Môj účet

0,2% pre Hnutie DUHA

Viac ako 6 rokov podporujeme brnenskú nadáciu Veronica. V mesiaci júl sme nadviazali ďalšiu spoluprácu s Hnutím DUHA, ktorú budeme finančne podporovať mesačne 0,2% z tržieb na e-shope.

Hnutie DUHA

Hnutie DUHA je ekologická organizácia, ktorá presadzuje zdravé prostredie pre život, pestrú prírodu a múdru ekonomiku. Ich aktivita dokáže rozhýbať politiky a úrady tak, aby sa začalo niečo meniť. Hnutie DUHA rokuje s firmami a pomáha domácnostiam s osvetou ako sa správať viac ekologicky. Ruku na srdce, tých možností na zlepšenie v našom živote je naozaj veľa, a to od triedenie odpadu, cez nosenie si vlastných tašiek do obchodov, plnenie vlastných sklenených nádob priamo v obchode, až po ekologické pasívne domy. Bezobalové obchody umožňujú doniesť si svoje nádoby, kam vám nalejú treba slnečnicový olej. Keď každý začne pri sebe a bude to robiť s láskou a bude ho to baviť, Česká a Slovenská republika by mohla byť časom viac ekologická, a teda stále pekná pre našich potomkov a ďalšie pokolenia.

Kto podporuje Hnutie DUHA

Hnutie DUHA podporujú finančne prevažne súkromné osoby (a nie je ich málo), a to malými sumami, ktoré sú v priemere cca. 7,- €. Pretože aj nám záleží na tom v akom prostredí žijeme, rozhodli sme sa nadviazať spoluprácu s Hnutím DUHA a podporovať ich. Každý mesiac budeme na účet Hnutie DUHA posielať presne spočítanú čiastku, resp. 0,2% z tržieb na e-shope www.ahifi.cz a www.ahifi.sk bez DPH (tržba z predošlého mesiaca). Ich aktivita pomohla už nejednému kútu v ČR a SR a za prírodu bojujú neustále. My ideme do boja s nimi finančnou podporou a aj svojím správaním. Vo firme triedime odpad a väčšina z nás sa chová ekologicky aj v súkromnom živote.

Chcete aj vy prispieť k zlepšeniu životného prostredia v našej krajine?

Ak to niekoho zaujalo natoľko, že by chcel sám prispieť akúkoľvek finančnou čiastkou, napríklad 1,- €, môže poslať peniaze priamo na účet Hnutie DUHA - http://darce.hnutiduha.cz/krajina. Prispieť môžete tiež nákupom v benefičnom on-line obchode Hnutie DUHA - http://obchod.hnutiduha.cz/. Myslíme si však, že najviac prispejete tým, že sa zastavíte, zamyslíte sa napr. koľko odpadu v našom živote vyprodukujeme (bude to asi celkom veľká hromada) a zmeníme celkovo svoj prístup k životnému prostrediu. Nie je to však len o triedení odpadu. Hŕbu rád ako sa správať voči životnému prostrediu nájdete napr. na adrese http://umenizit.hnutiduha.cz/index.php.

Autor: Ing. Karel Šudák
Kopírovanie fotografií alebo textu je zakázané! Všetky práva vyhradené.