Môj účet

Svetelná technika z Dánska - Scangrip

Zimný slnovrat sa vyznačuje tým, že dni sú krátke a noci patria k tým najdlhším v roku. Už o 16:00 hod. je tma, a to môže pôsobiť na človeka negatívne. Málo slnka a veľa tmy vytvára v mnohých ľuďoch ponurú náladu a smútok. Čo na to pomáha pre milovníkov detailingu? Zavrieť sa do garáže a hrať sa s autom, leštiť lak, čistiť interiér, motor, alebo sa venovať akejkoľvek mechanickej práci. Pri týchto "hrátkach" sa ale nezaobídete bez kvalitného osvetlenia. Správne osvetlenie garáže je síce super, ale pri leštení karosérie je nevyhnutné svietiť si priamo na detail, na ktorom práve pracujete a dvojnásobne to platí pri interiéri. Nikdy sa pri bežnom osvetlení garáže alebo dielne nedostanete do všetkých miest vo vnútri vozidla. Možno to poznáte, vyčistili ste si auto, vysali, utreli prach a umyli okná. Ale pri prvej jazde v slnečnom počasí, kedy slnko dokáže pri správnom uhle zasvietiť aj na miesta, ktoré ste zanedbali, je vaše prvotné nadšenie z čistého auta preč. To sa vám ale nestane, pokiaľ sa naučíte používať detailingové svetlo, čelovku alebo mobilný svetelný zdroj, ktorý budete mať vždy pri sebe a na mieste, na ktorom práve pracujete. Výsledok vašej práce potom bude stopercentný a už sa nestane, že budete objavovať miesta, kde bol tieň a nečistota nebola jednoducho vidieť. Naším odporúčaním je používať kvalitné detailingové svetlá Scangrip, ktoré majú špičkové spracovanie, ergonomický dizajn a vysokú kvalitu. Pre sezónu 2023 uviedol Scangrip množstvo noviniek, ktoré vám tu radi predstavíme.

Produktové novinky Scangrip

  • Difúzor Scangrip Diffuser Small - minimalizuje odrazy a tvrdé tiene svetla a je použiteľný najmä na kontrolu vysokých miest pri lakovaní, oprave jamiek na aute a odstraňovaní nedokonalostí laku. Najmenšie prevedenie pre svietidlá Minimatch a Sunmatch 3.
  • Difúzor Scangrip Diffuser - je navrhnutý tak, aby rozptyľoval a zmäkčil svetlo, čo vám umožní osvetliť celý pracovný priestor a vyhnúť sa tvrdým tieňom. Používanie SCANGRIP DIFFUSER spoločne s MULTIMATCH 3 výrazne zvyšuje funkčnosť pracovného svetla, pretože difúzor zmäkčuje a rozptyľuje svetlo na povrchu automobilu, takže sa vyhnete prudkému svetlu a ostrým tieňom.
  • Difúzor Scangrip Diffuser Large - najväčší difúzor pre MULTIMATCH 8 výrazne zvyšuje funkčnosť pracovného svetla, pretože difúzor zmäkčuje a rozptyľuje svetlo na povrchu automobilu, takže sa vyhnete prudkému svetlu a ostrým tieňom.
  • Čelovka Scangrip Head Lite S - kompaktná a pohodlná čelovka, ktorá má čierny tkaný pás s mäkkou ochrannou vložkou, ktorá zabraňuje odtlačkom na čele. Napriek tomu, že je SCANGRIP HEAD LITE S veľkostne malý, je optimalizovaný pre maximálny výkon, čo umožňuje efektívne osvetľovať celý pracovný priestor.
  • Čelovka Scangrip Head Lite A - kompaktná a pohodlne sa nosiaca čelovka, ktorá má tiež čierny tkaný pás s mäkkou ochrannou vložkou, ktorá zabraňuje odtlačkom na čele. Je tiež vodotesná (IP54). Jednoduchým mávnutím ruky pred čelovou lampou kedykoľvek rozsvietite, alebo naopak zhasnete svetlo, aby ste efektívne šetrili vstavanú batériu. Táto jedinečná funkcia sa dá navyše ovládať aj keď pri práci nosíte ochranné rukavice.
  • Čelovka Scangrip I-VIEW - na rozdiel od iných svetlometov poskytujúcich lúč svetla je I-VIEW čelovka navrhnutá tak, aby poskytovala optimálne pracovné svetlo osvetľujúce celú vašu pracovnú plochu. Vďaka funkcii plynulého stmievania je možné svetelný výkon nastaviť podľa pracovnej úlohy v rozsahu 10 - 100% až do 400 lúmenov. V režime senzora je možné I-VIEW zapnúť/vypnúť iba mávnutím ruky pred lampou, a to aj v silných rukaviciach. Čelovka je extrémne ľahká a má moderný a dynamický dizajn.
  • Čelovka Scangrip I-MATCH 3 Headlamp - táto čelovka využíva najmodernejšiu technológiu COB LE. Je určená na bezdrôtové použitie vďaka nabíjaciemu akumulátoru a poskytuje extrémne a jednoliate nasvietenie zorného poľa. Jednoduchým mávnutím ruky pred čelovou lampou kedykoľvek rozsvietite, alebo naopak zhasnete svetlo, aby ste efektívne šetrili vstavanú batériu. Táto jedinečná funkcia sa dá navyše ovládať, aj keď pri práci nosíte ochranné rukavice.
  • LED svietidlo na kľúče Scangrip Flash Micro R - veľmi kompaktné vreckové LED svietidlo so svetelným tokom 75 lúmenov. Intenzitu svetla je možné regulovať v rozsahu 10 – 100%.
  • Profesionálne tužkové LED svietidlo Scangrip Pen Lite A - elegantné tenké svietidlo pre profesionálnych užívateľov. Špeciálne clonítko umožňuje meniť uhol svetelného kužeľa od 10° do 60°. Ponúka svetelný tok až 100 lúmenov. Dosvit svietidla až 60 m. IP54 - svietidlo je vodeodolné.
  • Vreckové LED svietidlo Scangrip Pocket Lite A - kompaktné svietidlo pre profesionálnych užívateľov. Špeciálne clonítko umožňuje meniť uhol svetelného kužeľa od 10° do 60°. Ponúka svetelný tok až 150 lúmenov. Dosvit svietidla je až 70 m.
  • Inšpekčné svetlo Scangrip Stick Lite A - ideálny pre tých, ktorí ocenia kompaktnú veľkosť v kombinácii s jednoduchým ovládaním. Ručná inšpekčná lampa dodáva optimálny jas a praktický design. Obsahuje funkciu plynulého stmievania v rozsahu 10 - 100%, čo vám umožňuje ľahké prispôsobenie svetelného výkonu práve prebiehajúcej pracovnej úlohe.
  • Pracovné svetlo Scangrip Work Lite S - s patentovaným a integrovaným systémom SMART CLIP 4v1 bolo do rovnakej jednotky integrovaných niekoľko funkcií. Spona je navrhnutá tak, aby ju bolo možné pripnúť na pracovný opasok. Ďalej obsahuje silný magnet, vďaka ktorému je možné svetlo umiestniť skoro kamkoľvek. Obsahuje tiež funkciu regulácie intenzity svetla v rozsahu 10 – 100%.
  • Tužkové pracovné svetlo Scangrip Work Pen 200 R - toto svetlo poskytuje mimoriadne silné osvetlenie, a to ako z hlavnej lampy (až 200 lúmenov), tak z bodovej lampy na hornej hrane svietidla (150 lúmenov), čo je pre také malé svetlo úplne výnimočné.
  • LED svietidlo Scangrip Torch Lite 400 A - špeciálne clonítko umožňuje meniť uhol svetelného kužeľa od 10° do 60°. Ponúka svetelný tok až 400 lúmenov. Dosvit svietidla až 120 m.
  • Profesionálne tužkové LED svietidlo Scangrip Flash Pen R - vďaka výrazne vylepšenému svetelnému výkonu a kompaktnému dizajnu je svietidlo skutočným pomocníkom po celý pracovný deň. FLASH PEN R sa dá dobíjať pomocou USB kábla. Batéria má kapacitu 1100 mAh. Režim zosilnenia (Boost mode) po aktivácii zvýši svetelný výkon zo 150 na 300 lúmenov.
  • Pracovné svetlo Scangrip Work Lite M - ultra ľahká ručná lampa. Svetelný tok až 220 lúmenov. S patentovaným a integrovaným systémom SMART CLIP 4v1 bolo do rovnakej jednotky integrovaných niekoľko funkcií. Spona je navrhnutá tak, aby ju bolo možné pripnúť na pracovný opasok.
  • LED svietidlo Scangrip Torch Lite 400 - špeciálne clonítko umožňuje meniť uhol svetelného kužeľa od 10° do 60°. Ponúka svetelný tok až 400 lúmenov. Dosvit svietidla je až 120 m.
  • Detailingová lampa Scangrip Flood Lite S - vysoko výkonný LED reflektor, až 1000 lúmenov, ľahký na prenášanie z miesta na miesto. Robustné a odolné puzdro reflektora je vyrobené z vysoko odolného materiálu, ktorý je konštruovaný pre najnáročnejšie pracovné prostredie.
  • Detailingová lampa Scangrip Nova 2 CAS - táto lampa využíva najmodernejšiu COB LED technológiu so svetelným tokom až 2000 lúmenov. Vďaka výmennému akumulátoru je možné svetlo prevádzkovať bez pripojeného napájacieho kábla. Svetlo môže byť tiež priamo napájané z elektrickej siete bez obmedzenia, s pomocou SCANGRIP POWER SUPPLY (03.6123). Vstavaný USB konektor umožňuje svetlo zároveň využívať ako powerbanku na nabíjanie mobilného telefónu, tabletu a ďalších zariadení. Telo je vyrobené z robustnej hliníkovej zliatiny, ktorá je odolná proti nárazom a vibráciám. Je preto ideálnym pracovným svetlom do každého prostredia.
  • Profesionálne pracovné svetlo Scangrip Vega Lite CAS - svetlo, ktoré využíva LED technológiu, ktorá poskytuje extrémne vysoký svetelný výkon s úplne rovnomerným osvetlením. Ponúka vysoko kvalitné osvetlenie pre rôzne vnútorné aj vonkajšie plochy. Vďaka výmennému akumulátoru je možné svetlo prevádzkovať bez pripojeného napájacieho kábla.
  • Detailingová lampa Scangrip Multimatch R (03.5658) - neprekonateľný pomocník na nasvietenie veľkých plôch pri leštení lakov, lakovaní panelov alebo čistení najrôznejších typov povrchov. Extrémne vysoké CRI (tzv. "index podania farieb") zaisťuje maximálne verné podanie farieb, ktoré zaisťuje vysoký kontrast aj schopnosť vidieť aj tie najmenšie farebné odchýlky. V porovnaní s predchádzajúcim modelom má modernizovaný MULTIMATCH R jedinečnú funkciu CCT SCAN. Aktiváciou funkcie CCT SCAN bude pracovné svetlo automaticky skenovať povrch predmetu s celým spektrom teploty farieb v rozsahu od 2500K do 6500K.
  • Pracovné svetlo Scangrip Nova 4 CAS - využíva najmodernejšiu COB LED technológiu so svetelným tokom až 4000 lúmenov. Vďaka výmennému akumulátoru je možné svetlo prevádzkovať bez pripojeného napájacieho kábla. Svetlo môže byť tiež priamo napájané z elektrickej siete bez obmedzenia, s pomocou SCANGRIP POWER SUPPLY (03.6123). V prípade núdze vás zachráni záložná batéria, ktorá poskytne ďalšie 2,5 hodiny pri svetelnom toku 400 lúmenov. Vstavaný USB konektor umožňuje svetlo zároveň využívať ako powerbanku na nabíjanie mobilného telefónu, tabletu a ďalších zariadení. Telo je vyrobené z robustnej hliníkovej zliatiny, ktorá je odolná proti nárazom a vibráciám. Je preto ideálnym pracovným svetlom do každého prostredia.
  • Pracovné svetlo s Bluetooth Scangrip Nova 10 CAS - využíva najmodernejšiu COB LED technológiu so svetelným tokom až 10 000 lúmenov. Vďaka výmennému akumulátoru je možné svetlo prevádzkovať bez pripojeného napájacieho kábla. Svetlo môže byť tiež priamo napájané z elektrickej siete bez obmedzenia, s pomocou SCANGRIP POWER SUPPLY (03.6123). V prípade núdze vás zachráni záložná batéria, ktorá poskytne ďalšiu hodinu pri svetelnom toku 1000 lúmenov. Vstavaný USB konektor umožňuje svetlo zároveň využívať ako powerbanku na nabíjanie mobilného telefónu, tabletu a ďalších zariadení. Telo je vyrobené z robustnej hliníkovej zliatiny, ktorá je odolná proti nárazom a vibráciám. Je preto ideálnym pracovným svetlom do každého prostredia.
  • Pracovné svetlo Scangrip Area 10 CAS - svetlo, ktoré poskytuje rovnomerne rozptýlené, príjemné a neoslňujúce pracovné svetlo ideálne pre náročného pracovníka, ktorý potrebuje silné a efektívne osvetlenie nielen väčších plôch, ale dokonca celej miestnosti, kde môže vykonávať rôzne druhy opráv a mnoho ďalších úkonov. Vďaka odolnej konštrukcii vydrží pád až z jedného metra. Lampa SCANGRIP AREA 10 CAS je navrhnutá na osvetľovanie celej miestnosti pod uhlom 180° alebo 360°.
  • Pracovné svetlo Scangrip Tower Lite CAS - vďaka možnosti natočenia svetla v rozsahu 360° je možné svetlo umiestniť do mnohých rôznych polôh na získanie požadovaného uhla osvetlenia. Svetlo je možné vysunúť až do výšky 2 metrov. Vďaka výmennému akumulátoru je možné svetlo prevádzkovať bez pripojeného napájacieho kábla. Svetlo môže byť tiež priamo napájané z elektrickej siete bez obmedzenia, s pomocou SCANGRIP POWER SUPPLY (03.6123). SCANGRIP TOWER LITE CAS so systémom QUICK-FOLD je možné ľahko rozložiť a zložiť späť. V zloženom stave je veľmi kompaktný a umožňuje prenášanie v jednej ruke.
  • Batéria Scangrip CAS Battery 12V LI-HD 4,0 Ah - slabšia batéria pre Scangrip CAS svietidlá.
  • Batéria Scangrip CAS Battery 18V LI-POWER 5,2 Ah - silnejšia batéria pre Scangrip CAS svietidlá.
  • Teleskopický stojan pre detailingové a pracovné svetlá Scangrip Tripod 4,5 m
Autor: Ing. Karel Šudák
Kopírovanie fotografií alebo textu je zakázané! Všetky práva vyhradené.

Súvisiace produkty

Scangrip Head Lite SČelovka Scangrip Head Lite S-15 %Rýchly náhľadprofesionálne COB LED čelové svetlo, až 140 lúmenov15,73 EUR18,50 EURSkladomScangrip DiffuserDifúzor Scangrip Diffuser-15 %Rýchly náhľaddifúzor na zmäkčenie a rozptýlenie svetla12,04 EUR14,17 EURSkladomScangrip Diffuser LargeDifúzor Scangrip Diffuser Large-15 %Rýchly náhľadveľký difúzor na zmäkčenie a rozptýlenie svetla18,17 EUR21,38 EURSkladomScangrip Diffuser SmallDifúzor Scangrip Diffuser Small-15 %Rýchly náhľadmalý difúzor na zmäkčenie a rozptýlenie svetla, 4 ks v balení17,25 EUR20,29 EURSkladomScangrip I-VIEW HARD HAT BRACKETDržiak na helmu Scangrip I-VIEW HARD HAT BRACKET-15 %Rýchly náhľaddržiak čelovky Scangrip na prilbu17,25 EUR20,29 EUR1 až 4 týždneScangrip sklíčko pre svietidlo MATCHPENScangrip sklíčko pre svietidlo MATCHPEN-15 %Rýchly náhľadnáhradné sklíčko pre svietidlá Scangrip5,28 EUR6,21 EUR1 až 4 týždneScangrip Flash Micro RLED svietidlo na kľúče Scangrip Flash Micro R-15 %Rýchly náhľadLED svietidlo na kľúče, nabíjacie, 75 lúmenov22,35 EUR26,29 EURSkladomScangrip Pen Lite AProfesionálne tužkové LED svietidlo Scangrip Pen Lite A-15 %Rýchly náhľadtužkové LED svietidlo, až 100 lúmenov24,19 EUR28,46 EURSkladomScangrip Pocket Lite AVreckové LED svietidlo Scangrip Pocket Lite A-15 %Rýchly náhľadvreckové LED svietidlo, až 150 lúmenov24,19 EUR28,46 EURSkladomScangrip Stick Lite AInšpekčné svetlo Scangrip Stick Lite A-15 %Rýchly náhľad (2 hodnotenia)výkonné univerzálne inšpekčné svetlo, nabíjacie, až 150 lúmenov24,19 EUR28,46 EURSkladomScangrip Head Lite AČelovka Scangrip Head Lite A-15 %Rýchly náhľadkomfortné COB LED čelové svetlo, až 150 lúmenov24,19 EUR28,46 EURSkladomScangrip Bracket Nova BonnetKonzola Scangrip Bracket Nova Bonnet-15 %Rýchly náhľadkonzola pre svetlá NOVA R pre uchytenie k teleskopickému držiaku24,19 EUR28,46 EUR1 až 4 týždneScangrip Work Lite S (03.5667)Pracovné svetlo Scangrip Work Lite S (03.5667)-15 %Rýchly náhľadCOB LED pracovné svetlo, nabíjacie, až 250 lúmenov, bez nabíjačky30,32 EUR35,67 EURSkladomScangrip Work Pen 200 RTužkové pracovné svetlo Scangrip Work Pen 200 R-15 %Rýchly náhľadLED tužkové pracovné svetlo, nabíjacie, až 200 lúmenov36,34 EUR42,75 EURSkladomScangrip Torch Lite 400 ALED svietidlo Scangrip Torch Lite 400 A-15 %Rýchly náhľadvýkonné LED svietidlo, až 400 lúmenov42,47 EUR49,96 EURSkladomScangrip Flash Pen RProfesionálne tužkové LED svietidlo Scangrip Flash Pen R-15 %Rýchly náhľadprofesionálne LED svietidlo, až 300 lúmenov, nabíjací, boost mode48,48 EUR57,04 EURSkladomScangrip Work Lite M (03.5641)Pracovné svetlo Scangrip Work Lite M (03.5641)-15 %Rýchly náhľadCOB LED pracovné svetlo, nabíjacie, až 350 lúmenov, vr. nabíjačky48,48 EUR57,04 EURSkladomScangrip Torch Lite 400LED svietidlo Scangrip Torch Lite 400-15 %Rýchly náhľadvýkonné LED svietidlo, až 400 lúmenov, nabíjacie54,61 EUR64,25 EURSkladomScangrip Flood Lite SDetailingová lampa Scangrip Flood Lite S-15 %Rýchly náhľadvýkonný LED reflektor, až 1000 lúmenov, nabíjacia72,79 EUR85,63 EURSkladomScangrip I-MATCH 3 HeadlampČelové svetlo Scangrip I-MATCH 3 Headlamp-15 %Rýchly náhľadčelová detailingová lampa na hľadanie defektov laku, s funkciou ALL DAYLIGHT92,44 EUR108,75 EURSkladomScangrip Nova 2 CAS Doprava zadarmoDetailingová lampa Scangrip Nova 2 CAS-15 %Rýchly náhľadprofesionálne pracovné svetlo, až 2000 lúmenov, pre CAS akumulátor104,02 EUR122,38 EUR1 až 4 týždneScangrip CAS Battery 12V LI-HD 4,0 AhBatéria Scangrip CAS Battery 12V LI-HD 4,0 Ah-15 %Rýchly náhľadakumulátor pre svetlá Scangrip CAS80,89 EUR95,17 EUR1 až 4 týždneScangrip Vega Lite CAS Doprava zadarmoProfesionálne pracovné svetlo Scangrip Vega Lite CAS-15 %Rýchly náhľadprofesionálne pracovné svetlo, 4000 lúmenov, pre CAS akumulátor115,60 EUR136,00 EUR1 až 4 týždneScangrip CAS Battery 18V LI-POWER 5,2 Ah Doprava zadarmoBatéria Scangrip CAS Battery 18V LI-POWER 5,2 Ah-15 %Rýchly náhľadakumulátor pre svetlá Scangrip CAS156,09 EUR183,63 EUR1 až 4 týždneScangrip Multimatch R (03.5658) Doprava zadarmoDetailingová lampa Scangrip Multimatch R (03.5658)-15 %Rýchly náhľad (1 hodnotenie)detailingová lampa pre hľadanie defektov laku s funkciou CCT SCAN, až 1 200 lúmenov, vstavaná powerbanka144,50 EUR170,00 EURSkladomScangrip Nova 4 CAS Doprava zadarmoPracovné svetlo Scangrip Nova 4 CAS-15 %Rýchly náhľadprofesionálne pracovné svetlo, až 4000 lúmenov, pre CAS akumulátor196,60 EUR231,29 EUR1 až 4 týždneScangrip Tower Lite CAS Doprava zadarmoPracovné svetlo Scangrip Tower Lite CAS-15 %Rýchly náhľadprofesionálne pracovné svetlo s integrovaným stojanom, 5000 lúmenov, pre CAS akumulátor266,02 EUR312,96 EUR1 až 4 týždneScangrip Tripod 4,5 m Doprava zadarmoTeleskopický stojan pre detailingové a pracovné svetlá Scangrip Tripod 4,5 m-15 %Rýchly náhľadteleskopický stojan pre detailingové a pracovné svetlá303,63 EUR357,21 EUR1 až 4 týždneScangrip Nova 10 CAS Doprava zadarmoPracovné svetlo s Bluetooth Scangrip Nova 10 CAS-15 %Rýchly náhľadprofesionálne pracovné svetlo, až 10000 lúmenov, pre CAS akumulátor312,31 EUR367,42 EUR1 až 4 týždne

Podobné články

Poďme vyskúšať nové produkty od Cleantle
Prišiel čas na nové, svieže značky z kategórie starostlivosti o auto. Jedna z ďalších nových značiek u nás je Cleantle. Značka, ktorá vyrástla z veľmi známej značky Cleantech. Čoskoro skladom!
Celý článok
Niekoľko noviniek od Stjärnagloss
Doplnili sme pre našich zákazníkov všetky novinky od Stjärnagloss do virtuálnych poličiek nášho e-shopu. Došlo tiež k miernej korekcii cien, niekde smerom dole, niekde bohužiaľ hore.
Celý článok
Predstavujeme produkty značky AudioControl
Po novom u nás môžete zakúpiť sortiment amerického výrobcu AudioControl, ktorý sa špecializuje na procesory, zosilňovače, integráciu na továrenské systémy a spracovanie zvuku.
Celý článok
Podmanivé parfumy do auta i domácností - FOEN
Máme 5 zmyslov, jedným z nich je čuch. Vôňa v našom podvedomí zostáva natrvalo a pre lepšiu náladu si môžete jednoducho prevoňať interiér auta podmanivou vôňou od Foen!
Celý článok