Môj účet

Predstavenie novej anglickej autokozmetiky Alchemy

Možno ste si už všimli, že sme v posledných dňoch pridali na e-shop produkty novej anglickej autokozmetiky Alchemy, ktorá je úplnou novinkou vo svete detailingu a samozrejme teda aj v Českej a Slovenskej republike. Aby ste sa v nových produktoch tejto modernej a veľmi zaujímavej značky lepšie zorientovali, pripravili sme pre vás nasledujúce riadky, kde sa dozviete základné informácie o vzniku aj všetkých produktoch Alchemy.

Príbeh Alchemy

V stredoveku múdri muži používali alchýmiu, aby vytvorili elixír života. Podobný elixír použili v Alchemy k vytvoreniu novej značky detailingových produktov, ktoré do vášho laku vdýchnu nový život. Miešaním a mixovaním rôznych zložiek vyvinuli rad prípravkov, ktoré nielen dobre fungujú, ale sú ľahko použiteľné a majú dlhú životnosť. Alchemy má korene v dávnej minulosti. Pred rokmi sa vývojári budúcej značky Alchemy vydali na cestu, aby vytvorili rad produktov, ktoré by fungovali podľa ich predstáv a boli ideálne pre ich prácu. Testovali, vylepšovali a znova testovali. Potom si vzorky autokozmetiky vyskúšali na rôznych automobiloch, rôznych farbách a rôznych lakoch. Akékoľvek testovanie nešlo uponáhľať, je to o precíznosti a zaznamenanie detailov. Avšak to stálo za to! Teraz majú v Alchemy celý rad detailingových produktov, na ktoré sú po práve hrdí.

Premyslené portfólio prípravkov

Pri zostavovaní portfólia produktov nešli v Alchemy cestou kvantity, ale zamerali sa predovšetkým na prípravky, ktoré najčastejšie využijete pri údržbe auta. Zároveň sa snažili skĺbiť tri zásadné atribúty, ktoré sú v roku 2019 nevyhnutné pre úspech na trhu - kvalitné a účinné produkty, moderný dizajn a marketing a to všetko za priaznivú cenu. Vznikol tak rad produktov, ktorý sa postupne rozširuje a v Alchemy ich zaraďujú do nasledujúcich kategórií.
  1. Exteriér

    Supreme - účinný a zároveň šetrný čistič kolies, ktorý neobsahuje kyseliny a je bezpečný pre všetky povrchy.
    Cosmos - čistič okien, ktorý nezanechá žiadne šmuhy a môžete ho použiť na vonkajšie aj vnútorné sklá.
    Soul Glo - gélový lesk na pneumatiky, ktorý im dodá ochranu a vysoký lesk s dlhotrvajúcim efektom.
    Clay bar - balenie 2 veľmi jemných clayov pre mechanickú dekontamináciu laku.
  2. Interiér

    So Clean - interiérový čistič a detailer, ktorý dodá interiéru matný vzhľad a podmanivú vôňu.
    Cosmos - čistič okien, ktorý nezanechá žiadne šmuhy a môžete použiť na vonkajšie aj vnútorné sklá.
  3. Príprava

    Supreme - účinný a zároveň šetrný čistič kolies, ktorý neobsahuje kyseliny a je bezpečný pre všetky povrchy.
    Chemical X - šetrný a pH neutrálny prípravok na odstránenie vzdušnej hrdze z kolies a laku karosérie.
    Light Matter - glaze pre svetlé laky, ktorý skryje drobné škrabance a hologramy, dodá laku lesk aj ochranu pred poveternostnými vplyvmi.
    Dark Matter - glaze určený na zmenu pre tmavé laky s rovnakými unikátnymi vlastnosťami ako Light Matter.
  4. Umývanie

    Dirty Harry - koncentrovaný, pH neutrálny autošampón, ktorý je bezpečný pre vosky, sealanty aj keramickú ochranu laku.
    Whitewash - vysoko koncentrovaná, účinná a taktiež pH neutrálna, aktívna pena šetrná pre existujúcu ochranu laku.
    Grime - skvelý prípravok na predumytie, ktorý ľahko odstráni mierne nečistoty vrátane mŕtveho hmyzu alebo vtáčieho trusu.
  5. Ochrana

    Suga Coat - rýchly detailer, ktorý je schopný lak vyčistiť aj dodať mu lesk a hydrofóbne vlastnosti na niekoľko týždňov.
    Duck Tail - sealant s vysokým obsahom SiO2, ktorý stačí nastriekať, opláchnuť a dodá ochranu laku až na 4 mesiace.
    Supa Nova  - prírodný tuhý vosk, ktorý poskytne laku vysoký lesk, beading a ochranu pred poveternostnými vplyvmi.
    T2 - prírodný vosk s vysokým obsahom kvalitnej brazílskej karnauby a montanského vosku pre hlboký a dlhotrvajúci lesk.
    Soul Glo - gélový lesk na pneumatiky, ktorý im dodá ochranu a vysoký lesk s dlhotrvajúcim efektom.
  6. Príslušenstvo

    Plush Buff - úchvatná mikrovláknová utierka s extrémnou gramážou 1100 g/m² určený najmä pre vyleštenie vosku alebo sealantu.
    Edgeless Buff - bezokrajová, plyšová a veľmi jemná utierka s dôrazom na maximálnu šetrnosť.
    Edgeless Duo - unikátna bezokrajová utierka, ktorá má každú stranu na iný účel použitia.
    Edgeless Wipe - taktiež bezokrajová utierka s krátkym vláknom určená pre široké možnosti využitia.
    Dry - veľký sušiaci uterák s najmodernejšou štruktúrou vlákien pre rýchle vysušenie aj rozmerovo väčších vozidiel.
    Wash Pad - šetrná umývacia špongia z veľmi dlhých mikrovlákien.
    Wash Bucket - dizajnové vedro na umývanie z polopriehľadného materiálu a logom Alchemy.

Mikrovláknové utierky Alchemy

Alchemy neponúka len prípravky na údržbu vozidla, ale aj vysoko kvalitné mikrovláknové utierky vyrobené v Južnej Kórei. Na prvý pohľad zaujme utierka Alchemy Plush Buff s extrémnou gramážou 1100 g/m², ktorá sa ihneď stala kráľovnou všetkých mikrovláknových utierok, ktoré nájdete na našom e-shope. Uplatnenie nájde najmä na vyleštenie zvyškov vosku, sealantu alebo leštidiel. Ďalšou veľmi zaujímavou utierkou bezpochyby je Alchemy Edgeles Duo, ktorej každá strana slúži na iný účel. Jedna strana je z kratších vlákien na odstránenie zvyškov vosku alebo leštidiel a druhá, neuveriteľne plyšová strana je určená na leštenie alebo vyladenie detailov. Stačí vám teda jedna múdra utierka od Alchemy s dvojitým účelom. Aj ďalšie utierky zaujmú najmä svojou kvalitou, bezokrajovým dizajnom a veľmi jemnými a hustými mikrovláknami. V ponuke nájdete aj veľký sušiaci uterák Alchemy Dry, ktorý bez problémov zvládne usušiť celé auto veľkých rozmerov. Všetky produkty z mikrovlákien sú zložené ideálnym pomerom 70:30 z materiálov polyester a polyamid a sú bezpečne zabalené v obale. Ak ste zástancami klasickej špongie na umývanie, poteší vás veľmi šetrná špongia Wash Pad, ktorá disponuje veľmi dlhými a jemnými mikrovláknami a je bezpečná pre lak tak ako kvalitné mikrovláknové alebo prírodné umývacie rukavice.

Slovo na záver

Alchemy je síce veľmi mladá značka, ale stojí za ňou tím skúsených anglických detailerov a výskumníkov s dlhodobými skúsenosťami s detailingom. Aj z toho dôvodu bolo pre nás zahrnutie produktov Alchemy do našej ponuky takmer stávka na istotu a aj preto sme sa stali výhradný dovozcovia tejto značky pre Českú aj Slovenskú republiku. Ako je už u nás zvykom, tak všetky produkty nájdete skladom na našej brnenskej predajni a samozrejme aj na e-shope v dostatočnom množstve. Naše predpoklady sa potvrdili a produkty, ktoré sme už otestovali, hodnotíme veľmi kladne a niektoré nás vyložene prekvapili. Preto veríme, že v budúcnu to bude zaujímavé doplnenie našej ponuky autokozmetiky, ktoré si nájde fanúšikov aj v našich končinách. Produkty Alchemy budeme samozrejme naďalej testovať a tie najzaujímavejšie zmienime v niektorom z našich ďalších článkov.

Autor: Ing. Karel Konečný
Kopírovanie fotografií alebo textu je zakázané! Všetky práva vyhradené.