Môj účet

Čo použiť na montáž reproduktorov v Škoda Fabia 1

Na výmenu predných reproduktorov v Škoda Fabia 1 použite

  • Vysoké MDF podložky pre predné dvere - jedná sa o vyššie MDF podložky, kde je výhodou možnosť zakúpiť reproduktory s montážnou hĺbkou 59 mm. Tieto MDF krúžky odporúčame len skúsenejším montážnikom, keďže je nutné upravovať dvernú výplň z vnútornej časti, je treba urezať a obrúsiť plastové časti). Tieto MDF podložky nie je možné inštalovať v prípade mechanického sťahovania okien. Štandardné MDF podložky pre predné dvere - pri týchto podložkách nie je problém s montážou, nič sa neupravuje, tu sa vojdú reproduktory s montážnou hĺbkou max. do 54 mm. Je možné použiť pri mechanickom sťahovaní okien
  • Adaptéry na pripojenie reproduktorov (nutné skontrolovať pred zapojením polaritu!)
  • Fast-On konektory Gladen Z-T-S 2,5mm na pripojenie káblov na stredobas
Predné reproduktory v Škoda Fabia 1 majú rozmer 165 mm. Naše odporúčanie pre výmenu sú cenovo dostupné reproduktory Mac Audio APM Fire 2.16 alebo drahšie a kvalitnejšie Gladen M 165 Slim. Nové výškové reproduktory je treba správne uchytiť, odporúčame uchytenie pomocou tavnej pištole. Niekedy je nutné pôvodné uchytenie upraviť - vystrihať. Prívodné káble môžete ponechať originálne z výroby, ak sú neporušené. Aby ste si hudbu v aute užili naozaj naplno, odporúčame tlmenie dverí. Na kvalitné vytlmenie 1 dverí použite 3, ideálne 4 pláty tlmenia Profidamp Alubutyl 18 V2 a 1 plát akustického tlmenia Gladen Aero Wave, ktorý rozstrihnete na 1/4 alebo ideálne na 1/2 a nalepíte ako druhou vrstvu priamo za stredobas. Aby sme vám výber čo najviac uľahčili, vymysleli sme pre vás sety reproduktorov do Škoda Fabia 1.

Vytlumení dveří Škoda Fabia 1

Rôzne rozmery zadných reproduktorov v Škoda Fabia 1

    Veľkosť zadných reproduktorov vedľa plata v Škoda Fabia 1 je 4 x 6" vo verzii combi, 10 cm v krátkej verzii a 13 cm vo verzii sedan. Krúžky na montáž tu nie sú potrebné a v prípade, že z výroby zadné reproduktory nie sú namontované, inštalujte 9 metrov reprokábla, napr. Sinus Live L-CCA-1,5, 4x PIN do ISO kocky (254082) a sadu Fast-On konektorov Gladen Z-T-S 2,5 mm. Na káblové prepojenie použite adaptéry ZRS-AG-2. Náš Tip na nové reproduktory v rozmere 4 x 6" sú Crunch DSX462, pri 10 cm potom Mac Audio APM Fire 10.2 a pri 13 cm prevedení reproduktory Mac Audio Mac Mobil Street 13.2.

    Odborná montážna dielňa

    Myslíte si, že montáž nezvládnete alebo nemáte kde nové reproduktory do Škoda Fabia 1 namontovať? Využite možnosť odbornej montáže v našej montážnej dielni v Brne a dohodnite si termín na montáž reproduktorov. Montáž môžete objednať telefonicky na 602 547648,  e-mailom na  montaze@ahifi.cz alebo osobne v predajni v Brne.
    Autor: Alžběta Mareková
    Kopírovanie fotografií alebo textu je zakázané! Všetky práva vyhradené.