Môj účet

Reproduktory JBL STAGE3 6427

koaxiálne reproduktory, 4 x 6", 35 W RMS, 3 Ω, 91 dB (2,83V/1m)
Viac o produkte
Pomôžeme vám s nákupom
Reproduktory JBL STAGE3 6427

Reproduktory JBL STAGE3 6427

Reproduktory JBL Stage3 spájajú patentovanej technológie, prvotriedne inžinierstva a zvukové dedičstva JBL a vytvárajú tak výkonnú radu reproduktorov do auta. So zameraním na výkon a výbavu prinášajú do vášho vozidla bezkonkurenčný zvukový výkon. 3 ohmov DCR dizajn s vysokým výkonom extrahuje každý watt výkonu zo zosilňovača alebo hlavnej jednotky, čo umožňuje patentovaným Plus One ™ wooferom poskytovať vysoký výkon a stabilný hlboký basový výkon.
Katalógové čísloSTAGE3 6427
ZnačkaJBL
Typy reproduktorov Koaxiálne reproduktory:
Koaxiálne reproduktory sa vyznačujú konštrukciou tzv. Všetko v jednom. Výškový a stredobasový reproduktor sú v jednom koši. Výhodou je jednoduchšia montáž, ale vďaka spojeniu resp. blízkosti pásiem v jednom reproduktore, sa zvyčajne zníži kvalita zvuku. Spravidla uprostred stredobasového reproduktora, je výškový reproduktor, ktorého kmitacia cievka pracuje v druhej vzduchovej medzere spoločného magnatického obvodu. Trojpásmový koaxiálny reproduktor sa skladá zo stredobasového reproduktora, v predu na osobitnom nosníka je stredový reproduktor a samostatný výškový.

Komponentné reproduktory:
Komponentné reproduktory sa vyznačujú rozdelením na jednotlivé frekvenčné pásma, výškové + stredobasové + popr. basové pásmo. Jednotlivé reproduktory sa dajú umiestniť úplne oddelene, čo má za výsledok lepší zvukový aj akustický prejav. V drvivej väčšine prípadov komponentných reproduktorov je dodávaná aj externá výhybka, ktorá rozdeľuje výškové, stredové / stredobasové a u třípásma aj basové pásmo popr. umožňuje nastavenie decibelovej úrovne u výškového reproduktoru (napr. +2 dB, 0 dB, -2 dB), strmosti (napr. 6dB / okt. 12dB / okt.) či aktívne alebo bi-amp zapojenia.
Koaxiální 2 pásmové
Výkon RMS RMS výkon reproduktorov je stály výkon celého systému, nie iba jedného reproduktora alebo jednej strany. Ide tiež o výkon nepretržitého používania reproduktorov. Ak sa RMS výkon prekročí na dlhšiu dobu, môže dôjsť k nevratnému poškodeniu reproduktorov! 35 W
Max. (maximálny) výkon Špičkový výkon , ktorý dokáže reproduktor zahrať chvíľkovo (cca 0,5 s), napríklad pri údere bicích nástrojov v skladbe. Ak sa max. Výkon prekročí, zvyčajne dôjde k poškodeniu reproduktorov! 175 W
Citlivosť (SPL 2,83V/1m)Citlivosť, senzitivita čiže účinnosť reproduktora.
Citlivosť reproduktorov sa udáva v decibeloch (dB) a zjednodušene povedané znamená, čím vyššia hodnota, tým menšie nároky na výkon zosilňovača. Jedná sa defacto o hodnotení, ako reproduktor prevádza watty na zvuk. Hodnotenie citlivosti sú v úrovňou hluku merané na 1 meter od reproduktora pomocou 1 W (watt energie) alebo pomocou 2,83 voltu na zdroji na 1 meter.
Vyššia Decibelová úroveň znamená, že reproduktor je hlasnejší s nižším výkonom. Pre každý nárast o 3 dB citlivosti, reproduktor vyžaduje polovičnú silu pre reprodukciu rovnaké hlasitosti. Napríklad, ak 88 dB reproduktor potrebuje 100 Wattov na výrobu určitej hlasitosti, potom reproduktor s 91dB citlivosťou potrebuje len 50 wattov, aby sa dostal na rovnakú hlasitosť.
91 dB
Impedancia Impedancia - meranie elektrického odporu. Pri nákupe reproduktorov, je dôležité, aby sa každý ubezpečil, že impedancia je v súlade so zosilňovačom alebo autorádiom, ktorý používate.
Príklad:
2 Ohmový reproduktor nie je možné pripojiť na zosilňovač, ktorý je stabilný len do 4 Ohmov! 4 Ohmový reproduktor je možné bez problémov použiť na zosilňovač, ktorý je stabilný do 2 Ohmov. Najbežnejšia impedancia reproduktorov je dnes 3 - 4 Ohm.
3 Ω
Frekvenčný rozsahSchopnosť reproduktorov zahrať signál od najnižšieho kmitočtu po najvyššie, resp. schopnosť reproduktora verne reprodukovať zvuk v konkrétnom frekvenčnom pásme.
Odborne:
V oblasti kmitočtov od 40 až po 16 000 Hz sa vyskytuje prevažná väčšina základných i alikvotných (harmonických) tónov všetkých hudobných nástrojov. Nás zaujíma, aký je priebeh vyžiareného akustického tlaku v tomto rozsahu frekvencií pri napájaní reproduktorové sústavy konštantným príkonom. Tomuto priebehu hovoríme frekvenčná charakteristika, ktorá nám udáva úroveň vyžiareného akustického tlaku v decibeloch (dB) v závislosti od frekvencie. Najvýstižnejšie možno vyjadriť frekvenčnú charakteristiku reproduktora alebo reproduktorové sústavy grafom.
Väčšinou ale je frekvenčná charakteristika udávaná uvedením maximálnej tolerancie akustického tlaku v danom frekvenčnom rozsahu, napr. 50 až 15 000 Hz - + 6 dB. Keďže je frekvenčná charakteristika reproduktorov aj sústav všeobecne značne nerovnomerná, neudávajú niektorí výrobcovia z preztižních dôvodov vo svojich kalalozích ani túto maximálnu toleranciu akustického tlaku v decibeloch. Takto ochudobnený údaj je bohužiaľ bezcenný. Čo je platné, že výrobca ponúka reproduktorovú sústavu s kmitočtovým rozsahom 30 až 20 000 Hz, ak sa obáva uviesť maximálne nerovnomernosť akustického tlaku v tomto rozsahu, pretože môže mať toleranciu napr. + - 20 dB.
Nerovnomernost čiže zvlnenie frekvenčného priebehu u dobrých reproduktoprových sústav pre kvalitný prednes hudby nemá prekročiť v pásme 80 až 12 000 Hz + - 3 dB a v pásme 40 až 16 000 Hz + - 6 dB. Väčšia nerovnomernosť už ochudobňuje alebo zdôrazňuje určité tónové oblasti, čo môže spôsobiť počuteľné alebo aj rušivé skreslenie. Mení sa tiež podiel medzi základnými tónmi a vyššími harmonickými, tým sa mení farba zvuku a jednotlivé hudobné nástroje aj celý hudobný obraz znie neprirodzene.
75 - 20.000 Hz
Priemer stredobasu alebo koaxiálneho reproduktoraPriemer reproduktora uvádzame ako priemer celého reproduktoru, nie vrátane uchytenia, kedy u menších reproduktorov (87, 100, 130 mm) vyčnievajú ešte naviac úchytky. Niektoré reproduktory sú oválne a tam sa uvádza rozmer v palcoch, vždy najkratšiu strana k najdlhšej strane. Jeden palca je cca. 2,5 cm. 4 x 6"
Materiál membrány stredobasu alebo koaxiálneho reproduktoraMateriál, ktorý bol použitý u membrány reproduktora. Nebojte sa papiera, má napodiv veľmi prirodzený a kvalitný zvuk a vďaka povrchovej úprave vydržia bezproblémov aj vlhkosť. Polypropylen
Frekvenčná výhybka súčasťou Frekvenčná výhybka je dôležitou súčasťou defacto všetkých reproduktorov. Výhybka zvyčajne obsahuje rôzne hodnoty odporov, veľkosti cievok a typy kondenzátorov, ktoré celkom zásadne upravujú zvuk. Na čo výhybky slúžia popisujeme nižšie.
Komponentné reproduktory:
Súčasťou každého kvalitné komponentného reprosystému je výhybka. Jej úlohou je zabezpečiť rozdelenie frekvencií, ktoré zosilňovač produkuje v celom akustickom spektre kmitočtov tak, aby každý z reproduktorov dostal len tú časť pásma, ktorú môže optimálne zahrať z hľadiska účinnosti a minimálneho skreslenia.
Koaxiálne reproduktory:
U koaxiálnych reproduktorov býva z väčšiny prípadov jednoduchá výhybka (6dB / okt.) Tvorená kondenzátorom u výškového reproduktora.
Ano (kondenzátor)
Krycej mriežky súčasťou baleniaOriginálne krycej mriežky v balení reproduktorov. Ne
Cena zaAk je uvedená cena za pár tak súčasťou balenia býva vždy všetko po 2 kusoch, napr. 2x stredobas, 2x výškový reproduktor a 2x frekvenčný výhybka. Pár

Hodnotenie

Celkové hodnotenie
100 %
1 zákazník hodnotil
Ohodnoťte produkt:
Spýtajte sa nás
Vaše údaje použijeme len pre zaslanie odpovede.