrálneho zvuku. Výsledkom sú produkty s nekompromisnou kvalitou zvuku, precíznym spracovaním a výnimočným dizajnom. Ruka v ruke s kvalitným podnikovým marketingom ide o značku, ktorá určite prerazí aj na náročnom európskom trhu. Na tohtoročnom finále Emma v Salzburgu bolo prvýkrát možné navštíviť stánok značky Crescendo a my sme hrdí, že patríme k prvým európskym distribútorom.

Portfólio produktov

V súčasnej dobe sú produkty Crescendo na vrchole vývoja najnovšej modelovej línie Revolution, ktorá nahrádza predchádzajúcu a veľmi úspešnú líniu Evolution. Crescendo teda vždy po niekoľkých rokoch obmieňa svoje portfólio, v ktorom nájdete reproduktory, subwoofery a zosilňovače rozdelené celkom v 5 modelových radoch 1, 3, 5, 7 a 9. Momentálne je dokončená ani nie polovica nových produktov, preto sa môže zdať aktuálny modelový rad pomerne úzky. Najnovšie reproduktory série Revolution sú momentálne stále vo vývoji, už čoskoro však dôjde k uvedeniu na trh. V prvej várke sme teda naskladnili iba aktuálne modelové rady zosilňovačov a subwooferov, ktoré sa okamžite zaradili medzi top produkty našej ponuky. Ešte v tomto roku očakávame predstavenie ďalších špičkových produktov, ktoré doplnia zaujímavé portfólio tohto výrobcu.

Zosilňovače Crescendo

Zosilňovače Crescendo aktuálnej série Revolution sú takmer kompletne predstavené a už majú za sebou hneď niekoľko úspechov na súťažiach Emma. A to naprieč všetkými modelovými radmi 1, 3, 5 a 7. Všetky zosilňovače Crescendo majú spoločného menovateľa a to zameranie na nekompromisnú kvalitu zvuku vo svojich cenových kategóriách. Tomu je prispôsobené prakticky všetko – od špičkových vnútorných komponentov, po netradičnú konštrukciu bez akýchkoľvek filtrov a pásmových priepustí, ktoré môžu ovplyvňovať zvuk. V inštalácii je teda nevyhnutné vždy počítať s DSP procesorom. Okrem vstupného radu 1, ktorý spadá pod triedu D, sú všetky ostatné modelové rady analógovej triedy AB pre zaistenie vysoko verného zvuku. U všetkých zosilňovačov oceníte okrem zvuku aj kompaktné rozmery a luxusný dizajn s prvotriednym spracovaním. K dispozícii je vždy konfigurácia 4kanálového zosilňovača a monobloku v rámci jedného modelového radu.

  • Crescendo 1A4 - štvorkanálový zosilňovač, ktorý kombinuje kvalitný zvuk, modernú technológiu a veľmi kompaktné rozmery. Tie sú umožnené vďaka triede D, ktorá sa stará aj o vysokú účinnosť. Dostatočný výkon umožní efektné napájanie väčšiny bežných reproduktorov.
  • Crescendo 1A1 - 1kanálový zosilňovač základného radu 1 navrhnutý pre subwoofery strednej úrovne výkonu, ktorým poskytne vynikajúcu kontrolu a dostatok poctivej energie. Najmodernejšia technológia triedy D umožnila aj veľmi kompaktnú konštrukciu pre jednoduchú integráciu do interiéru moderných automobilov s nedostatkom priestoru.
  • Crescendo 3A4 - pokročilý 4kanálový zosilňovač analógovej triedy AB zaujme predovšetkým svojím zvukom, ale aj na analógový zosilňovač pomerne kompaktnými rozmermi a krásnym šasi z brúseného hliníka. Poctivý výkon a čistá konštrukcia bez akýchkoľvek filtrov a priepustov zaisťuje ideálny vstup do sveta špičkových analógových zosilňovačov Crescendo.
  • Crescendo 3A1 - monoblok rovnakého modelového radu s úplne totožným dizajnom a rozmermi, vďaka čomu je zaistená inštalácia v obľúbenej konfigurácii 4 + 1 kanálov. Zosilňovač určený pre výkonné subwoofery disponuje výkonom až 1000 W RMS, minimálnym skreslením a prvotriednou kontrolou.
  • Crescendo 5A4 - 4kanálový zosilňovač analógovej triedy AB, ktorý vďaka svojmu zvuku zaujíma vyššiu triedu so súťažnými ambíciami. Zosilňovač bol skonštruovaný s primárnym cieľom osloviť všetkých hudobných nadšencov, ktorí vyžadujú vysoko muzikálny a harmonicky vyvážený zvuk. Špičkové vnútorné súčiastky, veľmi nízke skreslenie a excelentný odstup signálu od šumu pre nenapodobiteľne čistý zvuk. To všetko v kompaktnom šasi z brúseného hliníka s tmavosivou povrchovou úpravou.
  • Crescendo 5A1 - 1kanálový zosilňovač triedy AB zaisťujúci konštantný výkon pri akejkoľvek impedancii reproduktorov alebo subwoofera a to všetko v kompaktnom šasi. Ideálna voľba pre stredne výkonné subwoofery s požiadavkou na nekompromisný zvuk a minimálne skreslenie. Dizajn, zvuk aj rozmery sú opäť zhodné so svojim 4kanálovým súrodencom.
  • Crescendo 7A4 - na záver aktuálny vrchol ponuky Crescendo. Majstrovské dielo s bezprecedentnou kvalitou zvukovej reprodukcie a absolútnou neutralitou. Zvuk tohto zosilňovača je priamym dôsledkom použitia high-end komponentov, ktoré sľubujú výnimočný zvukový zážitok presahujúci hranicu špičkovej úrovne. Kapitola sama o sebe je extrémne nízke harmonické skreslenie a excelentné hodnoty odstupu signálu od šumu zaisťujúce krištáľovo čistý zvuk. Iste si všimnete aj luxusný dizajn tohto krásavca, ktorý v najmodernejšej možnej podobe kombinuje čierne a strieborné prvky. K dispozícii aj v deluxe verzii so striebornými poistkami Harmonic Harmony pre ešte presnejšie zvukové podanie.

Subwoofery Crescendo

Subwoofery Crescendo z aktuálnej série Revolution sú rovnako ako reproduktory v poslednej fáze vývoja. Zatiaľ boli na trh uvedené dva subwoofery zo základného radu 1 a naopak z takmer najvyššieho radu 7. Nasledovať budú ešte tento rok ďalšie dva modelové rady, ktoré doplnia existujúce subwoofery. Tak ako u všetkých produktov Crescendo vsádzajú konštruktéri predovšetkým na kvalitný zvuk. V ponuke tak nájdete iba subwoofery s priemerom 10", ktoré sú optimálnou voľbou pre svoju vysokú presnosť a nízku náročnosť na objem ozvučnice.

  • Crescendo 110 predstavuje pomyselný vstup do sveta subwooferov Crescendo. Už tento základný rad mnohých prekvapí svojim zvukom, presným podaním nízkych kmitočtov a príjemnou cenovkou. Inžinieri Crescendo však mysleli aj na malé nároky na objem ozvučnice, vďaka čomu subwoofer nezaujme v batožinovom priestore príliš miesta. Za zmienku stoja aj nedávne úspechy na súťažiach Emma, ktoré podčiarkujú kvality tohto kúsku. Výkon 300 W RMS je optimálny pre väčšinu inštalácií zameraných na kvalitný zvuk.
  • Crescendo 710 zaujíma opačný koniec ponuky Crescendo. Revolution 710 je stvorený pre aj tie najnáročnejšie high-end inštalácie a zvuk bez kompromisov. A to všetko s prekrásnym dizajnom, nízkou inštalačnou hĺbkou a minimálnymi požiadavkami na objem ozvučnice. Preč sú tak doby veľkých boxov pre špičkové subwoofery, Crescendo Revolution 710 si vystačí iba s 15 litrami. Že je tento subwoofer vskutku výnimočný spoznáte na prvý pohľad. Robustnému dizajnu dominuje krásna karbónová membrána, ktorá zaisťuje autoritatívne a mohutné basy s neuveriteľnou precíznosťou. Podsadená cievka motora subwoofera je navinutá tak, že jej väčšia časť je umiestnená vo vnútri magnetického systému. Táto pokročilá technológia umožňuje veľmi presnú kontrolu pohybu cievky a poskytuje konzistentný a vysoko kvalitný výkon nielen pri vysokých a stredných hlasitostiach, ale aj pri nižších úrovniach počúvania. Neprehliadnuteľný je aj krásny kôš subwoofera, obrovský magnet a netradičný dizajn mriežky, vďaka ktorej bude subwoofer ozdobou každej inštalácie.
Autor: Ing. Karel Konečný
Kopírovanie fotografií alebo textu je zakázané! Všetky práva vyhradené.

Súvisiace produkty

Crescendo Revolution 110 Doprava zadarmoSubwoofer Crescendo Revolution 110TipRýchly náhľadsubwoofer, Ø 10" (250 mm), 300 W RMS, 84,5 dB (1W/1m), 4 Ω239,00 EURSkladomCrescendo Revolution 1A1 Doprava zadarmoZosilňovač Crescendo Revolution 1A1TipRýchly náhľad1kanálový zosilňovač, 1 x 180 / 300 / 500 W RMS (4 / 2 / 1 Ω), trieda D299,00 EURSkladomCrescendo Revolution 1A4 Doprava zadarmoZosilňovač Crescendo Revolution 1A4TipRýchly náhľad4kanálový zosilňovač, 4 x 60 / 2 x 180 W RMS (4 Ω) / 4 x 90 W RMS (2 Ω), trieda D279,00 EURSkladomCrescendo Revolution 3A1 Doprava zadarmoZosilňovač Crescendo Revolution 3A1TipRýchly náhľad1kanálový zosilňovač, 1 x 400 / 700 / 1000 W RMS (4 / 2 / 1 Ω), trieda D479,00 EURSkladomCrescendo Revolution 3A4 Doprava zadarmoZosilňovač Crescendo Revolution 3A4TipRýchly náhľad4kanálový zosilňovač, 4 x 70 / 2 x 180 W RMS (4 Ω) / 4 x 90 W RMS (2 Ω)439,00 EURSkladomCrescendo Revolution 5A1 Doprava zadarmoZosilňovač Crescendo Revolution 5A1TipRýchly náhľad1kanálový zosilňovač, 1 x 450 W RMS (4 / 2 / 1 Ω), trieda AB619,00 EURSkladomCrescendo Revolution 5A4 Doprava zadarmoZosilňovač Crescendo Revolution 5A4TipRýchly náhľad4kanálový zosilňovač, 4 x 75 / 2 x 210 W RMS (4 Ω) / 4 x 125 W RMS (2 Ω), trieda AB639,00 EUR1 až 4 týždneCrescendo Revolution 710 Doprava zadarmoSubwoofer Crescendo Revolution 710TipRýchly náhľadsubwoofer, Ø 10" (250 mm), 500 W RMS, 83,7 dB (1W/1m), 4 Ω799,00 EURSkladomCrescendo Revolution 7A4 Doprava zadarmoZosilňovač Crescendo Revolution 7A4TipRýchly náhľad4kanálový zosilňovač, 4 x 150 / 2 x 240 W RMS (4 Ω) / 4 x 480 W RMS (2 Ω), trieda AB1.399,00 EUR1 až 4 týždneCrescendo Revolution 7A4 Deluxe Doprava zadarmoZosilňovač Crescendo Revolution 7A4 DeluxeNovinkaTipRýchly náhľad4kanálový zosilňovač, 4 x 150 / 2 x 240 W RMS (4 Ω) / 4 x 480 W RMS (2 Ω), trieda AB1.549,00 EURSkladom

Podobné články

Analógový vs. digitálny zosilňovač - ktorý vybrať?
Zosilňovače sú neoddeliteľnou súčasťou každého pokročilého audio systému a ich kvalita, výkon a taktiež trieda ovplyvňujú výsledný zvuk. Aký zosilňovač je práve pre vás najvhodnejší?
Celý článok
Audible Physics - SQ lahôdka z Indonézie
S radosťou predstavujeme prvotriedneho výrobcu reproduktorov Audible Physics. Produkty zamerané striktne na špičkovú kvalitu zvuku teraz po novom na Ahifi!
Celý článok
Zúčastnili sme sa tréningu P. Steinbachera!
Náš technik Ján Dadej sa zúčastnil 7-dňového tréningu s Petrom Steinbacherom alias PSsound. Veľa zaujímavostí a mnoho ďalšieho sa dočítate v tomto netradičnom článku.
Celý článok
Nové OEM reproduktory Morel do BMW
Izraelský výrobca Morel nedávno uviedol na trh špičkové OEM reproduktory do automobilov BMW, ktoré prinášajú nekompromisný zvuk aj pre tých najnáročnejších užívateľov.
Celý článok
Nemecký Helix najnovšie na Ahifi
Na eshope aj v našich inštaláciách teraz najnovšie nájdete produkty nemeckého výrobcu Helix, ktorý sa špecializuje najmä na DSP procesory a ďalšie autohifi produkty. Viac v našej aktualite.
Celý článok
Ako počúvať hudbu vo vysokom rozlíšení v aute?
Trendom poslednej doby je počúvanie hudby vo vysokom rozlíšení, ktoré prináša štúdiovú kvalitu zvuku. Všetko dôležité o Hi-Res súboroch a ich počúvaní v automobile sa dozviete v článku.
Celý článok