Môj účet

Audison Italy v Česku a na Slovensku

Talianska značka Audison produkuje špičkové zosilňovače do auta už od roku 1982 a vždy vynikala bezkonkurenčným dizajnom, bezchybným spracovaním made in Italy a vynikajúcim zvukom. Zosilňovače radu VR, neskôr VRX, sú dnes už legendárnou záležitosťou. V roku 2008 značka Audison prvýkrát skonštruovala vlastné reproduktory, ktoré sa ihneď po uvedení na trh stali špičkou vo svojej cenovej kategórii. Ide o modelovú radu Audison THESIS. V tom istom roku Audison vyvinul špeciálny digitálny zvukový procesor Audison Bit One, ktorý spôsobil malú revolúciu na poli audio procesorov a dodnes nenašiel premožiteľa. Začiatkom roku 2010 sa značka Audison rozhodla pustiť do sveta ďalšiu novinku, a síce kompletnú sériu cenovo dostupných reproduktorov a subwoofera Audison VOCE, kde model Audison AV K6 dostal ihneď ocenenie EISA za najlepšie reproduktory pre rok 2010 - 2011. Každým rokom značka Audison dostane nejaké významné ocenenie od renomovaných asociácií ako je EISA.

Audison má zoradené svoje zosilňovače do týchto modelových radov:

  1. Najvyššia modelová rada Audison THESIS HV VENTI
  2. Druhá najvyššia modelová rada Audison TH
  3. Rad Audison LRx
  4. Základná séria Audison SR (skladom na e-shope aj na kamennej predajni)
Všetky zosilňovače sú robené ručne priamo v Taliansku (osobne som továreň v roku 2008 navštívil a bol svedkom, ako krôčik po krôčiku tieto zosilňovače vznikajú). Zaujalo ma tu napríklad sedem výstupných kontrol kvality!

Reproduktory Audison sa delia na základnú sériu VOCE a najvyššiu sériu THESIS. Audison AV K6 (2pásmové komp. reproduktory) máme aj v našom demopanelu na kamennej predajni a každý sa tak u nás môže presvedčiť o tom, že sa jedná o bezkonkurenčné reproduktory v tejto cenovej skupine. Reproduktory s cenovkou 300,- € sa podľa nášho názoru vyrovnajú zvukom reproduktorov v cenovej relácii až okolo 550,- €, kde sme ich v našom teste porovnávali aj s reproduktormi Focal 165 KRX2, a to už je naozaj čo povedať.

Začiatkom roku 2011 budeme naskladňovať dostatočné množstvo bežne predávaných modelov tejto značky. Výhoda pre Vás bude v dostatočnej skladovej dostupnosti a rýchleho dodania.
Autor: Ing. Karel Šudák
Kopírovanie fotografií alebo textu je zakázané! Všetky práva vyhradené.