Môj účet

Kozmetika pre motorky po novom na Ahifi

S uzavretím dohody o oficiálnom zastúpení pre Českú a Slovenskú republiku francúzskeho výrobcu autokozmetiky Fictech, ktorú vám čoskoro predstavíme, sa k nám dostalo mnoho produktov určených nielen pre autá, ale aj priamo pre motocykle. To nás viedlo k vytvoreniu novej kategórie motokozmetika, do ktorej sme nové produkty zaradili. Nezostalo ale len pri tom a celú kategóriu sme rozdelili na niekoľko podkategórií a doplnili o ďalšie zaujímavé produkty.

Nová kategória Motokozmetika

O motokozmetike na českom a slovenskom internete nie je toľko zmienok ako o klasickej autokozmetike a možno je to aj preto, že väčšina kvalitných produktov autokozmetiky funguje skvele aj na motorky. Napriek tomu sme sa rozhodli oddelenia motokozmetiky vytvoriť a uľahčiť nákup zákazníkom, ktorí majú doma motorku alebo skúter. Hlavné oddelenie sme rozdelili aj na ďalšie podkategórie, ktoré produkty viac špecifikujú. Zakúpiť tak môžete prípravky v špecifických kategóriách, ako je napríklad údržba reťaze a motora motocyklov, čistenie plexiskla alebo sedla. Určite však nie je žiadnym tajomstvom, že prípravky na čistenie a ochranu plastov, kože, alebo leštenie chrómu, ktoré sú populárne v oddelení autokozmetiky, budú rovnako fungovať aj na motorkách. Preto sme zaradili celkom do desiatich nových kategórií nielen prípravky priamo určené na motorky, ale aj nami a vami zákazníkmi osvedčené prípravky, ktoré skvele fungujú aj na autách. Veríme, že táto novinka uľahčí motorkárom výber a lepšie sa zorientujú vo veľkom množstve produktov.

Rozdelenie produktov do podkategórií motokozmetiky

A aké sme produkty do jednotlivých kategórií zaradili? Nemajte obavy, že by sme vyberali bez rozmyslu. Niekoľko našich zamestnancov patrí medzi motorkárov a všetko sme dôkladne spoločne prekonzultovali. U zvolených produktov určených primárne pre autokozmetiku sme vždy starostlivo zvážili ich šetrnosť, význam, aj napríklad cenu a objem balenia. Nemá zmysel napríklad ponúkať veľké balenia vosku na ochranu laku, ktoré by sa na motorke nespotrebovalo ani za niekoľko desiatok rokov, alebo príliš agresívne prípravky na umývanie kolies, ktoré by mohli poškodiť napríklad brzdy hadice. Teraz k jednotlivým podkategóriám:

  • Motošampóny - šampóny vhodné pre šetrné umývanie laku motoriek a skútrov. V ponuke nájdete klasické, vysoko koncentrované šampóny, ale aj šampóny s voskom a keramickou ochranou, ktoré zvýšia lesk laku motorky a zároveň ho krátkodobo ochránia pred poveternostnými vplyvmi.
  • Čistenie laku - prípravky určené na čistenie laku motorky medzi pravidelným umývaním motošampónom. Využiť môžete univerzálne čističe nielen na lak pre odstránenie cestnej špiny, rýchle detailery na drobné nečistoty, prípravky na odstránenie hmyzu a trusu alebo šetrné umývanie bez vody.
  • Ochrana laku - prípravky na krátkodobú aj dlhodobú ochranu laku motoriek a skútrov. V našej ponuke nájdete širokú škálu osvedčených ochrán laku, ktoré mu dodajú vysoký, hlboký lesk a ochráni lak pred poveternostnými vplyvmi, nečistotami, UV žiarením, chemikáliami a tiež výrazne uľahčujú údržbu motocykla.
  • Čistenie plexiskla - špičkové prípravky na čistenie a celkovú údržbu plexiskla motorky. V ponuke je okrem čističov, ktoré rýchlo a bezšmúh plexisklo vyčistia, nájdete aj prípravky pre jednoduché odstránenie hmyzu, alebo ochranu skiel v podobe tekutých stieračov. Tá zaistí extrémny odvod vody, odpudzovanie nečistôt a ľahkú údržbu plexiskla.
  • Starostlivosť o sedlo - sedlo motorky je vystavované mnohým vplyvom, ktoré ho môžu znečistiť aj poškodiť. V našej ponuke nájdete prípravky na čistenie kože a syntetických materiálov aj ich ochranu. Tá zamedzí vyblednutiu a starnutiu vďaka prírodným vplyvom, odpudzuje vodu aj nečistoty a zamedzí napríklad farbenie od oblečenia.
  • Chrómové a leštené diely - prípravky na leštenie a ochranu kovových dielov motoriek. Vybrať si môžete leštenky na chróm, nerez, mosadz, hliník a ďalšie kovy, ktoré sú typické pre motocykle. V ponuke nájdete aj ochranu kovov, ktorá zabraňuje korózii a odpudzuje nečistoty a vodu.
  • Čistenie motora - prípravky na čistenie a odmastenie motora motocyklov. Okrem veľmi silných čističov na motor nájdete v ponuke tiež ochranu motorových dielov, alebo čistič karburátora.
  • Údržba plastov - prípravky nielen na čistenie plastov motocyklov, ale aj na ich oživenie a ochranu. Ochrana plastov motorky poskytne čierny vzhľad plastov, zabraňuje vyblednutiu, odpudzuje vodu aj nečistoty a v prípade keramickej ochrany plastov je jej odolnosť až po dobu dvoch rokov.
  • Kolesá a pneumatiky - prípravky na šetrné čistenie kolies a pneumatík motocykla, ktoré rýchlo a bezpečne vyčistí všetky nečistoty vrátane brzdového prachu, mastnoty a olejov. V ponuke nájdete aj čističe bŕzd a ochranu laku ráfikov. Tá odpudzuje vodu aj nečistoty, zamedzuje usadzovaniu brzdového prachu a výrazne uľahčuje údržbu bicyklov.
  • Starostlivosť o reťaz - špičkové mazivá, ktoré prenikajú do tesných miest, zbavujú reťaz hrdzavých častí, vytláčajú vodu, chráni proti korózii a zároveň znižujú opotrebovanie reťaze motorky.
Autor: Ing. Karel Konečný
Kopírovanie fotografií alebo textu je zakázané! Všetky práva vyhradené.