Môj účet

Spolupráca Egmont Garage & Ahifi

Predstavenie Egmont Garage

Firma Egmont Garage na prvý pohľad vyzerá ako keby nepatrila do našich zemepisných šírok a dĺžok. Ich dielne a celkový vizuál skôr pripomína luxusnú anglickú dielňu, ale je to česká firma, ktorá navyše sídli neďaleko Olomouca, len hodinu od Brna svižnou jazdou v dedinke Lukavice (u Zábřehu). Egmont Garage sa zaoberá opravami a repasáciou veteránov, vozidiel a motocyklov. Vlastní lakovňu aj komaxitovňu a sú schopní individuálne opraviť alebo upraviť všetko, čo má dve, štyri alebo možno aj šesť kolies. Nám sa ich štýl páči, a preto sme už na konci roka 2019 spolu nadviazali spoluprácu. V Egmont Garage budú montovať do svojich projektov veci od nás a tiež budú testovať a natáčať videá na najrôznejšie témy. Ezy, ktorého tvár môžete už nejaký ten rok vídať na ich Youtube kanáli, vám bude všetko ukazovať a verte, že to vie odprezentovať veľmi pútavo a "polopaticky". 


(Zľava: Karel Šudák, Ezy. Foto by Karel Konečný)

Prvý spoločný projekt BMW 5 (F10) - ozvučenie na maximum

Ezy je nielen tvárou Egmont Garage, ale je to aj spevák, ktorý naspieval song napr. S Benom Cristovaom, Viktorom Sheanom alebo Monikou Bagárovou. Je to človek, ktorý k životu potrebuje kvalitný zvuk. Preto bolo nutné inštalovať nové ozvučenie do jeho novej "DailyCare", ako Ezy sám hovorí. BMW F10 malo základné ozvučenie, kde v predných dverách nie sú výškové reproduktory. Základné ozvučenie v BMW F10 hrá, ale to je asi tak všetko. Ak chce mať človek radosť z počúvania hudby, nevyhne sa výmene reproduktorov. My sme zvolili pre Ezyho tú najlepšiu a najdrahšiu variantu od Audison, vrátane zosilňovača s DSP procesorom, aby si mohol na cestách vychutnávať svoju obľúbenú hudbu. Do auta sme namontovali nové predné a zadné reproduktory Audison, pod prednými sedadlami vymenili základné 6,5" subwoofery za oveľa kvalitnejšie a výkonnejšie 8" subwoofery Audison a celý systém napojili na zosilňovač so vstavaným DSP procesorom. Reproduktory pre BMW, pokiaľ sa bavíme o OEM riešení, robí Audison najlepšie na svete. Ezyho slová po prvom počúvaní novej hudby boli neskutočne pozitívne. Jeho reakciu ostatne môžete vidieť vo videu, kde o tom sám hovorí.

Detailný rozpis ozvučenia Audison do BMW 5 F10

Určite vás zaujíma, aké reproduktory sme použili a koľko to celé stálo. Montáž samotná trvala aj s nastavením cez počítač necelých 8 hodín, cena čisto za prácu je 191,20 € vr. DPH. Ide o montáž na jeden pracovný deň pre jedného z našich technikov. Montáž je úplne bez zásahu do originálnej kabeláže, na všetko Audison ponúka Plug & Play káble a konektory. Zosilňovač s DSP procesorom sa montuje do bočnice v batožinovom priestore a je tak malý, že sa tam bez problémov vojde. Z týchto miest je vyvedený USB kábel, ktorý sa pripojí k PC a je možné tak následne nastavovať a ladiť ozvučenie. Čo nesmieme zabudnúť je súpis komponentov, ktoré sme v inštalácii použili:

  • Nové predné 2pásmové komponentné reproduktory Audison APBMW K4E, ktoré presne padnú na originálne umiestnenia. Je ale potrebné kúpiť originálne domčeky BMW s mriežkou pre výškové reproduktory.
  • Nové zadné 2pásmové koaxiálne reproduktory Audison APBMW X4M, ktoré tiež dokonale pasujú na originálnu pozíciu, a to aj vrátane konektorov BMW.
  • Pod sedadlami nájdete dva nové, špičkové ploché subwoofery Audison S8-2, ktoré vedia excelentne zabasovať.
  • DSP procesor so vstavaným zosilňovačom v tej najvýkonnejšej variante Audison AP F8.9 BIT, ktorým si zvuk nastavíte na maximum potenciálu daného auta aj reproduktorov.
  • Pre zapojenie bolo potrebné použiť káblovú redukciu AP T-H BMW01, káblový zväzok APBMW BIAMP 1 a predlžovaciu kabeláž AP 560P&P IN.
  • Diaľkové ovládanie s displejom a možnosťou prepínania prednastavených presetov Audison DRC MP.
Autor: Ing. Karel Šudák
Kopírovanie fotografií alebo textu je zakázané! Všetky práva vyhradené.