Môj účet

Prichádza nový rad zosilňovačov Audison SR

Na trh vstupuje inovovaný rad zosilňovačov Audison SR

Na začiatku novembra sme osobne navštívili ústredie v Potenza Picena, kde sa zosilňovače Audison vyvíjajú a tiež neďaleko vyrábajú. Áno, zosilňovače Audison sa aj dnes vyrábajú tradične v Taliansko, nie v Číne. Mali sme možnosť sa pozrieť na celý proces výroby, vrátane dôkladnej výstupnej kontroly a registrácie produktu do databázy. Pri tej príležitosti nám boli predstavené vtedy ešte prototopy zosilňovačov Audison SR. Sme pyšní na to, že vám môžeme predstaviť inovovaný rad SR, ktorá bola prvýkrát predstavená už v roku 1988. Ich dizajn, funkcie a celkové poňatie nás prekvapilo a radi by sme vám ich touto cestou predstavili. Zosilňovače Audison SR sú na trhu viac ako 30 rokov a za tú dobu sa spoločnosti Elettromedia podarilo tento základný rad inovovať niekoľkokrát. Teraz vstupuje do predaja ich najnovšia verzia pre modelový rok 2020, ktorá sa vyvíjala veľmi dlho - na našom sklade bude v januári 2020. Ich inžinieri si dali naozaj záležať na tom, aby ich zosilňovače boli technologicky v danej triede najlepšie na svete!

Zesilovač Audison SR 1.500

Vysoký výkon, kompaktná veľkosť a moderný dizajn

Nové zosilňovače Audison SR majú najvyšší výkon v ich histórii, ale sú tiež najmenšie v histórii radu SR, a to vďaka unikátnej technológii Audison d_class resp. "Audison ADT". Dizajnový tím Audison so sídlom v Potenza Picena strávil dlhý čas plánovaním a zdokonaľovaním prichádzajúceho radu SR. U zosilňovačov Audison SR sú naplno využité funkcie a technológie, ktoré sú dnes k dispozícii. Po početných posluchových testoch pri zatvorených očiach na veľkej vzorke profesionálov a nadšencov sa výskumný a vývojový tím rozhodol vyvinúť novú technológiu triedy D nazvanú ADT (technológia Audison D-Class Technology) pre celý rad Audison SR, čo umožnilo výrazne zmenšiť veľkosť zosilňovačov a naopak navýšiť výkon. Pokiaľ ide o samotný dizajn elektroniky, vývojové centrum Audison sa postaralo o sebemenší estetický a funkčný detail a navrhlo kompaktný zosilňovač, ktorý je vyrobený z extrudovaného hliníka so zaoblenými rohmi, ktoré uľahčujú montáž zosilňovača aj v tesných priestoroch. Vďaka veľkorysým chladičom na oboch krátkych stranách zosilňovačov nie sú interné chladiace ventilátory potrebné, tie často spôsobujú hluk a hromadenie prachu.

Zesilovač Audison SR 5.600

Pohodlné ovládanie zosilňovača na hornej časti, USS systém

Tradičné pozitívum zosilňovačov SR je ich všestrannosť. Na všetkých modeloch ponúka úplnú sekciu filtrov a nastavení, ktoré sú vhodné pre akýkoľvek typ konfigurácie audio systému. Ovládacie prvky, ktoré sú chránené saténovým hliníkovým panelom (uchytenie na 2 skrutky), sú umiestnené na hornom paneli zosilňovača tak, aby boli ľahko prístupné zhora aj po inštalácii. Ak systém obsahuje bit procesor Audison, možno filtračnú sekciu úplne vylúčiť a nie je nutné ju potom používať. Vďaka použitiu technológie Audison USS (Universal Speakers Simulator) do vstupov na vysokej úrovne možno zosilňovač Audison SR tiež ľubovoľne pripojiť k originálnym autorádiám, ktoré majú funkciu "detekcie zaťaženia reproduktora", ktorá monitoruje prítomnosť nízkoimpedančného zaťaženia. Týmto sa výstupy aktivujú.

Neobmedzené možnosti pripojenia a ukážka modelov

Všetky modely zosilňovačov Audison SR sú vybavené HI-INPUT vstupmi na pripojenie k výstupu reproduktorov OEM jednotiek a LOW-INPUT (klasické RCA) pre štandardné pripojenie. Pri použití vstupu HI-INPUT možno aktivovať funkciu ART (Automatic Remote Turn-On / Off) pre ovládanie spínania zosilňovačov pomocou tlačidla pre zapnutie hlavnej jednotky. Okrem toho je k dispozícii vzdialená zásuvka IN / OUT, ktorá umožňuje ovládanie viacerých zosilňovačov v prípade potreby. Nový rad Audison SR sa skladá zo 4 zosilňovačov:

  • monoblok Audison SR 1.500 - 1 x 1000 W RMS na 1 Ω
  • základný 4kanálový Audison SR 4.300 - 4 x 85 / 2 x 260 W RMS na 4 Ω / 4 x 130 W RMS na 2 Ω
  • výkonný 4kanálový Audison SR 4.500 - 4 x 130 / 2 x 480 W RMS na 4 Ω / 4 x 220 W RMS na 2 Ω
  • 5kanál Audison SR 5.600 - 4 x 75 + 1 x 330 W RMS na 4 Ω / 4 x 115 + 1 x 550 W RMS na 2 Ω

V súvislosti s príchodom nového radu zaraďujeme staré modely do totálneho výpredaja, obmedzený počet kusov zosilňovačov (naskladnenie v decembri). Ak si mienite urobiť radosť kvalitným značkovým zosilňovačom do auta, máte jedinečnú príležitosť si ho zaobstarať za veľmi výhodných podmienok - so zľavami až 58%!

Autor: Ing. Karel Šudák
Kopírovanie fotografií alebo textu je zakázané! Všetky práva vyhradené.

Podobné články

Ahifi dovozcom značky Connection by Audison
Luxusný montážny materiál a káble od Connection opäť v našej ponuke. Sme po novom výhradným dovozcom do ČR a SR.
Celý článok
Sme výhradný dovozcovia značky Hertz pre ČR a SR
Máme dôvod na oslavu! Stali sme sa výhradným distribútorom značky Hertz. Hertz je v ČR dlhé roky veľmi populárnou značkou. Po novom veľa noviniek a razantné zníženie cien.
Celý článok
Hi-endové ozvučenie Morel po rokoch opäť v ČR a SR
Tento rok je pre nás v znamení nových značiek. S veľkou radosťou oznamujeme, že sme sa stali výhradným dovozcom značky Morel pre ČR a SR.
Celý článok
Oslavujeme, stali sme sa dovozcami značky AUDISON
Rok 2019 je pre Ahifi v znamení nových značiek. Ďalšia značka, ktorú priamo dovážame z Talianska je AUDISON. Pozri sa ako Audison auto vojde rovno do Kolosea!
Celý článok