Môj účet

Čo použiť na montáž reproduktorov v Škoda Octavia 1

Na výmenu predných reproduktorov v Škoda Octavia 1 použite

  • MDF podložky pre predné dvere - tu je nutná malá úprava za stredobasem, kde sa ohne alebo ustrihne plech, ktorý zavadzia magnetu. Ohne sa cca. 1/3 rohu držiaku, nemá vplyv na funkčnosť! Ak demontujete spodný plastový držiak dvernej výplne, je treba ho pred opätovným nasadením jemne obrúsiť v prostrednom mieste. MDF podložky nie je nutné kupovať od verzie facelift (00->), ale ich kúpu odporúčame. Stredobas v MDF podložke pevnejšie drží
  • Adaptéry na pripojenie reproduktorov (nutné skontrolovať polaritu reproduktorov!)
  • Fast-On konektory Gladen Z-T-S 2,5mm na pripojenie kabeláže na nový stredobas
Predné reproduktory v Škoda Octavia 1 majú rozmer 165 mm, jedná se o 2-pásmové komponentné reproduktory. Náš Tip na nové predné reproduktory pre Škoda Octavia 1 sú nemecké reproduktory Gladen Alpha 165 alebo lacnejšia alternatíva Mac Audio APM Fire 2.16. Nové výškové reproduktory je treba správne uchytiť, uchytenie sa robí napr. pomocou tavnej pištole a upraviť i uchytenie, ustrihnúť resp. obrúsiť pôvodný vnútorný úchyt pre výškač. Káble môžete ponechať originálne z výroby, skontrolujte ale či nie sú niekde poškodené. Aby ste si hudbu v aute užili naozaj naplno, odporúčame tlmenie dverí. Na kvalitné vytlmenie 1 dverí použite 3, ideálne 4 pláty tlmenia Profidamp Alubutyl 18 V2 a 1 plát akustického tlmenia Gladen Aero Wave, ktorý rozstrihnete na 1/4 alebo ideálne na 1/2 a nalepíte ako druhú vrstvu priamo za stredobas. Aby sme vám výber čo najviac uľahčili, vymysleli sme pre vás sety reproduktorov do Škoda Octavia 1. Nájdete tu viacero možností nami vyskúšaných a často montovaných reproduktorov v rôznych cenových kategóriách. V cene setov sú zahrnuté nutné redukcie na montáž reproduktorov.

Vytlumení předních dveří Škoda Octavia 1

Rôzne rozmery zadných reproduktorov v Škoda Octavia 1

    Veľkosť zadných reproduktorov vedľa plata v Škode Octavia 1 je 4 x 6" vo verzii combi a 13 cm vo verzii sedan. Krúžky na montáž tu potrebné nie sú a v prípade, že z výroby zadné reproduktory nie sú namontované, inštalujte 9 metrov reprokábla, napr. Sinus Live L-CCA-1,5, 4x PIN do ISO kocky (254082) a sadu Fast-On konektorov Gladen Z-T-S 2,5 mm. Na káblové prepojenie použite adaptéry ZRS-AG-2. Náš Tip na nové reproduktory v rozmere 4 x 6" sú Crunch DSX462 a v 13 cm prevedení reproduktory Mac Audio Mac Mobil Street 13.2.

    Odborná montážna dielňa

    Myslíte si, že montáž nezvládnete alebo nemáte priestor na montáž nových reproduktorov do Škoda Octavia 1? Využite možnosť odbornej montáže v našej montážnej dielni v Brne a dohodnite si termín na montáž reproduktorov. Montáž môžete objednať telefonicky na 602 547648,  e-mailom na  montaze@ahifi.cz alebo osobne v predajni v Brne.
    Autor: Alžběta Mareková
    Kopírovanie fotografií alebo textu je zakázané! Všetky práva vyhradené.