Môj účet

Reproduktory JBL CLUB 6422F

koaxiálne reproduktory, 4 x 6", 40 W RMS, 3 Ω, 92 dB (2,83 V/1 m)
Viac o produkte
Pomôžeme vám s nákupom

Reproduktory JBL CLUB 6422F

Koaxiálne a komponentné reproduktory Club prinášajú JBL profesionálny zvuk do mnohých vozidiel. Ich kompaktný dizajn znamená, že sa zmestia do niekoľkých vozidiel. Robustný polypropylénové kónusy s dizajnom Plus One ™ poskytujú odolné basy a dlhotrvajúcu životnosť. Mäkké hodvábne kopulovité tweetery poskytujú širšiu a plynulejšie vysokofrekvenčné odozvu, ktorá nie je nikdy ohrozená bez ohľadu na výstupnú úroveň. Montážny adaptér tweetera Starfish ™ Tweeter a montážna sada tweetera I-Mount v komponentným reproduktorovom systéme zjednodušuje inštaláciu. K dispozícii v škále štandardných veľkostí - 3", 4", 5 a 1/4", 6 a 1/2", 6 x 8", 4 x 6", 6 x 9" a 3/4" - ide o perfektné aktualizáciu reproduktorov dodávaných z výroby.
Katalógové čísloCLUB 6422F
ZnačkaJBL
Typy reproduktorov Koaxiálne reproduktory:
Koaxiálne reproduktory sa vyznačujú konštrukciou tzv. Všetko v jednom. Výškový a stredobasový reproduktor sú v jednom koši. Výhodou je jednoduchšia montáž, ale vďaka spojeniu resp. blízkosti pásiem v jednom reproduktore, sa zvyčajne zníži kvalita zvuku. Spravidla uprostred stredobasového reproduktora, je výškový reproduktor, ktorého kmitacia cievka pracuje v druhej vzduchovej medzere spoločného magnatického obvodu. Trojpásmový koaxiálny reproduktor sa skladá zo stredobasového reproduktora, v predu na osobitnom nosníka je stredový reproduktor a samostatný výškový.

Komponentné reproduktory:
Komponentné reproduktory sa vyznačujú rozdelením na jednotlivé frekvenčné pásma, výškové + stredobasové + popr. basové pásmo. Jednotlivé reproduktory sa dajú umiestniť úplne oddelene, čo má za výsledok lepší zvukový aj akustický prejav. V drvivej väčšine prípadov komponentných reproduktorov je dodávaná aj externá výhybka, ktorá rozdeľuje výškové, stredové / stredobasové a u třípásma aj basové pásmo popr. umožňuje nastavenie decibelovej úrovne u výškového reproduktoru (napr. +2 dB, 0 dB, -2 dB), strmosti (napr. 6dB / okt. 12dB / okt.) či aktívne alebo bi-amp zapojenia.
Koaxiální 2 pásmové
Výkon RMS RMS výkon reproduktorov je stály výkon celého systému, nie iba jedného reproduktora alebo jednej strany. Ide tiež o výkon nepretržitého používania reproduktorov. Ak sa RMS výkon prekročí na dlhšiu dobu, môže dôjsť k nevratnému poškodeniu reproduktorov! 40 W
Max. (maximálny) výkon Špičkový výkon , ktorý dokáže reproduktor zahrať chvíľkovo (cca 0,5 s), napríklad pri údere bicích nástrojov v skladbe. Ak sa max. Výkon prekročí, zvyčajne dôjde k poškodeniu reproduktorov! 120 W
Citlivosť (SPL 2,83V/1m)Citlivosť, senzitivita čiže účinnosť reproduktora.
Citlivosť reproduktorov sa udáva v decibeloch (dB) a zjednodušene povedané znamená, čím vyššia hodnota, tým menšie nároky na výkon zosilňovača. Jedná sa defacto o hodnotení, ako reproduktor prevádza watty na zvuk. Hodnotenie citlivosti sú v úrovňou hluku merané na 1 meter od reproduktora pomocou 1 W (watt energie) alebo pomocou 2,83 voltu na zdroji na 1 meter.
Vyššia Decibelová úroveň znamená, že reproduktor je hlasnejší s nižším výkonom. Pre každý nárast o 3 dB citlivosti, reproduktor vyžaduje polovičnú silu pre reprodukciu rovnaké hlasitosti. Napríklad, ak 88 dB reproduktor potrebuje 100 Wattov na výrobu určitej hlasitosti, potom reproduktor s 91dB citlivosťou potrebuje len 50 wattov, aby sa dostal na rovnakú hlasitosť.
92 dB
Impedancia Impedancia - meranie elektrického odporu. Pri nákupe reproduktorov, je dôležité, aby sa každý ubezpečil, že impedancia je v súlade so zosilňovačom alebo autorádiom, ktorý používate.
Príklad:
2 Ohmový reproduktor nie je možné pripojiť na zosilňovač, ktorý je stabilný len do 4 Ohmov! 4 Ohmový reproduktor je možné bez problémov použiť na zosilňovač, ktorý je stabilný do 2 Ohmov. Najbežnejšia impedancia reproduktorov je dnes 3 - 4 Ohm.
3 Ω
Frekvenčný rozsahSchopnosť reproduktorov zahrať signál od najnižšieho kmitočtu po najvyššie, resp. schopnosť reproduktora verne reprodukovať zvuk v konkrétnom frekvenčnom pásme.
Odborne:
V oblasti kmitočtov od 40 až po 16 000 Hz sa vyskytuje prevažná väčšina základných i alikvotných (harmonických) tónov všetkých hudobných nástrojov. Nás zaujíma, aký je priebeh vyžiareného akustického tlaku v tomto rozsahu frekvencií pri napájaní reproduktorové sústavy konštantným príkonom. Tomuto priebehu hovoríme frekvenčná charakteristika, ktorá nám udáva úroveň vyžiareného akustického tlaku v decibeloch (dB) v závislosti od frekvencie. Najvýstižnejšie možno vyjadriť frekvenčnú charakteristiku reproduktora alebo reproduktorové sústavy grafom.
Väčšinou ale je frekvenčná charakteristika udávaná uvedením maximálnej tolerancie akustického tlaku v danom frekvenčnom rozsahu, napr. 50 až 15 000 Hz - + 6 dB. Keďže je frekvenčná charakteristika reproduktorov aj sústav všeobecne značne nerovnomerná, neudávajú niektorí výrobcovia z preztižních dôvodov vo svojich kalalozích ani túto maximálnu toleranciu akustického tlaku v decibeloch. Takto ochudobnený údaj je bohužiaľ bezcenný. Čo je platné, že výrobca ponúka reproduktorovú sústavu s kmitočtovým rozsahom 30 až 20 000 Hz, ak sa obáva uviesť maximálne nerovnomernosť akustického tlaku v tomto rozsahu, pretože môže mať toleranciu napr. + - 20 dB.
Nerovnomernost čiže zvlnenie frekvenčného priebehu u dobrých reproduktoprových sústav pre kvalitný prednes hudby nemá prekročiť v pásme 80 až 12 000 Hz + - 3 dB a v pásme 40 až 16 000 Hz + - 6 dB. Väčšia nerovnomernosť už ochudobňuje alebo zdôrazňuje určité tónové oblasti, čo môže spôsobiť počuteľné alebo aj rušivé skreslenie. Mení sa tiež podiel medzi základnými tónmi a vyššími harmonickými, tým sa mení farba zvuku a jednotlivé hudobné nástroje aj celý hudobný obraz znie neprirodzene.
75 - 20.000 Hz
Priemer stredobasu alebo koaxiálneho reproduktoraPriemer reproduktora uvádzame ako priemer celého reproduktoru, nie vrátane uchytenia, kedy u menších reproduktorov (87, 100, 130 mm) vyčnievajú ešte naviac úchytky. Niektoré reproduktory sú oválne a tam sa uvádza rozmer v palcoch, vždy najkratšiu strana k najdlhšej strane. Jeden palca je cca. 2,5 cm. 4 x 6"
Materiál membrány stredobasu alebo koaxiálneho reproduktoraMateriál, ktorý bol použitý u membrány reproduktora. Nebojte sa papiera, má napodiv veľmi prirodzený a kvalitný zvuk a vďaka povrchovej úprave vydržia bezproblémov aj vlhkosť. Polypropylen
Materiál kaloty výškového reproduktoraMateriál kaloty, ktorý bol použitý pri výrobe výškového reproduktora. Hedvábí
Frekvenčná výhybka súčasťou Frekvenčná výhybka je dôležitou súčasťou defacto všetkých reproduktorov. Výhybka zvyčajne obsahuje rôzne hodnoty odporov, veľkosti cievok a typy kondenzátorov, ktoré celkom zásadne upravujú zvuk. Na čo výhybky slúžia popisujeme nižšie.
Komponentné reproduktory:
Súčasťou každého kvalitné komponentného reprosystému je výhybka. Jej úlohou je zabezpečiť rozdelenie frekvencií, ktoré zosilňovač produkuje v celom akustickom spektre kmitočtov tak, aby každý z reproduktorov dostal len tú časť pásma, ktorú môže optimálne zahrať z hľadiska účinnosti a minimálneho skreslenia.
Koaxiálne reproduktory:
U koaxiálnych reproduktorov býva z väčšiny prípadov jednoduchá výhybka (6dB / okt.) Tvorená kondenzátorom u výškového reproduktora.
Ano (kondenzátor)
Krycej mriežky súčasťou baleniaOriginálne krycej mriežky v balení reproduktorov. Ne
Cena zaAk je uvedená cena za pár tak súčasťou balenia býva vždy všetko po 2 kusoch, napr. 2x stredobas, 2x výškový reproduktor a 2x frekvenčný výhybka. Pár

Hodnotenie

Celkové hodnotenie
0 %
Nikto zatiaľ produkt nehodnotil
Ohodnoťte produkt:
Spýtajte sa nás
Vaše údaje použijeme len pre zaslanie odpovede.