Môj účet

Subwoofer Ground Zero GZCS SW-1000A

aktívny subwoofer, Ø 10" (250 mm), 150 W RMS
Viac o produkte
Pomôžeme vám s nákupom
Subwoofer Ground Zero GZCS SW-1000A

Subwoofer Ground Zero GZCS SW-1000A

Väčšina OEM reproduktorových systémov nemôže úplne uspokojiť očakávania sofistikovaných zákazníkov. Najmä základná výbava necháva veľký priestor na vylepšenie dynamiky a kvality zvuku. Inštalácia aftermarket reproduktorov je jednoduchý spôsob, ako vylepšiť audio systém. Rad CAR SPECIFIC sa skladá z rôznych komponentov navrhnutých pre jednoduchú modernizáciu OEM audio systémov moderných automobilov. Ground Zero GZCS SW-1000A je 10″ vysoko kvalitný plochý aktívny subwoofer s hliníkovým liatym krytom.

Hlavné vlastnosti

  • Plochý aktívny 250 mm subwoofer pod sedadlo.
  • Výkonný zosilňovač 120/180 W.
  • Vysokoúrovňový vstup s funkciou automatického zapnutia.
  • Pevné hliníkové puzdro v designe Ground Zero.
  • Nízka montážna výška.
  • Ovládanie zosilnenia basov.
  • Nastaviteľná výhybka pre dolný priepust.
  • Nízka spotreba prúdu.
  • Káblové diaľkové ovládanie (súčasťou balenia).
  • Vrátane elektroinštalačnej súpravy.
  • Rozbočovač diaľkového ovládania pre dva subwoofery k dispozícii samostatne (GZCS Y-BOX).

O značke

Ground Zero je tradičný nemecký výrobca ozvučenia do áut, v ktorého ponuke nájdete množstvo výkonných subwooferov, množstvo reproduktorov do auta a desiatky zosilňovačov v rôznych cenových kategóriách, ale aj káble a montážny materiál. Značka Ground Zero Audio sa okrem iného zameriava na výkonné subwoofery a svojich skalných priaznivcov nájde v súťažiach ako je db Drag a pod. Sme oficiálnym predajcom tejto značky pre Slovensko a Českú republiku a ponúkame vám ucelený a aktuálny sortiment tejto značky.

Katalógové čísloGZCSSW-1000A
ZnačkaGround Zero
OdkazyOficiálna webová prezentácia
RMS výkon RMS výkon aktívneho subwoofera je stály výkon, ktorý aktívny subwoofer dokáže zahrať dlhodobo. Odporúčame sa riadiť práve touto hodnotou. RMS výkon u aktívnych subwooferov je braný ako RMS výkon integrovaného zosilňovača, ktorý je vo väčšine prípadov mierne poddimenzovaný, čo zaručuje ochranu proti spáleniu subwoofera. 150 W
Max. (maximálny) výkon špičkový výkon resp. Max. výkon , ktorý dokáže aktívny subwoofer zahrať chvíľkovo (cca 0,5 s), napríklad pri údere bicích nástrojov v nahrávke. Nie je to ale tak dôležitý parameter, ako výkon RMS. 210 W
Priemer použitého subwooferaPriemer subwoofera, ktorý je inštalovaný v aktívnom boxe. 250 mm (10")
Frekvenčný rozsahSchopnosť zariadenia reprodukovať signál od najnižšieho kmitočtu po najvyššie, resp. schopnosť aktívneho subwoofera verne reprodukovať zvuk v konkrétnom frekvenčnom pásme.
Odborne:
V oblasti kmitočtov od 40 až po 16 000 Hz sa vyskytuje prevažná väčšina základných i alikvotných (harmonických) tónov všetkých hudobných nástrojov. Nás zaujíma, aký je priebeh vyžiareného akustického tlaku v tomto rozsahu frekvencií pri napájaní reproduktorové sústavy konštantným príkonom. Tomuto priebehu hovoríme frekvenčná charakteristika, ktorá nám udáva úroveň vyžiareného akustického tlaku v decibeloch (dB) v závislosti od frekvencie. Najvýstižnejšie možno vyjadriť frekvenčnú charakteristiku reproduktora alebo reproduktorové sústavy grafom.
Väčšinou ale je frekvenčná charakteristika udávaná uvedením maximálnej tolerancie akustického tlaku v danom frekvenčnom rozsahu, napr. 50 až 15 000 Hz - + 6 dB. keďže je frekvenčná charakteristika reproduktorov aj sústav všeobecne značne nerovnomerná, neudávajú niektorí výrobcovia z preztižních dôvodov ani túto maximálnu toleranciu akustického tlaku v decibeloch. Takto ochudobnený údaj je bezcenný. Čo je platné, že výrobca ponúka reproduktorovú sústavu s kmitočtovým rozsahom 30 až 20 000 Hz, ak sa obáva uviesť maximálne nerovnomernosť akustického tlaku v tomto rozsahu, pretože môže mať toleranciu napr. + - 20 dB.
Nerovnomernost, čiže zvlnenie frekvenčného priebehu u dobrých reproduktorových sústav pre kvalitný prednes hudby nemá prekročiť v pásme 80 až 12 000 Hz + - 3 dB a v pásme 40 až 16 000 Hz + - 6 dB. Väčšia nerovnomernosť už ochudobňuje alebo zdôrazňuje určité tónové oblasti, čo môže spôsobiť počuteľné alebo aj rušivé skreslenie. Mení sa tiež podiel medzi základnými tónmi a vyššími harmonickými, tým sa mení farba zvuku a jednotlivé hudobné nástroje aj celý hudobný obraz znie neprirodzene.
25 - 150 Hz
High level vstup vysokoúrovňový vstup na aktívnom subwooferi umožňuje zapojenie priamo na reproduktory v aute bez dokupovania externého high / low prevodníka. Využitie v prípade montáže aktívneho subwoofera na originálne autorádio. Ano
Možnosť otočenia fázy Fázový posun (Phase shift) je lineárny elektronický oscilátor, ktorý produkuje sínusový výstup. Skladá sa z invertujúci časti zosilňovača ako je tranzistor. Spätná väzba sieť "posunie" fáze na výstupe zosilňovača o 180 stupňov na frekvencia oscilácií a dá pozitívnu spätnú väzbu. Filter Phase shift vytvára fázový posun, ktorý sa zvyšuje s rastúcou frekvenciou.
To sa zvyčajne používa, keď je čiastkové montáž subwoofera s magnetom von, alebo keď dva zosilňovače sú externe prepojené. Phase Shift sa tiež používa pri aktívnom zapojení reproduktorov, kde sa nastavuje časový posun reproduktorov. Ide o to, aby subwoofer nehral basy oneskorene a z toho dôvodu lepšej zosilňovače túto možnosť obrátenia fázy ponúkajú.
0 - 180°
Diaľkové ovládanie súčasťou baleniaNiektoré modely aktívnych subwooferov majú v balení aj káblové diaľkové ovládače, ktoré sa na jednej strane zapájajú do aktívneho boxu a na strane druhej máte potenciometer, ktorý si môžete ľubovoľne umiestniť do kabíny. Obvyklé miesto, kam sa diaľkový ovládač umiestňuje, je priestor pod volantom. Výhodou je regulácia výkonu, poťažmo hlasitosti, v závislosti na podmienkach jazdy a rozpoloženie posádky v aute. Ano
Ochranná mriežkaOchranná mriežky alebo tyčky, ako ochrana proti mechanickému poškodeniu subwoofera. Ano
Z čoho je aktívny box vyrobenýAktívne subwoofery môžu byť vyrobené z MDF dosky, z tvrdeného plastu, z plechu, z hliníka alebo kombináciou rôznych materiálov. Hliníkový odlitek
Rozmery aktívneho subwoofera365 x 270 x 80 mm
Hmotnosť5.0 kg

Hodnotenie

Celkové hodnotenie
0 %
Nikto zatiaľ produkt nehodnotil
Ohodnoťte produkt:
Spýtajte sa nás
Vaše údaje použijeme len pre zaslanie odpovede.