Môj účet

Nový rad reproduktorov Mac Audio Power Star

Dostupná kvalita od Mac Audio

S príchodom nového roku prišiel nový rad reproduktorov "POWER STAR" od populárnej nemeckej firmy Mac Audio. Reproduktory sa cenovo radia medzi strednú triedu a dopĺňajú tak ponuku firmy o ďalší veľmi zaujímavý rad, ktorý si podľa mňa nájde svojich zákazníkov. Rad Mac Audio POWER STAR je určený ako pre úplných začiatočníkov, tak aj pre skúsených poslucháčov. Koaxiálne reproduktory sú dostupné v rozmeroch 100 mm, 130 mm, 165 mm a také 6 x 9 palce. Komponenty môžete mať 130 mm a 165 mm.

Reproduktory do auta Mac Audio Power Star

Popis fotky: Kompletný prehľad nového radu POWER STAR.

Reproduktory tohto radu disponujú naozaj kvalitným spracovaním pri použití najmodernejších komponentov a inovatívnych technológií. Membránu majú z polypropylénu s vrchnou hliníkovou vrstvou. To zaisťuje, že membrána je dostatočne tuhá a zároveň ľahká. Reproduktory majú vďaka tomuto spojeniu veľmi dobrú citlivosť, dynamiku a slušnú reprodukciu basovej zložky. Gumový horný záves membrány sľubuje dlhú životnosť a tiež odolnosť proti starnutiu. Koše reproduktorov tohto radu sú vyrobené lisovaním oceľového plechu. Majú čiernu matnú povrchovú úpravu a tiež dostatočný počet otvorov. Tak je zaistené bezproblémové prúdenie vzduchu. Okolo magnetického obvodu je gumový prstenec s nápismi Mac Audio, ktorý chráni obvod proti mechanickému poškodeniu a dodáva reproduktoru výnimočný vzhľad. Membrána výškových reproduktorov má titánový povrch.

Reproduktory do auta Mac Audio Power StarPopis fotky: Koaxiálny dvojpásmový reproduktor Mac audio POWER STAR 13.2 s krásnym kovovým povrchom na stredobasovej membráne a titánovým povrchom na výškovom reproduktore.

Vzhľad reproduktorov ocenia predovšetkým zákazníci, ktorí reproduktor neskryjú za originálnú mriežku alebo pod čalúnenie dverí. Reproduktory pôsobia naozaj výnimočným dojmom, a to hlavne vďaka kovovému vzhľadu membrány reproduktora. Vrchlík je z gumy a uprostred má nápis MAC AUDIO. Koaxiálne reproduktory majú uprostred výškový reproduktor, ktorý chráni plastový kryt, taktiež s nápisom názvu spoločnosti. Dizajn reproduktorov tohto radu je podarený a zapadne do interiéru väčšiny vozidiel.

Reproduktory do auta Mac Audio Power Star

Popis fotky: Krásny a bezchybne spracovaný stredobasový reproduktor POWER STAR 2.16.

V balení reproduktorov nájdeme dva reproduktory, dve mriežky, vodiče na pripojenie reproduktorov a sadu skrutiek na montáž. Ak si kúpite komponentné reproduktory, tak budete mať v balení navyše pár výškových reproduktorov, dve plnohodnotné výhybky, náhradné kryty výškových reproduktorov pre montáž na palubnú dosku a tiež sadu pre nalepenie alebo prišrubovanie výškových reproduktorov. Priložené vodiče sú dostatočné pre testovanie reproduktorov, ale na montáž by sme použili vodič s väčším prierezom.

Reproduktory do auta Mac Audio Power Star

Popis fotky: Prehľad balení komponentných reproduktorov POWER STAR 2.16 vrátane dvojice plnohodnotných výhybiek a výškových reproduktorov.

Montáž reproduktorov je veľmi jednoduchá, a to hlavne vďaka ich parametrom. Celý rad má vždy vzhľadom na svoju veľkosť dobrú montážnu hĺbku, takže sa reproduktory zmestia aj tam, kde je naozaj málo miesta. Tesnenie okolo reproduktorov tiež počíta ako s montážou na čalúnenie dverí z vnútornej strany, tak aj na podložku umiestnenú na dverách. Výškové reproduktory sú malé a nebude problém ich umiestniť namiesto pôvodných. Plnohodnotná výhybka sa dá umiestniť ako pod čalúnenie dverí, tak do palubnej dosky. Jej rozmery a otvory pre montáž si to priam pýtajú.

Reproduktory do auta Mac Audio Power Star

Popis fotky: Dvojica reproduktorov POWER STAR 2.16 a POWER STAR 16.2 s perfektnou montážnou hĺbkou 57 mm.

Zvukovo sú na tom reproduktory vzhľadom na svoju cenu naozaj veľmi dobre. Firma MAC AUDIO za 40 rokov svojho pôsobenia vie, čo zákazníci chcú a podľa toho vyvíja svoje produkty. Reproduktory môžete vzhľadom na vysokú citlivosť napojiť ako na rádio, tak aj na zosilňovač. Reproduktory hrajú skvelo, a to predovšetkým v uzavretej a vytlmenej ozvučnici. Tam sa najviac prejaví ich potenciál, celková dynamika a veľmi slušná farba zvuku.

Reproduktory do auta Mac Audio Power Star

Popis fotky: Koaxiálny oválny reproduktor POWER STAR 69.3, ktorý je najväčší, najvýkonnejší a tiež jediný trojpásmový z celého radu.

Nový rad reproduktorov POWER STAR je naozaj vydarený a ponúka všetko, čo od neho zákazník v tejto cenovej kategórii očakáva, a dá mu ešte niečo navyše. Kvalitné spracovanie, skvelý dizajn, plnohodnotná výhybka, jednoduchá montáž a naozaj pekná farba zvuku za cenu, ktorá je veľmi prijateľná.

Mac Audio Power StarPopis fotky: Trojica koaxiálnych reproduktorov 10.2, 13.2 a 16.2 z nového radu Mac Audio.

Autor: Ing. Karel Šudák
Kopírovanie fotografií alebo textu je zakázané! Všetky práva vyhradené.