Môj účet

Zosilňovač Pioneer GM-D8704

4kanálový zosilňovač, 4 x 100 / 2 x 300 W RMS (4 Ω) / 4 x 150 W RMS (2 Ω) / 4 x 125 W RMS (1 Ω), trieda FD
Viac o produkte
Pomôžeme vám s nákupom
Zosilňovač Pioneer GM-D8704
-12 %
Aktualizované

Zosilňovač Pioneer GM-D8704

Zosilňovač by nemal zaberať príliš veľa miesta, najmä v aute. Tieto zosilňovače triedy D môžu byť práve to, čo hľadáte. Kombinuje stabilný obvod 1 Ω, flexibilitu inštalácie a vysoký výkon.

Hlavné vlastnosti

  • Maximálny výkon 1200 W.
  • Kompaktný design pre univerzálne možnosti inštalácie.
  • Prepracovaný design FD triedy ponúka extrémnu účinnosť a vysoko kvalitný zvuk.

Veľká sila, malá veľkosť

Nové mimoriadne efektívne digitálne zosilňovače triedy D spoločnosti Pioneer znamenajú dramatické zlepšenie schopnosti výstupného výkonu, napriek tomu sú o 50 % menšie ako súčasné zosilňovače triedy AB radu GM. Vďaka tomu sú všestrannejšie z hľadiska inštalácie aj výkonu.

Vylepšené prevedenie obvodu

Aby sa zabránilo vypnutiu obvodu, nový obvod digitálneho zosilňovača Pioneer „Protection Control System“ sníma jeho vnútornú teplotu a podľa toho automaticky upravuje vstupnú úroveň. Stabilné a odolné obvody znižujú riziko vysokého vstupného výkonu jednotky, aby bolo dosiahnuté pripojenie 1 Ω. Tento dizajn zvyšuje flexibilitu pripojenia viacerých subwooferov k systému.

Variabilné filtre s dolnou (LPF) a hornou (HPF) prepustia

Pre väčšiu flexibilitu umožňujú variabilnú LPF a HPF nastaviteľnejšiu zvukovú frekvenciu podľa charakteristík subwoofera a osobných preferencií počúvania. Filtre LPF a HPF sú nastaviteľné od 40 Hz do 500 Hz.

Úrovňové vstupy reproduktorov

Nemáte hlavnú jednotku Pioneer? Nebudeme vám brániť. V skutočnosti vám dokonca pomôžeme „stavať“ na vašom systéme. Úrovňové vstupy reproduktorov vám umožňujú pripojiť vašu jednotku OEM (alebo akúkoľvek jednotku, ktorá nemá typické vstupy typu RCA) bez toho, aby ste museli kupovať prídavné adaptéry. Inštalácia teda pôjde rýchlejšie, ušetríte peniaze a vo vozidle máte zosilňovač Pioneer.
Katalógové čísloGM-D8704
ZnačkaPioneer
OdkazyOficiálna webová prezentácia
Počet kanálov zosilňovačaZosilňovače sa rozdeľujú na:
- Monobloky
- 2-kanálové
- 3kanálové
- 4kanálové
- 5kanálové
- 6kanálové
- Viac kanálové
Každý kanál slúži na napájanie jedného reproduktora u koaxialneho typu, popr. jednej strany, keď sa jedná o komponentné reproduktory.
Zosilňovače typu monoblok sa používajú hlavne na subwoofery.
2kanálové sú vhodné ako na subwoofery, tak napríklad na prednej pár reproduktorov v aute.
3kanálové sa používa na predné alebo zadné reproduktory + subwoofer.
4kanálové sa používajú na predné + zadné reproduktory alebo 1 pár reproduktorov + subwoofer.
6 alebo 5kanálové sa používajú na 2 páry reproduktorov + subwoofer, najčastejšie.
Můstkování znamená zapojenie zosilňovače do mostíka, keď sa uplatňuje + pól z jedného kanála a - pól z druhého kanála. Vo väčšine prípadov to býva na zosilňovači znázornenej ako "Bridged".
4
Energetická trieda zosilňovačaZosilňovače sa rozdeľujú na dve základné triedy: analógové a digitálny . Analógové zosilňovače (A / B) majú vyššie nároky na spotrebu, ale majú zvyčajne prirodzenejší zvuk. Digitálne zosilňovače (D) majú výrazne nižšiu spotrebu a vyššiu účinnosť, ale zvuk nemusí byť tak verný ako u klasických analógových zosilňovačov. FD
RMS výkon na 4 ΩRMS výkon pri zaťažení reproduktorov alebo subwoofera na 4 Ω. RMS výkon je stály výkon zosilňovača a je to jeden z najdôležitejších parametrov pri výbere zosilňovača. 4 x 100 / 2 x 300 W
RMS výkon na 2 ΩRMS výkon pri zaťažení reproduktorov alebo subwoofera na 2 Ω. RMS výkon je stály výkon zosilňovača a je to jeden z najdôležitejších parametrov pri výbere zosilňovača. 4 x 150 W
RMS výkon na 1 ΩRMS výkon pri zaťažení subwoofera na 1 Ω. RMS výkon je stály výkon zosilňovača a je to jeden z najdôležitejších parametrov pri výbere zosilňovača. Pri zapojení na 1 Ω môže dochádzať k výraznému zahrievaniu zosilňovača. 4 x 125 W
Max. (maximálny) výkon na 4 Ω špičkový výkon "Max." , ktorý zosilňovač dokáže vyvinúť na veľmi krátky čas. Relatívne nedôležitý parameter. Ide hlavne o marketingový ťah, ako na vysoké čísla nalákať zákazníka. 4 x 200 W
Max. (maximálny) výkon na 2 Ω špičkový výkon "Max." , ktorý zosilňovač dokáže vyvinúť na veľmi krátky čas. Relatívne nedôležitý parameter. Ide hlavne o marketingový ťah, ako na vysoké čísla nalákať zákazníka. 4 x 300 W
Max. (maximálny) výkon na 1 Ω špičkový výkon "Max." , ktorý zosilňovač dokáže vyvinúť na veľmi krátky čas. Relatívne nedôležitý parameter. Ide hlavne o marketingový ťah, ako na vysoké čísla nalákať zákazníka. 1200 W
Dolná pásmová priepusť (LPF) LPF / LP resp. "Low pass filter" ponúka možnosť nastavenia zosilňovača pomocou potenciometra tak, aby spodné pásmo hralo len frekvencie v konkrétnom pásme, ktoré potrebujete. Tento filter sa používa na nastavenie frekvenčného rozsahu pre subwoofer, z dôvodu aby nedochádzalo k jeho preťažovaniu alebo skreslenie zvuku.
Príklad:
Zosilňovače majú najčastejšie LPF od 20 do 300 Hz. Odporúčame nastavovať tento potenciometer v rozmedzí 45-80 Hz.
Variabilní
Horná pásmová priepusť (HPF) HPF / HP resp. "Hi pass filter" ponúka možnosť nastavenia zosilňovača pomocou potenciometra tak, aby stredná, prípadne stredobasové a výškové frekvencie hrali od určitej frekvencie smerom nahor.
Príklad:
Zosilňovače majú najčastejšie HPF od 40 do 300 Hz. Ak nastavíme na potenciometra hodnotu cca. 150 Hz, budú zvuk orezaný tak, že bude hrať frekvencie od 150 Hz až po maximálnu hornú hranicu celého frekvenčného rozsahu zosilňovače, napríklad až 20.000 Hz. Odporúčame nastavovať tento potenciometer v rozmedzí 80-160 Hz. Vďaka tejto možnosti nastavenia znesú reproduktory vyšší výkon, pretože ich nebudete preťažovať basy v spodnom frekvenčnom pásme.
Variabilní
Frekvenčný rozsahSchopnosť zosilňovače reprodukovať signál od najnižšieho kmitočtu po najvyššie = verne reprodukovať zvuk v konkrétnom frekvenčnom pásme.
Odborne:
V oblasti kmitočtov od 40 až po 16 000 Hz sa vyskytuje prevažná väčšina základných i alikvotných (harmonických) tónov všetkých hudobných nástrojov. Nás zaujíma, aký je priebeh vyžiareného akustického tlaku v tomto rozsahu frekvencií pri napájaní reproduktorové sústavy konštantným príkonom. Tomuto priebehu hovoríme frekvenčná charakteristika, ktorá nám udáva úroveň vyžiareného akustického tlaku v decibeloch (dB) v závislosti od frekvencie. Najvýstižnejšie možno vyjadriť frekvenčnú charakteristiku reproduktora alebo reproduktorové sústavy grafom.
Väčšinou ale je frekvenčná charakteristika udávaná uvedením maximálnej tolerancie akustického tlaku v danom frekvenčnom rozsahu, napr. 50 až 15 000 Hz - + 6 dB. Keďže je frekvenčná charakteristika reproduktorov aj sústav všeobecne značne nerovnomerná, neudávajú niektorí výrobcovia z preztižních dôvodov vo svojich kalalozích ani túto maximálnu toleranciu akustického tlaku v decibeloch. Takto ochudobnený údaj je bohužiaľ bezcenný. Čo je platné, že výrobca ponúka reproduktorovú sústavu s kmitočtovým rozsahom 30 až 20 000 Hz, ak sa obáva uviesť maximálne nerovnomernosť akustického tlaku v tomto rozsahu, pretože môže mať toleranciu napr. + - 20 dB.
Nerovnomernost čiže zvlnenie frekvenčného priebehu u dobrých reproduktoprových sústav pre kvalitný prednes hudby nemá prekročiť v pásme 80 až 12 000 Hz + - 3 dB a v pásme 40 až 16 000 Hz + - 6 dB. Väčšia nerovnomernosť už ochudobňuje alebo zdôrazňuje určité tónové oblasti, čo môže spôsobiť počuteľné alebo aj rušivé skreslenie. Mení sa tiež podiel medzi základnými tónmi a vyššími harmonickými, tým sa mení farba zvuku a jednotlivé hudobné nástroje aj celý hudobný obraz znie neprirodzene.
10 - 50 Hz
Harmonické skreslenie (THD)Celkový podiel harmonického skreslenia udáva, nakoľko je vstupný signál v zosilňovačmi skreslený. Skreslenie sa prejavujú ako vrchnej vlny, obsiahnuté vo výstupnom signálu. Podiel pôvodne neprítomných častí signálu sa udáva v percentách, typické hodnoty sa pohybujú medzi 0,001% až 0,5%.
Skreslenie sa meria v ich výkonovom pásme. Pokiaľ od určitého výkonu prekročí hranicu 0,7%, je to hodnota výstupného výkonu daného zosilňovača, od ktorej už nehrá neskreslene a od ktorej zvyčajne skreslenie strmo narastá, takže s nejakým ďalším nárastom výkonu sa už nedá počítať. Čím nižšia hodnota, tým lepšie.
< 0,05 %
Odstup signál / šum (S / N ratio)Odstup signálu od šumu znamená, že výstupný signál zakaždým obsahuje šum. Odstup signálu od šumu vyjadruje, aký veľký je podiel tohto šumu v porovnaní s užitočným signálom. Udáva sa tzv. Hodnota A, ktorá neberie toľko do úvahy hlboké a veľmi vysoké frekvencie. To zodpovedá charakteristike ľudského sluchu, ktorý na hlboké frekvencie nie je tak citlivý, najmä pod 1 kHz. Čím vyššia hodnota, tým je na tom zosilňovač lepšie. > 95 dB
Rozmery zosilňovača252 x 215 x 60 mm

Hodnotenie

Celkové hodnotenie
100 %
2 zákazníci hodnotili
Ohodnoťte produkt:
Spýtajte sa nás
Vaše údaje použijeme len pre zaslanie odpovede.