Môj účet

Odhlučnenie a potom skvelý zvuk

Stále väčšie percento ľudí trávi viac času v aute. Je tak logické, že si chcú urobiť prostredie vozidla čo najpríjemnejšie. Nejde len o pohodlné sedačky a príjemnú vôňu z osviežovača vzduchu, ale veľa ľudí si chce v aute dopriať aj parádny zvuk. Väčšinou nestačí zaobstarať si poriadné reproduktory, subwoofer alebo zosilňovač, je potreba auto odhlučniť. Významne tak znížite hluk a vibrácie. Tlmenie a odhlučnenie možno rozdeliť do niekoľkých častí:
  • tlmenie dverí
  • tlmenie kufra a podlahy
  • odhlučnenie motora
  • tlmenie kapoty a stropu

Pre odhlučnenie sú používané rôzne tlmiace materiály. Veľmi dobré skúsenosti máme s butylom s hliníkovou fóliou, penovými materiálmi a špeciálnym akustickým molitanom. Špičkové tlmiace materiály používame od nemeckej značky Gladen. Pretože sa v tomto odbore považujeme za profesionálov, ponúkame nielen najrôznejšie typy tlmiacich materiálov, ale tiež vykonávame montáže spojené s odhlučnením vozidiel. V prípade, že si tlmiace materiály nakúpite u nás, auto vám odhlučníme za zvýhodnenú cenu.

Viac o odhlučnení vozidiel a kúpe špeciálneho poukazu na odhlučnenie sa dozviete v sobotu 25. októbra 2014 v 8:45 hodín na TV Prima. Do našej montážnej dielne prišli natáčať pracovníci z TV Prima, a uvidíte nás tak v najobľúbenejšej českej automobilovej relácii Autosalón, Autosalón Extra. Veľa zaujímavých informácií sa tiež dočítate v našom článku "Ako vybrať a použiť tlmenie / odhlučnenie". Pri tejto príležitosti sme pre vás zlacnili do konca mesiaca novembra 2014 tie najúčinnejšie a najpredávanejšie tlmiace materiály.

Autor: Ing. Karel Šudák
Kopírovanie fotografií alebo textu je zakázané! Všetky práva vyhradené.