Môj účet

German Maestro konečne v ČR a SR

Doviezli sme pre vás nemeckú značku German Maestro. Sme po novom oficiálnym dovozcom tejto unikátnej značky, ktorých reproduktory sa vyrábajú ručne v Nemecku. Pozor, ich zvuk spôsobuje nadšenie!

Made in Germany

German Maestro už svojím názvom evokuje niečo výnimočné. Ide o čisto nemeckú značku, ktorá sa úzko zaoberá vývojom a výrobou reproduktorov. Všetky autoreproduktory German Maestro sa dnes vyrábajú ručne v Nemecku. Po niekoľkomesačnom vyjednávaní a následnom testovaní reproduktorov sme sa stali oficiálnym a jediným dovozcom značky German Maestor pre Českú a Slovenskú republiku. Po zapojení reproduktorov do nášho demo-paneli sme prežili čisté nadšenie. Pre tých, ktorí chcú niečo lepšie, odporúčame si reproduktory značky German Maestro prísť vypočuť, budete rovnako nadšení ako my!

Nové technológie

Značka German Maestro používa niekoľko unikátnych technológií. Ide o 2 inovatívne technológie MegaSphere™ a UltraSphere™, použitie titánovej membrány u výškových autoreproduktorov a plast miesto plechu u košov stredobasov.

Technológia German Maestro MEGASPHERE™ & ULTRASPHERE™

Fyzický zákon hovorí, že čím vyššia je frekvencia, tým menší musí byť povrch membrány v záujme zachovania širokého spektra vyžarovania zvuku. Avšak tento zákon stojí v rozpore s požiadavkou mať vysokú úroveň citlivosti, čo vyžaduje väčší povrch membrány. Vďaka špeciálnemu tvaru MegaSphere™ a UltraSphere™ invertované výškové kaloty, vzduch v strede kupoly je silne stlačený, keď sa membrána pohybuje. Pri konvenčnej výškovej kopulke sa vzduch môže pohybovať do strán kupoly a kolísanie citlivosti môže pripadnúť na väčšiu plochu.

To je dôvod, prečo sa MegaSphere™ a UltraSphere™ kaloty správajú ako menšie v porovnaní s konvenčnými meničmi, avšak bez typickej nevýhody menšej kaloty. Vzhľadom k fyzickému spojeniu medzi povrchom membrán a frekvenciou, kalota MegaSphere™ a UltraSphere™ je schopná vyžarovať aj najvyššie frekvencie širokuhlé, čo podporuje homogénnu, čistú reprodukciu zvuku aj v zlej polohe umiestnenia.


Značka German Maestro

Prečo titánové kaloty?

Začnime s výškovým reproduktorom, ktorý je najdôležitejšou zložkou audio systému.
Výhody použitia titánu ako materiálu kaloty:
- veľmi dobré akustické vlastnosti
- môžu byť formované do zložitých tvarov
- veľmi nízka hmotnosť

Titan je pomerne drahý materiál, ktorý sa používa hlavne pri výrobe high-tech strojov. Titan má veľmi vysokú pevnosť pri veľmi nízkej hmotnosti, okrem toho je veľmi ľahké ho deformovať. Z tohto dôvodu môžu byť kaloty formované do zložitých tvarov, čo je pre MegaSphere™ a technológiu Ultrasphere™ veľmi dôležité. Okrem výhod v priebehu výroby, titán má tiež veľmi dobré akustické vlastnosti. Vysoká pevnosť a vysoké vnútorné tlmenie materiálu z neho robí ideálny materiál pre reproduktorové membrány, pretože má menej membránovej rezonancie ako iné materiály v rovnakej sile. Nenájdete na trhu veľa značiek, ktoré používajú titán, pretože získať dostatok skúseností s týmto materiálom trvá dlho. Titan je asi 10 x drahší než hliník.

Značka German Maestro

Plastové koše stredobasov

Akonáhle budete mať k dispozícii dobrý výškový reproduktor, musíte so stredobasom držať krok.
Výhody použitia plastov pre koše:
- ľahší ako kov v rovnakej stabilite
- rezonancie sú oveľa lepšie absorbované než pri použití kovového koša
- plast neruší magnetické pole reproduktora
- menej náchylný k poškodeniu než kov (pružnejší)

Panuje všeobecný názor, že kov je lepší materiál ako plast. V dnešnej dobe to ale nemusí byť vždy pravda. High-end plast môže byť oveľa vhodnejší pre niektoré aplikácie než kov. Veľa moderných áut je dnes čiastočne vyrobených zo sklolaminátu pre zníženie hmotnosti. German Maestro používa rovnaké sklené vlákno pre reproduktorové koše, aj keď je drahší ako kovové koše. Tieto sklolaminátové komponenty zlepšujú pomer hmotnosti / stability. Okrem toho sám kôš je akusticky oveľa neutrálnejší než kovové koše.

reproduktor German Maestro
Autor: Ing. Karel Šudák
Kopírovanie fotografií alebo textu je zakázané! Všetky práva vyhradené.