Môj účet

Rozšírenie ponuky značky Focal

Podrobné predstavenie noviniek značky Focal

Značka Focal patrí od začiatku nášho podnikania k tým najuctievanejším, aj keď je niekedy problém s dostupnosťou tovaru. Výhradný zástupca značky v Českej a Slovenskej republike je poľská firma Horn, ktorá zaisťuje všetky dodávky tovaru a cenotvorbu. Na začiatku februára sme dostali nový cenník a postupne sme tak staré produkty nahradili novými. Aby to malo "hlavu a pätu", celý modelový rad tejto značky si tu prejdeme od základných radov až po "bájnu" radu Focal Utopia. Predstavíme vám tiež novinky pre BMW alebo Harley Davidson.

OEM reproduktory pre BMW Focal Inside

Od základu "prekopaná" séria reproduktorov určených do vozidiel BMW ako Plug & Play riešenie. Focal sám kladie veľký dôraz na systém modelov vozidiel a vytvoril tak svoju webovú stránku, kde môžete nájsť príslušný model vozidla a k nemu vhodné reproduktory Focal, stačí navštíviť web https://www.focal-inside.com/bmw/en/ a vedieť anglicky alebo francúzsky. V našej ponuke môžete od dnešného dňa zakúpiť tieto nové modely reproduktorov Focal pre BMW, ktoré sa ponúkajú v komponentnom aj koaxiálnom prevedení. Neprehliadnite aj nové OEM subwoofery pre BMW Focal ISUB, ktoré sa ponúkajú konečne v dvoj a štvorohmovej verzii.

Základný rad Focal Auditor

Táto séria obsahuje 5 koaxiálnych systémov, 2 komponentné systémy v rozmere 165 a 130 mm a 2 subwoofery. Rad Focal Auditor obsahuje plnú DNA značky z hľadiska technológií a zvuku, to všetko za rozumnú cenu. Reproduktorové súpravy integrujú inverzný kupolový výškový reproduktor Focal - jedna z výnimočných inovácií, ktorá ponúka vynikajúce priestorové usporiadanie zvuku a širokú zvukovú scénu. Objavte nové hudobné pocity pomocou radu Auditor v niekoľkých možných konfiguráciách. Rad Auditor hľadajte pod označením Focal RCX, RSE a RSB.

Špecifický rad Focal Universal

Užite si bohatý zvuk tohto radu bez zmeny estetiky interiéru auta. Počas vývoja sa osobitná pozornosť venovala dizajnu a rozmerom reproduktorov. Účelom bolo dosiahnutie výsledku, aby bola zaistená optimálna kompatibilita s rôznymi vozidlami, ako len je to možné. Dosiahol pôsobivo kompaktnej veľkosti znížením hĺbky koša, a vďaka možnosti rýchleho upevnenia sú Universal sady skvelé pre rýchlu montáž. Universal reproduktory sú vybavené polyglassovou membránou ponúkajúce prirodzený zvuk. Nesú označenie ICU, ISU a TWU.

Predtým základný rad Focal Access

Focal Access bola dlhé roky základným radom u Focal, dnes je tretia odspodu. Tento rad ponúka u všetkých produktov zážitok zvuku Focal. So zavedeným štýlu a technickou kvalitou sa tento rad stáva zážitkom pri počúvaní vašej obľúbenej hudby v aute. Výkon a schopnosť zabasovať sú na vysokej úrovni. Reproduktory Focal Access majú membránu z laminátu, ktorá je pevná a impregnovaná polyuretánovým nástrekom. Laminát je tkaný pod uhlom 90°. To všetko má za následok špičkový akustický prednes a stabilitu za akýchkoľvek podmienok. Rad Access obsahuje ako koaxiálne, tak komponentné reproduktory a subwoofer. Focal Access je viac než len meno série, je to svetový príbeh. Označenie majú AS, AC a A4.

Legenda Focal Polyglass

Tento rad je možno rovnako tak známy, ako celá značka Focal. Polyglass je už cez 30 rokov na trhu. Za tú dobu jeho existencia nikdy neskončila a neustále sa inovuje. Vývojári značky úspešne po túto dobu uvádzali na trh 2pásmové komponentné reproduktory a následne aj koaxiálne reproduktory, ktoré dokonale kombinujú výkon, výdrž a kompaktnosť. Subwoofery radu Polyglass je možné inštalovať ako do otvorených boxov, tak do uzavretých. Membrána Polyglass sa tak stala slávnou a veľmi úspešnou. Zahŕňa použitie jemného skla (mikroguličky) aplikované na celulózovú buničinu (papier) - proces, ktorý kombinuje ľahký papier s tuhosťou skla. Spoločne všetky produkty tohto radu sú starostlivo kombinované tak, aby spĺňali nároky na veľkolepý zvuk bez neprirodzeného zafarbenia. Hľadajte označenie Focal P.

Novinka Focal Flax Evo

V posledných rokoch došlo k mnohým inováciám v oblasti materiálov. Kombináciou tradičných prírodných materiálov s modernými kompozitmi vznikol úplne nový žáner hybridných materiálov. Focal "sendvičový" technológia Flax Evo s Focal "K2" a "W" membránou ponúkajú optimálnu kombináciu tuhosti / ľahkosti / odpruženia. Použitie ekotextílie v kombinácii s kompozitom poskytuje inovatívne riešenia pre sendvičovú štruktúru. Uplatňuje sa veľmi kvalitné ľanové vlákno (francúzske), ktoré je považované za najlepšie na svete, ktoré sa umiestní medzi dve vrstvy sklenených vlákien. Ľanová membrána je charakteristická svojim veľmi prirodzeným zvukom bez sfarbenia, bohatú reprodukciu v strednom pásme a jasnými basovými ťahmi. Táto technológia sa do áut dostala z domáceho radu značky Focal JM-Lab. Rad Focal Flax Evo (ručne sa vyrába v dielňach vo Francúzsku) obsahuje systémy 2 a 3cestné koaxiálne reproduktory a subwoofery. Označenie tohto radu začína písmenom P, ako Performance. Pre ortodoxných fanúšikov tejto značky máme (ako jediní v ČR a SR!) Skladom aj limitovanú edíciu reproduktorov Focal 40th Anniversary.

Žltá Focal K2 Power

Nielen vďaka svojej výraznej žltej farbe sa rad K2 Power stal objektom životného štýlu po celom svete. Chcete zažiť pulzujúcu silu a presnosť? Hľadajte K2 Power! Sendvičová membrána Polykevlar K2 Power kombinuje tri kľúčové vlastnosti: tuhosť, ľahkosť a vláčnosť. Focal u tejto membrány zaručuje vďaka svojim technológiám zamedzenie nežiadúcich rezonancií na zabezpečenie čistého a neutrálneho stredného rozsahu s veľmi nízkym harmonickým skreslením. Odvetrávanie hlasovej cievky udržuje teplotu cievky na nízkej úrovni, čo umožňuje stabilitu aj pri dlhšom hraní pri vysokom výkone. Za pozornosť tiež stojí výškový reproduktor vyrobený vo Francúzsku s unikátnym "M" profilom kaloty. Stredne vláknitý invertovaný kupolovitý výškový reproduktor v dokonalom dizajne. Tento úplne exkluzívny "M" obrátený profil výškového reproduktora bol špeciálne navrhnutý pre zvýšenie presnosti vo veľmi vysokých frekvenciách. Motor inšpirovaný push-pull technológiou IAL tlmí akustiku rezonancie na zadnej strane membrány a rozširuje dolný koniec frekvenčnej odozvy vo veľmi kompaktnom rozmere. Označenie radu je Focal ES.

Focal Utopia M, ten pravý high-end

Po celé roky bol rad Utopia symbolom dokonalosti pre všetkých milovníkov hudby a áut, a stal sa tak vďaka svojej jedinečnej techlologii meradlom toho najlepšieho. Vďaka bohatej histórii a silnej DNA si vo Focal kladú obrovskú výzvu: vytvoriť nový benchmark - špičkové meniče na trhu. A tak sa zrodila Utopia M, ktorá využíva najnovšie patentované technológie Focal. Utopia M je inovatívny "à la carte" koncept, ktorý vám umožní vytvoriť si vlastný zákazkový systém v závislosti na vašom vozidle, kde jediným limitom je kreativita inštalačného technika. Pri navrhovaní jedinečného dizajnu kombináciou tradícií a inovácií, čerpali návrhári z kódov a bohatstva francúzskej architektúry. Táto práca bola možná vďaka vývoju patentovaného "M" profilu a "W" sendvičovej membrány. Berýlium výškový menič tiež čerpá z výhod týchto inovácií a zahŕňa kombinovanú obrátenú kalotu v tvare písmena "M", ktorá poskytuje pozoruhodnú úroveň detailov. Utopia M legenda pokračuje...

Zosilňovače, príslušenstvo a časovo limitovaná zľava -25%

Focal má vo svojej ponuke aj rad zosilňovačov a aktívnych subwooferov. Po novom ponúka aj miniatúrne zosilňovač s DSP procesorom Focal Fit 9.660, ktorý je možné do vozidiel napojiť Plug & Play vďaka množstvu nových redukcií na rôzne typy vozidiel. Veľmi zaujímavou novinkou sú reproduktory pre Harley-Davidson Focal HDA a HDK. Všetok sortiment značky Focal môžete jednoducho nájsť pod týmto odkazom. S aktualizáciou značky Focal sme sa tiež rozhodli urobiť časovo limitovanú akciu na túto značku, ktorú si tak teraz môžete zaobstarať s výraznou zľavou 25%. Akcia platí do odvolania.

Autor: Ing. Karel Šudák
Kopírovanie fotografií alebo textu je zakázané! Všetky práva vyhradené.

Súvisiace produkty

Focal PS 165 FXE Doprava zadarmoReproduktory Focal FLAX EVO PS 165 FXERýchly náhľadkomponentné reproduktory, Ø 165 mm, 80 W RMS, 4 Ω, 90,5 dB (2,83V/1m), montážna hĺbka 77 mm403,75 EURSkladomFocal PS 165 F3E Doprava zadarmoReproduktory Focal FLAX EVO PS 165 F3ERýchly náhľadkomponentné reproduktory, Ø 165 mm, 80 W RMS, 4 Ω, 90,5 dB (2,83 V/1m), montážna hĺbka 72,7 mm624,58 EURSkladomFocal PS 165 FSE Doprava zadarmoReproduktory Focal FLAX EVO PS 165 FSERýchly náhľadkomponentné reproduktory, Ø 165 mm, 60 W RMS, 4 Ω, 91,5 dB (2,83 V/1m), montážna hĺbka 54,5 mm362,08 EURSkladomFocal PS 165 FE Doprava zadarmoReproduktory Focal FLAX EVO PS 165 FERýchly náhľadkomponentné reproduktory, Ø 165 mm, 70 W RMS, 4 Ω, 91,5 dB (2,83 V/1m), montážna hĺbka 72,7 mm332,92 EURSkladomFocal ICC BMW 100 Doprava zadarmoReproduktor pre BMW Focal ICC BMW 100Rýchly náhľadstredový reproduktor, Ø 100 mm, 40 W RMS, 4 Ω, 89,5 dB (2,83V/1m), montážna hĺbka 39 mm, reproduktor pre BMW103,75 EURSkladomFocal IC BMW 100 Doprava zadarmoReproduktory pre BMW Focal IC BMW 100Rýchly náhľadkoaxiálne reproduktory, Ø 100 mm, 40 W RMS, 4 Ω, 89,5 dB (2,83 V/1m), montážna hĺbka 41 mm, reproduktory pre BMW166,25 EURSkladomFocal IC BMW 100L Doprava zadarmoReproduktory pre BMW Focal IC BMW 100LRýchly náhľad (2 hodnotenia)koaxiálne reproduktory, Ø 100 mm, 40 W RMS, 4 Ω, 89,5 dB (2,83 V/1m), montážna hĺbka 36 mm, reproduktory pre BMW166,25 EURSkladomFocal IS BMW 100 Doprava zadarmoReproduktor pre BMW Focal IS BMW 100Rýchly náhľadkomponentné reproduktory, Ø 100 mm, 40 W RMS, 4 Ω, 89,5 dB (2,83 V/1m), montážna hĺbka 41 mm262,08 EURSkladomFocal IS BMW 100L Doprava zadarmoReproduktor pre BMW Focal IS BMW 100LRýchly náhľadkomponentné reproduktory, Ø 100 mm, 40 W RMS, 4 Ω, 89,5 dB (2,83V/1m), montážna hĺbka 36 mm262,08 EURSkladomFocal ISUB BMW 2 Doprava zadarmoSubwoofer pre BMW Focal ISUB BMW 2Rýchly náhľadsubwoofer, Ø 10", 90 W RMS, 83 dB (SPL 2,83V/1m), 2 Ω207,92 EURSkladomFocal ISUB BMW 4 Doprava zadarmoSubwoofer pre BMW Focal ISUB BMW 4Rýchly náhľadsubwoofer, Ø 10", 90 W RMS, 83 dB (SPL 2,83V/1m), 4 Ω207,92 EURSkladomFocal 40th Anniversary Doprava zadarmoLimitovaná edícia Focal 40th AnniversaryPosledné kusyRýchly náhľadlimitovaná edícia reproduktorov, subwoofera, zosilňovača a DSP procesoru Focal2.916,25 EURSkladomFocal 165 W-XP Passive Doprava zadarmoReproduktory Focal 165 W-XP PassiveRýchly náhľadkomponentné reproduktory, Ø 165 mm, 100 W RMS, 2 Ω, 93 dB (2,83 V/1m), montážna hĺbka 74 mm1.707,92 EURSkladomFocal Utopia 8WM Doprava zadarmoSubwoofer Focal Utopia 8WMRýchly náhľadsubwoofer, Ø 8", 100 W RMS, 91,8 dB (SPL 2,83V/1m), 4 Ω916,25 EUR1 až 4 týždneFocal ES 165 KX3 Doprava zadarmoReproduktory Focal ES 165 KX3Posledné kusyRýchly náhľadkomponentné reproduktory, Ø 165 mm, 120 W RMS, 4 Ω, 93 dB (2,83 V/1m), montážna hĺbka 79 mm1.249,58 EURSkladomFocal ES 165 KX2 Doprava zadarmoReproduktory Focal ES 165 KX2Rýchly náhľad (1 hodnotenie)komponentné reproduktory, Ø 165 mm, 120 W RMS, 2 Ω, 92,5 dB (2,83V/1m), montážna hĺbka 77 mm770,42 EURSkladomFocal Impulse 4.320 Doprava zadarmoMicro zosilňovač Focal Impulse 4.320Rýchly náhľad (3 hodnotenia)4kanálový zosilňovač, 4 x 55 / 2 x 160 na 4 Ω / 4 x 80 W RMS na 2 Ω, trieda D, vysokoúrovňový vstup291,25 EURSkladomFocal RCX 690Reproduktory Focal RCX 690Rýchly náhľadkoaxiálne reproduktory, 6 x 9", 80 W RMS, 4 Ω, 92 dB (2,83V/1m), montážna hĺbka 78 mm99,58 EURSkladomFocal SUB10WM Doprava zadarmoSubwoofer Focal Utopia M SUB10WMRýchly náhľad (1 hodnotenie)subwoofer, Ø 10", 400 W RMS, 87,5 dB (SPL 2,83V/1m), 4 + 4 Ω1.041,25 EURSkladomFocal 6WM Doprava zadarmoSubwoofery Focal Utopia 6WMRýchly náhľad2x subwoofer, Ø 6,5", 100 W RMS, 91,5 dB (SPL 2,83 V/1m), 4 Ω, (2 kusy v balení)1.249,58 EUR1 až 4 týždneFocal 3.5WM Doprava zadarmoStredový reproduktor Focal Utopia M 3.5WMRýchly náhľadstredový reproduktor, Ø 89 mm, 50 W RMS, 4 Ω, 88 dB (2,83 V/1m), montážna hĺbka 31 mm416,25 EUR1 až 4 týždneFocal Utopia TBM Doprava zadarmoVýškové reproduktory Focal Utopia TBMRýchly náhľadvýškové reproduktory, Ø kaloty 25 mm, 20 W RMS, 95 dB (2,83 V/1m), 4 Ω1.353,75 EURSkladomFocal PSB-200 Doprava zadarmoSubwoofer v boxe Focal PSB 200Rýchly náhľadsubwoofer v boxe, 8" (200 mm), 150 W RMS, 83 dB (SPL 2,83 V/1m), 4 Ω228,75 EURSkladom