Môj účet

Balíček odhlučnenia Premium Light

Balíček odhlučnenia Premium zahŕňa odhlučnenie hlavných plôch vozidla, cez ktoré preniká hluk do interiéru. Konkrétne v rámci tohto balíka odhlučňujeme kapotu, predné podbehy, predné dvere, zadné dvere a batožinový priestor, vrátane zadných podbehov z vnútornej strany. Oproti základnému balíčku Standard odhlučňujeme navyše batožinový priestor, cez ktorý preniká do interiéru veľmi vysoké percento hluku. Ide o orientačný balík, rozsah samotného odhlučnenia aj zvolené materiály je možné individuálne prispôsobiť podľa vašich preferencií. Celková hmotnosť použitých tlmiacich materiálov v tomto balíčku je cca 24,1 Kg. Pre tento balíček používame výhradne špičkové materiály Comfortmat zamerané najmä na nízku hmotnosť pri zachovaní excelentnej účinnosti odhlučnenia. S balíčkom Premium Light získate výrazné zníženie hluku a zvukovú aj tepelnú izoláciu vozidla. Zákazníkom, pre ktorých je prioritné maximálna možná účinnosť odhlučnenia odporúčame klasický variant balíčka Premium, u ktorého v rámci daného rozsahu garantujeme bezkonkurenčné odhlučnenie vozidla na trhu.



1. Odhlučnenie predných a zadných dverí

Cez predné a zadné dvere preniká do interiéru vozidla veľké množstvo hluku a aj preto je odhlučňujeme celkom v 4 vrstvách. Najskôr aplikujeme na vonkajší plech dverí prémiový antivibračný materiál Comfortmat Dark D2, ktorý ho spevní a zamedzí vibráciám, ktoré v určitej frekvencii vnímame ako hluk. Žiadny iný antivibračný materiál na svete nedisponuje takým pomerom hmotnosti materiálu a jeho účinnosti. Jeho merná hmotnosť je len 2,4 kg / m² a pritom akustický stratový činiteľ (MLF) je na vysokej hodnote 0,35. Následne aplikujeme ako druhú vrstvu zvukovo aj tepelnoizolačný materiál Comfortmat Vision, ktorý okrem vysokej schopnosti protihlukovej izolácie disponuje extrémne nízkou hmotnosťou. Treťou vrstvou je taktiež antivibračný materiál Comfortmat Dark D2, ktorý zamedzí vibráciám vnútorného plechu dverí a akusticky ich uzavrie. Poslednou vrstvou odhlučnenia je špičkový materiál Comfortmat Soft Wave 15 zložený z polyuretánovej pamäťovej peny. Soft Wave je vďaka svojej tvarovej flexibilite a vysokej schopnosti pohltiť hluk ideálnym materiálom pre odhlučnenie plastov interiéru. Aplikujeme ho teda na plastové výplne dverí a tým zamedzíme prenikanie hluku aj nežiaducemu škrípaniu a rezonanciám.

Na jedny dvere použijeme nasledujúce tlmiace materiály:

  • 1. vrstva - 2 ks Comfortmat Dark D2 pre zamedzenie vibrácií a spevnenie vonkajšieho plechu dverí.
  • 2. vrstva - 2 ks Comfortmat Vision pre odhlučnenie a tepelnú izoláciu dverí.
  • 3. vrstva - 2 ks Comfortmat Dark D2 pre zamedzenie vibrácií a spevnenie vnútorného plechu dverí.
  • 4. vrstva - 1 ks Comfortmat Soft Wave o rozmere 1000 x 700 mm pre odhlučnenie plastových výplní a zamedzenie rezonancií.

2. Odhlučnenie batožinového priestoru vrátane zadných podbehov

Batožinový priestor má pre celkové odhlučnenie snáď najväčší prínos, preto nesmie chýbať v našom balíku Premium Light. Cez kufor a najmä zadné podbehy preniká do interiéru veľké množstvo hluku a to najmä pri vozidlách s odkladacím platom (pevným, alebo posuvným). Už tradične ako prvú vrstvu volíme na celý batožinový antivibračný materiál Comfortmat Dark D2 s hrúbkou 2,3 ​​mm, ktorý účinne zabráni vibráciám karosérie. Pre odhlučnenie batožinového priestoru v rámci balíka Premium Light využívame ultraľahký zvukovo izolačný materiál Comfortmat Vision, ktorý vyniká okrem vysokej schopnosti odhlučnenia aj veľmi nízkou hmotnosťou. V rámci batožinového priestoru rovnakým materiálom odhlučňujeme aj zadné podbehy.

Na celý batožinový priestor použijeme nasledujúce tlmiace materiály:
  • 1. vrstva - 18 ks Comfortmat Dark D2 pre zamedzenie vibrácií batožinového priestoru vrátane zadných podbehov.
  • 2. vrstva - 18 ks Comfortmat Vision pre odhlučnenie celého batožinového priestoru vrátane zadných podbehov.

3. Odhlučnenie predných podbehov

Odhlučnenie predných podbehov má veľký význam najmä v prípade, ak nedôjde k odhlučneniu podlahy vozidla. Aj preto sme odhlučnenie predných podbehov zahrnuli do nášho základného balíčka Premium Light. Cez predné podbehy preniká do interiéru nemalé percento hluku nielen od vozovky, ale najmä od predných kolies. Najprv aplikujeme antivibračný materiál Comfortmat Dark D2, na kovovú vnútornú časť podbehov, čím zamedzíme nežiaducim vibráciám. Na plastové podbehy aplikujeme ako prvú vrstvu totožný materiál, čím plastové podbehy spevníme a zamedzíme napríklad hluku od kamienkov. Druhú vrstvu tvorí opäť protihlukový materiál Comfortmat Vision. V prípade vozidiel, ktoré nemajú plastové podbehy (často japonské a kórejské vozy), aplikujeme Comfortmat Vision na kovovú časť podbehu.

Na oba predné podbehy použijeme nasledujúce tlmiace materiály:

4. Odhlučnenie kapoty

Odhlučnenie kapoty má pre celkové odhlučnenie vozidla skôr menší význam, napriek tomu je veľmi obľúbené a aj z toho dôvodu sme ho zahrnuli aj do nášho základného balíčka odhlučnenia. V prvej fáze spevníme kapotu antivibračným materiálom Comfortmat Dark D2 a zamedzíme tak vibráciám a rezonanciám. Keďže väčšina našich zákazníkov si želá zachovať originálny kryt kapoty, ako druhú vrstvu aplikujeme zvukovo aj tepelno izolačný materiál Comfortmat Vision práve na pôvodný kryt motora z vnútornej strany. Kapotu teda odhlučníme pri zachovaní pôvodného vzhľadu. V prípade absencie továrenského krytu zvolíme iný postup, na ktorom sa vopred dohodneme.

Na kapotu použijeme nasledujúce tlmiace materiály:

Balíček odhlučnenia Premium Light Plus

Hoci balíček odhlučnenia Premium Light poskytuje veľmi vysokú schopnosť odhlučnenia vozidla, napriek tomu sme schopní dosiahnuť ešte výraznejších výsledkov a preto sme pre náročnejších pripravili balíček odhlučnenia Premium Light Plus. Ten zahŕňa odhlučnenie rovnakých plôch, ale iba u batožinového priestoru volíme ešte účinnejší postup a kombináciu materiálov. Na celý batožinový priestor aplikujeme ako druhú vrstvu na antivibračný materiál už vyššie spomínaný materiál Comfortmat Vision, ktorým účinne odhlučníme batožinový priestor vrátane zadných podbehov. Na tie však aplikujeme ešte tretiu vrstvu v podobe špičkového membránového materiálu Comfortmat Blockator s veľmi vysokou úrovňou zvukovej izolácie (až -35 dB) v rozsahu od 50 do 3000 Hz. Laicky povedané ide o protihlukovú bariéru, ktorá neprepustí už takmer žiadny hluk a je ideálna práve pre odhlučnenie zadných podbehov, ktoré sú zaťažené veľmi vysokou úrovňou hluku. Všetky plochy vozidla teda odhlučňujeme u balíčku Premium Light Plus rovnakým spôsobom ako u balíčka Premium Light a zmeny sú len pri zadných podbehov. U balíčka Premium Light Plus počítajte so zvýšením hmotnosti materiálov o 4 Kg na celkových 28 Kg, čo je stále veľmi prijateľná hodnota.

Na celý batožinový priestor (okrem zadných podbehov) použijeme nasledujúce tlmiace materiály:

  • 1. vrstva - 13 ks Comfortmat Dark D2 pre zamedzenie vibrácií batožinového priestoru okrem zadných podbehov.
  • 2. vrstva - 13 ks Comfortmat Vision pre odhlučnenie batožinového priestoru okrem zadných podbehov.

Na vnútorné zadné podbehy zo strany kufra použijeme nasledujúce tlmiace materiály:

Koľko za balíček odhlučnenia Premium Light a Premium Light Plus zaplatíte?

Cena za materiál a prácu v rámci balíka Premium Light je 18 990 Kč vr. DPH a v prípade vylepšeného balíčku Premium Light Plus 19 990 Kč vr. DPH. Pre výpočet potrebného počtu kusov tlmiacich materiálov vychádzame z veľkosti auta nižšej strednej až strednej triedy (Škoda Octavia, VW Passat). Ak je veľkosť vozidla odlišná oproti strednej triede, mierne sa môže zmeniť aj finálna cena. V cene sú zahrnuté všetky čistiace prostriedky a prípravky potrebné pre aplikáciu tlmiacich materiálov. Objednať vozidlo na odhlučnenie je možné e-mailom: montaze@ahifi.cz, alebo telefonicky na čísle +420 607 38 38 38. Odhlučnenie vozidiel vykonávame v Brne a montáž zvládneme realizovať v rámci jedného dňa. Radi vám za výhodných podmienok zapožičiame po dobu montáže náhradné vozidlo VW Golf VII vo firemných farbách.

Prečo odhlučnenie práve od nás?

Odhlučnením sa zaoberáme od začiatku roku 2013, kedy sme ako prví zaviedli zvýhodnené balíčky odhlučnenia. Od tej doby sme dokázali odhlučniť už vyše 800 vozidiel. Vďaka tomu sme nazbierali veľké množstvo skúseností, ktoré uplatňujeme pri rozkladaní áut aj správnom zvolení a umiestnení tlmiacich materiálov. Pozrite sa na už hotové realizácie odhlučnenia vozidiel, ktoré vykonávajú naši traja skúsení montážni technici pristupujúci ku každému autu s maximálnu starostlivosťou a profesionalitou. Vozidlá odhlučňujeme výhradne špičkovými materiálmi spoločnosti Comfortmat, ktorá je svetovým lídrom v oblasti odhlučnenia vozidiel a ponúka bezkonkurenčnú účinnosť pri odhlučnení vozidla.

  • Máme za sebou 7 rokov skúseností a cez 800 odhlučnených vozidiel.
  • Používame len bezkonkurenčné materiály Comfortmat, s ktorými garantujeme najúčinnejšie odhlučnenie na trhu.
  • Môžete si vybrať, či je pre vás prioritou maximálne možné odhlučnenie, alebo hmotnosť materiálov.
  • V balíčkoch používame zvukovo izolačné materiály s protihlukovou membránou, ktoré nemá v ponuke žiadny iný výrobca!
  • V odľahčených "Light" balíčkoch využívame špeciálny odľahčený materiál, ktorý ponúka bezkonkurenčný pomer hmotnosti a schopnosti odhlučnenia.
  • Nerobíme žiadne kompromisy - nikdy nešetríme materiálom a volíme pre danú plochu vždy ten najúčinnejší.
  • Materiály Comfortmat vynikajú aj tepelnou izoláciou - v lete zaistia chladnejšie teploty v interiéri a v zime naopak udržia teplo.
  • Využívame nezameniteľné know-how spoločnosti Comfortmat a volíme postupy, ktoré vedú k maximálnemu odhlučneniu.
  • Máme dôkladne preškolených 3 technikov, ktorí pristupujú k vášmu autu s maximálnou starostlivosťou a profesionalitou.
  • Balíčky sú orientačné a je možné vytvoriť úplne individuálnu ponuku odhlučnenia podľa typu aj veľkosti vozidla, ceny, alebo hmotnosti.
  • V prípade nového vozidla sa nemusíte báť straty záruky, pretože predajcovia nemajú pochybnosti o kvalitne našej práce.
Autor: Ing. Karel Konečný
Kopírovanie fotografií alebo textu je zakázané! Všetky práva vyhradené.