Môj účet

Čo použiť na montáž reproduktorov v BMW radu 3 E46

Na výmenu predných reproduktorov v BMW radu 3 E46 použite (pri umiestnení reproduktorov na čalúnenie dverí):

Priemer pôvodných reproduktorov v BMW radu 3 E46, ktoré sú umiestnené na čalúnenie dverí z vnútornej strany je 165 mm, ide o 2pásmové komponentné reproduktory. Náš TIP na nové predné reproduktory pre BMW radu 3 E46 sú špičkové nemecké reproduktory Gladen M 165 V2, alebo lacnejšie reproduktory nižšieho radu Gladen Alpha 165. Nové výškové reproduktory treba uchytiť, napr. pomocou tavnej pištole. S uchytením na pôvodné miesto je potrebné si chvíľu pohrať a plasty poupraviť tak, aby nový "výškač" pekne "dosadol". Káble môžete ponechať pôvodné, ale musíte koniec kábla osadiť fast-on konektory pre reproduktor. Aby ste si hudbu v aute užili naozaj naplno, odporúčame tlmenie dverí. Na vytlmenie vrchného plechu jedných dverí za reproduktorom použite 2 až 3 pláty tlmenia Profidamp Alubutyl 2.0. Aby sme vám výber čo najviac uľahčili, vytvorili sme pre vás sety reproduktorov do BMW radu 3 E46. Nájdete tu viac variantov nami otestovaných a často montovaných reproduktorov v niekoľkých možných cenových kategóriách.

Pri použítí OEM stredobasových reproduktorov alebo setu s výškovými reproduktormi nie je potreba plastové podložky.

Na výmenu predných reproduktorov v BMW radu 3 E46 použite (pri umiestnení reproduktorov na vnútorný plech dverí):

Pri umiestnení reproduktorov na vnútorný plech dverí odporúčame špičkové nemecké reproduktory Gladen M 165 V2 alebo lacnejšie reproduktory nižšieho radu Gladen Alpha 165. Nové výškové reproduktory sa uchytia ako v predchádzajúcom prípade. Pre správnu akustiku je potrebné vytvoriť prestup do dverí a priestor za reproduktorom vytlmiť. Prestup osadíme MDF podložkou. Potom už môžeme na túto podložku umiestniť reproduktor. Na vytlmenie jedných dverí použite 3 až 4 pláty tlmenia Profidamp Alubutyl 2.0 a 1 plát akustického gumomolitanu Gladen Aero Wave, ktorý si nastriháte na 1/4, alebo ešte lepšie na 1/2, a nalepíte ako druhú vrstvu priamo za stredobas.

Na výmenu zadných reproduktorov BMW radu 3 E46 použite:

Veľkosť (priemer) zadných reproduktorov v BMW radu 3 E46 je 165 mm a ide o 2pásmové koaxiálne reproduktory. Náš TIP na zadné reproduktory do BMW radu 3 E46 sú overené Gladen Alpha 165 coax alebo lacnejšie Mac Audio Mac Mobil Street 16.2.

Odborná montážna dielňa autohifi v Brne

Máte obavy, že montáž nezvládnete, alebo nemáte kde nové reproduktory do BMW radu 3 E46 namontovať? Využite možnosti odbornej montáže v našej montážnej dielni v Brne a dohodnite si termín na montáž reproduktorov. Montáž si môžete objednať telefonicky na čísle 602 547 648, na e-maile montaze@ahifi.cz alebo osobne na predajni v Brne.

Autor: Ing. Karel Šudák
Kopírovanie fotografií alebo textu je zakázané! Všetky práva vyhradené.