Môj účet

Balíček odhlučnenia Standard

Naše základné odhlučnenie Standard zahŕňa odhlučnenie všetkých dôležitých oblastí vozidla a to so zameraním nielen na vysokú účinnosť materiálov Comfortmat, ale aj na nižšiu cenu. Naším hlavným cieľom však bolo vytvoriť balíček, ktorý by nebol iba o nízkej cene, ale aby dával zmysel aj z hľadiska celkového odhlučnenia vozidla. Preto sa už v našom základnom odhlučnení zameriavame na takmer kompletné vozidlo, konkrétne na kapotu, predné podbehy, predné a zadné dvere, batožinový priestor vrátane zadných podbehov a podlahu. Pre odhlučnenie v rámci tohto balíka používame antivibračné a zvukovoizolačné materiály Comfortmat najmä z modelového radu Standard, vďaka ktorým sme schopní stlačiť cenu na nižšiu úroveň, než v prípade balíčka odhlučnenia Premium. Na oblasti najviac zaťažené hlukom aj vibráciami však aplikujeme membránové materiály z modelového radu Premium zaisťujúce vysokú účinnosť odhlučnenia, ktoré v danej cene nemá na dnešnom trhu ekvivalent. Celková hmotnosť použitých materiálov je cca 56 až 60 Kg podľa typu vozidla. Pre zákazníkov, ktorí nechcú príliš navyšovať hmotnosť vozidla, ponúkame aj odľahčenú verziu v podobe balíčka Premium Light.

1. Odhlučnenie predných a zadných dverí

Cez predné a zadné dvere preniká do interiéru vozidla veľké množstvo hluku a aj preto ich odhlučňujeme celkom v 4 vrstvách. Najskôr aplikujeme na vonkajší plech dverí antivibračný materiál Comfortmat Standard S2, ktorý ho spevní a vďaka akustickému stratovému činiteľovi s hodnotou 0,26 jednotiek dostatočne zamedzí vibráciám tejto oblasti. Následne aplikujeme ako druhú vrstvu zvukovo aj tepelnoizolačný materiál Comfortmat Vision, ktorý okrem vysokej schopnosti protihlukovej izolácie 15 dB disponuje extrémne nízkou hmotnosťou. Treťou vrstvou je taktiež antivibračný materiál Comfortmat Standard S2, ktorý zamedzí vibráciám vnútorného plechu dverí a akusticky ich uzavrie. Poslednou vrstvou odhlučnenia je materiál Comfortmat Ultrasoft 10 zložený z polyuretánovej pamäťovej peny. Ultrasoft je vďaka svojej tvarovej flexibilite a vysokej schopnosti pohltiť hluk ideálnym materiálom pre odhlučnenie plastov interiéru. Aplikujeme ho teda na plastové výplne dverí a tým zamedzíme prenikaniu hluku aj nežiaducemu škrípaniu a rezonanciám.

Na jedny dvere použijeme nasledujúce tlmiace materiály:

2. Odhlučnenie batožinového priestoru vrátane zadných podbehov

Batožinový priestor spoločne so zadnými podbehmi je veľmi zaťažený vibráciami aj hlukom, preto nesmie chýbať v našom balíku Standard. Ako prvú vrstvu volíme antivibračný materiál Comfortmat Standard S2 s hrúbkou 2 mm, ktorý účinne zabráni vibráciám karosérie. Comfortmat Standard S2 aplikujeme na celý batožinový priestor okrem zadných podbehov, kde použijeme účinnejší Comfortmat Gold G3 s hrúbkou 3 mm a MLF 0,39 jednotiek. Takýto antivibračný materiál už veľmi účinne zamedzí vibráciám a hluku o najnižších frekvenciách. Na zadné podbehy zo strany kufra aplikujeme silnejší a účinnejší materiál z dôvodu výrazne vyšších vibrácií aj hluku práve v tejto oblasti, ktorý spôsobujú najmä pneumatiky. Pre odhlučnenie batožinového priestoru v rámci balíka Expert Eco využívame ultraľahký zvukovoizolačný materiál Comfortmat Vision, ktorý vyniká okrem vysokej schopnosti zvukovej izolácie až 15 dB aj veľmi nízkou hmotnosťou. Aj v druhej vrstve však myslíme na zadné podbehy, ktoré odhlučníme výrazne účinnejším membránovým materiálom Comfortmat Integra so zvukovou izoláciou až 28 dB.

Na celý batožinový priestor použijeme nasledujúce tlmiace materiály:

  • 1. vrstva - Comfortmat Standard S2 pre zamedzenie vibrácií a nízkofrekvenčného hluku batožinového priestoru okrem zadných podbehov.
  • 1. vrstva - Comfortmat Gold G3 pre zamedzenie vibrácií a nízkofrekvenčného hluku zadných podbehov zo strany kufra.
  • 2. vrstva - Comfortmat Vision pre odhlučnenie batožinového priestoru okrem zadných podbehov.
  • 2. vrstva - Comfortmat Integra pre odhlučnenie zadných podbehov.

3. Odhlučnenie podlahy

Odhlučnenie podlahy má pre celkové odhlučnenie zásadný význam, pretože práve cez podlahu preniká od vozovky a predných pneumatík vysoké percento najmä nízkofrekvenčného hluku, ktoré originálne odhlučnenie nemá žiadnu šancu absorbovať. Aj podlahu odhlučňujeme v dvoch vrstvách. Tou prvou je antivibračný materiál Comfortmat Gold G3 s hrúbkou 3 mm a MLF 0,39 jednotiek a druhý protihlukový materiál Comfortmat Integra, ktorý podlahu vďaka zvukovej izolácii až 28 dB veľmi účinne odhluční. Priestor pod zadnými sedačkami v rámci tohto balíka odhlučňujeme kombináciou materiálov Comfortmat Standard S2 a Comfortmat Vision.

Na podlahu použijeme nasledujúce tlmiace materiály:

4. Odhlučnenie predných podbehov

Predné podbehy patria k problematickým oblastiam vďaka výraznému hluku od pneumatík, preto má význam zamerať sa na tento najmä nízkofrekvenčný hluk nielen zo strany podlahy, ale aj zo strany podbehov. Najprv aplikujeme antivibračný materiál Comfortmat Standard S3 s hrúbkou 3 mm na kovovú vnútornú časť podbehov, čím zamedzíme vibráciám karosérie a hluku o najnižších frekvenciách. Na plastové podbehy aplikujeme prémiový membránový materiál Comfortmat Integra, ktorý využívame aj na podlahu a zadné podbehy zo strany kufra. Integra plast nielen odhluční, ale aj spevní a zamedzí napríklad hluku lietajúcich kamienkov. V prípade vozidiel, ktoré nemajú plastové podbehy (často japonské a kórejské vozidlá), aplikujeme Comfortmat Blockshot na kovovú časť podbehu.

Na oba predné podbehy použijeme nasledujúce tlmiace materiály:

5. Odhlučnenie kapoty

Odhlučnenie kapoty má pre celkové odhlučnenie vozidla skôr menší význam, napriek tomu je dôležité a aj z toho dôvodu sme ho zahrnuli aj do nášho balíčka odhlučnenia. V prvej fáze spevníme kapotu antivibračným materiálom Comfortmat Standard S2 a zamedzíme tak vibráciám a rezonanciám. Keďže väčšina našich zákazníkov si želá zachovať originálny kryt kapoty, ako druhú vrstvu aplikujeme zvukovo aj tepelnoizolačný materiál Comfortmat Vision práve na pôvodný kryt motora z vnútornej strany. Kapotu teda odhlučníme pri zachovaní pôvodného vzhľadu. V prípade absencie továrenského krytu zvolíme iný postup, na ktorom sa vopred dohodneme.

Na kapotu použijeme nasledujúce tlmiace materiály:

Koľko za balíček odhlučnenia Standard zaplatíte?

Cena za materiál a prácu v rámci zvýhodneného balíčka odhlučnenia Standard začína na sume 24 990 Kč vč. DPH. Cena zodpovedá veľkosti vozidla typu Škoda Fabia, Kia Ceed alebo VW Polo. Keďže pre stanovenie ceny montáže je kľúčový počet použitých materiálov, môže sa finálna cena v prípade väčšieho či menšieho vozidla zmeniť. V rámci našich balíčkov automaticky získavate zľavu 10% na použité materiály. Objednať vozidlo na odhlučnenie je možné e-mailom: montaze@ahifi.cz, alebo telefonicky na čísle +420 607 38 38 38. Odhlučnenie vozidiel vykonávame v Brne a montáž zvládneme realizovať v rámci jedného dňa. Radi vám za výhodných podmienok zapožičiame po dobu montáže náhradné vozidlo VW Golf VII vo firemných farbách.

Prečo odhlučnenie práve od nás?

Odhlučnením sa zaoberáme od začiatku roku 2013, kedy sme ako prví zaviedli zvýhodnené balíčky odhlučnenia. Od tej doby sme dokázali odhlučniť už vyše 800 vozidiel. Vďaka tomu sme nazbierali veľké množstvo skúseností, ktoré uplatňujeme pri rozkladaní áut aj správnom zvolení a umiestnení tlmiacich materiálov. Pozrite sa na už hotové realizácie odhlučnenia vozidiel, ktoré vykonávajú naši štyria skúsení montážni technici pristupujúci ku každému autu s maximálnu starostlivosťou a profesionalitou. Vozidlá odhlučňujeme výhradne špičkovými materiálmi spoločnosti Comfortmat, ktorá je svetovým lídrom v oblasti odhlučnenia vozidiel a ponúka bezkonkurenčnú účinnosť pri odhlučnení vozidla.

  • Máme za sebou 7 rokov skúseností a cez 800 odhlučnených vozidiel.
  • Používame len bezkonkurenčné materiály Comfortmat, s ktorými garantujeme najúčinnejšie odhlučnenie na trhu.
  • Môžete si vybrať, či je pre vás prioritou maximálne možné odhlučnenie, alebo hmotnosť materiálov.
  • V balíčkoch používame zvukovo izolačné materiály s protihlukovou membránou, ktoré nemá v ponuke žiadny iný výrobca!
  • V odľahčených "Light" balíčkoch využívame špeciálny odľahčený materiál, ktorý ponúka bezkonkurenčný pomer hmotnosti a schopnosti odhlučnenia.
  • Nerobíme žiadne kompromisy - nikdy nešetríme materiálom a volíme pre danú plochu vždy najvhodnejšie riešenie.
  • Materiály Comfortmat vynikajú aj tepelnou izoláciou - v lete zaistia chladnejšie teploty v interiéri a v zime naopak udržia teplo.
  • Využívame nezameniteľné know-how spoločnosti Comfortmat a volíme postupy, ktoré vedú k maximálnemu odhlučneniu.
  • Máme dôkladne preškolených 4 technikov, ktorí pristupujú k vášmu autu s maximálnou starostlivosťou a profesionalitou.
  • Balíčky sú orientačné a je možné vytvoriť úplne individuálnu ponuku odhlučnenia podľa typu aj veľkosti vozidla, ceny alebo hmotnosti.
  • V prípade nového vozidla sa nemusíte báť straty záruky, pretože predajcovia nemajú pochybnosti o kvalitne našej práce.
Autor: Ing. Karel Konečný
Kopírovanie fotografií alebo textu je zakázané! Všetky práva vyhradené.